Dodaj do ulubionych

Steve Hogarth

06.12.04, 18:20
Przy okazji wątku porównawczego wokalistów Marillion chciałam się zapytać
gdzie w Warszawie można dostać płyty Hogartha "Ice Cream Genius" i "Live
Spirit, Live Body"? Wydają się to być takie rzadkości że nie ma ich nawet w
sklepach internetowych a szukanie w sieci też nie daje rezultatów. Jeżeli
macie jakieś namiary lub możecie się tą muzyką podzielić dajcie znać na forum
lub piszcie na maila przeslawa@gazeta.pl. W końcu forum nie jest tylko od
opluwania się i czasami możemy sobie pomóc ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: slawa Anyone? n/t IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 16:45
      • Gość: kosiak Re: Anyone? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:50
        Te plyty sa TYLKO do nabycia na www.marillion.com (to znaczy koncert, bo czy
        studyjna tez to nie wiem). Koncert swoja droga GENIALNY!!!
        • Gość: sława Re: Anyone? n/t IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 20:56
          To cholernie niedobrze. Nawet z Amazonu to by było drogo więcej raczej dam
          sobie spokój. Widocznie niektóre płyty nie chcą być kupione i poznane wink
    • pendragon_pl Re: Steve Hogarth 09.12.04, 16:54
      Ja tylko zapytam, gdzie jest ten post porównujący Hogartha do Fisha?
      Porównywanie tych dwóch postaci jest całkowicie bez sensu, to że łączy ich jeden
      zespół wcale nie powinno sugerować jakichkolwiek porównań. Wszystkim fanom
      Marillion nie trzeba mówić, że tzw. "stare" Marillion i "nowe" Marillion to
      zupełnie odmienna muzyka, zupełnie inne klimaty, węc możnaby rzec, że są to tak
      jagby inne zespoły grające inną muzykę.
      Jedyne podobieństwo jakie można zauważyć to część kompozycji z Vigil Fisha i z
      Seasons End Marillion a to dlatego ,że tuż przed rozpadem Marillion, Fish i
      reszta muzyków mieli jużprzygotowany materiał na nową płytę. Stało się tak jak
      się stało, Fish poszedł w swoją stronę, Marillion w swoją i nagrali dwie
      zupełnie oddzielne płyty. Jadnak zanim się to stało, wydali płytkę demo, czy jak
      kto woli - surową, ze zgranym materiałem na planowaną nową płytę. Słuchając tej
      płyty demo widać duże podobieństwo z Seasons End (pod względem muzyki) oraz
      "Vigil In A Wilderness of Mirrors" (pod względem tekstów).
      Tak poza tym, to dwa naprawdę różne zespoły, dwa zupełnie odmienne głosy,
      osobowości. Zarówno Fish jak i Hogarth dysponują bardzo dobrym głosem oraz
      potrafią świetnie zachowywać się na scenie. Oto jedyne podobieństwa moim zdaniem smile

Sie rozpisałem... ciekawe czy komuś będzie się chciało to przeczytać wink

Pozdrawiaju!
      • Gość: de_boer Re: Steve Hogarth IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 09.12.04, 17:30
        Zaprawdę rozsądnieś to ujął wink))
    • joseph80 Re: Steve Hogarth 10.12.04, 23:55
      A ja przed paroma chwilami obejrzałem koncert Marillion z MCM z 1999 roku. I
      jest tam rewelacyjna wersja Garden Party, Hogarth wspaniale śpiewa ten kawałek.
      W ogóle koncert OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka