Gość: tete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 14:29 Jak co roku odpust w Panewnikach. Tylko że makrony z tartej bułki zamiast kokosu,a i plaspatronów nie uświadczysz tylko broń na kulki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EWa Re: ODPUST IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.08.06, 16:44 A moje ulubione gumowe zegarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i petardy Re: ODPUST IP: *.chello.pl 27.08.06, 17:30 ...i petardy. Moja mama mieszka zaraz obok bazyliki. Co roku jej pies nie wychodzi spod łożka a ona nie otwiera okien. Platzpatrony i korki to była kiedyś pestka w porównaniu z dzisiejszymi dzikimi obyczajami. Dobrze, że jeszcze nie strzelają w bazylice. Inaczej będzie za tydzień w Zawodziu - tu też będzie odpust. Mieszkam tu i wiem, że tu bydlęta NIE MAJĄ umiaru i walą petardami po oknach kościoła aż farożowi głowa coraz bardziej siwieje. Tym samym odpust w Zawodziu ma bardzo "spokojny" i "pacyfistyczny" charakter.... zwłaszcza jak komus paluchy upierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanik Re: ODPUST IP: *.m.pppool.de 27.08.06, 18:35 A karasole i szisbudy z luftgewerami som na Ligocie? Stol tam taki jedyn z beczkom z logorkami maloposolonymi ,a wody sie dol czasym napic zadarmo. Korkami sie strzylalo,abo kronflekami sie na ziymi korki rozwolalo. Szlo je tyz loszkubac ,a dziolchom pod nogi ciepac . Na Zawodziu coch slyszol to dopiero od poru lot jest taki wielki odpust bo za moich czasow kaj zech na Zawodziu miyszkol to bylo ino pora budow kole parkanu z kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ODPUST 27.08.06, 19:35 Bez placpatronow to być niy może! Grzych - tako łodpuść im teroz Boże! Odpowiedz Link Zgłoś