Dodaj do ulubionych

VERTI GO GO GO !!!

• peternurek1 Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 19:25
      własnie gdzieś znalazłem, ciekawe, ale... piosenki U2 może grać tylko U2 smile
      www.hairleftmorningwet.com/music/audio/covers/gavinandgwensweetestthing.mp3
      • eirinn Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 20:53
        Właśnie słucham 'Wild Irish Rose'. Słowo honoru, nie wiedziałam, że Bono coś
        takiego napisał! Piosenka w klimacie irlandzkim, co zdarzyło im się chyba
        wcześniej tylko raz (Tomorrow). Śliczne!!!
        • peternurek1 Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 21:52
          "Wild Irish Rose" jest przepiękne smile
          "Tomorrow" zabija smile) to ich drugie największe osiągnięcie po "Acrobacie" w
          historii smile
      • better.than.the.real.thing Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 23:40
        A propos...Co sadzicie o coverach w wykonanu U2??
        Ja jestem z zasady dosc sceptycznie nastawiona do odkopywania i powielania
        dorobku innych muzykow, a porywanie sie np. na Led Zeppelin moze w skrajnych
        wypadkach zahaczac o muzyczne samobojstwowink
        /Ostatnio dorwalam piracka skladanke z roznymi fascynujacymi dokonaniami Bono,
        m.in. wlasnie cover Whole lotta love(wczesniej przeze mnie nie
        slyszany), "Deszczową piosenką"wink czy nagranie pod interygujacym tytulem "Bono
        gets pissed"wink))/
        NIe wiem, ale zawsze jak slysze o takich przedsiewzieciach, z deczka sie
        denerwuje...Nie zebym nie wierzyla w geniusz Bono&co ale legendy niech
        pozostana legendami...
        No, tak...ale skoro Rodzynek moze spiewac U2...wink
        • Gość: U2_fan Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani IP: 5.3R* / *.as9105.net 21.10.04, 08:36
          Covery nagrywają wszyscy, niektórzy nawet całe płyty (patrz Joe Cocker - "Heart
          & Soul"). Jestem za o ile nie "podrabia" się bardzo osobistych piosenek
          oryginalnego artysty np. "Tears in heaven" Erica Claptona.
          Moje ulubione ulubione covery U2/Bono:
          I've got you under my skin - oryg. Frank Sinatra
          Beat On The Brat - oryg. Ramones
          • ihopeyouwilllikeme A propos. 21.10.04, 13:44
            A propos. Wersja No Doubt jest O K R O P N A, gówniana, beznadziejna,
            tragiczna. A mówię to jako wielki sympatyk tego zespołu.

Dwa. Wersja Joe Cockera ( " One " ) jest O K R O P N A, gówniana, beznadziejna,
            tragiczna. A mówię to jako wielki sympatyk artysty.
            • peternurek1 Re: A propos. 21.10.04, 17:44
              Zgadzam się z przedmówcą, ale wielkim sympatykiem oby wymienionych artystó nie
              jestem.
              Joe Cocker w ogóle nie powinien nagrywać coverów. Prawie żaden mu nie wyszedł.
              • Gość: Komentator Re: A propos. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 00:50
                Nie zgadzam się- Summer in the city jest lepszy niż oryginał. Poza tym cover don't let me be misunderstood też nie jest zły.
                • peternurek1 Re: A propos. 22.10.04, 12:10
                  Gość portalu: Komentator napisał(a):

> Nie zgadzam się- Summer in the city jest lepszy niż oryginał. Poza tym cover
                  do
                  > n't let me be misunderstood też nie jest zły.

Owszem, dlatego napisałem że PRAWIE żaden mu nie wyszedł smile
                  Te są dobre, ale np. jego wykonanie "One", Everybody Hurts" czy nawet "Never
                  Tear Us Apart" to tragedia w porównaniu z oryginalnymi wersjami.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: A propos. 23.10.04, 15:00
                    > czy nawet "Never Tear Us Apart" to tragedia w porównaniu z oryginalnymi
                    > wersjami

Nie no, moim zdaniem to akurat tragiczne nie było. A zastąpienie oryginalnie
                    saksofonowej solówki gitarową, to, moim zdaniem, świetny pomysł był.

Summer In The City również zgoda, oryginał w ogóle mi się nie podoba, wersja
                    pana Cockera owszem. Przypominam również o b.dobrej wersji With A Little Help
                    From My Friends.

Aha, dziś w sklepie słyszałem pana Rozynka wykonującego The First Time. Pan
                    Marcin słyszeć musiał zapewne soundtrack do filmu " Million Dollar Hotel " ( co
                    już na starcie mu się chwali ), bo jego cover jest zagrany bardzo podobnie do
                    akustycznej repryzy tego tematu zamieszczonej na tamtej płycie. Czyli po prostu
                    wziął gitarę i zaśpiewał. Nie wyszło to źle, nie ma obciachu.
    • peternurek1 notes Bono odzyskany po 23 latach 21.10.04, 19:08
      Jak podaje serwis atu2.com dwie fanki zwróciły Bono skradziony 23 lata temu
      notes ze wszystkimi tekstami jakie Bono napisał na "October".

"It only took 23 years, but Bono finally has his October lyrics back. During a
      speech tonight in Portland, Bono told a Rose Garden crowd that earlier in the
      day two girls, "Cindy" and "Danielle" returned the bag that had been stolen or
      lost during the band's first visit to Portland in March, 1981. The bag is said
      to have contained a notebook with Bono's early lyrics for the October album,
      although Neil McCormick recently told @U2 that Bono has confessed "there was
      probably nothing in the notebook." Well, now Bono can see for himself how much
      or how little had been written down when the notebook went missing."
      • Gość: Komentator Re: notes Bono odzyskany po 23 latach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 00:53
        Lepiej późno, niż wcale smile
        Z drugiej strony ciekawe co "Cindy" and "Danielle" powiedziały piosenkarzowi...że kiedyś ukradły mu torbę i nagle dorwały ich wyrzuty sumienia? big_grin
        • eirinn Re: notes Bono odzyskany po 23 latach 22.10.04, 09:19
          No świetnie, może ze starych pomysłów zrobią materiał na nową płytę smile))
          • peternurek1 Re: notes Bono odzyskany po 23 latach 22.10.04, 12:12
            "October 2" jakiś by wydali, kontynuacje tamtego wpsaniałego albumu. Tylko
            obawiam się że nie wyszło by im to tak jak wtedy, zabardzo by to dopieścili,
            brzmienie bardziej by przypominało ATYCLB niż wczesne nagrania, a taki October
            to juz nie October tongue_out
            Ale pomysł nie jest zły w sumie smile
    • Gość: dosc chlamu Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:00
      zrobcie sobie forum na ktorym bedziecie sie masrturbowac nad kolejnymi
      gowienkami dinozaurow. polowa z was to pajace, zwlaszcze gatunek suczy, wasze
      pochwy sa rozjechane przez studentow politechniki hihihhih
      • eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 09:17
        Uspokój się, co? Idź sobie na jakiś portal obrazkowy.
      • peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 12:15
        Gość portalu: DOŚĆ CHŁAMU...

no właśnie, dośc, więc już panu/i podziękujem
        • eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 17:59
          21 listopada, w wigilię nowej płyty smile o godz.19 w klubie Hormon w Szczecinie
          ma się odbyć ogólnopolski zlot fanów U2.
    • peternurek1 bomba w Australii + szczeguły albumu 22.10.04, 20:54
      Wczoraj jedna z trzech kopii HTDAAB przyjechała na przesłuchania do Austarllii,
      co ciekawe aby zapobiec kradzieży przedstawicielka Island Records wiozła płyte
      w specjalnej walize przypiętej kajdankami do jej ręki. Jak prawdziwą bombe smile

I konkrety:
      Według Herald Sun tak ma wyglądać tracklista razem z czasami trwania utworów i
      nazwiskami producentów :
      1. Vertigo 3.11 (Steve Lillywhite)
      2. Miracle Drug 3.54 (Steve Lillywhite)
      3. Sometimes You Can't Make It On Your Own 5.05 (Chris Thomas)
      4. Love & Peace 4.48 (Brian Eno and Daniel Lanois)
      5. City of Blinding Lights 5.46 (Flood)
      6. All Because of You 3.34 (Steve Lillywhite)
      7. A Man & A Woman 4.27 (Steve Lillywhite)
      8. Crumbs From Your Table 4.59 (Steve Lillywhite)
      9. One Step Closer 3.48 (Chris Thomas and Daniel Lanois)
      10. Original of the Species 4.34 (Steve Lillywhite)
      11. Yahweh 4.22 (Chris Thomas)

Pozatym pojawiły się następujące informacje:
      Oprócz tego pojawiło się kilka innych ciekawych informacji:

Drugi singiel zostanie wydany 5 lutego 2005r, trzeci 6 maja.

W Australii i Nowej Zelandii U2 zagrają ok. 10 koncertów

Utwór "City Of Blinding Lights" miał początkowo tytuł "Firefly" i był
      nagraniem, który miał trafić na ścieżkę dźwiękową do filmu "Spiderman".

W ciągu najbliższych tygodni, zespół będzie nagrywał nowy teledysk w Dublinie.

U2 w ostatnim czasie spędzają czas na próbach ćwicząc koncertowe wersje nowych
      utworów na wielką trasę w 2005r. Obecnie mają przerwę, lecz powrócą do tego,
      jak tylko Bono zakończy zaplanowane zadania związane z DATA.
      (czyżby o to mogło ostatnio chodzić Edge'owi ?)
      • peternurek1 Herald Sun review + fragmenty tekstów 22.10.04, 20:56
        U2 used an interesting tactic to motivate themselves during the recording of
        their 11th studio album, How to Dismantle an Atomic Bomb. They pretended it was
        their debut.
        "This is our first album," Bono says on a video to promote the record. "It has
        taken us 20 years, but this is our first album."

That explains the energy (in the strident rock songs and intimate ballads) and
        the personal lyrics.

Drummer Larry Mullen says the album was made from "a mixture of deep depression
        and a lot of fun"
    • better.than.the.real.thing Re: VERTI GO GO GO !!! 23.10.04, 23:43
      www.titanium-soul.com/share/HTDAAB/CDUK-Interview.wmv
      wywiad z u2 nt. nowej plyty i takich tamwink
    • peternurek1 Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 14:52
      muzyka.onet.pl/mr,998215,wiadomosci.html
      Bono. Bez dwóch zdań.
      • eirinn Re: Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 15:30
        No jasne, bez dwóch zdań! Przecież on nadał tej linijce właściwą treść. On jej
        tak po prostu nie śpiewa, to jest świadome przesłanie.
        • eirinn Re: Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 15:52
          www.please1997.com/
          ABOY i COBL z Top Of The Pops. Jakość mocno średnia, ostrzegam.
    • peternurek1 Vertigo na żywo z CD.UK 25.10.04, 14:25
      www.titanium-soul.com/share/HTDAAB/Vertigo-CDUK.wmv
      bardzo ładne, przedewszystkim żywe wykonanie, jedeyne co psuje przyjemnośc
      słuchania to straszna jakość nagrania
    • Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: 5.3R* / *.as9105.net 26.10.04, 17:20
      Jest już znana cena nowego albumu U2:
      50,50 PLN w 'stereo.pl'
      stereo.pl/tytul.php?idt=191020
      Wcale nie tak dużo jak na dinozaurów rocka smile
      • Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 17:23
        Może to jeszcze nie cena ostateczna wink Poza tym to dopiero wersja podstawowa,
        ciekawe za ile będzie ta z dodatkami.
        • peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 26.10.04, 17:39
          Stawiam na cene około 100 zł.
          The Best Of 1990-200 w wersji "limitowanej" tyle mniejwięcej kosztowało.
          Ale czym są pieniądze, w obliczu nowego albumu big_grin

ps.
          Bono-man, mógłbyś się odezwac na mojego mejla?
          peternurek1@gazeta.pl
          • Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:07
            Jestem przygotowany na wiele jesli chodzi o cenę wink Ale tez wydaje mi się, że
            100 nie przekroczy... a że 150 to jestem pewny tongue_out
            • Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: 5.3R* / *.as9105.net 26.10.04, 18:31
              Okładka:
              images.amazon.com/images/P/B0006399FS.01.LZZZZZZZ.jpg
              'The Edge' wygląda super smile
              • peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 27.10.04, 18:34
                Gość portalu: U2_fan napisał(a):

> Okładka:
                > images.amazon.com/images/P/B0006399FS.01.LZZZZZZZ.jpg
                > 'The Edge' wygląda super smile

To już kiedyś miałą być okładka. potem się okazało że jednak nie będzie taka, a
                teraz znowu jest...
                Pomysł okladki nie jest zły (jak an U2), ale zdjęcie słabe ,właściwie to według
                mnie tylko Bono wyszedł normalnie smile
    • Gość: zazenowany kiepskie to IP: 212.244.131.* 27.10.04, 08:48
      Slabiutka melodia, zero pomyslu, udawany czad gitarowy bleeee
      • eirinn No to obejrzyjcie 27.10.04, 12:18
        progressive.stream.aol.com/aol/us/aolmusic/artists/universal/u2/u2_vertigo_3nr98k3mjf90_dl.mov
        • peternurek1 :D:D:D 27.10.04, 18:51
          No to mamy teledysk proszę państwa. Całkiem bardzo fajny podoba mi się.
          Spodziewałem się czegoś innego, mniej efektów, więcej latania po plazy i
          szaleństwa to tego prostego energicznego rockowego kawałka. Ale mamy coś
          zupełnie innego. Mamy wybuch bomby, na który czekaliśmy tyle czasu.

Jedyne co mi się nie podoba to to że w momencie "and no one gets hurt..." jakby
          wcinało taśme, troche bezsensu to dodali. A narazie idę sobie oglądac po raz
          4 big_grin
          • peternurek1 Re: :D:D:D 27.10.04, 19:11
            Po 6 oglądnięciu stwierdzam że troche brakuje w tym energii. Niby wszystko
            dynamiczne i potężne, ale poprostu jakieś bez wyrazu momentami.
            • eirinn Re: :D:D:D 27.10.04, 20:51
              A jak po dwunastym? wink
              Na większym ekranie i z mocnym dżwiękiem to chyba będzie lepiej uderzało. Ale
              podoba mi się, takie graficzne.
              • peternurek1 Re: :D:D:D 27.10.04, 20:58
                eirinn napisała:

> A jak po dwunastym? wink

Troche lepiej, chciałbym to zobaczyć na bardzo dużym ekranie z bardzo dobrym
                dźwiękiem, wtedy zapewne wbiło by mnie w fotelbig_grin
                A Ty ile razy już oglądałaś? smile)
                • eirinn Re: :D:D:D 28.10.04, 09:12
                  Na razie tylko z sześć, bo przeplatam słuchaniem Neon Lights i COBL.
                  • Gość: ech... cienki ten teledysk IP: 212.244.131.* 28.10.04, 09:41
                    Szczerze mowiac to jakos mnie on nie zachwuycil...
                    • eirinn Re: cienki ten teledysk 28.10.04, 17:38
                      Brak wyobraźni?
    • peternurek1 Original Of The Species 27.10.04, 20:49
      tvgawex.pl/~g3595/HTDAAB/oots.mp3
      Mały fragment, ale można z niego conieco wywnioskować.
      Piękna ballada z Bono i towarzyszącym mu delkatnym pianinem, przypomina mi ich
      najlepsze. Wyraźnie słychac emocje w głosie Bono, śpiewa z przejęciem. To
      prawdopodobnie będzie najpiękniejsza ballada od długiego czasu.
    • better.than.the.real.thing Slowa z htdaab 28.10.04, 16:57
      www.interference.com/u2100435/index.html
      Nie na 100%, ale...sami popatrzcie
      • eirinn Re: Slowa z htdaab 28.10.04, 17:40
        Na atu2 jest link do wersji z u2tour, można porównać. Swoją drogą, interference
        robi się coraz mniej wiarygodny.
        • better.than.the.real.thing Re: Slowa z htdaab 28.10.04, 18:30
          W sumie to tez jest chyba sciagniete z u2tour wink
          A interference...wlasnciwie napisali ze to 'rumors'...smile
    • Gość: bono-man teledysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:27
      Wcześniej widziałem bo ściągnąłem sobie z netu, ale jednak w TV prezentuje się
      lepiej... na Vivie Polskiej już wymiata smile))
      • eirinn Re: teledysk 29.10.04, 09:16
        I o tym właśnie pisałam Peterowi: na pełnym ekranie, z pełnym dźwiękiem - to
        będzie to. Dla mnie ten właśnie sposób realizacji dodał Vertigo przestrzeni.
        Faktycznie czuje się, że ta piosenka rozchodzi się kręgami. Gość wiedział, co
        robi. To siedzi mocno w mojej estetyce, chociaż na pewno wielu jest takich,
        którym się nie podoba (czyt. brak wyobraźni + powierzchowny odbiór treści bez
        wnikania w to, co przekazuje). Nie wiem, czy zauważyliście, ale U2 to w tej
        chwili jeden z naprawdę niewielu zespołów, który nie 'lansuje' swoich utworów
        damskimi tyłkami (jak np. koszmarny teledysk do koszmarnej piosenki jakiegoś
        Prydza, który rządzi ostatnio na niemieckich i angielskich listach).
    • Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 11:14
      6 ogólnopolski zlot fanów U2:
      www.zlot.u2.pl/
      Rok temu w Poznaniu nawet na bungee skakałem smile
      • better.than.the.real.thing Re: VERTI GO GO GO !!! 03.11.04, 20:21
        Ech...czemu do Poznania tak daleko...?wink

A Wy, wybieracie sie?
    • Gość: nowy Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:04
      dno, czy to już koniec U2???
    • better.than.the.real.thing Original of the species/Are you gonna wait forever 06.11.04, 12:32
      Cos zamarl ten watek, wiec dla odswiezenia przesylam dwie nowe piosenkismile

users.pandora.be/steleman/original_of_the_species.mp3
      Original of the species- nagrane podczas promocji ipodu, ma fajne 'smaczki'wink

users.pandora.be/steleman/U2%20-%20Are%20You%20Gonna%20Wait%20Forever.mp3
      Are you gonna wait forever- swietny poczatek, dalej troszke gorzej, ale z
      kazdym przesluchaniem bardziej mi sie podoba. Im glosniej, tym dla tej piosenki
      lepiejwink
      • Gość: Piula Re: Original of the species/Are you gonna wait fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:18
        Z którego roku jest Are you gonna wait forever? Całkiem fajna piosenka, ale nie
        sądze, że z sesji nagraniowej do HTDAB. Głos Bono mi nie pasuje.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Original of the species/Are you gonna wait fo 06.11.04, 13:46
          Z którego roku jest Are you gonna wait forever? Całkiem fajna piosenka, ale nie
          >
          > sądze, że z sesji nagraniowej do HTDAB. Głos Bono mi nie pasuje.

Skąd my to mamy wiedzieć ? Wcześniej go nie było. Uprzedzając kolejne pytania,
          już po premierze płyty: City Of Blinding Lights pochodzi z sesji Pop, Love And
          Peace Or Else, Original Of The Species, Yahweh i Sometimes You Can Make It On
          Your Own pochodzą z sesji ATYCLB, parę jeszcze miało swój początek już podczas
          sesji Achtung Baby, a zapewne kilka jest zupełnie nowych ( np. Vertigo ).
      • peternurek1 Re: Original of the species/Are you gonna wait fo 06.11.04, 18:32
        > users.pandora.be/steleman/original_of_the_species.mp3
        > Original of the species- nagrane podczas promocji ipodu, ma fajne 'smaczki'wink

masz na myśli błędy i fałsze? smile
        Faktycznie brzmi bardzo ładnie, podoba mi się. Ale ten mały fragmencik który
        ukazał się wcześniej zrobił na mnie jakoś większe wrazenie. Chociaż to chyba
        ten sam, nie? smile
        Moze jakośc inna, czy coś..

> users.pandora.be/steleman/U2%20-%20Are%20You%20Gonna%20Wait%20Forever.mp3
        > Are you gonna wait forever- swietny poczatek, dalej troszke gorzej, ale z
        > kazdym przesluchaniem bardziej mi sie podoba. Im glosniej, tym dla tej
        piosenki
        >
        > lepiejwink

Początek owszem, riff jest bardzo fajny. Ale ten dźwięk który rozpoczyna utwór
        i trwa w tle tak gdzieś do 17 sekundy, co to jest? Tzn. wiem co to jest,
        prawdopodobnie to The Edge. Ale nie podoba mi się to bardzo. Drażni mnie troche.
        Utwór ogólnie bardzo fajny, jak na b-side. Na b-side się nadaje, bo gdyby
        miałby być na albumie to byłby zdecydowanie niedopracowanym utwórem. Mam
        wrażenie że jest niedoszlifowany, dziwnie brzmi, jest niedokończony poprostu.
        Chociaż może to też wina średniej jakości nagrania jakie posiadam.
        Najlepiej poczekajmy na album smile
    • peternurek1 Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 06.11.04, 21:57
      to www.thegoalissoul.cjb.net

a jak nie to nie big_grin
      • better.than.the.real.thing Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 12:33
        Ech,to co, koniec odliczania?...wink
        Niesamowicie sie ciesze z tej nowej plytki, ale szkoda mimo wszytsko, ze tak...
        przyziemnie, nielegalniewink Jakos to wszystko traci na znaczeniu, to nie to
        samo, co kupic swieza plytke w dniu premiery...Internet jednak zabija muzyke.

Trudno mi cokolwiek poki co powiedziec, nie lubie wypowiadac sie tak na
        goraco, bo z kazdym przesluchaniem zmienia sie moja opinia. Jak na razie moim
        faworytem sa: przede wszystkim "Love and peace or else"- SUPER!!!, cos
        nowego; "Original of the species" o wiele bardziej mi sie podoba niz wersja
        akustyczna, chociaz poczatek idiotyczny (a lubie ciekawe poczatkiwink; "City of
        blinding lights" i "Yahweh". No i "one step closer", takie cieplutkie.
        Natomiast "Sometimes..." czy "Crumbs from your table" jakos niebardzo na
        razie...

Generalnie caly album odbieram bardzo pozytywnie, dotrzymali slowa, jest
        rockowo.
        To tyle pierwszego wrazenia, a jak u was?
        • peternurek1 Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 13:58
          > Ech,to co, koniec odliczania?...wink
          > Niesamowicie sie ciesze z tej nowej plytki, ale szkoda mimo wszytsko, ze
          tak...
          >
          > przyziemnie, nielegalniewink Jakos to wszystko traci na znaczeniu, to nie to
          > samo, co kupic swieza plytke w dniu premiery...Internet jednak zabija muzyke.

Kiedy to ściągnąłem, i upewniłem się że to napewno to, odrazu wypaliłem płyte,
          wrzuciłem do wierzy, głośnośc na full i odleciałem. Przez te 50 minut nie
          istniało nic innego. Kiedy słucha się tej płyty w ciemnym pokoju, po takim
          okresie oczekiwania, z takją dawką emocji, niesamowitej energii i podniecenia
          to czy jest oryginalna czy nie traci jakiekolwiek znaczenie.
          Trzeba kochać tą muzyke smile

Pierwsze wrażenie (po 7 przesłuchaniach, w trakcie 8 big_grin ) , album jest
          zajebisty. Słysze tu wyraźne nawiązania do Joshua Tree, z tym że bardziej
          ATYCLB'owo, i ostrzej. Bardzo ładnie. Te ostre rockowe kawałki robią wrazenie
          kiedy słucha się ich bardzo głośno, mysle że moi sąsiedzi też tak uważają smile)
          Original Of The Species, City Of Blinding Lights, Miracle Drug - narazie moje
          ulubione. Co się zmienia z każdym kolejnym przesłuchaniem płyty. Ba ! z kazdym
          kolejnym utworem big_grin
          Album zajebiście polecam big_grinDD
          Tyle narazie.
          • better.than.the.real.thing Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 15:01
            peternurek1 napisał:
            > Trzeba kochać tą muzyke smile

Hej, tylko nie sugeruj ze jestem niegodna u2! wink
            Po prostu nie lubie muzyki z internetu. Dla mnie nowa plyta to wyczekiwanie,
            potem wyprawa do sklepu, pierwsze niecierpliwe przesluchanie, ksiazeczka,
            pierwsze czytanie i takie tam- caly obrzed!wink
            Co nie zmienia faktu ze plytka rowniez zostala natychmiastowo wypalona- i tu
            sie zgadzam, najwieksze wrazenie robi sluchana na full. Probowales juz motywu
            z sluchawkami pozno w nocy?wink Sluchanie na kompie ma sie do tego nijaksmile

Coraz bardziej podoba mi sie jak Bono wydziera sie w All because of you. Ale
            ciagle prowadzi Love and peace...
            Co to za dziwne dzwieki pod koniec Vertigo, kiedy juz cichna instrumenty? Jakby
            ktos cos krzyczal...wink Tylko nie rozumiem cowink
    • Gość: U2_fan HTDAAB Lyrics IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.11.04, 11:19
      www.fridayfun.net/lyrics/?album=631
      HAVE FUN smile
      • eirinn Re: HTDAAB Lyrics 07.11.04, 17:19
        A ja się dzielnie trzymam i NIE odsłucham całości. Tak jak Better kocham
        trzymać nową, pachnąca płytkę, rozpakowywać ją, obejrzeć książeczkę... A jutro
        spróbujemy kupić singla... Fingers crossed, podobno ma być, ale nie powiem
        gdzie, żeby nie wykupili!
        • Gość: bono-man Singiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:36
          Singiel ma być? No ja słyszałem, że nie za bardzo u nas będzie można go dostać,
          przynajmniej w najbliższym czasie... ale mogłem źle słyszeć... oby smile
          • eirinn Re: Singiel 07.11.04, 18:04
            No właśnie w jednym sklepie usłyszałam, że raczej będą go mieli. Sprzedawcę
            znam, rozgarnięty chłopak i zwykle wie, co mówi, więc ślad nadziei posiadam.
            Jakby co, jutro doniosę.
            • eirinn Re: Singiel 08.11.04, 17:57
              No więc zamówili, ale wydawca jeszcze nie dostarczył sad Za to nabyłam album
              Propaganda smile))
              • Gość: bono-man Re: Singiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:03
                No własnie, bo podobno nasz Universal się nie postarał i w tym tygodniu nie
                będzie... MOŻE w przyszłym coś się ruszy, ale też niewiadomo. Chociaż nadal mam
                nadzieję, że się mylę smile

Propagandę mam od 29 października, ale niestety w miękkiej okładce...
        • Gość: Nie Re: HTDAAB Lyrics IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.04, 01:21
          Nie bądźcie naiwni.. Okładka? Ja pamiętam, jak się rozczarowałem przy najnowszym the best of. Co było w książeczce- tylko jakieś zdjęcia!!!! Żadnych wspomnień, komentarzy, tekstów piosenek itp rzeczy, które podsumowywałyby te 10 lat. Po prostu chcą ludziom wcisnąć kolejną, marną płytę w stylu ATYCLB. Miałem nadzieję, że bedzie to dobra płyta...ale To smutne, ale wolałbym, by ten zespół dał sobie juz spokój z nagrywaniem płyt. Skoro nie potrafią, to czas na emeryturę... i pomyśleć, że kiedyś to był porządny zespół...
          I pomyśleć,że kiedyś każda płyta U2 brzmiała inaczej...
        • aasiek Re: HTDAAB Lyrics 09.11.04, 10:33
          Tak samo smile W czekaniu jestem wytrenowana, jakoś wytrzymam tych kilkanaście dni.
    • Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.dol.sk / *.dol.sk 08.11.04, 18:28
      HTTAAB zajęło pierwsze miejsce w głosowaniu na najlepszy album 2004r (czasopismo
      Tracks):
      www.tracksmusic.com/interact.jsp
      muzyka.onet.pl/mr,1002677,wiadomosci.html
      I to jeszcze przed premierą smile)

• Gość: u2004 Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:13
      na oficjalnej polskiej stronie universal island records podano, ze
      singiel "Vertigo" pojawi sie w sklepach 15 Listopada, czyli z tygodniowym
      opóznieniem... mam nadzieje, ze "bomba' wybuchnie planowo... pozdrawiam
      forumowiczów
    • Gość: margerita Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:32
      W jakich wersjach będzie do kupienia nowa płyta? Bo słyszałam ze w dwóch, ale
      coś mi się kołacze w glowie ze w trzech... I z czego dokładnie sie będą
      skladnać te wesje? Czy są już znane ceny?
      Pliz, napiszcie!smile
      • ihopeyouwilllikeme Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 09:08
        > W jakich wersjach będzie do kupienia nowa płyta? Bo słyszałam ze w dwóch, ale
        > coś mi się kołacze w glowie ze w trzech... I z czego dokładnie sie będą
        > skladnać te wesje? Czy są już znane ceny?
        > Pliz, napiszcie!smile

www.rockserwis.pl/SalesQueryResult.php?Val=u2&NA=Performer&SellerCategory=12&x=25&y=8
        • eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 11:31
          A tak w ogóle to bardzo mi się podoba pierwsze zdanie w Propagandzie smile Kto ma,
          ten wie, kto nie ma, niech szybko sprawdzi smile))
        • Gość: bs Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.espol.com.pl 10.11.04, 15:33
          a ktoś wie czy będzie w polsce ta najbardziej ekskluzywna 3 wersja? jak
          przegladałem ofert sklepów internetowych niestety nie doszukałem sie jej w
          zapowiedziach....
          • Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:08
            Są wszystkie 3 wersje (a właściwie to będą), spokojnie... jedna kosztuje tyle
            co zwykła płyta (ok. 55zł), z DVD koło 65 - 70 zł, z DVD i książką około 120zł.
            • ihopeyouwilllikeme Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 16:36
              > DVD i książką około 120zł.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa....
              • eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 18:06
                No to biorę nadgodziny...
            • Gość: margerita Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:52
              Slicznie dziekuje
    • better.than.the.real.thing Mercy!!!! 11.11.04, 12:46
      s7.yousendit.com/d.aspx?id=E...8E56C58B146D300
      Zeby jeszcze bardziej podgrzac atmosfere przed 22wink
      Jak dla mnie ten utwor moglby bez problemu zastapic na plycie "A man and a
      woman" albo "One step closer" sad Oczywiscie po 'wygladzeniu' i dokonczeniuwink

No i fajne slowawink

• Gość: bono-man Re: Mercy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:58
        Właśnie ściągam... ale skąd ten kawałek niby się wziął skoro nie ma go ani na
        Vertigo ani na HTDAAB w żadnym kraju? Albo wyciekły im też jakieś materiały
        bonusowe, albo przyszłe B-Side'y... no bo inaczej to nie wiem skąd to miałoby
        pochodzić... no ale nic, może najpierw ściągnę i przesłucham a potem będę
        gadać wink
        • better.than.the.real.thing Re: Mercy!!!! 11.11.04, 15:28
          To wlasnie jeden z b-side'ow. Bono powiedzial ze to najlepszy b-side jaki
          kiedykolwiek uslyszymywink
          A skad dokladnie sie wzial- niewiadomo.... wink
          • better.than.the.real.thing Fast cars 11.11.04, 16:01
            No to jeszcze Fast carssmile) Niestety nie cala piosenka, jakies 40 pierwszych
            sekund powtarzanych w kolko, ale zawsze coswink

s5.yousendit.com/d.aspx?id=6...3C1A5EC940CBBCD

pzdr
    • better.than.the.real.thing Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 13:55
      smile))))))))
      Dzisiaj, dokladnie o godz.11:25, nabyłam limitowana edycje HTDAABsmile

Z tego co zdazylam przesluchac, nie ma zadnych roznic miedzy plyta a mp3,
      oprocz oczywiscie jakosciowej. Naprawde- myslalam ze moje mp3 sa dobre, ale w
      porownaniu z oryginalem...ech...wink No i zgodnie z zapowiedziami jest Fast carssmile

Dvd super, chociaz te wersje piosenek takie sobie...Za to krotki dokument
      wszystko wynagradzawink
      No i ksiazka...Bede chyba potrzebowac duuzo czasu, zeby ja cala dokladnie
      przegladnac, wyczytac te wszytskie rzeczy etc...

Generalnie jest super. Tylko...nie ma ksiazeczki z tekstami itp...sad Chyba
      troche przesadzam z ta ksiazeczka, ale dla mnie to naprawde wazny element
      plyty..wink

Sorry, wiem ze pisze troche nieskladnie, ale robie to szybko i jakos nie umiem
      jeszcze mysli pozbierac wink

Beautiful daysmile

pzdr
      • eirinn Re: Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 14:02
        Grrrr.... Mówią, że to brzydko być zazdrosnym, ale cóż ja poradzę...
        • Gość: bono-man Re: Zgadnijcie co mam....! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:55
          Też mam, wszystko pięknie (zawartość) ale to jak zapakowali płytki jest
          naprawdę beznadziejne... limitowana edycja nie ma tekstów (chyba, że jeszcze
          nie znalazłem) a płyty nie mają pudełka tylko są wrzucone w tekturę! Dno pod
          tym względem, sam muszę zapakować w pudełko i skombinować sobie okładki...
          ech... no, ale zawartość piękna smile
          • eirinn Re: Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 19:37
            No a wersja podstawowa ma i teksty, i pudełko smile))
            • Gość: bono-man Re: Zgadnijcie co mam....! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:50
              Gdyby nie Fast Cars to kupiłbym CD+DVD i byłbym bardzo zadowolony. A tak muszę
              się męczyć z tymi udziwnieniami wink Co jest w zwykłej książeczce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka