Gość: m Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.crowley.pl 18.11.04, 01:24 Ostatnio puszczana w trójce piosenka, której refren brzmi mniej więcej tak: "Ja nie poradzę nic naprawde chciałam przyjść akurat musiałam być gdzie indziej" no po prostu mnie rozwala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.crowley.pl 18.11.04, 01:28 Ups, przepraszam, troszkę ten tekst zubożyłam. Tam są jeszcze rymy!!! Dokładnie brzmi to tak: "ja nie poradze nic, uwierz mi naprawde chciałam przyjść, z całych sił ja nie poradzę nic, uwierz mi Akurat musiałam być gdzie indziej" Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 18.11.04, 09:23 w Trójce usłyszałam wczoraj kawałek o Chomiczówce... nie jestem w stanie powtórzyć słowo w słowo, niestety, bo w połowie przerwałam transmisję, zaczęło mnie mdlić )) generalnie chodzi o to, że wokalista wymienia, co pierwszy raz robił w Chomiczówce: pierwsza dziewczyna, pierwszy kontakt fizyczny, pierwszy alkohol, pierwsza śmierć, pierwszy papieros, pierwszy skręt. Wytrzymałam tylko dwie zwrotki (???), być może ominęła mnie wyjaśniająca wszystko końcówka..? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: 195.117.37.* 18.11.04, 11:08 Kiedy po mnie zostanie plama na scianie nie mysl omnie żleeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myss Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:38 'na chomiczowce' jesli juz. mnie tam lokalny patriotyzm zmusza do tego by miec wyjasniana cala piesn od poczatku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 18.11.04, 14:41 To jest wręcz genialne! buahahahhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.chello.pl 18.11.04, 11:01 nowa piosenka kasi kowalskiej jest jak proza Paulo Coelho: nie ma zdania które łączyłoby się logicznie z poprzednim, same frazesy. Z góry przepraszam wszystkich miłośników Coelho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:49 mi w pamięci utkwiło chyba na zawsze, bo to bardzo dawno było: Shazza (pamiętacie jeszcze to cudo?) śpiewała "zamknij oczy i spójrz". Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 18.11.04, 12:02 Niezła jest również mantra Stasia: Joł madafaka urwę Ci ptaka Joł madafaka urwę Ci ptaka Joł madafaka urwę Ci ptaka Joł madafaka urwę Ci ptaka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redblack Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny (SIEKIERA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:28 W latach 80-tych szczyty programowego prymitywizmu i minimalizmu osiągał zespół Siekiera. Kilka przykładów tekstów ich utworów ( w całości! ): MISIOWIE PUSZYŚCI O! Szewc zabija szewca Bum ta ra ra JA STOJĘ, JA TAŃCZĘ, JA WALCZĘ Stoję, ja stoję Tańczę, ja tańczę Walczę, ja walczę ! TAK DUŻO, TAK MOCNO Tak dużo, tak mocno Nie pytaj już, nie pytaj Tak dużo, tak mocno W połączeniu z ich ekspresyjną, lodowatą muzyką i z tym co było widać za oknem w tamtych czasach, robiło piorunujące wrażenie. Mieli też teksty, które w porywach składały się z ośmiu linijek! I like it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskaweczka Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny IP: 194.29.176.* 18.11.04, 13:29 " Chciałbyś gdzieś wyjść lecz nie wiesz gdzie, dokąd masz pójść..." itd. Ani Dąbrowskiej przy tym tekście wymiękam i jak pierwszy raz to usłyszałam to mało się nie popłakałam ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m4 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 18.11.04, 13:41 "...połóż pistolet na stół..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:39 Kukiz Borysewicz.."bo tutaj jest jak jest.poprostu.......i ty dobrze o tym wiesz...itp. itd" hahahhahahahahahahahhahahaha porazka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.csk.pl 18.11.04, 16:07 było ciepłe lato o mało padało dużo wina się piło i mało się spało...bla bla bla agnieszka już dawno tutaj nie mieszka agnieszka już dawno tutaj nie mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 18.11.04, 16:25 No nie mogę uwierzyć, że w tym zacnym gronie nie pojawiła się jeszcze mandaryna "hir aj goł egej on maj ołn" ))) więcej nie jestem w stanie zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: 195.245.217.* 18.11.04, 16:41 > No nie mogę uwierzyć, że w tym zacnym gronie nie pojawiła się jeszcze > mandaryna "hir aj goł egej on maj ołn" ))) więcej nie jestem w stanie > zrozumieć To se posłuchaj oryginału Whitesnake. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała jędza Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:31 Najokropniejsze są wcale nie teksty disco polo, które nie udają przecież filozoficznych, tylko te... wiecie... puszczane w Zet czy RMF, pełne "mądrości". Budka Suflera, Wilki, Łzy, Borysewicz i moja najukochańsza Beata Kozidrak, która ma 40 lat, męża pewnie od 20, a "szuka wciąż miłości"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapa Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:00 Dlaczego moja miła Dlaczego powiedz mi Dlaczego to zrobiłaś Dlaczego właśnie dziś i tak ze trzydzieści razy. Po dziesiątym doszłam do wniosku, że cokolwiek mu ta miła zrobiła (jak dla mnie mogła go powiesić pod sufitem na nitce za męskie atrybuty) to miała rację i dobrze mu tak, kretynowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P R A P T A K Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 21:40 MOJE SERCE KRWAWI MÓJ CHŁOPAK SIĘ NIE ZJAWIŁ STOJĘ SAMA W SUKNI BIAŁEJ PRZED OŁTARZEM ZESPÓŁ ŁZY !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P R A P T A K BAJM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 21:43 Aha, i jeszcze: NIE MASZ CZASU NA SEN, NIE MASZ CZASU NA SEKS....... BEATA KOZIDRAK,MOJA ULUBIONA ZAWODNICZKA W TEJ KATEGORII POZDRAWIAMY PANIA BEATĘ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:44 Słyszałem to tylko raz. To był koniec lat 80 albo początek lat 90. Refren szedł tak "Bo w Afryce są dziewice mają cyce jak donice" Do dziś nie wiem kto to wykonywał. Może ktoś to kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesiotr77 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:33 heh pamietam to "Nienormalny, niemoralny imperializm kulturalny my nie chcemy Ameryki, my wracamy do Afryki. Bo w Afryce Mambo mieszka a to fajny nasz koleszka , bo u Mamba wielki czlonek. Dziwek za nim jest ogonek " Odpowiedz Link Zgłoś
magic00 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 28.11.04, 22:57 Nienormalny, niemoralny imperializm kulturalny my nie chcemy > Ameryki, my wracamy do Afryki. Bo w Afryce Mambo mieszka a to fajny nasz > koleszka , bo u Mamba wielki czlonek. Dziwek za nim jest ogonek " To nawet śmieszne trochę... A jak śmieszy to już nie takie prymitywne. Najgłupsze, prymitywne, na zatrważająco niskim poziomie i w dodaktu usiłujące udawać uduchowienie i koncept są Łzy z tym "Agnieszka juz tutaj nie mieszka". Aż się wierzyć nie chce, taki tandetny rym ludzie od nich kupili. Ajuści wolę takiego Huckenbusha posłuchać jak rzuca qu..mi i pośmiać się, czy innych tympodobnych, lub kogoś kto ma teksty zupełnie bez sensu niż takie "niby- głębie", "niby-poezja", co udają iż mają wzniosły sens. Wolę już "Białego misia" - ten koszmar polskich wesel. Przynajmniej jest szczery w swojej kiczowatości. Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Marcin Rozynek i Kasia Stankiewicz 18.11.04, 22:31 całośc np."...gorące miewam sny, jak pies gdy śpi przy tooooooobie", ".. niech noc przykryje nas, jak końca świata świat, w obawie przed świtaaaaaaaaaaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Marcin Rozynek i Kasia Stankiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:53 Przed laty...byłem na wakacjach z kolegami punkowcami i jeden radykał miał kasetę zespołu THE BILL. Zapamiętałem tylko jeden dwuwers: "Wtedy się najlepiej czuje, kiedy się onanizuję!" Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
magic00 Re: Marcin Rozynek i Kasia Stankiewicz 28.11.04, 22:59 Przed laty...byłem na wakacjach z kolegami punkowcami i jeden radykał miał > kasetę zespołu THE BILL. Zapamiętałem tylko jeden dwuwers: > "Wtedy się najlepiej czuje, kiedy się onanizuję!" > Co Wy na to? Podmiot liryczny w cytowanym utworze jest rozbrajająco szczery. Wzrusza mnie ta jego szczerość i prostota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:35 "Chomiczówka" to jest calkiem dobry tekst i wykonanie. To moze byc przeboj. Kazdy ma swoja Chomiczowke. Natomiast najbardziej zakrecony tekst to utwor Wilkow "... wyfroterowany hol po ktorym jade w nicosc..." itd. Abstrakcja totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ninja.alfa Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 20.11.04, 14:18 "Kocham Jurka, kocham Jurka - woła każda rzecz śpiewa lampa, krzyczą biurka szafa śpiewa też" śpiewała w 1964 roku Violetta Villas )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.ostnet.pl 21.11.04, 17:11 Nie wiesz może czy ten kawałek jest gdzieś w necie?? Odpowiedz Link Zgłoś
cwkslegia_acab_88 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 21.11.04, 14:31 Jakby co to Chomiczówka to dzielnica w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 19.11.04, 02:06 "zaraz spadnie gora zlota, z nieba lunie /runie??/ zloty deszcz" by LadyPank "bierz mnie, obsyp mnie zlotym deszczem" by IRA "niech spadnie z nieba zloty deszcz" baj bajm wszystkie trzy frazy maja w sobie odniesienie do zlotego deszczu, co nie wiem jak bylo traktowane przez autorow tej jakze wybitnej liryki, ale w ogolnym, potocznym rozumieniu wiecie co oznacza i ja sie tarzam ze smiechu jak slyszze te piosenki ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan "I w Paryżu, Rzymie, w Nowej Hucie I love you Cię" IP: *.chello.pl 19.11.04, 06:22 To jest refren jakieś typowej piosenki z festiwalu piosenki w Opolu. Coś takiego leciało w połowie lat 80-tych. Za Boga nie pamiętam kto to napisal ani kto to wykonywał... ale "w Nowej Hucie I love you Cię" jest dla mnie super ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGAT Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 07:46 Wyszków tonie, Wyszków tonie........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acur Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 19.11.04, 08:52 Wyszków tonie to akurat nawiązanie do utworu London burning Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 22.11.04, 14:44 LONDON CALLING NIE BURNING DO KUWY NEDZY..LUDZIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syszałem to Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszałe IP: *.pg4.ostrowiec.pl / *.pg4.ostrowiec.pl 19.11.04, 10:11 "Kto ma ochote na papryke ten jje papryke A kto niema ochoty na papryken też jje papryke" Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 19.11.04, 13:19 Może nie najbardziej prymitywny, ale dziwaczny: "serce klęka" - Jeden Osiem L <???> A mnie pęka, jak to słyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny IP: *.kp.pl 19.11.04, 13:53 "To dla niego chciałam żyć Wszystkie grzechy z siebie zmyć Zabiłam go, całą mocą swą Gdy zostawił mnie Na dnie" I wiele innych, tej samej szanowanej autorki. Szczególnie proszę zwrócić uwagę na ten subtelny rym ... Ciągle jestem pod wrażeniem, mimo upływajacyhc lat Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny 19.11.04, 13:57 ooo tak Ta Pani jest moją boginią, jeśli chodzi o teksty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 22:02 Eee, ja mam coś najsamfajniejszego: Złe kilometry dzielą nas, Lato umiera jesieni czas, Blaszany daszek tłucze deszcz A w mojej głowie wciąż ktoś jest, Więc gdy wspomnienia męczą cię Wracają myśli krótkie dnie Zobaczyć jeszcze raz Ref.: Jej piękne czarne oczy, Śnią się czarne oczy, Ich nie przeoczysz wiem że nie Jej piękne czarne oczy widzę czarne oczy To za mną kroczy ze mną jest 2x 2.Takie to życie dziwne jest, miłość tęsknota ścigają się możesz uciekać możesz nie jedno i drugie dopadnie cię Wiec gdy wspomnienia męczą cię Wracają myśli, krótkie dnie Zobaczyć jeszcze raz Ref.: Jej piękne czarne oczy, Śnią się czarne oczy, Ich nie przeoczysz ,wiem że nie Jej piękne czarne oczy widzę czarne oczy To za mną kroczy ,ze mną jest 2x Niezłe, co? Dla niezorientowanych, to podobno największy hit tego lata. Zespół też się ładnie nazywa - "Iwan i Delfin". Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny 20.11.04, 15:20 tia teksty pani Kozidrak mozna przytaczac w nieskonczonosc ehh niepoprawna grafomanka..a propos grafomanii..."zycie zycie jest nowelą" by Jacek Cygan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek4111 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:59 Kazik, którego swoją drogą uwielbiam, popełnił kiedyś utwór o takim refrenie : Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę Idę tam gdzie lubię, nie idę gdzie nie lubię Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie Idę, lubię, lubię, idę, ole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esus Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał IP: *.vo226.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 01:15 Aż mnie zdziwiło to że nie ma tu utworu "Chryzantemy złociste". Zdradziłaś ku.. mnie, Pod pociąg się podłoże, Ale nie przejedzie mnie, Bo ku.. jedzie po innym torze. Chryzantemy złociste, W półlitrówce po czystej, Stoją na fortepianie, I nie podlewa ich ku.. nikt. Zdradziłaś ku.. mnie, Rzucę się w morskie fale, Ale nie utopię się, Bo ku.. pływam doskonale. Chryzantemy złociste, W półlitrówce po czystej, Stoją na fortepianie, I nie podlewa ich ku.. nikt. Zdradziłaś ku.. mnie, rzucę się z wysokości, Ale nie połamie się, bo ku.. mam gumowe kości. Chryzantemy złociste, W półlitrówce po czystej, Stoją na fortepianie, I nie podlewa ich ku.. nikt. Zdradziłaś ku.. mnie, Pistolet sobie kupie, Ale nie zastrzele się, Bo ku.. mam Cię głęboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Chrkyzantemy ku... złociste 21.11.04, 12:17 Ten tekst jest super!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMIGOL do zbigniewa polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 13:05 Nie dziwię się,że uznałeś za najbardziej prymitywny tekst "Jeszcze Polska..."Jest on rzeczywiście kompletnie niezrozumiały dla ludzi,którzy "czują" rap czy hip-hop. Całe szczęście,że rozumieją oni chociaż teksty hip-hopowych "utworów" bo nawet w rezerwacie dla ociężałych umysłowo jakaś muzyka musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Pudelsi - "Dawna dziewczyno" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:55 Co prawda to pastisz, ale tekst wyjątkowo głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Pudelsi - "Dawna dziewczyno" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:05 > Pastisz czego? Np. piosenek dancingowych (pełno było takich w latach 70) czy restauracyjnych (takich jak np. "Takie Tango"). No chyba nie traktujesz poważnie frazy "Ktoś komuś snił się co noc Ktoś czyjeś imię szeptał w koc To twoje imię i to ty Zatruwasz komuś sny." Na pewno nie jest to tekst serio. W przeciwnym razie musiałbym uznać Maleńczuka za grafomana. Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: Pudelsi - "Dawna dziewczyno" 22.11.04, 21:37 To było po prostu pytanie, chciałam się dowiedzieć, to nie było kpiące ani niedowierzające Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
annian Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 28.11.04, 21:11 Hmmmm cóż mogłabym dodać od siebie... chyba tylko tyle,że sami posłuchajcie tego porywającego tekstu...: gnu.univ.gda.pl/~kasiawro/przejeb.swf Odpowiedz Link Zgłoś
magic00 Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 28.11.04, 23:12 Omal nie pękłam ze śmiechu! Niezła wariacja muzyczna na temat popularnych przekleństw. Odpowiedz Link Zgłoś
xetras Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 02.01.16, 12:11 Babaluba krakowskiej kapeli Düpą Piotra Marka w pospolitych wulgaryzmach tu raczej nic nie przebije. Trudno mi osądzić, czy to prymitywne, ale na pewno ekstremalne. Odpowiedz Link Zgłoś
xetras Re: Najprymitywnieszy tekst muzyczny jaki słyszał 04.01.16, 03:50 To Oda do Herosa -oczywiste, że absurdalna : "Było smaszno i jaszmije smukwijne świdrokrętnie na zegwniku wężały." "Brzdęśniało już; ślimonne prztowie Wyrło i warło się w gulbieży; "Był czas mrusztławy, ślibkie skrątwy Na wałzach wiercząc świrypły" "Błyszniało ? szlisgich hopuch świr Tęczując w kałdach świtrzem wre," Cytaty : przekłady Słomczyńskiego, Stillera, Barańczaka, Mikkego. Każdy szokuje - Może właśnie d o k ł a d n i e o to chodzi ? 1. d u c h o t a [taka aura mi się zjawia przy pierwszych kilku zgłoskach- powtórzonych w finale czyli 7. zwrotce wiersza.] Ani trochę nie jest to prymitywne. JABBERWOCKY -Lewis Carroll z "Alicji po 2. stronie lustra" [wyzwanie dla tłumacza]. Cyt. z oryginału: ''Twas brillig, and the slithy toves Did gyre and gimble in the wabe;" [jak zastąpić nieistniejące słowa zachowując rym i rytm tworząc specyficzne dla innego języka nieistniejące neologizmy - ponadprzeciętna wyobraźnia jest konieczna do tego]. Odpowiedz Link Zgłoś