wg mnie jest wiele nurtów które buntuja nasz rynek, bo przeciez o to w buncie chodzi!!!wymienie 3 podstawowe... 1. poezja śpiewana - zeszła w naszym kraju jakoś na plan 2 lub nawet 4... niestety... nie żyjemy w kraju, gdzie każdy z gatunków muzyki mógłby mieć swoje miejsce wśród słuchaczy... widać jak bardzo TV ma wpływ na nasze życie kulturalne...Poezja spiewana...hmmm... muzyka która umie przekazać coś ponad zwyczajne... i wprost kocham Cię...Gdyby się skupić na innych stylach... to następnym mocno lekceważonym stylem to funky... no może w naszym kraju total nie przyswajalnym,chociaż istnieją zespoły w tym gatunku - np. Polucjanici, czy też Ania Szarmach, no i Fizz the Fire i przede wszystkim chyba Dominika Kurdziel... ale czy wy kiedykolwiek słyszeliście o nich? - funky na zachodzie...np. maroon5, incognito, brand new heavies... a co byście powiedzieli gdyby się pojawił tego typu zespół w polsce?...hmmm? miałby sznase w naszym kraju? myśle niestety że nie...już o R'N'B nie wspomnę bo oprócz sistars nic nie ma... jacy jesteśmy ubodzy i niewykształceni muzycznie... płakać się chce...króluje hip-hop który w polsce jest... na topie... ale nie zaczy to nic poza tym, ze jest na topie... hip hop w polsce to porażka...wiem, ze będę miała wilu przeciwników, ale porównajcie sobie tylko kilku zagranicznych hip-hopowców...juz kończę... mocno się rozgadałam... pozdrawiam wsztstkich fanów muzyki, nie zaleznie od stylu jaki jest im bliski

.......................................................................................................................................................................................... najważniejsza jest muzyka................ nie ważne jaka.........