mallina 20.01.05, 03:31 kto oglada jakie seriale?Ö-))) prosze sie nie wstydzic i sie pochwalic) od niedawna moge znow patrzec na polskie programy wiec po lekturze na forum telewizja skusilam sie na obejrzenie paru odcinkow M jak milosc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h8red Próbuję 20.01.05, 06:43 Z różnym skutkiem próbuję oglądać "Na wspólnej". Nie zawsze pamiętam, czasami zwyczajnie mnie nie ma o tej porze. Zabawne czasami teksty tam mają )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Próbuję 20.01.05, 08:42 nalogowo "gilmore girls", czyli kochane klopoty (pomijajac fakt, ze przez glupie kolokwia przegapilam odcinek w ostatni weekend ) staram sie "er" ale srednio mi to wychodzi... i to by bylo na tyle. gdyby w pl lecial orange county to pewnie bym ogladala dla adama brodyego)) Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Próbuję 20.01.05, 09:14 dziewczyna_mickiewicza napisała: > nalogowo "gilmore girls", czyli kochane klopoty Chyba bym walnął gdybym miał taką mamuśkę )) Oglądam od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: oglądam: 20.01.05, 10:36 ale sie nagadałem. ogladam: Kameracafe - skądś to znam Kasia i tomek - bo ten tandem jest wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Próbuję 20.01.05, 18:18 masz na mysli mlodsza mamuske czy starsza mamuske? (ps. moja jest wlasnie taka, jak starsza... moze dlatego uzaleznilam sie od tego serialu?) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Próbuję 20.01.05, 13:31 dziewczyna_mickiewicza napisała: > nalogowo "gilmore girls", czyli kochane klopoty ja tez oprócz tego 6 Stóp Pod Ziemia i Dowody Zbrodni. Oraz mam slabosc do Zwariowanego Swiata Malcolma. polskich nie ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Próbuję 22.01.05, 21:58 dziewczyna_mickiewicza napisała: > staram sie "er" ale srednio mi to wychodzi... Och! Przez ERkę grozi mi dziekańska dwója! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: seriale 20.01.05, 13:41 "Na dobre i na złe" szpitalne seriale są jakieś takie psychodeliczne Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: seriale 20.01.05, 14:00 szprota napisała: > szpitalne seriale są jakieś takie psychodeliczne to pewnie przez te środki znieczulające i nasenne, które pacjentom podajo. Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan co ma palacz do oglądacza, czyli... 20.01.05, 15:43 ...wyszło na by na to, że jestem świętszy od papieża, gdyby nie to, że jestem oglądaczem (ale biernym - tak jak jest się biernym palaczem) 'm jak m' i 'na d i na z'. ostatnio tam zdaje się straszne mordy były, bo zwróciłem uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: seriale 20.01.05, 18:54 ostatnio oglądam Camera Cafe, ale to tylko jak mi się uda akurat przez przypadek na to trafić. Za to codziennie jestem świadkiem niekończącego się serialu pod tytułem "jezu, jezu, jak mi się robić nie chce". Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 20.01.05, 19:08 sama sie skromnie wypowiedzialam bo nie wspomnialam o moim ulubionym serialu - 24 no ale nie mialam na mysli tych ktore ogladam poza polish tv)) jesli chodzi o polskie seriale to calkiem jestem w tyle - wiem o nich jedynie z forumowych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 20.01.05, 19:44 Z idących tu i teraz: 24 (top topów naturalnie) SOUTH PARK (patrz wyżej ) ) GG ANGEL (po polskiemu ANIOŁ CIEMNOŚCI) COLD CASE (kto te polskie tytuły wymyśla?) NYPD BLUE (cyli NOWOJORSCY GLINIARZE) SIX FEET UNDER THE WIRE (PRAWO ULICY - ale mi, k****, zawsze umyka - oby powtórzyli!) Polskie: GLINA (powtórka) oraz MjM drogą osmozy (przez lekturę komentarzy na forum ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: seriale 22.01.05, 18:24 grimsrund napisał: > COLD CASE (kto te polskie tytuły wymyśla?) heh, no wlasnie , tak bylo i z CSI. ja ogólnie jestem fanką seriali produkowanych ostatnio przez Jerry'ego Bruckheimera Odpowiedz Link Zgłoś
mallina 24 22.01.05, 16:24 a w kategorii "moj najlepszy serial" to wlasnie obejrzalam pierwszy odcinek czwartek serii 24!hurrraa kolejne juz czekaja)))))))) tyle nowych osob..hm w sumie same nowe Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: 24 22.01.05, 16:47 Fajno ) Jednakowoż pamiętaj, że w wypadku wyplucia tu z siebie jakichkolwiek spoilerów na temat końcówki sezonu 2 oraz całości sezonów 3 i 4 zostanie na Ciebie nałożona fatwa i każdy (czyli Mameluch i ja ) będzie mógł Cię bezkarnie zgładzić w każdym miejscu świata Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: 24 22.01.05, 17:46 Ja takoż wyklnę, Mallina Niech no tylko zapodadzą kolejne serie na jakims dostępnym kanale tv (dostepnym dla zwykłego śmiertelnika). Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 22.01.05, 18:10 grimsrund napisał: > Fajno ) > > Jednakowoż pamiętaj, że w wypadku wyplucia tu z siebie jakichkolwiek spoilerów > na temat końcówki sezonu 2 oraz całości sezonów 3 i 4 zostanie na Ciebie > nałożona fatwa i każdy (czyli Mameluch i ja ) będzie mógł Cię bezkarnie > zgładzić w każdym miejscu świata juz sie boje)) ale bez obaw - nie ma pytan to i odpowiedzi brak Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: seriale 22.01.05, 17:12 Z wstydliwych (kiedyś oglądanych) Asy z klasy, Sąsiedzi, Mortal Kombat Z normalniejszych- chętnie swego czasu Lexx (nie jestem pewny to było z tymi iksami), niestety nie obajrzałem ani razu całości. Trochę liznąłem Millenium, ale za późno rozpoznałem urok tego filmu. A dalej nie pamiętam. Zawsze wolałem kreskówki Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: seriale 23.01.05, 12:10 Coś mi się ten... przypomniało. Stacyjka cholerna Hatley Hatley Hatley. Widział to ktoś? I z tch samych klimatów Cienka Niebeieska Linia. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 23.01.05, 17:23 Nikt z nas nie miał szans obejrzenia całości LEXXA, bo czwartego sezonu nigdy w Polszcze nie nadali ( Brak emisji tego 4 sezonu (i powtórki pierwszych trzech, naturalnie) oraz nie wyświetlenie trzeciej serii MILENIUM uważam za największe grzechy polskiej telewizji dekad 00. i 01 (( Chociaż MILENIUM przynajmniej se mogę z DVD obejrzeć, bo niedawno wydali, oczywiście nie po polskiemu. Pierwszy sezon już na miejscu, drugi w drodze, trzeci wyjdzie za kilka miesięcy. Jak tak dalej pójdzie, to i na LEXXA trza sie będzie szarpnąć na eBay'u ( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: seriale 23.01.05, 17:31 Jak już zrealizujesz to ostatnie (( To ja będę miał do ciebie )) No ten)) I jeszcze duuuże piwo bądź substytut:p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: seriale 23.01.05, 17:34 Lexxa coś ponad norme podobno na Voxie leciało ale co, nie wiem bo moja siorka co miała możność oglądać stwierdziła że były już mniej ciekawe A ja nawet tego co było w polskiej nie załapałem w całości, bo się ten.... za późno skapłem jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 23.01.05, 17:54 VOX był w ogóle pierwszą stacją w Europie, która LEXXA puszczała. Co zrozumiałe, skoro serial był koprodukcją kanadyjsko-niemiecką, a gros zdjęć kręcono w studiach Babelsberg ) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: seriale 23.01.05, 18:46 Oni wogóle miewali czasem dobre rzeczy poza tymi męczącymi programami reportażowymi Odpowiedz Link Zgłoś
h8red 3rd rock from the sun 22.01.05, 17:35 Kojarzycie taki serial??? Pamiętam, że leciał na RTL7. Taką jazdę jak tam była to naprawdę mało gdzie można znaleźć. Humor pierwszej klasy. Cały czas mam nadzieję, że kiedyś zaczną powtarzać )) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 17:51 czy to jest o grupie kosmitów, którzy trafili na Ziemię? albo coś mi się kompletnie pomyliło jednak jeśli to to, to faktycznie jest zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 17:54 kotbert napisała: > czy to jest o grupie kosmitów, którzy trafili na Ziemię? albo coś mi się > kompletnie pomyliło jednak jeśli to to, to faktycznie jest zabawne Dokładnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 18:10 tak, to bardzo fajowe bylo))) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 18:16 Pierwsze dwa sezony - znakomite. Potem, aż do końca (czyli sezony cztery)- niestety kloaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 19:18 i tak widzialam tylko dwa pierwsze sezony Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: 3rd rock from the sun 22.01.05, 18:26 ROSWELL też było w porzo. Zwłaszcza ichnie panny )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza nie moglam sie powstrzymac:))) 22.01.05, 19:18 jesse wrocil!!!! ps. grim, widziales dostawce - striptizera? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 22.01.05, 23:09 Całe wesele w stylu średniowiecznym, z rodziną i przyjaciółmi pana młodego to była jedna wielka masakra ) A Jess wrócił i swoim zwyczajem rzucił Lori bombę. Tym razem jednak wysadził się nią chyba na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 09:19 ale to bylo takie straszne... chociaz z drugiej strony to nie wiem co on myslal - ze rzuci yale i wyjedzie z nim do nyc??? wesele mnie nieziemsko rozbawilo, do tego na zakonczenie luke zapraszajacy lorelai na randke - biedaczka byla w ciezkim szoku)) ps.z tym zarosnietym ciolkiem (ex-wspolpracownikiem richarda) to juz definitywnie koniec, bo sie biedak z ojcem lorelai procesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 11:15 Obawiam się, że z biednym Jasonem już koniec. Ale nic to - wszak Lorelei i Luke są sobie przeznaczeni! ) Jeszcze jeden odcinek będzie, czyli koniec sezonu 4, z G.L. Phillipsem nieodzownym oczywiście (zaśpiewa LILY-A-PASSION)! Ciekawym, kiedy pokażą 5 sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 12:12 fajnie ze ostatni odcinek z phillipsem. poza tym, zawsze na koniec sezonu daja jakies rewelacje (chociaz nie wiem, czy cos przebije desperacje jesse'a i jego niespodziewane pojawianie sie znikad)) ) no wlasnie, swoja droga ciekawe, kiedy 5 sezon pokaza..to chyba byloby zbyt piekne, gdyby dali go zaraz po zakonczeniu czwartego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 15:31 dziewczyna_mickiewicza napisała: > fajnie ze ostatni odcinek z phillipsem. poza tym, zawsze na koniec sezonu > daja jakies rewelacje (chociaz nie wiem, czy cos przebije desperacje jesse'a i > jego niespodziewane pojawianie sie znikad)) ) chyba jednak bedzie mala bombka, i ja wie jaka ) > no wlasnie, swoja droga ciekawe, kiedy 5 sezon pokaza..to chyba byloby zbyt > piekne, gdyby dali go zaraz po zakonczeniu czwartego, prawda? mogliby, bo tak urwac w srodku roku telewizyjnego?... i smutno by bylo bez Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 18:33 > chyba jednak bedzie mala bombka, i ja wie jaka ) hmm... a ja nie za bardzo. bo to co mogloby byc bomka jak dla mnie (wreszcie!!!) ma chyba dopiero miec miejsce w pierwszym odcinku kolejnej serii... > mogliby, bo tak urwac w srodku roku telewizyjnego?... i smutno by bylo bez nawet bardzo smutno u nas rok tv telewizja ma w glebokim powazaniu niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 18:54 > hmm... a ja nie za bardzo. bo to co mogloby byc bomka jak dla mnie > (wreszcie!!!) ma chyba dopiero miec miejsce w pierwszym odcinku kolejnej > serii... myslisz?... hm... to niedobrze by bylo > u nas rok tv telewizja ma w glebokim powazaniu niestety... zobaczymy niedlugo jak bardzo powazaja Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 19:44 > myslisz?... hm... to niedobrze by bylo jesli myslimy o tym samym, to tak mi sie wydaje. zaznacze tylko, ze tym razem nie chodzi ani o jesse'a ani o milosc jego zycia)) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 22:59 > jesli myslimy o tym samym, to tak mi sie wydaje. zaznacze tylko, ze tym razem > nie chodzi ani o jesse'a ani o milosc jego zycia)) mi tez nie chodzi, natomiast pokolenie wyzej to juz tak Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 23.01.05, 23:07 no to chyba myslimy o tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: nie moglam sie powstrzymac:))) 29.01.05, 21:53 ha, a jednak na odwrót sie porobilo Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: seriale 22.01.05, 22:06 Gilmore Girls - nałogowo ER - nałogowo Water Rats - nałogowo, zdarza mi się nagrywać co ciekawsze odcinki i jest to szaleństwo niemal Ally McBeal - prawie nałogowo Dawson's Creek - takie to słodko-sentymentalno-podstepnie -wciągające niestety a kiedyś to to był "Przystanek Alaska" i to było życie, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: seriale 23.01.05, 12:01 Teraz: Nowojorscy gliniarze Szesc stop pod ziemia Wczesniej: Glina Zaginiona Rodzina Sopranow Duuuuzo wczesniej: Przystanek Alaska Jak jestem u rodzicow, dodatkowo: Na dobre i na zle M jak Milosc Zlotopolscy Plebania Moda na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: seriale 23.01.05, 15:06 Mało oglądam telewizji, ale "Nowojorscy gliniarze" to mój serialowy absolut. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: seriale 23.01.05, 15:07 Oczywiście jeszcze klasyczne polskie seriale jak np. "Alternatywy 4", "Wojna domowa". Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: seriale 23.01.05, 15:27 cze67 napisał: > Jak jestem u rodzicow, dodatkowo: > Na dobre i na zle > M jak Milosc > Zlotopolscy > Plebania > Moda na sukces uu, to masz wtedy zabawe, biedaku erm, chyba ze lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: seriale 23.01.05, 17:00 martolka napisała: > erm, chyba ze lubisz... Lubię siedzieć z rodzicami przy telewizorze. Nie do końca jest ważne co oglądamy... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: seriale 23.01.05, 18:59 cze67 napisał: > Lubię siedzieć z rodzicami przy telewizorze. Nie do końca jest ważne co > oglądamy... aa, oczywiscie to istotna sprawa jest Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: seriale 23.01.05, 19:58 Acha, żeby trochę muzycznie było, to uwielbiam motyw przewodni serialu Nowojorscy gliniarze... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 25.01.05, 00:13 no to jak mialabym wymienic te ogolnie moje najulubiensze.. Twin Peaks X files Ally McBeal Dom i stare polskie jak Alternatywy, Zmiennicy,Janosik, Kloss a kiedys ogladalam rowniez: Moda na sukces, Klan(nie wiem jakim cudem!!), Pomoc domowa(tak sie chyba nazywal serial o zgrabnej niani), Kasia i Tomek i taki jeden polsatowski o zapomnianym mi tytule Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: seriale 25.01.05, 03:18 > i taki jeden polsatowski o zapomnianym > mi tytule Straznik Teksasu? MacGyver? Nikita? ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 25.01.05, 12:52 nie) polski Czulosc i klamstwa heheh wiem ze beznadzieje, ale swego czasu dosyc czesto na niego rzucalam okiem! i do kategorii tych moich ulubionych musze dopisac jeszcze jeden - tez zadna rewelacja, ale bylo na co patrzec)) "Melrose Place" Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 25.01.05, 18:01 To i ja się do tego serialu przyznam ) Obejrzałem niemal wszystkie odcinki, bo byłem wielkim fanem postaci dr Manciniego - według mnie jednego z najzabawniejszych i najbardziej nieudolnych łobuzów w historii małego ekranu. Wszystkie jego manipulacje wychodziły na jaw, wszystkie kombinacje wracały do niego bumerangiem, a wtedy jego wicie się rozbawiało mnie do łez. Dostrzegli to chyba także twórcy serialu, bo Thomas Calabro był jedynym aktorem, który wytrwał w MELROSE PLACE od początku do końca ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 25.01.05, 19:45 hehe masz racje a doktor to pozaliczal wszystkie serialowe kobiety!!! chyba nikt go nie przebil pod tym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 25.01.05, 21:28 Co racja to racja - ale zawsze płacił za to w dwójnasób. Tak naprawdę to najbardziej zależało mu na tym, żeby zostać szefem lekarzy, tylko że na widok każdej baby rozporek mu się sam rozpinał, nieborakowi Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 26.01.05, 09:00 wczoraj bardzo usilnie staralam sie obejrzec cold case (nawet udalo mi sie zalapac glowny watek ) ale bardzo mnie rozpraszala cala reszta ktora sie zajmowalam: - boys don't cry na polszmacie (kurde, gdybym wiedziala, ze to taki depresyjny film - nie widzialam wczesniej - to nadrabianie filmowych zaleglosci przenioslabym na jakis inny dzien; ale nie bylo zle) - mistrzostwa w turynie - parazytologia lekarska (bleee fuj a kysz!) no i musze sie jeszcze z wami podzielic wrazeniami z jednego z bardziej pogietych (w sensie negatywnym) filmow jakie ostatnio widzialam (a obejrzalam do konca glownie dla meskiej obsady) - "lowca snow". to jakby skondensowac wszystkie odcinki archiwum x w jeden film. byl i robal, i obcy, i jakies telepatyczne porozumiewanie sie... za duzo jak na moja malutka glowke chyba)) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 26.01.05, 09:25 I jeszcze którędy ten robal wychodził - makabra!! ( Acz ci, którzy czytali, mówią, że książka znacznie lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 26.01.05, 09:30 zupelnie nie moge sobie wyobrazic ksiazki z taka fabula... naprawde. a to ktoredy wychodzil, to dosyc logiczne z ogolnymi zasadanmi parazytologii - wiekszosc tych robali wlasnie tamtedy wylazi (no chyba ze wylazic wcale nie chca) przepraszam za tematyke wybitnie nie-sniadaniowa w porze okolosniadaniowej, ale jakos tak mnie napadlo.. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 26.01.05, 11:12 ) Swoją drogą popsuć film z taką obsadą (Freeman, Jane, Lewis, Sizemore, Lee) to naprawdę sztuka! A zrobili to reżyser ŻARU CIAŁA i KOCHAM CIĘ NA ZABÓJ (a wcześniej wszak scenarzysta IMPERIUM KONTRATAKUJE i POSZUKIWACZY ZAGINIONEJ ARKI) pospołu ze scenarzystą BUTCHA CASSIDY'EGO... i MARATOŃCZYKA... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 26.01.05, 18:43 "kocham cie na zaboj" strasznie lubie (a widzialam juz chyba z piec razy co najmniej) )) jane'a pamietam z "the sweetest thing" (jeden z najfajniejszych "babskich filmow"..no i jest parker ) freeman wypadl co najmniej zalosnie... jakies kredyty mial do posplacania za dom czy jak? film obejrzalam glownie dla "goscia od filmow smitha" czyli jasona lee oczywiscie, ktory niestety zginal w trakcie.. (ze tak powiem zostal zezarty z klopa... ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 26.01.05, 21:50 )) nie zauwazylam ze juz kolega G. napisal ze ksiazka lepsza.. ja jak czytam wpierw ksiazke a potem ogladam film, to denerwuje mnie to, ze potem nie wszystko jest tak jak sobie wyobrazilam lub co gorsza gdy pomijane sa jakies szczegoly lub gdy "brak atmosfery".. no i czasem obsada bywa malo dobrana - w Kodzie Leonarda da Vinci Tom Hanks..no i tak dobrze ze nie Harrison Ford DDD Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 27.01.05, 08:46 > no i czasem obsada bywa malo dobrana - w Kodzie Leonarda da Vinci Tom > Hanks..no i tak dobrze ze nie Harrison Ford DDD pomysl, ze mogli obsadzic clinta e. ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 26.01.05, 21:45 Lowca snow wg ksiazki Kinga? zdecydowanie lepiej przeczytac)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 27.01.05, 08:45 na pewno lepiej, bo chyba zeby wyszlo gorzej niz ten film to niemozliwe ja niestety nie jestem nalogowa "czytaczka" kinga (jakas wrodzona niechec do bestsellerow, kodu da vinci tez nie czytalam), choc z jego ksiazek, zachecona adaptacja, siegnelabym najpierw po "misery" chyba Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 27.01.05, 11:26 Ja tam czytałem całą ich kupę dawno temu, chyba wszystkie wcześniejsze powieści Kinga (oprócz BASTIONU i MISERY właśnie), tak gdzieś do ZIELONEJ MILI. Przyznam, że bardzo lubię jego literaturę, więc film zdołował mnie podwójnie ( Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 27.01.05, 12:51 ja i czytam i ogladam i jak niektore ekranizacje sa naprawde udane (chocby wlasnie Misery), to inne pozostawiaja spory niedosyt nie zawsze film ma ten klimat co ksiazka.. z ksiazek Kinga jest pare takich ktore mniej lubie a najbardziej ulubiona jest Smetarz dla zwierzat(w zasadzie dla "zwiezat") powiem tez ze wszyscy chwala film Lsnienie, ze rola Nicholsona taka rewelacyjna itp., ja tam wole zdecydowanie ksiazka Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 27.01.05, 14:57 Zaiste, książka wymiatała. Takoż SMĘTARZ..., choć ogólnie nie lubię książek ze zwierzętami w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 28.01.05, 01:35 ja przeczytalam "kod .." zanim zaczal sie szum wokol ksiazki, moze tak nawet jest lepiej, bo brak uprzedzen itp. i powiem szczerze, ze absolutnie sie nie wstydze tego ze mi sie dobrze te ksiazke czytalo pozostale wydanw w PL ksiazki Browna tez przeczytalam)) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 28.01.05, 01:40 Na stos! Na stos!! ) Swoją drogą cieszę się, że Audrey 'Amelia' Tautou zagra główną rolę żeńską w ekranizacji. Kto wie, może to cymbalstwo obejrzę nawet? ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 28.01.05, 10:49 coz, dla mnie juz za pozno wiec pozostane jednak przy henry millerze)) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 28.01.05, 15:44 moja bdb kolezanka tez sie bronila przed Kodem dlatego ze wszyscy juz o tej ksiazce gadali, gazety pisaly a w kazdej ksiegarni byla na miejscu honorowym)))) i miala ja w domu, pozyczona dla meza, ale nawet na nia nie zerkala..az przyszlo zwolnienie lekarskie i nuda.. ) niezaleznie od tego jakie ma sie odczucia po przeczytaniu to przyznac trzeba,ze ksiazka wciaga.. no ale ja i tak wole Kinga) a sensacyjne..kto pamieta Alister'a MacLean'a? wlasnie na fksiazki go wspominano.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 29.01.05, 10:03 za duzo mam ksiazek pod reka, ktore czekaja na przeczytanie, zeby sie na kod rzucac chyba mnie nie przekonacie, ja uparta dziolcha jestem - jak sie zapre, ze czegos nie przeczytam, to szanse sa minimalne ze jednak po cos siege a kinga jeszcze nic nie czytalam (pomijajac ogladanie ekranizacji co po niektorych - na szczescie bylo kilka bardziej udanych niz lowca snow - ale o to, by zrobic cos bardziej udanego od tego nietrudno, wiec to zaden wyznacznik) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza to moze dla odmiany troche filmowo..? 29.01.05, 10:17 po glupim wimbledonie (co za kiszka - zero fabuly, zero interesujacych postaci, zero dobrego tenisa - wiem co mowie, bylam na tym z tenisista, minimum komizmu, beznadziejna obsada), intrygujacym upiorze i zabawnej&inteligentnej melindzie x2 przyszedl czas na film, na ktory czekalam prawie tak niecierpliwie, jak czekam na "marzyciela". "closer" minimalistyczny jesli idzie o liczbe postaci, ze swietnie rozpisanymi dialogami, barwnymi bohaterami ( i nie chodzi tylko o kolor wlosow natalie portman ), ciekawa muzyka (motywem przewodnim otwierajacym i zamykajacym caly obraz byl damien rice)... no i londynem w tle dwie amerykanki, dwoch anglikow - kazdy inny, jeden ciekawszy od drugiego. film pozornie spokojny, kazde slowo ma jakies znaczenie, kazdy konflikt urasta do olbrzymich wrecz karykaturalnych rozmiarow. bardzo mi sie podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: to moze dla odmiany troche filmowo..? 29.01.05, 11:03 Hm...Dziewczę drogie, właśnie narobiłaś mi ogromnej ochoty na obejrzenie tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: to moze dla odmiany troche filmowo..? 29.01.05, 11:10 w tym filmie najlepsze jest to, ze nie mozna go jakos konkretnie zaklasyfikowac: to nie do konca dramat, ale takze nie komedia, chociaz niektore momenty rozbawiaja do bolu brzucha.dlatego moze tak bardzo przypomina zycie - nigdy nic nie jest czarne ani biale, zaden z bohaterow nie jest swietym, nawet natalie portman o twarzy aniola kazdy ma swoje mniejsze i wieksze grzeszki... kurcze, sama sie zdazylam znow nakrecic i powaznie sie zastanawiam, czy przypadkiem nie wyskoczyc jeszcze raz jak tylko znajde jakies nadprogramowe 15 zeta)) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: to moze dla odmiany troche filmowo..? 29.01.05, 21:57 E no, tu piszą, że w CLOSER jest golizna, to sie może też wybiorę? ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: to moze dla odmiany troche filmowo..? 30.01.05, 00:16 jak juz wspominalam na czacie, jedyna golizna jest clive w szlafroku, jude wskakujacy wspodnie i natalie, ktora sie striptizuje ale naprawde niezly. dzis bylam drugi raz i chyba jeszcze bardziej mi sie podobalo)) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: to moze dla odmiany troche filmowo..? 05.03.05, 18:00 Clive w szlafroku? Nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza :( 30.01.05, 16:29 no i skonczylo sie. ale za to jak choc i tak uwazam, ze jess jest fajniejszy od dean'a i wreszcie lorelai + luke = to bylo urocze)) (szczegolnie lorelai wpadajaca na drzwi i inne dziwne sprzety...) ciekawe, kiedy ciag dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka :-(((((((( 07.02.05, 11:06 nie ma ciągu dalszego, ble ( pustka w sobotni wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: :-(((((((( 07.02.05, 11:16 hmm...no wlasnie. jakis mlodziezowy badziew leci. ech, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: :-(((((((( 08.02.05, 18:38 u mojej mamy w Norwegii wlasnie zaczeli kolejny sezon i myslalam, ze wreszcie ich dogonimy i na bierzaco bedzie mozna dyskutowac o akcji, a ty masz... znowu jestesmy zacofani. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: :-(((((((( 08.02.05, 20:33 Trza optymistycznie podejść do sprawy. Teraz leci serial ONE TREE HILL o młodym, ale już udręczonym koszykarzu. W młodzieńca owego wciela się Chad Michael Murray, który w GG grał Tristana DuGrey'a (sezony 1 i 2). Jaka ładna ciągłość, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: :-(((((((( 09.02.05, 09:14 no ale wlasnie obecnosci wrednego tristana tylko przypomina o tym, ze powinien leciec zupelnie inny serial poza tym, widzialam pol odcinka i srednio to do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 01.02.05, 00:30 a teraz wynalazlam serial "Lost" - ktos ogladal i moze pare slow napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: seriale 01.02.05, 12:10 Mnie mało brakowało, ale nie będę lichwiarzom z C+ płacił dodatkowych 5 PLN miesięcznie za sam AXN. Takiego wała!! ( Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza six feet under 03.02.05, 00:59 no to chyba sie wkrecilam w ten serial. bardzo dobrze, bo teraz leci seria 'er', ktora widzialam dwa lata temu i troche przynudzaja)) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: six feet under 03.02.05, 01:47 Bardzo słusznie, bo to bardzo dobry serial jest Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: six feet under 08.03.05, 11:36 a ja sie wykrecilem nie moge przystosowac sie do pory emisji i w efekcie z drugiej serii widzialem moze jeden odcinek w polowie i kilku same koncowki ale widzialem ze w bibliotece multimedialnej jest drugi sezon na dvd, wiec wkrotce postaram sie dorwac Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: six feet under 08.03.05, 11:45 ogladam jeszcze przyjaciol ostatnio na tvn7 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 09.02.05, 10:29 no i zmienily mi sie troche te seriale, co to je ogladam, bo niektore sie pokonczyly (chlip, chlip), inne akurat sa w tym momencie, w ktorym juz je widzialam (i nawet obecnosc dr cartera mnie nie nakreca, zeby ogladac trzeci raz te same odcinki)... obecnie ogladam: six feet under cold case i to chyba na tyle. mogliby chociaz powtorzyc wszystkie serie gg od poczatku do momentu, gdy beda juz mieli nowy sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
aric sto lat mnie nie było:) 08.03.05, 09:07 A co do seriali-obecnie ogladane: 1. CSI 2. CSI: Miami 3. CSI: NY 4. ER, mam nagranych 8 sezonów 5. Monk 6. Six Feet Under 7. Cold Case - Dowody zbrodni - gdzie się podziały?? 8. 24 godziny, czekam na drugi sezon 9. Star Trek - Enterprice 10. Dead Zone - Martwa Strefa Kiedyś było ich znacznie więcej, nie sposób wymienic, ale nalezy wspomniec: NYPD Blue - leci w piatek, ale cholera wypadłem z obiegu Star Trek - wszystkie odmiany Przystanek Alaska, może zacznę znów oglądac na TVN, ale to juz nie to samo, co 15 lat temu... itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: sto lat mnie nie było:) 08.03.05, 13:49 > 7. Cold Case - Dowody zbrodni - gdzie się podziały?? no właśnie, gdzie??? i gdzie ty oglądasz CSI?? Ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: sto lat mnie nie było:) 08.03.05, 14:02 CSI - czyli, jak wiadomo super tytuł Zagadki Kryminalne Las Vegas, ogladałem I serię na TVP2. Dwa tygodnie temu dali pierwszy odcinek II serii, a potem dupa, zniknęło. III sezon CSI oglądam na AXN, jak równiez I i II(w trakcie nadawane jednoczesnie) sezon CSI: Miami ogladam też na AXN,a tearz wystartowało w AXN pierwszy sezon CSI: NY, a w roli głownej sam Gary Sinise.))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Aric 08.03.05, 14:46 Już zerknałem, jutro się zapisze, kiedy startuje liga?? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Aric 08.03.05, 14:52 w piatek startuje ponocwiec zdazysz spokojnie) welcome z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 09.03.05, 20:06 dzis byl najfajniejszy (o dziwo, w ogole nie dzial sie w szpitalu ) odcinek 'er' i na dodatek o 19 na tvn7 polecial odcinek 'przyjaciol', w ktorym joey dostaje role... tylka ala pacino)) to byl dobry serialowy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: seriale 09.03.05, 20:34 najlepszy serial poleci lada moment sa 4 rozne odcinki ja wybieram ten z Liverpoolem Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: seriale 09.03.05, 20:42 '24' jest mimo wszystko na rowni z meczem Liverpoolu ale ja nie mam wyboru i musze ogladac pieprzony Real z troche mniej pierzonym Juventusem. jakby malo bylo mojego zjebanego humoru, to jeszcze mi Liverpoolu w publicznej nie pokazuja Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: seriale 09.03.05, 21:43 a moj serial lecial wczoraj i zakonczyl sie satysfakcjonujacym mnie wynikiem 1- 0 dla moich faworytow))))) Odpowiedz Link Zgłoś