Dodaj do ulubionych

rockserwis

IP: *.future-net.pl 23.10.04, 09:44
koszmar naszych sklepów muzycznych z płytami - np. empik i inne - powoduje,
że trzeba szukać innych możliwości. Wyjeżdżając trzeba mieć sprawdzone
adresy, a w kraju?... Jakie macie doświadczenie np z Rockserwisem i robionymi
tu zakupami?
Obserwuj wątek
    • Gość: roman Re: rockserwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:39
      Rockserwis to też totalna porażka, odradzam wszystkim. Zamawiane plty nie
      docierają do ciebie nigdy. Zamówiłem 2 płyty w maju, czekam do dzisiaj. Zresztą
      kilku moich znajomych również nacięło się na Rockserwis. Ech, szkoda gadać.
      Lepsze są chyba:
      www.stereo.pl
      www.musiccorner.pl
      www.vivid.pl/
      • Gość: SOKRATES Re: rockserwis IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.04, 10:53
        Odradzam! Nie szanują zamawiających pojedyncze tytuły. Strasznie długo każą
        czekać na dostawę. Płyty są żle zapakowane. Oferta przedstawiona w internecie
        rozmija się rażąco z rzeczywistośćią. I duża niekompetencja.
        • nefil Re: rockserwis 23.10.04, 11:14
          Również odradzam.
          Nierzetelni.
      • Gość: kosiak Re: rockserwis IP: *.autocom.pl 23.10.04, 12:42
        Problem polega na tym, ze rockserwis posiada bodaj najciekawsza oferte jesli
        chodzi o CD/DVD, w tym wiele pozycji niszowych, ktorych naklady czesto ulegaja
        wyczerpaniu (dotlaczane sa w krotkich seriach) i niestety na te pozycje zdarza
        sie ze trzeba poczekac. Opinia wielu kupujacych kształtuje sie niestety na
        podstawie przykrych doswiadczen z oczekiwaniem na realizacje zamowien na tego
        typu plyty. Tu mozemy liczyc tylko na wyrozumialosc Klientow (95% z nich) i
        prosic o zrozumienie pozostale 5% - przeciez chyba nie sadzicie ze jakis sklep
        SPECJALNIE opoznia wysylke zamowien i nie czyni wszystkiego co mozliwe, aby
        zamowione plyty pozyskac dla Klientow? Natomiast oczywiste jest, ze wszystkich
        tytulow oferowanych w sklepie inetowym, sklep ów (KAZDY na swiecie!) nie
        posiada na stanie. Owszem na stanie znajduje sie zawsze okolo 70% calej oferty,
        ale owe 30% niszowe jest zamawiane u dystrybutorow "pod" konkretnego Klienta. I
        tu zdarzaja sie czasem przykre przypadki - dystrybutor informuje, ze: 1) nakład
        płyty chwilowo sie skonczyl, a dodruk bedzie "wkrotce" / 2) tytul zostal
        wycofany ze sprzedazy ze wzgledu na nikle zainteresowanie, ale
        dystrybutor "zapomnial" poinformowac o tym sklepy. W rezultacie Klient sie
        denerwuje i cala wina obarcza sklep...
    • Gość: Andy Re: rockserwis IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.04, 11:47
      Potwierdzam. Ale jest jakieś wyjście, jeśli kupujesz w Rockserwisie to tylko
      poprzez sklepy MediaMarkt, w brew pozorom cena jest porównywalna.
      • Gość: kosiak Do Romana i autorow pozostalych postow IP: *.autocom.pl 23.10.04, 12:30
        Hmmm, dziwne, ze sami krytykanci sie odzywaja... Drogi Romanie i pozostali do
        tej pory sie wypowiadajacy. Zapytam tak - a probowaliscie te same plyty na
        ktore tak dlugo czekacie zamowic w innych sklepach, ktore goraco polecacie?
        Jesli nie, to uczyncie to, a wtedy podyskutujemy o szybkosci obslugi. Wszystkie
        sklepy w Polsce korzystaja z tych samych dystrybutorow i jezeli zamowicie plyte
        X w KAZDYM z nich to otrzymacie ja zapewne jednakowo szybko zarowno z
        rockserwisu jak i merlina, vividu, musiccornera, fana, giganta i kilku innych.
        Poprosze przyklady plyt na ktore tak dlugo czekacie w rockserwisie i dodatkowo
        spytam dlaczego nie zamowiliscie ich gdzie indziej. Co do jakosci pakowania, to
        jestem w najwyzszym stopniu zdziwiony - to musial byc jakis zupelnie
        odosobniony przypadek...
        • Gość: kubasa Re: Do Romana i autorow pozostalych postow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:59
          Jesli chodzi o rockserwis, to niegdys, niejako przez przypadek zamowilem tam
          Hail To The Thief. Przyszedl na czas, w dobrym stanie, ale jak porownalem potem
          cene z Rockserwisu z cena z innych sklepow to uznalem sie za frajera...

Stereo.pl - w sumie stad zamowilem najwiecej plyt. jest chyba opcja wyboru
          kurier/poczta, oferta jest odpowiednia, ceny niezle, przysylaja raczej na czas
          (choc kiedys mieli w ofercie Moon & Antarctica a nigdy mi nie przyszlali
          tlumaczac wycofaniem z katalogu).

