Dodaj do ulubionych

Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul?

13.12.04, 09:43
Słucham Radiohead od czasu wydania OK Computer i na przestrzeni tych 7-8 lat
obserwuję powolną acz niepohamowaną ewolucje Thoma w żula, potwierdzoną
imagem w najnowszym teledysku Band Aid 20. Gość spoko odnalazłby się z
ziomalami pod monopolem na moim osiedlu. Czy za tą przemiana Konrada w
Gustawa stoi jakiś motyw? Jakieś pomysły?
A żeby nie było, to jeden z moich ulubionych zespołów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Thom Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:50
      Spójrz na siebie wieśniaku.
      • Gość: Lecho Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.teleton.pl 13.12.04, 10:15
        Nie bądź bezczelny lub wynocha stąd. Temat jest ciekawy...
    • Gość: oł Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.chello.pl 13.12.04, 12:45
      Mozesz zapodac jakies zdjecie?
      • ari Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? 13.12.04, 13:13
        mf.launch.yahoo.com/artist/photos/1800333385/476848
        republika.pl/takethemoneyrun/ZdjG5.jpg
        więcej nie zamieszczam, żeby nie spamować. i żeby nie było że to jakies
        odrzuty - przynajmniej pierwsze ze zdjęć ma błogosławieństwo zespołu i
        wytwórni, i pojawiało sie przy bardzo wielu artykułach na temat zespołu.
        • Gość: Listek Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:35
          Na szczescie interesuje mnie muzyka ktora tworzy a nie jego wyglad smile

pozdrawiam
    • Gość: modrzew Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:11
      To przez to oko smile
      • Gość: killer queen Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? IP: *.toya.net.pl 13.12.04, 19:58
        Thom Yorke wygląda dziwnie, osobliwie. Zwłaszcza na koncertach. Ale pasuje to
        do muzy jaką tworzy. Nie powiedziałbym jednak, że przypomina żula spod sklepu.
        Widzę pewne różnice.
    • negatywista Re: Dlaczego Thom Yorke wygląda jak żul? 13.12.04, 20:52
      Większość artystów muzycznych, a już napewno każdy frontman, kreują się,
      wydobywają i podkreślają jakieś swoje cechy dystynktywne żeby nie przepaść
      pośród tysięcy podobnych. Yorke akurat wybrał image neurotyka-abnegata i myślę,
      że jest to dość szczere.
      • Gość: Scribs Muzyka się liczy - nie wygląd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:00
        Jest tu pewna nieścisłość. Jeśli, jak mówisz negatywisto, on wybrał taki image,
        to tu nie może być mowy o szczerości. Może Yorke po prostu taki jest,
        neurotyk-abnegat, i nie musiał niczego wybierać, ani się zastanawiać "jaki by tu
        image tym razem wymyślić".
        Thom Yorke i cała reszta, trzeba powiedzieć, raczej nie przywiązuje zbytniej
        uwagi do wyglądu. Są zwykli.

• negatywista Re: Muzyka się liczy - nie wygląd 13.12.04, 22:56
          Pielęgnując jakiś swój wizerunek nie trzeba zaprzeczać swojej osobowości, można
          tylko świadomie wydobywać i podkreślać pewne jej aspekty.
          Już nie bój się, ta "zwykłość" Radiohead jest dokładnie wystudiowana - już oni
          doskonale wiedzą jak chcą wypaść na sesjach zdjęciowych.
          • Gość: Scribs Re: Muzyka się liczy - nie wygląd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:41
            Och, no nie. Miałem nadzieje, że tego argumentu nie będzie. A jednak. smile
            Rzeczywiście, ta zwykłość, połączona też z ich tą ostentacyjną
            antykomercyjnością(ale miliony płyt i tak sprzedaja, single też, promocje w mtv
            też były, koszulki etc), to ociera się wręcz o snobizm. "Jacy to my alternatywni
            nie jetseśmy".
            Natomiast, Ja miałem na myśli to, że tym kolesiom woda sodowa do głowy nie
            uderzyła. A każdy z nich jest właściwie milionerem. Nie rozbijają się
            samochodami, nie robią awantury w hotelach, ani orgii. Praktycznie o nich nie
            słychać. No może tylko wypowiedzi polityczne Thoma.

• ari Re: Muzyka się liczy - nie wygląd 14.12.04, 09:22
              > Natomiast, Ja miałem na myśli to, że tym kolesiom woda sodowa do głowy nie
              > uderzyła.
              I ja też nie twierdzę, że tak się stało, i bardzo dobrze zresztą.
              Scribs, piszesz o tym, że zespół jest 'zwykły' i pewnie jest ale ja mam na
              mysli konkrentie Thoma. Kliknij na linki które zapodałem powyżej to zobaczysz 4
              zwyczajnie wyglądających kolesi (dżinsy, bluzy, etc.) i jednego niedogolonego
              Obcego wink I tak jak pisaliście zastanawiam się, czy jest to starannie
              zaplanowany element, czy gośc po prostu lubi nosić parki i spodnie po
              dwumetrowym starszym bracie a może ma smutne życie i często wystaje pod budką z
              piwem...

I tylko w podpisie zaznacze zanim znowu jakiś burak się przyczepi, że nijak nie
              czepiam się muzycznej wielkośc bandu, zwykła ludzka ciekawość.
              PS. Swoją drogą ciekawe czy wystrój i wnętrze domu Thoma odzwierciedla jego
              styl ubioru smile
              • Gość: sława Re: Muzyka się liczy - nie wygląd IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 17:18
                Co do smutnego życia to chyba już się poprawiło ostatnio skoro słyszałam
                pogłoski o małżonce i nowym potomku oraz spełnianiu się w szczęśliwym pożyciu
                rodzinnym. A artyści wyglądający na zaniedbanych wink to nie tylko Thom ale np.
                Waits, tłuste włosy Cave'a, Oasis, Coxon nigdy zbyt szykownie nie wyglądał.
                Możemy się tak czepiać dowolnie czegokolwiek już nie mówiąc o rozważaniu czy
                jest to celowy image czy tak im wyszło big_grin. Osobiście wolę patrzeć na teledyski
                Radiohead niż np. na Timberlake'a czy inne pokraki wink
                • volga_jasnowidzaca Re: Muzyka się liczy - nie wygląd 14.12.04, 17:36
                  Osobiście wolę patrzeć na teledyski
                  > Radiohead niż np. na Timberlake'a czy inne pokraki wink

Świete słowa!

A niezaleznie czy to wystudiowane czy nie, estetycznie Thom Yporke bardzo mi
                  sie podoba! Właśnie dlatego że nie jest "klasycznym" przystojniakiem.
                  • negatywista Re: Muzyka się liczy - nie wygląd 14.12.04, 19:11
                    A ja muyślałem, że Volga gustowała w dobrze zbudowanych murzynach, hehe
                    A Thom Yorke to taki Szninkielek przed przemianą w czarną sex-machine smile
                    • Gość: Scribs Wygląd się liczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 23:17
                      ...W błyszczącym garniturze z łuski, z dwoma długonogimi kobitami, na tylnej
                      kanapie Cadillaca lub w samym szlafroku, leżąc na chodniku znowuż, wśród
                      dziewczyn w strojach kąpielowych. Erotoid Android lub Kid Sexy A
                      • Gość: gość na portalu Re: Wygląd się liczy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 23:46
                        sam Thom śpiewa(ł):"...I'm a creep, I'm a weirdo(...)"
                      • ari Re: Wygląd się liczy 15.12.04, 09:43
                        I tak ubrany i uczesany gotowy do duetu z Elvisem na ścieżce do Spidermana 3,
                        do sesji na rozkładówce w Bravo, do wesołych przekomarzań z Kubą w eliminacjach
                        do Idol 4...
                        Ale poważnie to proszę bez ironizowania, bo dobrze wiesz, że nie chodzi mi o
                        image odpustowego rock'n'rollowca. Po prostu porównaj Thoma z resztą członków
                        własnego zespołu, chociażby na zdjęciach do których linki są wyżej.
                        Zresztą może pora wycofać wątek bo zaczyna zmierzać w stronę banalnych
                        stwierdzeń typu "tylko muzyka naprawdę się liczy i Thom ma odwagę rzucić
                        rękawicę w twarz pogrążonego w degrengoladzie przemysłu muzycznego". Pozdrawiam.
                        • Gość: Scribs Re: Wygląd się liczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:15
                          Dobra, widziałem te zdjęcia i...to nie jest tak, naprawdę, że nie zgadzam się
                          tylko dla zasady, ja nie bardo widzę żeby Thom się szczegolnie wyróżniał.
                          No, ale może jest to szczególny przypadek ślepoty, a wtedy, no cóż...artyści,
                          extravagancia, może nawet jakaś poza. Sam na pewno ari dobrze wiesz, więc nie
                          będę tutaj podawał banały.
                          Pozdrawiam.
                          P.S. Natomiast jeśli chodzi o ironizowanie - Kierkegaard stwierdził, że ironia
                          wymaga dystansu. Staram się dystans zachować.
                    • volga_jasnowidzaca Re: Muzyka się liczy - nie wygląd 16.12.04, 17:35
                      No ale Szninkielek czymś ją ujął, prawda?wink
                  • syrop_przeciwkaszlowy Thom Yorke - klasyczny margines spoleczny 15.12.04, 17:01
                    Z wygladu, oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka