cze67 25.11.04, 23:38 Po prostu rewelacja. Po każdym odcinku jestem zdruzgotany, przygnębiony, zadziwiony pomysłowością realizatorów. Wielka szkoda, że już się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 25.11.04, 23:58 trzeba Grima do tego watku przyprowadzic (choc ostatnio cos Go nie widac za bardzo chyba Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 10:20 Pewnie dostał w końcu ten widelec i ciągle do niego movi Na temat Gliny niestety nie powiem nic, bo nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 10:33 jaki widelec? ja o niczym nie wiem ale w nocy zauwazylem ze Grim wypowiedzial sie na FTv w watku o Glinie wlasnie, jeszcze przed moim wpisem tu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 10:39 Sygnaturek to to nie czytujesz A Grim to nłogowy widz, chyba na każdy taki temat mógłby cosik powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 10:47 czasem mi umykaja ja nie wiem jak On to robi, wszystko pamieta i w ogole. moj idol dobra, lece na wyklady, bo znow sie spoznie Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 12:11 Stawiam, że Grim kupił sobie płyty Interpolu i zapomniał o Bożym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 15:26 Rany, ale fajny wątek, tyle o "Glinie" i w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 18:05 O Glinie, czy o Grimie - who cares A rzeczywiście jak będzie powtórka na TV Polonia, to niech ktoś da znać, bo ja chyba widziałem jeden odcinek tego hajpowanego przez Was serialu i nawet dobry był. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 15:49 A kiedy beda to powtarzac na TV Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 26.11.04, 16:05 Tego nie wiem, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 21:59 Mój problem polega na tym, że GLINA pokrywa się z PRZEZ 24 GODZINY emitowanym o 21 na C+. Kto wie, co to 24 - to wie, co to znaczy. I dlatego umyka mi zazwyczaj ponad połowa GLINY, choć wszak 24 powtarzają potem kilka razy. Ale 24 to 24... Natomiast w ostatni czwartek się przełamałem i mogłem podziwiać nagłe zejście Jana Monczki, czyli słynnego Tulipana. Pan Tulipan zapaskudził szczątkami swego mózgu oblicze pani Seweryn - co od razu sprawiło, że stała się dla mnie bardziej interesująca (ale, gwoli szczerości - kobita wyrobiła się niezmiernie od czasów młodości, gdy bez wymiotów nie byłem w stanie na nią patrzeć) Podejrzenia, iż nie oglądam GLINY z powodu zakupu płyt Interpolu to ohydne pomówienie, za które jego autor niewątpliwie doczeka się konsekwencji na Sądzie Ostatecznym Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 22:41 Grim, ale naprawdę nie musisz się wstydzić że Interpol zacząłeś ubóstwiać. Autor tamtego postu jak przypuszczam wie co mówi (pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 23:03 No nie mogie, jeszcze jeden prowokator... Co ja, mam klątwę jaką na forum rzucić czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 23:09 Ja prowokator? W życiu! Ja tylko snuje przypuszczenia. Zwłaszcza że przesłuchałem nowy I i starszy I i jakoś nie widzę w tym nic ponadprzeciętnego (może jeszcze to do mnie nie dotarło?) Ale to chyba temat nie na to forum. Grim, jak narazie mogę zająć twoje miejsce w loży sceptyków Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 23:14 paskudni podpuszczacze! a Grim juz byl tak blisko zeby sie zdecydowac kiedys ehhhh... tyle pracy na marne i bedzie trzeba od nowa urabiac Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.11.04, 23:21 Można by spróbować zaspamować mu pocztę Interpol greates hits Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 02.12.04, 21:36 Oczywiście pomyliłem Jana Monczkę / Tulipana z Janem Piechocińskim / Och Karolem, za co obu Panów niezmiernie przepraszam - zawsze się mi mylili Aha, no i GLINA się dziś skończył. Na szczęście skończył się w sposób otwarty, miejmy więc n******ę na drugą serię! Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 04.12.04, 22:56 ogólnie serial mi sie podobał - tak ze obejrzałem wszystkie odcinki. ale jest nierówny, ma dłuzyzny lub skróty "myslowe" jak z C klasowego filmu. I ma niechlujny montaz. np. W odcinku gdy Gajewski w Galerii Mokotów zastrzelił kogoś miał także rannego którego bandyte którego wciągnął miedzy samochody. W nastepnym odcinku był juz jeden martwy bandyta. O drugim ani słowa - czy zginął czy moze przezył. Wótek morderstwa polityczneg rozmył sie - kto za nim stał... bo to że za paznokciami zamordowanej kobiety znaleziono fragmenty naskórka bandyty z Galerii, to raczej za mało. no i nastepny kwiatek -badania genetyczne wg. patolog Zajfert potweirdziły ze to były fragmenty naskórka bandyty. W polsce takie badania zajmuja ok. 3 mies, w stanach nie mniej niz 1 miesiac! ale jesli przyjąć niezwykłe tempo takich badań to trwa to co najmniej kilkanascie dni. A nie parenascie godzin! A w ostatnim odcinku widzielismy mielizny-dłużyzny w rodzaju rozmów z barmanem na temat palenia. wyraznie potrzebne by dociagnąć do zakontraktowanej długości odcinka 54 min. Żałosny zabieg rezyserski. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 05.12.04, 09:49 Dla Ciebie żałosny zabieg reżyserski... A mnie się ta rozmowa nawet podobała (pomijając oczywiście kolejna fajkę w tym serialu zapaloną; rzucający palenie nie powinni jednak tego oglądać). Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 05.12.04, 17:08 jak sie robi film psychologiczny to mozna sie bawić w pseudofeudowskie aluzje. W filmie kryminalnym jest to tylko wata by zapełnic czas. Mozna go było wykorzystać na wyjasnienia watków. i kolejny przykład nieudolniości rezyserskiej: Scena gdy informatyk łamie zabezpieczenia dyskietki jest zywcem wyjęta z filmu dla 10 latków, tak jest nieudolnie wyrezyserowana. Mozna było sobie troche zadać trudu i ją uwiarygodnić. A tak słyszymy tekst informatyka: w 1 sekundzie złamałem, a w 3 sek ze az od nazwisk roi... on chyba był supermistrzem szybkiego czytania i to z ekranu monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 05.12.04, 17:30 Powiedzmy, że zdążyłam się przyzwyczaić do macoszego traktowania spraw informatycznych (ogólnie mówiąc) przez polskich filmowców. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 06.12.04, 08:01 albo robi sie film frofesjonalnia -albo nie. Profesjonalny był Młody Stuhr i Radziwillowicz. Czego nie mozna powiedziec o rezyserze Pasikowskim. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 27.12.04, 13:11 trochę późno tu trafiłem serial kapitalny: Gonera Stuhr i Radziwiłowicz - rewelacyjne postaci i gra, ale również aktorzy z "tła", szczególnie utkwiła mi w pamięci zabójczyni malarza i jeszcze tam kogoś, była również striptizerką w nocnym klubie, tak świetnie zagrała, że myślałem o niej w ostatniej kolejności, najlepsza (i najbardziej makabryczna) scena: Radziwiłowicz odkrywa zwłoki dziewczyny (Nany Petru) w piwnicy jednej z w-wskich kamienic, z drugiej strony końcówka flimu za szybko mknie, wszystko się tak nagle wyjaśnia, ale ogólnie to takich rzeczy w naszej TV nie uraczymy, zatem cieszmy się tym co mamy, i taka ciekawostka: w jednym z odcinków rozwiazała się sprawa iminenia współpracownika Gajewskiego i Młodego, tuż przed tym jak wypowiedział swe piekne imię, miałem przebłysk jasnowidzenia i odgadłem: BONIFACY Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 27.12.04, 15:04 a jeden z policjantów nazywał sie Borewicz. hehehe Pomimo niedociągnięć serial bije na glowe pozostałe seriale policyjne które oglądamy w innych stacjach. Bije tez naturalie beznadziejnego Kameleona. Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.12.04, 07:58 i jeszcze jedno mnie nurtuje apropo tego serialu, jest jedna wtopa: w odcinku kiedy zaczyna się temat duński, gdy już do chatki nad jeziorem przyjechał Gajewski, był tam również taki "zwykły" policjant, normalnie w zwykłym umundurowaniu, taki wzywany w pierwszej kolejności i grał go Sławomir Orzechowski, który grał przecież Rolexa??? Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 28.12.04, 11:58 tego nie wyłapałem... dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Glina - powtorka 07.01.05, 15:36 TVP 3 - pierwszy odcinek dzisiaj - 00.05. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Nowojorscy gliniarze 07.01.05, 15:42 A propos powtorek dobrych seriali kryminalnych - rowniez dzisiaj, o 23.10 w Dwojce - pierwszy odcinek znakomitych "Nowojorskich gliniarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Nowojorscy gliniarze 08.01.05, 14:02 cze67 napisał: > A propos powtorek dobrych seriali kryminalnych - rowniez dzisiaj, o 23.10 w Dwojce - > pierwszy odcinek znakomitych "Nowojorskich gliniarzy". Przyznam że nie jestem jakimś zdeklarowanym miłośnikiem seriali, ale ten jeden konkretny zawsze uwielbiałem. Wczoraj obejrzałem z wypiekami na twarzy (ach ta detektyw Russell) ten pierwszy odcinek - nie powtórka to jest, a nowa seria! Wątek z synem Andy'ego dość nudny, ale reszta nadal rządzi. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Nowojorscy gliniarze 08.01.05, 23:11 A mnie się wydawało, że to powtórka serii, która już była... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Nowojorscy gliniarze 09.01.05, 17:34 cze67 napisał: > A mnie się wydawało, że to powtórka serii, która już była... Możliwe, w takim razie ja nie widziałem tej serii. Wydaje mi się po prostu, że ostatnie odcinki serialu, które ja zarejestrowałem w TVP2 (wtedy w niedziele o 21.00 czy 22.00) w okolicach 2001 czy 2002 roku, zazębiają się z wątkami podjętymi w nowym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: Glina - powtorka 07.01.05, 17:03 cze67 napisał: > TVP 3 - pierwszy odcinek dzisiaj - 00.05. Jak zwykle dobre rzeczy w TV są o dwudziestej siódmej dziewięćdziesiąt. Dobrze, że to przynajmniej piątek... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Glina - powtorka 16.09.05, 19:01 Dzisiaj o 23.10 w Jedynce. A, obejrzę raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 07.07.05, 00:48 a ja dopiero pare dni temu pierwszy odcinek obejrzalam.. zostaly mi jeszcze dwa, to chyba juz na jutro musze przyznac, ze dobrze sie oglada, "Oficer" wypada przy "Glinie" naprawde zalosnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 19.09.05, 14:00 po obejrzeniu pierwdszego odcinka - od razu widac jak cieniuuutki był OFICER. (choć na początku podobał mi sie) Drazni mnie tez to, ze w Oficerze zatrudniono część ekipy aktorskiej z Gliny. Ech, szkoda ze nie ma II serii Gliny. A podobno Oficer ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Glina - najlepszy serial ostatnich lat 19.09.05, 14:03 maff1 napisał: > Ech, szkoda ze nie ma II serii Gliny. Ma być wiosną, podobno... Odpowiedz Link Zgłoś