peternurek1 Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 19:25 własnie gdzieś znalazłem, ciekawe, ale... piosenki U2 może grać tylko U2 www.hairleftmorningwet.com/music/audio/covers/gavinandgwensweetestthing.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 20:53 Właśnie słucham 'Wild Irish Rose'. Słowo honoru, nie wiedziałam, że Bono coś takiego napisał! Piosenka w klimacie irlandzkim, co zdarzyło im się chyba wcześniej tylko raz (Tomorrow). Śliczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 21:52 "Wild Irish Rose" jest przepiękne "Tomorrow" zabija ) to ich drugie największe osiągnięcie po "Acrobacie" w historii Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani 20.10.04, 23:40 A propos...Co sadzicie o coverach w wykonanu U2?? Ja jestem z zasady dosc sceptycznie nastawiona do odkopywania i powielania dorobku innych muzykow, a porywanie sie np. na Led Zeppelin moze w skrajnych wypadkach zahaczac o muzyczne samobojstwo /Ostatnio dorwalam piracka skladanke z roznymi fascynujacymi dokonaniami Bono, m.in. wlasnie cover Whole lotta love(wczesniej przeze mnie nie slyszany), "Deszczową piosenką" czy nagranie pod interygujacym tytulem "Bono gets pissed"))/ NIe wiem, ale zawsze jak slysze o takich przedsiewzieciach, z deczka sie denerwuje...Nie zebym nie wierzyla w geniusz Bono&co ale legendy niech pozostana legendami... No, tak...ale skoro Rodzynek moze spiewac U2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan Re: Sweetest Thing w wykonaniu Gwen Stefani IP: 5.3R* / *.as9105.net 21.10.04, 08:36 Covery nagrywają wszyscy, niektórzy nawet całe płyty (patrz Joe Cocker - "Heart & Soul"). Jestem za o ile nie "podrabia" się bardzo osobistych piosenek oryginalnego artysty np. "Tears in heaven" Erica Claptona. Moje ulubione ulubione covery U2/Bono: I've got you under my skin - oryg. Frank Sinatra Beat On The Brat - oryg. Ramones Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme A propos. 21.10.04, 13:44 A propos. Wersja No Doubt jest O K R O P N A, gówniana, beznadziejna, tragiczna. A mówię to jako wielki sympatyk tego zespołu. Dwa. Wersja Joe Cockera ( " One " ) jest O K R O P N A, gówniana, beznadziejna, tragiczna. A mówię to jako wielki sympatyk artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: A propos. 21.10.04, 17:44 Zgadzam się z przedmówcą, ale wielkim sympatykiem oby wymienionych artystó nie jestem. Joe Cocker w ogóle nie powinien nagrywać coverów. Prawie żaden mu nie wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komentator Re: A propos. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 00:50 Nie zgadzam się- Summer in the city jest lepszy niż oryginał. Poza tym cover don't let me be misunderstood też nie jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: A propos. 22.10.04, 12:10 Gość portalu: Komentator napisał(a): > Nie zgadzam się- Summer in the city jest lepszy niż oryginał. Poza tym cover do > n't let me be misunderstood też nie jest zły. Owszem, dlatego napisałem że PRAWIE żaden mu nie wyszedł Te są dobre, ale np. jego wykonanie "One", Everybody Hurts" czy nawet "Never Tear Us Apart" to tragedia w porównaniu z oryginalnymi wersjami. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: A propos. 23.10.04, 15:00 > czy nawet "Never Tear Us Apart" to tragedia w porównaniu z oryginalnymi > wersjami Nie no, moim zdaniem to akurat tragiczne nie było. A zastąpienie oryginalnie saksofonowej solówki gitarową, to, moim zdaniem, świetny pomysł był. Summer In The City również zgoda, oryginał w ogóle mi się nie podoba, wersja pana Cockera owszem. Przypominam również o b.dobrej wersji With A Little Help From My Friends. Aha, dziś w sklepie słyszałem pana Rozynka wykonującego The First Time. Pan Marcin słyszeć musiał zapewne soundtrack do filmu " Million Dollar Hotel " ( co już na starcie mu się chwali ), bo jego cover jest zagrany bardzo podobnie do akustycznej repryzy tego tematu zamieszczonej na tamtej płycie. Czyli po prostu wziął gitarę i zaśpiewał. Nie wyszło to źle, nie ma obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 notes Bono odzyskany po 23 latach 21.10.04, 19:08 Jak podaje serwis atu2.com dwie fanki zwróciły Bono skradziony 23 lata temu notes ze wszystkimi tekstami jakie Bono napisał na "October". "It only took 23 years, but Bono finally has his October lyrics back. During a speech tonight in Portland, Bono told a Rose Garden crowd that earlier in the day two girls, "Cindy" and "Danielle" returned the bag that had been stolen or lost during the band's first visit to Portland in March, 1981. The bag is said to have contained a notebook with Bono's early lyrics for the October album, although Neil McCormick recently told @U2 that Bono has confessed "there was probably nothing in the notebook." Well, now Bono can see for himself how much or how little had been written down when the notebook went missing." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komentator Re: notes Bono odzyskany po 23 latach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 00:53 Lepiej późno, niż wcale Z drugiej strony ciekawe co "Cindy" and "Danielle" powiedziały piosenkarzowi...że kiedyś ukradły mu torbę i nagle dorwały ich wyrzuty sumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: notes Bono odzyskany po 23 latach 22.10.04, 09:19 No świetnie, może ze starych pomysłów zrobią materiał na nową płytę )) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: notes Bono odzyskany po 23 latach 22.10.04, 12:12 "October 2" jakiś by wydali, kontynuacje tamtego wpsaniałego albumu. Tylko obawiam się że nie wyszło by im to tak jak wtedy, zabardzo by to dopieścili, brzmienie bardziej by przypominało ATYCLB niż wczesne nagrania, a taki October to juz nie October Ale pomysł nie jest zły w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc chlamu Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 01:00 zrobcie sobie forum na ktorym bedziecie sie masrturbowac nad kolejnymi gowienkami dinozaurow. polowa z was to pajace, zwlaszcze gatunek suczy, wasze pochwy sa rozjechane przez studentow politechniki hihihhih Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 09:17 Uspokój się, co? Idź sobie na jakiś portal obrazkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 12:15 Gość portalu: DOŚĆ CHŁAMU... no właśnie, dośc, więc już panu/i podziękujem Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 22.10.04, 17:59 21 listopada, w wigilię nowej płyty o godz.19 w klubie Hormon w Szczecinie ma się odbyć ogólnopolski zlot fanów U2. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 bomba w Australii + szczeguły albumu 22.10.04, 20:54 Wczoraj jedna z trzech kopii HTDAAB przyjechała na przesłuchania do Austarllii, co ciekawe aby zapobiec kradzieży przedstawicielka Island Records wiozła płyte w specjalnej walize przypiętej kajdankami do jej ręki. Jak prawdziwą bombe I konkrety: Według Herald Sun tak ma wyglądać tracklista razem z czasami trwania utworów i nazwiskami producentów : 1. Vertigo 3.11 (Steve Lillywhite) 2. Miracle Drug 3.54 (Steve Lillywhite) 3. Sometimes You Can't Make It On Your Own 5.05 (Chris Thomas) 4. Love & Peace 4.48 (Brian Eno and Daniel Lanois) 5. City of Blinding Lights 5.46 (Flood) 6. All Because of You 3.34 (Steve Lillywhite) 7. A Man & A Woman 4.27 (Steve Lillywhite) 8. Crumbs From Your Table 4.59 (Steve Lillywhite) 9. One Step Closer 3.48 (Chris Thomas and Daniel Lanois) 10. Original of the Species 4.34 (Steve Lillywhite) 11. Yahweh 4.22 (Chris Thomas) Pozatym pojawiły się następujące informacje: Oprócz tego pojawiło się kilka innych ciekawych informacji: Drugi singiel zostanie wydany 5 lutego 2005r, trzeci 6 maja. W Australii i Nowej Zelandii U2 zagrają ok. 10 koncertów Utwór "City Of Blinding Lights" miał początkowo tytuł "Firefly" i był nagraniem, który miał trafić na ścieżkę dźwiękową do filmu "Spiderman". W ciągu najbliższych tygodni, zespół będzie nagrywał nowy teledysk w Dublinie. U2 w ostatnim czasie spędzają czas na próbach ćwicząc koncertowe wersje nowych utworów na wielką trasę w 2005r. Obecnie mają przerwę, lecz powrócą do tego, jak tylko Bono zakończy zaplanowane zadania związane z DATA. (czyżby o to mogło ostatnio chodzić Edge'owi ?) Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Herald Sun review + fragmenty tekstów 22.10.04, 20:56 U2 used an interesting tactic to motivate themselves during the recording of their 11th studio album, How to Dismantle an Atomic Bomb. They pretended it was their debut. "This is our first album," Bono says on a video to promote the record. "It has taken us 20 years, but this is our first album." That explains the energy (in the strident rock songs and intimate ballads) and the personal lyrics. Drummer Larry Mullen says the album was made from "a mixture of deep depression and a lot of fun" Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: VERTI GO GO GO !!! 23.10.04, 23:43 www.titanium-soul.com/share/HTDAAB/CDUK-Interview.wmv wywiad z u2 nt. nowej plyty i takich tam Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 14:52 muzyka.onet.pl/mr,998215,wiadomosci.html Bono. Bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 15:30 No jasne, bez dwóch zdań! Przecież on nadał tej linijce właściwą treść. On jej tak po prostu nie śpiewa, to jest świadome przesłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Bono vs. Justin Hawkins :) 24.10.04, 15:52 www.please1997.com/ ABOY i COBL z Top Of The Pops. Jakość mocno średnia, ostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Vertigo na żywo z CD.UK 25.10.04, 14:25 www.titanium-soul.com/share/HTDAAB/Vertigo-CDUK.wmv bardzo ładne, przedewszystkim żywe wykonanie, jedeyne co psuje przyjemnośc słuchania to straszna jakość nagrania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: 5.3R* / *.as9105.net 26.10.04, 17:20 Jest już znana cena nowego albumu U2: 50,50 PLN w 'stereo.pl' stereo.pl/tytul.php?idt=191020 Wcale nie tak dużo jak na dinozaurów rocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 17:23 Może to jeszcze nie cena ostateczna Poza tym to dopiero wersja podstawowa, ciekawe za ile będzie ta z dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 26.10.04, 17:39 Stawiam na cene około 100 zł. The Best Of 1990-200 w wersji "limitowanej" tyle mniejwięcej kosztowało. Ale czym są pieniądze, w obliczu nowego albumu ps. Bono-man, mógłbyś się odezwac na mojego mejla? peternurek1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:07 Jestem przygotowany na wiele jesli chodzi o cenę Ale tez wydaje mi się, że 100 nie przekroczy... a że 150 to jestem pewny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: 5.3R* / *.as9105.net 26.10.04, 18:31 Okładka: images.amazon.com/images/P/B0006399FS.01.LZZZZZZZ.jpg 'The Edge' wygląda super Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: VERTI GO GO GO !!! 27.10.04, 18:34 Gość portalu: U2_fan napisał(a): > Okładka: > images.amazon.com/images/P/B0006399FS.01.LZZZZZZZ.jpg > 'The Edge' wygląda super To już kiedyś miałą być okładka. potem się okazało że jednak nie będzie taka, a teraz znowu jest... Pomysł okladki nie jest zły (jak an U2), ale zdjęcie słabe ,właściwie to według mnie tylko Bono wyszedł normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazenowany kiepskie to IP: 212.244.131.* 27.10.04, 08:48 Slabiutka melodia, zero pomyslu, udawany czad gitarowy bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn No to obejrzyjcie 27.10.04, 12:18 progressive.stream.aol.com/aol/us/aolmusic/artists/universal/u2/u2_vertigo_3nr98k3mjf90_dl.mov Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 :D:D:D 27.10.04, 18:51 No to mamy teledysk proszę państwa. Całkiem bardzo fajny podoba mi się. Spodziewałem się czegoś innego, mniej efektów, więcej latania po plazy i szaleństwa to tego prostego energicznego rockowego kawałka. Ale mamy coś zupełnie innego. Mamy wybuch bomby, na który czekaliśmy tyle czasu. Jedyne co mi się nie podoba to to że w momencie "and no one gets hurt..." jakby wcinało taśme, troche bezsensu to dodali. A narazie idę sobie oglądac po raz 4 Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: :D:D:D 27.10.04, 19:11 Po 6 oglądnięciu stwierdzam że troche brakuje w tym energii. Niby wszystko dynamiczne i potężne, ale poprostu jakieś bez wyrazu momentami. Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: :D:D:D 27.10.04, 20:51 A jak po dwunastym? Na większym ekranie i z mocnym dżwiękiem to chyba będzie lepiej uderzało. Ale podoba mi się, takie graficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: :D:D:D 27.10.04, 20:58 eirinn napisała: > A jak po dwunastym? Troche lepiej, chciałbym to zobaczyć na bardzo dużym ekranie z bardzo dobrym dźwiękiem, wtedy zapewne wbiło by mnie w fotel A Ty ile razy już oglądałaś? ) Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: :D:D:D 28.10.04, 09:12 Na razie tylko z sześć, bo przeplatam słuchaniem Neon Lights i COBL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech... cienki ten teledysk IP: 212.244.131.* 28.10.04, 09:41 Szczerze mowiac to jakos mnie on nie zachwuycil... Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Original Of The Species 27.10.04, 20:49 tvgawex.pl/~g3595/HTDAAB/oots.mp3 Mały fragment, ale można z niego conieco wywnioskować. Piękna ballada z Bono i towarzyszącym mu delkatnym pianinem, przypomina mi ich najlepsze. Wyraźnie słychac emocje w głosie Bono, śpiewa z przejęciem. To prawdopodobnie będzie najpiękniejsza ballada od długiego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Slowa z htdaab 28.10.04, 16:57 www.interference.com/u2100435/index.html Nie na 100%, ale...sami popatrzcie Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Slowa z htdaab 28.10.04, 17:40 Na atu2 jest link do wersji z u2tour, można porównać. Swoją drogą, interference robi się coraz mniej wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Slowa z htdaab 28.10.04, 18:30 W sumie to tez jest chyba sciagniete z u2tour A interference...wlasnciwie napisali ze to 'rumors'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man teledysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:27 Wcześniej widziałem bo ściągnąłem sobie z netu, ale jednak w TV prezentuje się lepiej... na Vivie Polskiej już wymiata )) Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: teledysk 29.10.04, 09:16 I o tym właśnie pisałam Peterowi: na pełnym ekranie, z pełnym dźwiękiem - to będzie to. Dla mnie ten właśnie sposób realizacji dodał Vertigo przestrzeni. Faktycznie czuje się, że ta piosenka rozchodzi się kręgami. Gość wiedział, co robi. To siedzi mocno w mojej estetyce, chociaż na pewno wielu jest takich, którym się nie podoba (czyt. brak wyobraźni + powierzchowny odbiór treści bez wnikania w to, co przekazuje). Nie wiem, czy zauważyliście, ale U2 to w tej chwili jeden z naprawdę niewielu zespołów, który nie 'lansuje' swoich utworów damskimi tyłkami (jak np. koszmarny teledysk do koszmarnej piosenki jakiegoś Prydza, który rządzi ostatnio na niemieckich i angielskich listach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.11.04, 11:14 6 ogólnopolski zlot fanów U2: www.zlot.u2.pl/ Rok temu w Poznaniu nawet na bungee skakałem Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: VERTI GO GO GO !!! 03.11.04, 20:21 Ech...czemu do Poznania tak daleko...? A Wy, wybieracie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:04 dno, czy to już koniec U2??? Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Original of the species/Are you gonna wait forever 06.11.04, 12:32 Cos zamarl ten watek, wiec dla odswiezenia przesylam dwie nowe piosenki users.pandora.be/steleman/original_of_the_species.mp3 Original of the species- nagrane podczas promocji ipodu, ma fajne 'smaczki' users.pandora.be/steleman/U2%20-%20Are%20You%20Gonna%20Wait%20Forever.mp3 Are you gonna wait forever- swietny poczatek, dalej troszke gorzej, ale z kazdym przesluchaniem bardziej mi sie podoba. Im glosniej, tym dla tej piosenki lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piula Re: Original of the species/Are you gonna wait fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:18 Z którego roku jest Are you gonna wait forever? Całkiem fajna piosenka, ale nie sądze, że z sesji nagraniowej do HTDAB. Głos Bono mi nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Original of the species/Are you gonna wait fo 06.11.04, 13:46 Z którego roku jest Are you gonna wait forever? Całkiem fajna piosenka, ale nie > > sądze, że z sesji nagraniowej do HTDAB. Głos Bono mi nie pasuje. Skąd my to mamy wiedzieć ? Wcześniej go nie było. Uprzedzając kolejne pytania, już po premierze płyty: City Of Blinding Lights pochodzi z sesji Pop, Love And Peace Or Else, Original Of The Species, Yahweh i Sometimes You Can Make It On Your Own pochodzą z sesji ATYCLB, parę jeszcze miało swój początek już podczas sesji Achtung Baby, a zapewne kilka jest zupełnie nowych ( np. Vertigo ). Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Original of the species/Are you gonna wait fo 06.11.04, 18:32 > users.pandora.be/steleman/original_of_the_species.mp3 > Original of the species- nagrane podczas promocji ipodu, ma fajne 'smaczki' masz na myśli błędy i fałsze? Faktycznie brzmi bardzo ładnie, podoba mi się. Ale ten mały fragmencik który ukazał się wcześniej zrobił na mnie jakoś większe wrazenie. Chociaż to chyba ten sam, nie? Moze jakośc inna, czy coś.. > users.pandora.be/steleman/U2%20-%20Are%20You%20Gonna%20Wait%20Forever.mp3 > Are you gonna wait forever- swietny poczatek, dalej troszke gorzej, ale z > kazdym przesluchaniem bardziej mi sie podoba. Im glosniej, tym dla tej piosenki > > lepiej Początek owszem, riff jest bardzo fajny. Ale ten dźwięk który rozpoczyna utwór i trwa w tle tak gdzieś do 17 sekundy, co to jest? Tzn. wiem co to jest, prawdopodobnie to The Edge. Ale nie podoba mi się to bardzo. Drażni mnie troche. Utwór ogólnie bardzo fajny, jak na b-side. Na b-side się nadaje, bo gdyby miałby być na albumie to byłby zdecydowanie niedopracowanym utwórem. Mam wrażenie że jest niedoszlifowany, dziwnie brzmi, jest niedokończony poprostu. Chociaż może to też wina średniej jakości nagrania jakie posiadam. Najlepiej poczekajmy na album Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 06.11.04, 21:57 to www.thegoalissoul.cjb.net a jak nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 12:33 Ech,to co, koniec odliczania?... Niesamowicie sie ciesze z tej nowej plytki, ale szkoda mimo wszytsko, ze tak... przyziemnie, nielegalnie Jakos to wszystko traci na znaczeniu, to nie to samo, co kupic swieza plytke w dniu premiery...Internet jednak zabija muzyke. Trudno mi cokolwiek poki co powiedziec, nie lubie wypowiadac sie tak na goraco, bo z kazdym przesluchaniem zmienia sie moja opinia. Jak na razie moim faworytem sa: przede wszystkim "Love and peace or else"- SUPER!!!, cos nowego; "Original of the species" o wiele bardziej mi sie podoba niz wersja akustyczna, chociaz poczatek idiotyczny (a lubie ciekawe poczatki; "City of blinding lights" i "Yahweh". No i "one step closer", takie cieplutkie. Natomiast "Sometimes..." czy "Crumbs from your table" jakos niebardzo na razie... Generalnie caly album odbieram bardzo pozytywnie, dotrzymali slowa, jest rockowo. To tyle pierwszego wrazenia, a jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 13:58 > Ech,to co, koniec odliczania?... > Niesamowicie sie ciesze z tej nowej plytki, ale szkoda mimo wszytsko, ze tak... > > przyziemnie, nielegalnie Jakos to wszystko traci na znaczeniu, to nie to > samo, co kupic swieza plytke w dniu premiery...Internet jednak zabija muzyke. Kiedy to ściągnąłem, i upewniłem się że to napewno to, odrazu wypaliłem płyte, wrzuciłem do wierzy, głośnośc na full i odleciałem. Przez te 50 minut nie istniało nic innego. Kiedy słucha się tej płyty w ciemnym pokoju, po takim okresie oczekiwania, z takją dawką emocji, niesamowitej energii i podniecenia to czy jest oryginalna czy nie traci jakiekolwiek znaczenie. Trzeba kochać tą muzyke Pierwsze wrażenie (po 7 przesłuchaniach, w trakcie 8 ) , album jest zajebisty. Słysze tu wyraźne nawiązania do Joshua Tree, z tym że bardziej ATYCLB'owo, i ostrzej. Bardzo ładnie. Te ostre rockowe kawałki robią wrazenie kiedy słucha się ich bardzo głośno, mysle że moi sąsiedzi też tak uważają ) Original Of The Species, City Of Blinding Lights, Miracle Drug - narazie moje ulubione. Co się zmienia z każdym kolejnym przesłuchaniem płyty. Ba ! z kazdym kolejnym utworem Album zajebiście polecam DD Tyle narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Chcecie usłyszeć nowa płyte w całości? :D 07.11.04, 15:01 peternurek1 napisał: > Trzeba kochać tą muzyke Hej, tylko nie sugeruj ze jestem niegodna u2! Po prostu nie lubie muzyki z internetu. Dla mnie nowa plyta to wyczekiwanie, potem wyprawa do sklepu, pierwsze niecierpliwe przesluchanie, ksiazeczka, pierwsze czytanie i takie tam- caly obrzed! Co nie zmienia faktu ze plytka rowniez zostala natychmiastowo wypalona- i tu sie zgadzam, najwieksze wrazenie robi sluchana na full. Probowales juz motywu z sluchawkami pozno w nocy? Sluchanie na kompie ma sie do tego nijak Coraz bardziej podoba mi sie jak Bono wydziera sie w All because of you. Ale ciagle prowadzi Love and peace... Co to za dziwne dzwieki pod koniec Vertigo, kiedy juz cichna instrumenty? Jakby ktos cos krzyczal... Tylko nie rozumiem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan HTDAAB Lyrics IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.11.04, 11:19 www.fridayfun.net/lyrics/?album=631 HAVE FUN Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: HTDAAB Lyrics 07.11.04, 17:19 A ja się dzielnie trzymam i NIE odsłucham całości. Tak jak Better kocham trzymać nową, pachnąca płytkę, rozpakowywać ją, obejrzeć książeczkę... A jutro spróbujemy kupić singla... Fingers crossed, podobno ma być, ale nie powiem gdzie, żeby nie wykupili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Singiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:36 Singiel ma być? No ja słyszałem, że nie za bardzo u nas będzie można go dostać, przynajmniej w najbliższym czasie... ale mogłem źle słyszeć... oby Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Singiel 07.11.04, 18:04 No właśnie w jednym sklepie usłyszałam, że raczej będą go mieli. Sprzedawcę znam, rozgarnięty chłopak i zwykle wie, co mówi, więc ślad nadziei posiadam. Jakby co, jutro doniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Singiel 08.11.04, 17:57 No więc zamówili, ale wydawca jeszcze nie dostarczył Za to nabyłam album Propaganda )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: Singiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:03 No własnie, bo podobno nasz Universal się nie postarał i w tym tygodniu nie będzie... MOŻE w przyszłym coś się ruszy, ale też niewiadomo. Chociaż nadal mam nadzieję, że się mylę Propagandę mam od 29 października, ale niestety w miękkiej okładce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: HTDAAB Lyrics IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.04, 01:21 Nie bądźcie naiwni.. Okładka? Ja pamiętam, jak się rozczarowałem przy najnowszym the best of. Co było w książeczce- tylko jakieś zdjęcia!!!! Żadnych wspomnień, komentarzy, tekstów piosenek itp rzeczy, które podsumowywałyby te 10 lat. Po prostu chcą ludziom wcisnąć kolejną, marną płytę w stylu ATYCLB. Miałem nadzieję, że bedzie to dobra płyta...ale To smutne, ale wolałbym, by ten zespół dał sobie juz spokój z nagrywaniem płyt. Skoro nie potrafią, to czas na emeryturę... i pomyśleć, że kiedyś to był porządny zespół... I pomyśleć,że kiedyś każda płyta U2 brzmiała inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: HTDAAB Lyrics 09.11.04, 10:33 Tak samo W czekaniu jestem wytrenowana, jakoś wytrzymam tych kilkanaście dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2_fan Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.dol.sk / *.dol.sk 08.11.04, 18:28 HTTAAB zajęło pierwsze miejsce w głosowaniu na najlepszy album 2004r (czasopismo Tracks): www.tracksmusic.com/interact.jsp muzyka.onet.pl/mr,1002677,wiadomosci.html I to jeszcze przed premierą ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u2004 Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:13 na oficjalnej polskiej stronie universal island records podano, ze singiel "Vertigo" pojawi sie w sklepach 15 Listopada, czyli z tygodniowym opóznieniem... mam nadzieje, ze "bomba' wybuchnie planowo... pozdrawiam forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margerita Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:32 W jakich wersjach będzie do kupienia nowa płyta? Bo słyszałam ze w dwóch, ale coś mi się kołacze w glowie ze w trzech... I z czego dokładnie sie będą skladnać te wesje? Czy są już znane ceny? Pliz, napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 09:08 > W jakich wersjach będzie do kupienia nowa płyta? Bo słyszałam ze w dwóch, ale > coś mi się kołacze w glowie ze w trzech... I z czego dokładnie sie będą > skladnać te wesje? Czy są już znane ceny? > Pliz, napiszcie! www.rockserwis.pl/SalesQueryResult.php?Val=u2&NA=Performer&SellerCategory=12&x=25&y=8 Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 11:31 A tak w ogóle to bardzo mi się podoba pierwsze zdanie w Propagandzie Kto ma, ten wie, kto nie ma, niech szybko sprawdzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bs Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.espol.com.pl 10.11.04, 15:33 a ktoś wie czy będzie w polsce ta najbardziej ekskluzywna 3 wersja? jak przegladałem ofert sklepów internetowych niestety nie doszukałem sie jej w zapowiedziach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:08 Są wszystkie 3 wersje (a właściwie to będą), spokojnie... jedna kosztuje tyle co zwykła płyta (ok. 55zł), z DVD koło 65 - 70 zł, z DVD i książką około 120zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: VERTI GO GO GO !!! 10.11.04, 16:36 > DVD i książką około 120zł. Aaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margerita Re: VERTI GO GO GO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 23:52 Slicznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Mercy!!!! 11.11.04, 12:46 s7.yousendit.com/d.aspx?id=E...8E56C58B146D300 Zeby jeszcze bardziej podgrzac atmosfere przed 22 Jak dla mnie ten utwor moglby bez problemu zastapic na plycie "A man and a woman" albo "One step closer" Oczywiscie po 'wygladzeniu' i dokonczeniu No i fajne slowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: Mercy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 13:58 Właśnie ściągam... ale skąd ten kawałek niby się wziął skoro nie ma go ani na Vertigo ani na HTDAAB w żadnym kraju? Albo wyciekły im też jakieś materiały bonusowe, albo przyszłe B-Side'y... no bo inaczej to nie wiem skąd to miałoby pochodzić... no ale nic, może najpierw ściągnę i przesłucham a potem będę gadać Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Re: Mercy!!!! 11.11.04, 15:28 To wlasnie jeden z b-side'ow. Bono powiedzial ze to najlepszy b-side jaki kiedykolwiek uslyszymy A skad dokladnie sie wzial- niewiadomo.... Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Fast cars 11.11.04, 16:01 No to jeszcze Fast cars) Niestety nie cala piosenka, jakies 40 pierwszych sekund powtarzanych w kolko, ale zawsze cos s5.yousendit.com/d.aspx?id=6...3C1A5EC940CBBCD pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.the.real.thing Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 13:55 )))))))) Dzisiaj, dokladnie o godz.11:25, nabyłam limitowana edycje HTDAAB Z tego co zdazylam przesluchac, nie ma zadnych roznic miedzy plyta a mp3, oprocz oczywiscie jakosciowej. Naprawde- myslalam ze moje mp3 sa dobre, ale w porownaniu z oryginalem...ech... No i zgodnie z zapowiedziami jest Fast cars Dvd super, chociaz te wersje piosenek takie sobie...Za to krotki dokument wszystko wynagradza No i ksiazka...Bede chyba potrzebowac duuzo czasu, zeby ja cala dokladnie przegladnac, wyczytac te wszytskie rzeczy etc... Generalnie jest super. Tylko...nie ma ksiazeczki z tekstami itp... Chyba troche przesadzam z ta ksiazeczka, ale dla mnie to naprawde wazny element plyty.. Sorry, wiem ze pisze troche nieskladnie, ale robie to szybko i jakos nie umiem jeszcze mysli pozbierac Beautiful day pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 14:02 Grrrr.... Mówią, że to brzydko być zazdrosnym, ale cóż ja poradzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: Zgadnijcie co mam....! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:55 Też mam, wszystko pięknie (zawartość) ale to jak zapakowali płytki jest naprawdę beznadziejne... limitowana edycja nie ma tekstów (chyba, że jeszcze nie znalazłem) a płyty nie mają pudełka tylko są wrzucone w tekturę! Dno pod tym względem, sam muszę zapakować w pudełko i skombinować sobie okładki... ech... no, ale zawartość piękna Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Zgadnijcie co mam....! :D 19.11.04, 19:37 No a wersja podstawowa ma i teksty, i pudełko )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono-man Re: Zgadnijcie co mam....! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:50 Gdyby nie Fast Cars to kupiłbym CD+DVD i byłbym bardzo zadowolony. A tak muszę się męczyć z tymi udziwnieniami Co jest w zwykłej książeczce? Odpowiedz Link Zgłoś