krikra 30.01.05, 16:03 Na jednej ze stron poświęconych PSB www.geowayne.com/psbhtml.htm była ankieta: "czy uważasz, że PSB są typowo angielscy". Wyniki już co prawda są, ale co Wy o tym sądzicie? Co to w ogóle znaczy, że są typowo "angielscy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafi.raf Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 30.01.05, 16:24 krikra napisała: > Na jednej ze stron poświęconych PSB www.geowayne.com/psbhtml.htm była > ankieta: "czy uważasz, że PSB są typowo angielscy". > Wyniki już co prawda są, ale co Wy o tym sądzicie? Co to w ogóle znaczy, że są > typowo "angielscy"? byłem tam i głosowałem co oznacza "typowymi angolami"? dla mnie oznacza to zgodnosc z jednym z dwoch panujacych stereotypow o brytyjczykach: a) klasyczny gentleman - esteta, intelektualista, osoba kulturalna, aczkolwiek pelna dystansu wobec swiata, znawca win i wykwintnych potraw b) angol imprezujacy na ibizie - szalejacy na dyskotekach, pijacy jesli nie piwo to wodke, "party animal"? po wynikach mozna stwierdzic, ze psb to cudowny marketing dla ludzi, ktorzy chcieliby byc angolami, ale nie moga )) Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 30.01.05, 16:53 rafi.raf napisał: > byłem tam i głosowałem Ja też > co oznacza "typowymi angolami"? dla mnie oznacza to zgodnosc z jednym z dwoch panujacych stereotypow o brytyjczykach: > > a) klasyczny gentleman - esteta, intelektualista, osoba kulturalna, aczkolwiek > pelna dystansu wobec swiata, znawca win i wykwintnych potraw > > b) angol imprezujacy na ibizie - szalejacy na dyskotekach, pijacy jesli nie piwo to wodke, "party animal"? Trafne podsumowane, Rafi - tylko do punktu b) dopisałabym jeszcze obowiązkowo fanatyzm piłkarski )))) I jeszcze trzeci punkt - angielski (bądź w ogóle brytyjski) humor. Wydaje mi się, że takie trochę surrealistyczne, pokręcone i niekonwencjonalne poczucie humoru jest 100% angielskie. Chyba nikogo nie muszę przekonywać, że PSB ładnie to reprezentują ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
j.wojak Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 31.01.05, 12:59 Czyli PSB zgodnie reprezentują obydwa typy, tzn. dżentelmen + luzak?! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_psb Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 01.02.05, 22:14 Patrząc na Neila to tak a Chris też )))) jest typowym angolem, typowe z nich flegmatyki ) Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 01.02.05, 23:41 michal_psb napisał: > Patrząc na Neila to tak a Chris też Znaczy się co, z wyglądu, czy to tylko taka przenośnia? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_psb Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 04.02.05, 21:40 Tak Krikro) i z wyglądu i przenośni, chłopaki to wykapane dżemojady Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: Czy PSB są typowymi Angolami? 05.02.05, 01:29 Zabawne określenie, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś tak nazwał Angola ) Odpowiedz Link Zgłoś