7katipo 10.12.21, 23:38 Steve Bronski nie żyje. Czy <starsze> emamy słuchały Bronski Beat? Bo te młodsze to pewnie nie wiedzą, o czym rozmawiam. OK boomer 😋🤭 Piosenki - i clipy - z przesłaniem to były... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Steve Bronski 10.12.21, 23:44 Przyznam, że ja znam zespół tylko z tego, że był wspominany w filmie "Pride" ("Dumni i wściekli") Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Steve Bronski 10.12.21, 23:50 No słuchało się w latach osiemdziesiątych.. I dopiero teraz dowiedziałam się, że to już drugi z Bronskich, który nas pożegnał. Został tylko Jimmy Sommerville. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Steve Bronski 11.12.21, 00:21 Jak mawia mój <starszy> brat, z naszej półki biorą... 😥 Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Steve Bronski 11.12.21, 10:40 No eej, z trochę starszej jednak!... A w ogóle to jestem zdziwiona jak w kręgu towarzyskim mojego 18-latka, jego samego nie wyłączając, popularna jest teraz muzyka z lat osiemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Steve Bronski 11.12.21, 10:53 Ja tam sięnie dziwię, lata osiemdziesiąte to fantastyczna muza! Nie jakieś tam żałosne pomiaukiwania Ariany G czy innej takiej gwiazdeczki, ciesz się, że syn tego szajsu nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Steve Bronski 11.12.21, 10:57 la_felicja napisała: > lata osiemdziesiąte to fantastyczna muza! Oczywiście! Przykład: Budka Suflera - Nie wierz nigdy kobiecie Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:03 Mój znajomy kompozytor z wykształcenia twierdzi że muzyka w ogóle skończyła się w latach osiemdziesiątych. Może trochę przesadza, ale… Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:08 koronka2012 napisała: > Mój znajomy kompozytor z wykształcenia twierdzi że muzyka w ogóle skończyła się > w latach osiemdziesiątych. Może trochę przesadza, ale… E tam. the heymacs - Hit The Road, Jack Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Steve Bronski 11.12.21, 00:15 Tak, widziałam, smutno, został tylko Jimmy Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:23 solejrolia napisała: > Tak, widziałam, smutno, został tylko Jimmy Jimmy był tylko jeden. Mianowicie Jimi Hendrix. Przykład: The Jimi Hendrix Experience - All Along The Watchtower (Official Audio) Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Steve Bronski 11.12.21, 00:17 Bronski Beat - Smalltown Boy (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Steve Bronski 11.12.21, 00:59 Ja jestem ta starsza. Kocham chłopaków z Bronski. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Steve Bronski 11.12.21, 10:18 😔 Polały się łzy me czyste, rzęsiste Na me dzieciństwo sielskie, anielskie, Na moją młodość górną i durną, Na mój wiek męski, wiek klęski: Polały się łzy me czyste, rzęsiste… Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Steve Bronski 11.12.21, 10:23 Słuchałam i do tej pory słucham. Szkoda człowieka. Ale piosenki - i klipy - zostały, nie wiem, czemu piszesz w czasie przeszłym. Dla mnie ta muzyka ciągle żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:00 Uwielbiałam ich, tzn. nadal uwielbiam, szkoda… Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:14 Katipo, zauważyłam że mamy podobny gust muzyczny. A nt : bardzo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:21 Ich muzyka to w pewnym stopniu mój manifest z młodości, też jestem smalltown girl. Do tej pory jedna z moich piosenek top 10. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Steve Bronski 11.12.21, 11:35 Geje czasem ładnie śpiewają. a-ha - Stay On These Roads (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś
przeslicznawiolonczelistka Re: Steve Bronski 11.12.21, 15:06 Bardzo mi żal Bronskiego, miał przyjemny głos. Takie disco lat 80. Cóż, ja boomer. Odpowiedz Link Zgłoś