mama1974 30.12.04, 21:44 Szukam piosenki (czy taka w ogóle istnieje??) śpiewanej przez Presleya po niemiecku. Chyba była lekko frywolna, ale tu moge sie mylić. Jeśli ktoś zna tytuł - pięknie prosze o pomoc. mama SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama1974 Już mam 30.12.04, 23:43 To "Wooden heart" z niemieckim refrenem "Muss I Den" Pozdrawiam fanów Presleya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Re: Już mam IP: *.chello.pl 31.12.04, 10:57 nie ma w tym nic dziwnego - do jakiegoś czasu wszyscy liczacy sie wykonawcy musieli (nie wiem dlaczego) nagrywac po niemiecku jesli chcieli na tamtym rynku zaistniec. Dzieje sie tak od Presleya i The Beatles, (czyli wczesne lata 60-te, a moze i wczesniej) poprzez Aznavoura (Boże, jak Aznavour po niemiecku fatalnie brzmi - mam debesciaka na winylu po niemiecku, uszy bolą ale to zawsze Aznavour) po Petera Gabriela - bodaj ostatnia po niemiecku jego płytą była "4". Jak widać najwieksi ulegali tej "manii" (?). Odpowiedz Link Zgłoś