Fan.pl - najwiekszy asortyment, ale nie moge za bardzo sie wypowiadac bo
          zamowilem tam tylko dwie plyty. Wilco mialo popekane zabki, ale przysylaja na
          czas, za rozsadne ceny i chyba tam bede robil najczesciej zakupy. Zle, ze nie
          mozna wybrac opcji przesylki kurierskiej...

Merlin.com.pl - ksiazek czesto nie wysylaja na czas, z plytami chyba lepiej,
          interesujace przeceny (np. Rascal za 35 zl!).

Vivid.pl - oferta moze nie specjalnie powalajaca, ale maja kupe interesujacych
          promocji jak np. wiekszosc plyt Milesa i innych jazzowych gigantow po 35 zl lub
          nowa superoferta: trzy klasyczne plyty Wire w lacznej cenie po 59 zl!

smstep.pl - nie przeslali mi potwierdzenia, a oferta wygladalo imponujaco... W
          zwiazku z tym raczej odradzam.

empik.com.pl - pierwsze zakupy internetowe smile. Kupilem tam kasete VHS z
          koncertem The Cure. Spoznili sie horrendalnie ale za to nie musialem placic za
          przesylke smile
          • Gość: kubasa Re: Do Romana i autorow pozostalych postow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:03
            > Vivid.pl - oferta moze nie specjalnie powalajaca, ale maja kupe
            interesujacych
            > promocji jak np. wiekszosc plyt Milesa i innych jazzowych gigantow po 35 zl
            lub
            >
            > nowa superoferta: trzy klasyczne plyty Wire w lacznej cenie po 59 zl!

Eee widze, ze teraz tak wszyscy maja z tym Wire smile
          • michalgajzler Re: Do Romana i autorow pozostalych postow 23.10.04, 15:53
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Jesli chodzi o rockserwis, to niegdys, niejako przez przypadek zamowilem tam
            > Hail To The Thief. Przyszedl na czas, w dobrym stanie, ale jak porownalem potem
            >
            > cene z Rockserwisu z cena z innych sklepow to uznalem sie za frajera...

Z rockserwisem miałem jeden problem - długo czekałem na zamówienia (fakt że
            chodziło akurat o płyty nie dostępne gdzie indziej), ale zawsze docierały. Ceny
            faktycznie bywają khm...

>
            > Stereo.pl - w sumie stad zamowilem najwiecej plyt. jest chyba opcja wyboru
            > kurier/poczta, oferta jest odpowiednia, ceny niezle, przysylaja raczej na czas
            > (choc kiedys mieli w ofercie Moon & Antarctica a nigdy mi nie przyszlali
            > tlumaczac wycofaniem z katalogu).

Natomiast tego sklepu zaczynam mieć serdecznie dosyć. Ceny faktycznie niezłe ale
            opóźnienia gorsze niż w Rockserwisie, a poza tym czasami nawet nie tłumaczą
            się niedostępnością pozycji, tylko zamówienie po prostu po jakimś czasie znika.
            Wlaśnie zastanawiam się czy robić im kolejną awanturęwink).

> Merlin.com.pl - ksiazek czesto nie wysylaja na czas, z plytami chyba lepiej,
            > interesujace przeceny (np. Rascal za 35 zl!).
            >

A to ciekawe, książek zamawiam tam dość dużo i wysyłali raczej przed czasem.
        • Gość: Jacek Re: Do Romana i autorow pozostalych postow IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 13:23
          Gość portalu: kosiak napisał(a):

> Hmmm, dziwne, ze sami krytykanci sie odzywaja... <

Witam,
          krytyka zawsze najlepiej się udaje smile - dla przeciwwagi, zamawiałem w
          Rockserwisie dwukrotnie płyty DVD - przesyłki błyskawiczne - bez uwag.
          Pzdr.
        • Gość: Musashi Re: Do Romana i autorow pozostalych postow IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.04, 13:28
          To nie jest tak, że wszystkie sklepy korzystają z tych samych dystrybutorów.
          Megadisc raczej nie, a nalazłaby się jeszcze spora ich liczba.
          Owszem próbowałem zamówić np. Amon Duul 2 "Phallus Dei" wersję na digipacku, bez
          rezultatu, Rockserwis tłumaczył, że wyczerpana; czekałem ponad rok. W Berlinie
          kupiłem bez kłopotu, a zdziwiony sprzedawca chętnie sprzedałby większą ilość.
          • Gość: kosiak Do Musashi IP: *.autocom.pl 23.10.04, 13:58
            Repertoire ktory wydal Amon Duul przez 2 lata byl w stanie upadlosci i wydawalo
            sie, ze sie juz nie "podniesie". Jednak od jakiegos czasu dzieki pieniadzon SPV
            ich plyty ponownie pojawily sie w ofercie. Dlatego teraz sa (choc wiele tytulow
            jest sprzedawanych do wyczerpania zapasow w hurtowni - bez planow wznowienia).
            Byc moze zamawiajac w rockserwisie trafil Pan na moment gdy jeszcze
            Repertoire "nie odzyl", a potam w Berlinie bylo juz inaczej.
            • Gość: Musashi Re: Do Musashi IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.04, 14:28
              To bardzo możliwe. Ale trzeba też powiedzieć o innej rzeczy bardzo pośrednio
              związanej z Rockserwisem, proszę mi odpowiedzieć, dlaczego w sklepie w takiej
              czeskiej Pradze mogę dostać znacznie więcej płyt niż w choćby w EMPIKU, Trafficu
              w Warszawie? Ba nawet w Wilnie jest lepiej niż w Warszawie, Krakowie itp. Czyżby
              jednak niekompetencja ludzi zajmujących się dystrybucją płyt w Polsce?
              Osobna sprawa zespół CAN; nigdzie w sklepach nie ma, a przecież wszystkie płyty
              były ostatnio wznowione. Trochę to dziwne.
              Ale są naszczęście dystrybutorzy, którzy nigdy mnie nie zawiedli i dlatego
              gorąco polecam: GIGI distribution, NEFRYT.
              Sprawa opakowań zapakowanie płyty tylko w kopertę bąbelkową (bez dodatkowego
              wzmocnienia w postaci tektury żebrowanej), uwarzam za opakowanie skrajnie
              skandaliczne.
              • Gość: kosiak Re: Do Musashi IP: *.autocom.pl 23.10.04, 16:34
                Szybciutko odpowiadam...rockserwis od prawie dwoch lat nie pakuje plyt do
                kopert bąbellkowych, wiec tu uwaga jest nieco nieaktualna. EMPIKi i
                Traffic....tu problem jest powazniejszy. Jezeli dystrybutor sprowadza plyty z
                zagranicy i placi za nie z gory lub z krotkim terminem platnosci, po czym ma je
                sprzedac do EMPIKu i czekac na zaplate MINIMUM 90 dni, to ja osobiscie uwazam
                to za maly skandal. To maly dystrybutor ma kredytowac na ponad 3 miesiace
                takiego bogacza jak EMPIK? Trafic tez do niedawna cieszyl sie "slawa"
                nieplacacego. Nie dziwcie sie, ze ciezko niektore plyty kupic w EMPIKu lub
                Traffiku - powody sa takie jak wyzej. Poki co placa w krotkim terminie tylko
                Media Martkty i tam - oprocz sklepow inetowych - mozna smialo szukac plyt
                dystrybuowanych przez rockserwis. Sprzedajemy plyty chetnie, ale "rozdawac" nie
                bedziemy. Kredytowac wielkich narazajac sie na bankructwo tez nie bedziemy.
                • Gość: Musashi Re: Do Kosiaka IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.10.04, 18:06
                  Kupowanie za pośrednictwem poczty rozwija się tylko z tymi dystrybutorami,
                  którzy są zawsze niezawodni np. GIGI, NEFRYT. Jeśli dystrybutor raz popełni błąd
                  nigdy już do niego nie wracam. Niestety.
                  Na Rockserwis słyszałem najwięcej narzekań z pośród wszystkich dystrybutorów m.
                  in, w Media Markt, choć przyznaję, że parę rzeczy tą drogą udało mi się
                  załatwić, ale większości nie.
                  Rozumiem, że Rockserwis się stara, aby być coraz lepszym dystrybutorem. Ale
                  niestety to jest jeszcze nie wystarczające. Ale życzę powodzenia.
                  • Gość: kosiak Re: Do Kosiaka IP: *.autocom.pl 23.10.04, 18:54
                    Prtzyznam, ze pierwszy raz slysze nazwy GIGI i NEFRYT wiec trudno mi sie
                    ustosunkowac...za zyczenia dziekuje. Kiedys jeden MM bardzo na nas narzekal do
                    kupujacych, a potem okazalo sie, ze w ogole nie zamowil artykulow o ktore owi
                    Klienci prosili.... Wymienilismy kilka uprzejmosci i od tego czasu ten MM
                    przoduje w zakupach u nassmile
                    • Gość: Musashi Re: Do Kosiaka IP: *.chello.pl 23.10.04, 19:28
                      GIGI Distribution jest jedynym autoryzowanym w Polsce dystrybutorem czołowych
                      wytwórni płytowych. Jazz, awngarda, muzyka klasyczna. Wytwórnie: ACT, Atonal,
                      Arabesque, Avant, Cadence, ESP, Jazz Key, Intakt, Wergo, Konnex, itp.
                • t.o.m.e.k Re: Do Kosiaka - ceny 28.10.04, 12:49

> Sprzedajemy plyty chetnie, ale "rozdawac" nie
                  > bedziemy. Kredytowac wielkich narazajac sie na bankructwo tez nie bedziemy.

