Gość: grace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:40 Kto jeszcze nie widział, proszę : www.sonymusic.com/artists/JeffBuckley/Videos/JeffBuckley_ForgetHerVidFull_ref.mov I piszcie prosze jak się Wam podoba. Mnie ściska za gardło............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 11:46 no piosenka jest piekna, to jasne, a teledysk, jak teledysk, w sumie nie wiem, po co, bo sama muzyka calkowicie wystarcza, by zbudowac nastroj. jak to dziala, czy "forget her" ma promowac grace legacy edition? bo rozumiem, ze to nie jest po prostu jakis stary teledysk (nie widzialam zadnego teledysku jeffa buckleya)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 11:50 ciekawe ile będzie kosztowała ta specjalna wersja "Grace"? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 11:54 ja kupilam za niecale 18 funtow. jest genialna, a dodatkowe cd (2, bo jeszcze jest dvd ktorego nie mialam okazji ogladac) jest bajeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suedehead Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 26.09.04, 11:55 Specjalna wersja GRACE kosztuje 110 zl. Sa to 2 CD plus DVD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:06 hmmmmmmmm........w sumie nie tak wiele......licząc że stara wersja Grace zejdzie mi w komisie za 20zł.....to wyjdzie 90......ale wyszła tez ponoc koncertówa trzypłytowa!........i box z maxisinglami sprzed grace.....................ugh.......i jak tu być fanem gdy w portfelu pusto? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 12:42 koncertwoka wyszla. nie pamietam czy trzyplytowa byla, ale wygladala obiecujaco. niestety, nie starczylo mi kasy(( Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 12:22 dziewczyna_mickiewicza napisała: > no piosenka jest piekna, to jasne, a teledysk, jak teledysk, w sumie nie wiem, > po co, bo sama muzyka calkowicie wystarcza, by zbudowac nastroj. > jak to dziala, czy "forget her" ma promowac grace legacy edition? bo rozumiem, > ze to nie jest po prostu jakis stary teledysk (nie widzialam zadnego teledysku > jeffa buckleya)? Nie widziałaś jeszcze zadnego teledysku Jeff`a? to powazne przeoczenie Zapraszam w takim razie na www.jeffbuckley.com Tam można sobie zobaczyć A video do "Forget Her" zmontowano teraz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 12:38 jakos nigdy nie czulam potrzeby, choc slyszalam ze sa... specyficzne i niesamowite po prostu jego muzyka jest na tyle plasytczna, ze od samego sluchania roi sie w glowie od obrazow ale obejrze, z ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 12:58 dziewczyna_mickiewicza napisała: > jakos nigdy nie czulam potrzeby, choc slyszalam ze sa... specyficzne i > niesamowite po prostu jego muzyka jest na tyle plasytczna, ze od samego > sluchania roi sie w glowie od obrazow > ale obejrze, z ciekawosci. > Ja widzialem dwa, " Grace " i " So Real ". Pierwszy wspanialy, drugi beznadziejny, autentycznie, o malo co nie spieprzyl mi uwielbienia do piosenki. Tak wiec teraz postanowilem uwazac z teledyskami tego pana. Ten ( " Forget Her " ) jest za to calkiem niezly. Utwor rowniez dobry, choc... ciesze sie, ze to jednak " So Real " znalazlo sie na Grace. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.04, 13:08 ja chyba tez jednak mimo wszystko wole "so real".. tam jest taki fragment gitarowej psychodelii w polowie mniej wiecej, nagle urywany..potem chwila ciszy.. i szeptem "i love you, but i'm afraid to love you". spadam z krzesla normalnie za kazdym razem, jak to slysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: po co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:06 a czego ty słuchasz? załoze sie ze jakiegos alcazara. dno Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 09:14 Video do "so real" nie jest takie złe. Zależy jak na nie spojrzysz - ja patrze jako plastyk i stwierdzam, ze ma cos w sobie... Te małpiszony są super... albo Jeff jadacy na rowerku (uciekający przed uczuciem???). Albo końcówka, gdy zrzuca z siebie ubranie....Wbrew pozorom pełno w tym obrazie domysłów i niedomówień - nic nie jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 12:20 no to ja juz nie wiem zupelnie... uwielbiam so real i mam do niej jakis wybitnie odrebny stosunek i nie chcialabym sobie zmacic tego obrazu, ktory mam w glowie jakims, chociazby najlepszym, teledyskiem...a z drugiej strony moze warto by bylo zobaczyc? chyba jednak sie opre pokusie i zamiast tego poslucham sobie po prostu so real)) Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 12:31 Nie wiem, czy video potrafi zmącić obraz utworu. U mnie obejrzenie teledysku wcale nie ma wpływu na indywidualny odbiór piosenki. Traktuję to jako fantazję, którą stworzył ktoś inny - moje wyobrazenie pozostaje cały czas niezmienne. Moze warto sie skusić i zobaczyć jak ten utwór odbiera ktos inny? (Jeff bez koszulki...iiiiiiiiiiiii ...))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:43 so real...so real...Jeff się rozbiera....powrót do korzeni...małpy jak z "walki o ogień" powrót do czystych, prawdziwych, szczerych uczuć.......so real...so real................................. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 13:05 > (Jeff bez koszulki...iiiiiiiiiiiii ...))))) to jest argument, ktory moglby przemowic do grace bardziej, niz do mnie, bo ja tak uwielbiam innego, pokrewnego zreszta jeffowi, wykonawce, jak ona uwielbia jeffa)) pewnie zobacze, ale chwilowo nie mam jakos takiej wiekszej potrzeby. zasluchalam sie w disc two legacy edition kompletnie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:19 Którego? Czyżby Chrisa Cornella? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.04, 13:39 zobowiazalam sie na pismie niemalze, ze przez co najmniej tydzien na zadnym z forow muzycznych nie napisze nawet inicjalow mojego ulubienca, zeby sobie co poniektorzy mogli odpoczac od moich ciaglych zachwytow)) wiec, niestety nie moge napisac, o kogo chodzi. nie chodzi jednak o wspomnianego przez ciebie chrisa cornella choc moj ulubiony niegrzeczny chlopiec jest uwazany (obok pj harvey, radiohead czy coldplay) za kontynuatora (przynajmniej na jednej plycie) pieknego stylu, jaki odkryl dla tych znakomitych artystow jeff buckley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:34 pj harvey kontynuatorka buckleya????????........a czy ona nie debiutowała wcześniej czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 02.10.04, 09:51 nie mowimy o stricte kontynuatorach, ktorzy w kazdym momencie swojej kariery grali "jak buckley" czy w podobnym klimacie. tylko o tym ,ze plyta "grace' miala wplyw na rozwoj artystyczny i wybor drogi muzycznej ( u adamsa buckleya slychac glownie na "love is hell", u pj tez raczej ta melancholijnosc przebija sie na ostatnich plytach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:41 tylko wiesz.......skąd ten pomysł że akurat od niego.......no bo np że radiohead się nim inspirowali to ioczywiste bo to słychać.........a że pj......hmmmmmm......to że melancholia to jeszcze nie znaczy że od niego......on melancholii nie wymysłił Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.04, 11:10 nie umiem ci tego wytlumaczyc, bo zanim sluchalam uslyszalam swiadomi buckleya, to sluchalam pj harvey, wiec dla mnie tez to bylo na poczatku srednio logiczne. ale potem sobie posluchalam rownolegle i jest cos takiego, co sprawia, ze ich plyty mozna postawic obok siebie. tak, jak przy starsailor przychodzi na mysl wlasnie buckley a nie ktos inny. kwestia skojarzen nastrojowych, mysle, ze kazdy moze miec inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:56 A Muse? Oni to dopiero zżynaja z Jeff`a...) Ale lubię ich bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 13:13 A wiecie, ze Buckley jest ukochanym wokalistą Nosowskiej? Przyznała sie kiedys do tego u Kostrzewy. Ponoć po smierci Jeff`a była w wielkim szoku, pustke po nim zapełnił jej częsciowo Coldplay......Mówi że to ta sama wrażliwość. Bzdury! Lubię Coldplay, ale daleko im, oj daleko......... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 04.10.04, 14:13 coldplay sa w porzadku. ta sama wrazliwosc nie oznacza, ze stawia sie ich na rowni artystycznej. po prostu wyrazaja podobne emocje, tak mi sie wydaje, podobnymi emocjami obserwuja swiat za pomoca swojej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:21 P.S. DO DZIEWCZYNY MICKIEWICZA - Prosze nie instrumentalizować mojego stosunku do Pana Jeff`a ...)))))Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.04, 16:08 ja bynajmniej nie intrumentalizuje, zasugerowalam jedynie, ze jako osobe wybitnie zainteresowana tematyka j.b., moglyby cie zainteresowac (dodatkowo, pobocznie zupelnie do muzyki, tekstu, nastroju i w ogole, bo to jest wazniejsze przeciez) wspomniane prez ktoregos z kolegow fragmenty ukazujace jeffa bez koszulki mnie jeff jako taki interesuje nieco mniej, dlatego pozwolilam sobie na wyrazenie tamtej sugestii)) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
trujaca_strzalka Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 01.10.04, 14:42 UUUU..."Forget her"....a widzieliście ten moment - migawkę - Jeff leży na ziemii, bardzo, bardzo blady...wyglada jak wyciagnięty z wody....(( Przechodzą mnie ciarki....Ech...( Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! 05.10.04, 08:30 A ujęcie końcowe...tam wygląda jak anioł. Bez żartów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEFFY Re: JEFF BUCKLEY "FORGET HER" !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:37 Świetny teledysk... Odpowiedz Link Zgłoś