Panie Piotrze - ale sprzedawanie normalnych, katalogowych (no chyba, że to są
                  jakieś "złote" remastery" - ale tego nie widać na stronie) płyt Pink Floyd po
                  73,75 zł (!!!) to chyba mała przesada... Tym bardziej, że cały katalog Floydów
                  leży w MM i cena pojedynczej płyty to połowa tego, co Pan oferuje - 39.99.
                  Nawet Empik sprzedaje to po 49 zł - a Pan chce sprzedawać "chętnie" po 74 zł???
                  Ja tu czegoś nie rozumiem...
                  • Gość: kosiak do t.o.m.k.a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:42
                    W najwiekszym skrocie...po naszym wejsciu do Unii zadna zduzych firm nie
                    podniosla drastycznie cen. Jedynie Pomaton to uczynil i ich plyty w detalu
                    przekroczyly 70zl. Jednak Pomaton organizuje teraz co jakis czas akcje cenowe -
                    np. ostatnio "wszystkie plyty Pink Floyd przez dwa tygodnie 20% taniej!". Po
                    ogloszeniu takiej akcji Rock-Serwis natychmiast ceny plyt PF obnizyl, ale ze
                    nie mamy w zwyczaju robic zapasow plyt, ceny podnieslismy do pierwotnego
                    poziomu, gdy akcja sie skonczyla. Media Markty natomiast korzystajac z faktu
                    akcji kupily spory "zapas" plyt Pink Floyd i teraz - dopoki nie ulegnie
                    wyczerpaniu - nadal beda je sprzedawac duzo taniej. Za to w Rock-Serwisie juz
                    niedlugo beda wszyskie plyty King Crimson w znakomitych cenach...
    • Gość: D Re: rockserwis IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.10.04, 14:18
      Ja gorąco polecam fan.pl - prawie wszystko tam kupuję, ofertą biją na łeb
      wszystkie pozostałe polskie sklepy, często mają ciekawe promocje (ostatnio np.
      prawie cała dyskografnia The Smiths za 32 zł ; kiedyś kupiłem tam dwupłytowy
      album Suede za 45 zł) Zazwyczaj dostarczają CD w terminie, poślizgi zdarzają
      się tam tylko przy płytach specjalnie sprowadzanych z zagranicy. Praktycznie
      można u nich dostać wszystko co się chce

Poleciłbym też stereo.pl - niezłe ceny, katalog skromniejszy niż fan.pl ale za
      to szybka i tania realizacja zamówienia (3 zł przy odbiorze w kafejce
      internetowej)
    • Gość: bolo Re: rockserwis IP: *.future-net.pl 23.10.04, 20:22
      Dzięki! ale: dlaczego taka niekompetencja w niemal wszystkich Media M. w
      Warszawie w działach płytowych, no może poza Wolą. Bałagan, nic albo nie wiele
      już zamawiają z muzyki "mniej popowej", o nic poważnie nie można się dopytać.
      Jedynie cenowo są ok. Częste promocje pozwalają uzupełnić klasykę. Remastery są
      np. w tym względzie cenowym ok. Ale... o co chodzi z tym zamawianiem płyt z
      katalogu Rockserwisu w MM? Nigdy nie próbowałęm, bo nie wierzę, że chociaż
      zapiszą nazwy (kapeli i płyty) bez błędu - tak jak kiedyś szukali mi czegoś
      SAVOJ BRAUN (o występowaniu litery "V" sam poinformowałem).
      • Gość: kosiak Do Bolo IP: *.autocom.pl 23.10.04, 23:07
        Wierz mi...z mojego doswiadczenia wiem, ze w MM to i tak jeszcze jest
        NAJLEPIEJsmile)) z kompetencja...a w Warszawie to chyba Gorczewska zamawia u nas
        najwiecej i "najszerzej" jesli chodzi o tytuly.
        • Gość: bolo Re: Do Bolo IP: *.future-net.pl 26.10.04, 19:04
          Kiedyś myślałem, że częste zamawianie, czy pytanie się o konkretnych wykonawców
          spowoduje, że będą oni sprowadzani (ich CD) przez sklep. To niestety nie do
          końca tak. Teraz wiem. Ale nikt nie rozwinął wątku zamawiania przez MM płyt.
          Jest taka możliwość? Chyba w końcu się tam udam osobiście.
    • Gość: joxer Re: rockserwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 00:04
      Teraz jest lepiej w Rockserwisie, odkąd funkcjonuje Panel Klienta. Można sobie
      sprawdzić na stronie, czy spodziewac sie płyt w najbliższych dniach czy uzbroić
      sie w cierpliwość. Kiedys trzeba było pisać w specjalnych uwagach, zeby jakaś
      ŻYWA osoba, a nie komputer, przysłal maila potwierdzajacego, czy zamówienie na
      pewno zostanie zrealizowane. Jedna z paczek, w maju ubiegłego roku, w ogole do
      mnie nie dotarła (a był w niej prezent urodzinowy dla przyjaciela) oczywiscie
      bez wyjaśnienia DLACZEGO. Obecnie nie mam zastrzezeń.
      Może warto wprowadzić taką opcję, ze przy kazdej ofercie byłaby informacja, czy
      jest dostępna już, czy dopiero trzeba na nia czekac. To dałoby wybor: albo
      czekam, albo probuję gdzie indziej. Merlin ma taką opcje, choć rozumiem, ze
      trudno monitorować ilość pozycji, kiedy właściwie co dzień się ona zmienia.

Btw. Moje małe marzenie klienta: Fruupp "Seven Secrets", Isildur's Bane "Sagan
      Om Ringen" i Merit Hemmingson "Trollskog" i "En plats i Skogen". Gdyby czytał to
      KTOŚ z Rockserwisu wink))
    • Gość: uszczypnij_muzo Re: rockserwis IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 20:41
      Ja b. często zamawiam w rockserwisie i uważam, że jest to sklep
      nieporównywalnie lepszy od Vividu. Raz przesylkę dostałem następnego dnia po
      zamówieniu. Ostatnio natomiast płyta Morte Macabre przyszła 2 dni od złożenia
      zamówienia.
    • Gość: bosambo Re: rockserwis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:34
      Ja tam jestem zadowolony. Wszystkie moje zamowienia zostaly zrealizowane
      sprawnie i w terminie. Poza tym kupowalem jeszcze w Metalopolis oraz Merlinie i
      Rockserwis wyglada w tym towarzystwie najatrakcyjniej cenowo. Dodatkowo ma w
      ofercie rzeczy niedostepne gdzie indziej. Ogolnie polecam.
    • Gość: As Re: rockserwis IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.10.04, 13:46
      Postanowiłem po raz pierwszy skorzystać z usług Rockserwis, i czekam na płytę
      już prawie 3 miesiące. Nie bardzo mi się to podoba. Obawiam się, że to pierwsze
      negatywne doświadczenie nastawi mnie negatywnie do tego sklepu internetowego.
      • Gość: kosiak Do ASa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:37
        O jaka plyte chodzi? Chetnie odpowiem dlaczego taki jest okres oczekiwania i
        kto ponosi za to faktycznie wine...
        • Gość: As Re: Do ASa IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.10.04, 22:36
          To płyta dość trudno dostępna z tego co się orientuję, choć niecały rok temu
          widziałem ją w sklepie z rzadszymi płytami w Łodzi (niestety sklepu już nie ma).
          Napisałem maila do rockserwisu i odpisali mi, że płyty nie ma bo nawala
          dostawca, więc wiem czemu jej nie ma. Sugerowałbym jednak (o ile to możliwe),
          by informować potencjalnych klientów o tym, że płyty nie macie "na składzie" -
          a przy płycie o której piszę jest cena, co sugeruje że jest ona dostępna "od
          ręki".
          • Gość: kosiak Re: Do ASa IP: *.autocom.pl 28.10.04, 22:48
            To ze przy plycie jest cena w zadnym przypadku nie oznacza, ze plyta dostepna
            jest od reki. Na calym swiecie we wszystkich sklepach inetowych w ich
            magazynach znajduje sie od 50 do 70% tytulow (raz tych raz innych). Oczywiscie
            tych niszowych na stanie nie ma lecz sa zamawiane w momencie wplyniecia
            zapotrzebowania od Klienta. I wtedy moga sie zdarzyc sytuacje trzy. Komfortowa -
            plyta jest u dystrybutora i wciagu 48 godzin wyrusza od nas do Klienta;
            Stresujaca - plyty nie ma u dystrybutora, ale informuje nas, ze "juz juz" ja
            sprowadzi - i ta trzecia potwornie wkurzajaca, kiedy dystrybutor informuje, ze
            zaprzestal dystrybucji danego tytulu, ale "zapomnial" nas o tym poinformowac.
            Tytul usuwamy z oferty sklepu, a Klient wpisuje sie na forum rzucajac -
            lagodnie mowiac - gromy na rockserwis.
            • Gość: As Re: Do ASa IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.10.04, 22:53

> To ze przy plycie jest cena w zadnym przypadku nie oznacza, ze plyta dostepna
              > jest od reki. Na calym swiecie we wszystkich sklepach inetowych w ich
              > magazynach znajduje sie od 50 do 70% tytulow (raz tych raz innych).
              Oczywiscie
              > tych niszowych na stanie nie ma lecz sa zamawiane w momencie wplyniecia
              > zapotrzebowania od Klienta. I wtedy moga sie zdarzyc sytuacje trzy.
              Komfortowa
              > -
              > plyta jest u dystrybutora i wciagu 48 godzin wyrusza od nas do Klienta;
              > Stresujaca - plyty nie ma u dystrybutora, ale informuje nas, ze "juz juz" ja
              > sprowadzi - i ta trzecia potwornie wkurzajaca, kiedy dystrybutor informuje,
              ze
              > zaprzestal dystrybucji danego tytulu, ale "zapomnial" nas o tym poinformowac.
              > Tytul usuwamy z oferty sklepu, a Klient wpisuje sie na forum rzucajac -
              > lagodnie mowiac - gromy na rockserwis.

Chyba załapałem się na trzecią sytuację - a płytę wciąż macie w swojej ofercie.
              Chodzi o "Nothingface" Voivod.
            • Gość: kubasa Re: Do ASa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:21

> To ze przy plycie jest cena w zadnym przypadku nie oznacza, ze plyta dostepna
              > jest od reki. Na calym swiecie we wszystkich sklepach inetowych w ich
              > magazynach znajduje sie od 50 do 70% tytulow (raz tych raz innych).
              Oczywiscie
              > tych niszowych na stanie nie ma lecz sa zamawiane w momencie wplyniecia
              > zapotrzebowania od Klienta. I wtedy moga sie zdarzyc sytuacje trzy.
              Komfortowa
              > -
              > plyta jest u dystrybutora i wciagu 48 godzin wyrusza od nas do Klienta;
              > Stresujaca - plyty nie ma u dystrybutora, ale informuje nas, ze "juz juz" ja
              > sprowadzi - i ta trzecia potwornie wkurzajaca, kiedy dystrybutor informuje,
              ze
              > zaprzestal dystrybucji danego tytulu, ale "zapomnial" nas o tym poinformowac.
              > Tytul usuwamy z oferty sklepu, a Klient wpisuje sie na forum rzucajac -
              > lagodnie mowiac - gromy na rockserwis.

No ok ale na takim Fanie pisza mi ze mam czekac do 60 dni i przynajmniej wiem,
              ze mniej wiecej na taki termin mam szykowac kase.

Poza tym jaki sens jest trzymac plyty w ofercie skoro ich nie ma, i jak widac,
              jest tak w wielu przypadkach? Nawet jesli bedziecie sie tlumaczyc gesto i
              czesto, watpie by przekonalo to klienta, ktory z jakichs powodow wybral akurat
              Was a nie kogos innego. Bo jesli bardzo rzadkie progrockowe plyty z lat 70.
              mozna dostac faktycznie pewnie tylko u Was to La Crimose "Elodie" maja juz na
              Fanie za 57 zl od 7-60 dni.
              • Gość: kosiak Re: Do Kubasy IP: *.autocom.pl 28.10.04, 23:57
                Ale co to znaczy, ze "maja na Fanie"? Oni tez kupuja Elodie w Mystiku - jesli
                Mystic w danej chwili ma ja na stanie to kazdy sklep w Polsce zrealizuje
                zamowienie w ciagu kilku dni. Ale jesli nie maja, to wypisywanie "7 do 60 dni"
                nie ma zadnego sensu. Generalnie wypisywanie jakiegokolwiek okresu przy
                produkcie moim zdaniem nie ma zadnego sensu, bo jesli produktu nie ma od razu w
                magazynie dystrybutora, to - wiem to z doswiadczenia - nie istnieje ZADEN
                gwarantowany termin kiedy ta plyta do sklepu dotrze. Pisanie wiec "realizacja
                do 60 dni" to sprytny sygnal do Klienta "daj nam swiety spokoj przez 2
                miesiace, a nuz sie nam uda zdobyc dla Ciebie te plyte w tym czasie".
                • kubasa Re: Do Kubasy 29.10.04, 00:07

> Ale co to znaczy, ze "maja na Fanie"? Oni tez kupuja Elodie w Mystiku - jesli
                  > Mystic w danej chwili ma ja na stanie to kazdy sklep w Polsce zrealizuje
                  > zamowienie w ciagu kilku dni. Ale jesli nie maja, to wypisywanie "7 do 60
                  dni"
                  > nie ma zadnego sensu. Generalnie wypisywanie jakiegokolwiek okresu przy
                  > produkcie moim zdaniem nie ma zadnego sensu, bo jesli produktu nie ma od razu
                  w
                  >
                  > magazynie dystrybutora, to - wiem to z doswiadczenia - nie istnieje ZADEN
                  > gwarantowany termin kiedy ta plyta do sklepu dotrze. Pisanie wiec "realizacja
                  > do 60 dni" to sprytny sygnal do Klienta "daj nam swiety spokoj przez 2
                  > miesiace, a nuz sie nam uda zdobyc dla Ciebie te plyte w tym czasie".

OK - tylko widzisz, mnie Fan nigdy jeszcze nie zawiodl - zawiodlo mnie tylko
                  raz Stereo z tych sklepow i po prostu staram sie znalezc jakis powod dla
                  ktorego mialbym kupowac plyty u Was. Orientacyjny termin jest pewnym ryzykiem ,
                  na ktore decyduje sie sklep. Jezeli bowiem nie wypelnia tego terminu mam swiete
                  prawo na sklep sie obrazic. Rockserwis natomiast mowi - mamy plyte w ofercie,
                  ale czy przyslemy czy nie i kiedy, to sobie kliencie zgaduj - i jakbys mial
                  jakies pretensje to pamietaj ze wydawca...( i tu nastepuje wiele slusznych
                  tlumaczen, ktore szczerze mowiac srednio moga interesowac klienta). Poza tym
                  ceny - akurat Elodia jest drozsza w Fanie, no ale patrzac na takie Clsoer - Wy
                  macie po 42 tamci po 32 zl. Roznica praiwe 25% a wiec jednak dosc znaczna...
                  • Gość: Andy Re: Do Kubasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:17
                    Rockserwis ma w nosie swoich klientów, dlatego już tam nie kupuję.
                    • Gość: kosiak Do Andy'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:59
                      RockSerwis nie ma w nosie swoich Klientow, a jesli tak uwazasz to rozwin temat
                      i uzasadnij - taki wpis moze sobie bezpodstawnie przygotowac kazdy.
                  • Gość: kosiak Do Kubasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:10
                    Nie jest celem moich postow namawiac Pana na zakupy w Rock-Serwisie, choc
                    oczywiscie byloby mi bardzo milosmile Jednak dobrze jest rzeczowo podyskutowac bo
                    to moze tylko poprawic funkcjonowanie sklepu. U nas Klient po jednym dniu wie
                    na podstawie "lektury" Panelu Klienta, jak wyglada sprawa dostepnosci
                    zamowionych przez Niego artykulow. I wtedy droga mailowa moze uzyskac
                    informacje jakie sa realne "rokowania" odnosnie realizacji zamowienia. Co
                    do "Closer" - sytuacja jest tu podobna jak z Pink Floyd opisalem to w jednym z
                    poprzednich postow. Wydawca plyty okresowo obnizyl cene tej plyty w specjalnej
                    akcji, w ktorej to akcji Rock-Serwis nie bierze udzialu z sobie wiadomych
                    powodow. Taka obnizona cena obowiazywac bedzie do 31.12. pozniej ceny w roznych
                    sklepach sie mniej wiecej zrownaja.
      • nefil Re: rockserwis 28.10.04, 18:02
        Nie martw sie, Asie, ja czekam juz 6 miesiac, w tym czasie sciagnalem sobie
        interesujace mnie plyty z sieci. I jak tu nie byc piratem?
        Rockserwis mocno mnie rozczarowal i raczej nie skorzystam z ich uslug ponownie.
        • Gość: kosiak do Nefila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:22
          Drogi Nefilu, prosze napisz na co tak dlugo czekales i sie nie doczekales.
          Bardzo mnie to interesuje.
    • nefil Re: Do Pana Kosiaka 28.10.04, 20:14
      Zamowilem Lacrimose "Elodie". Wiem, ze sa problemy z dystrubutorem tej kapeli,
      jednak czekanie bezowocne troche mnie sfrustrowalo i sciagnalem plyte z sieci.
      Pozdrawiam!
      • Gość: kosiak w sprawie Lacrimosy IP: *.autocom.pl 28.10.04, 22:42
        To jest wlasnie sila wyzsza. Wiem co to frustracja zwiazana z oczekiwaniem na
        ukochana plyte, ale dostawy z niektorych firm docieraja do Polski bardzo
        rzadko. Tak jest np. z Devil Doll, tak jest i z Lacrimosa. Dystrybutorem
        Lacrimosy jest w Polsce firma Mystic, ktora natychmiast po dostawie dostarcza
        nam plyty - niestety czasami przychodzi dlugo czekac bo firme obowiazuje
        minimalne zamowienie - przykladowo musi to byc 500 plyt, podczas gdy z calej
        Polski ma zebrane zamowienia na plyt...20. I co ma w takiej sytuacji poczac?
        Czeka, a klienci sie denerwuja...
        • Gość: kruk Re: do Pana Kosiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 08:46
          żeby jeszcze Rockserwis odpowiadał chociaż na maile z pytaniami.... ale się
          rozmarzyłemsmile
          • Gość: kosiak Do Pana Kruka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 13:58
            To nie marzenie - od pewnego czasu KAZDY mail doczekuje sie odpowiedzi i to
            szybko, poprawilismy sie znacznie pod tym wzgledemsmile
            • Gość: kruk Re: Do Pana Kruka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:10
              no to najwyraźniej mam wyjątkowego pecha - od 19 października czekam na
              odpowiedź aż w końcu zamówiłem przedmiot zapytania w innym sklepie.
              • Gość: kosiak Re: Do Pana Kruka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:45
                Prosze przeslac na adres sklepu kopie swojego maila (dopisujac w stopce lub
                temacie "kruk") - nie mam w archiwum zadnego maila sprzed 20.10. ktory nie
                doczekalby sie odpowiedzi.
        • Gość: Musashi Re: Do Kosiaka IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.10.04, 12:55
          Proszę własnej nieudolności nie tłumaczyć siłą wyższą!!!
          Stara prawda sprzedawców berlińskich:
          Jeśli ktoś mówi, że czegoś nie ma, to znaczy, że nie wie, jak to załatwić, a
          skoro nie wie, nie powinien się za to brać.
          Rockserwis nie jest autoryzowanym dystrybutorem, to raczej jeszcze amatorstwo.
          Powiedzmy wprost, działalność Rockserwisu jest poniżej standardów, przyjętych w
          cywilizowanej Europie.
          -----------
          Jeśli coś zamawiam w normalnej firmie dystrybucyjnej, od razu wiem ile będę
          czekał, bo sprzedawca wie, że płytę ma na półce, musi ją sprowadzić od
          producenta, albo że płyta jest wyczerpana (często potykam się z propozycją
          zakupu tej samej płyty, wydanej przez inną firmę). W sumie najpóźniej po
          tygodniu wiem na czym stoję. Informację dostaję telefonicznie lub e-mailem.
          -----------
          A więc jeśli ktoś mi mówi, że mam czekać np: dwa miesiące, albo po kilku
          miesiącach oczekiwania, słyszę narzekania na firmę produkującą płyty, bądź na
          pocztę, powinien się zająć sprzedażą kwiatów, a nie płyt CD!!!
          • Gość: kosiak Do Musashiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:03
            Mam wrazenie ze jest Pan wyjatkowym malkontentem. Ma Pan prawo, ale
            powstrzymalbym sie z pochopną i jednak nieuzasadnioną opinią. Na szczęście mamy
            olbrzymie grono wiernych i zadowolonych Klientow, wsrod ktorych stanowi Pan
            odosobniony przypadek. Ale to juz taka przypadlosc wielu Polakow. Czytalem
            wpisy na temat Merlina w innym watku - niemal same narzekania, a to naprawde
            swiatowej klasy sklep...
            • Gość: Musashi Re: Do Musashiego i jeszcze do Kosiaka IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.10.04, 17:46
              Myli Pan pojęcia drogi Panie, wymagania standardów dobrze zadomowionych w
              Europie Zachodniej to nie jest malkontenctwo, lecz brak zgody na amatorstwo.
              Problem polega na tym, że w naszym kraju to co jest uważane za bardzo dobre, tam
              w starej Europie jest ledwo dostateczne.
              Pisze Pan, że są ludzie zadowoleni z działalności Rockserwisu, pewno, gdyby ich
              nie było to Rockserwisu by już nie było.
              Wszelkie narzekania dotyczą powiedzmy 1/3 (ofiar błędów firmy) i to właśnie jest
              niebezpieczne, bo można ich zwyczajnie olać i tak pozostaje 2/3 zadowolonych i
              interes się kręci.
              Niestety firma może mieć powód do dumy, kiedy liczba niezadowolonych spadnie
              poniżej kilku procent, albo jeszcze mniej.
              Znam zbyt dużo osób, które zawiodły się Rockserwisie i wypowiedzi pracowników
              Rockserwisu gloryfikujące swoją własną firmę na łamach tego forum niewiele pomogą.
              • Gość: kosiak Re: Do Musashiego i jeszcze do Kosiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 18:09
                Drogi Panie, zaczyna Pan pisac bzdury, a to niedobrze. Chodzi mi o te rzekome
                wpisy pracownikow firmy. jedyna osoba z firmy rockserwis ktora sie tu wpisuje
                jestem i nie sadze, zebym gloryfikowal jej dzialalnosc. Natomiast zarzuty o
                amatorskie dzialanie moze Pan kierowac do polskich dystrybutorow/wydawcow, a
                nie do sklepow - to po pierwsze. A po drugie prosze nie rzucac bezpodstawnie
                zwrotow typu "olewanie klientow", bo te rzeczywiscie "nieco" mnie wkurzaja.
                prosze podac konkretne przyklady, a nie pisac "Znam zbyt dużo osób, które
                zawiodły się Rockserwisie" - na klawiaturze mozna wystukac dowolne farmazony i
                ukryc sie za dowolnym pseudonimem...
                • Gość: Musashi oczywiście Re: Pozdrawiam Pana Kosiaka IP: *.chello.pl 29.10.04, 21:10
                  Pan wybaczy ale mam dość tej dyskusji, to tak jakby mówić do ściany.
                  Przykłady były wyżej.
                  Życzę Panu aby firma była coraz lepsza i funkcjonowała coraz lepiej.
                  Jednak będę trzymał się od Rockserwisu z daleka, na forum Gazety Wyborczej też.

Żegnam!
    • Gość: Rael Re: rockserwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:11
      Jestem stałą klientką Rockserwisu. Moje zamóienia realizowane były zawsze na
      czas, a nawet gdy czegoś nie mieli to informowali mnie o tym. Ostatnio dostałam
      nawet w gratisie książeczkę z tekstami mojego ulubionego zespołu - nie wiem czy
      to był przypadek, czy też celowe działanie po przejrzeniu wszystkich moich
      dotychczasowych zamówień - ale trafili smile Bardzo miła niespodzianka.
      Przesyłki pakowane są OK i docieraja do mnie w całości.
      Ceny też mają OK. Polecam!

pozdr.

Rael
      • roxul Re: rockserwis 02.11.04, 12:19
        Kupuję płyty z Rockserwisu za pośrednictwem MediaMarktu i przyznam, że bywa
        różnie; parę razy udało się tą drogą kupić kilka płytek i niezwykle szybko. Ale
        ostatnio kicha, szczególnie z Repertoire Rec. Zawsze słyszę ostrzeżenie o długim
        czasie oczekiwania, z tekstem: wiadomo Rockserwis.
        Co się dzieje? Czy Rockserwis musi nęcić w swoim katalogu płytami, których w
        rzeczywistości nie posiada w swojej dystrybucji?
        • Gość: kosiak Do Roxula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:48
          Po pierwsze: ktory to Media Markt jesli mozna wiedziec?
          Po drugie: wiele tytulow z katalogu Repertoire zostalo usunietych o czym
          wszystkie media markty zostaly kilkakrotnie poinformowane. Coz z tego skoro
          nadal te tytuly zamawiaja, a kiedy nie nadchodza informuja klientow - "no coz
          wiadomo Rock-Serwis". Tak najprosciej...
          • roxul Re: Do Roxula 02.11.04, 20:16
            To prawda najłatwiej jest upraszczać i najłatwiej zwalić winę za swoje
            niedbalstwo na kogoś, kto w danej chwili jest nieobecny. Ale jak mówię o
            Rockserwisie wiem z relacji MM Na Górczwskiej w Warszawie. I właściwie jestem z
            tej współpracy zadowolony tą drogą nabyłem rzecz nie do dostania gdzie indziej,
            mianowicie Live in London Amon Duul II, ale jestem wściekły dlatego, że pierwszy
            album tego zespoły jest w katalogu internetowym Rockserisu, ale okazuje się, że
            w rzeczywistości go nie ma. Dlaczego? Przecież przez ostatnie lata, był
            kilkakrotnie wznawiany...
    • Gość: Bleman Re: rockserwis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:18
      www.rockmetal.pl/rmad/urlultra.rockmetal.pl.rmtypeindexpatron
      Mają niezły wybór jeśli chodzi o rock i metal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka