Gość: sea.blox.pl IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.02.05, 21:17 Chcecie powiedziec, ze Rasta-meni maja hucznie funkcjonowac, bez ziola? Ja sobie tego absolutnie nie wyobrazam. Byc moze mam skrzywione wyobrazenie na temat tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bronek poszukaj Boba Marleya ! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 02.02.05, 10:56 f1.skip.pl/lista_wildsteina/ projektf1.com/cafe/lista_wildsteina/ strony.aster.pl/sereq/lista.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: 81.219.191.* 02.02.05, 11:48 mam dready od dwoch lat, nie jestem wege, niepale ziola od dawna. ide dzis na cannelloni i pomysle o marleyu, pijac czerwona valpilicelle. walczmy z glupimi stereotypami, ktore |Ty propagujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYCho jammer To nie tak miało być... IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.02.05, 14:30 Dokładnie, trzeba walczyc ze stereotypami...jak ktos chce to pali nie to nie ...droga wolna, nie lubie schematów , sam Bob też był pzreciwko nim i denerwuje mnei tendencja artykułu do podciagania swieta pod komercjalizacje-być moze tak jest ale to ludzie do tego doprowadzili, a nie Bob swoja muzyką. Pana Jagielskiego który słynie z podobnych cynicznych artykułów w tym temacie prosze od odpowiedź na proste pytanie; Czy wszyscy katolicy albo ludzie obojetnei jakiego innego wyznania lub prądu filozoficznego w 100% pzrestrzegaja reguł narzuconych pzrez ta religie?? To ludzie wszystko naginaja bo załozenia jak zwykle są dobre ... My children stand up, stand up and fight only for your right!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsahaj Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.02.05, 14:27 Elo,i znowu pomyłka. Juz było pisane, ale przypomnę dla tych, którzy sie rastafarianizmem intersują choć trochę. Hajle Selassje nie przyjął imienia ras teferi PO koronacji, lecz taki miał tytuł przed koronacją - ras teferi Mekonnyn. Jego imię koronacyjne to właśnie Hajle Selassje I! A swoją drogą czy ktoś wie jaka stacja i kiedy i czy w ogóle będzie transmitowac koncert?? One love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.e-lider.pl 03.02.05, 16:03 Ras Tafari Makonnen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :) Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.05, 21:55 Właście na 87,90 rtam koncert Boba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka o bogu rastafarian w "Cesarzu" Kapuścińskiego IP: *.ds.univ.gda.pl 02.02.05, 16:15 polecam gorąco - szokujące - bujać się w rytmie reggae cudnie jednakże Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: o bogu rastafarian w "Cesarzu" Kapuścińskiego 07.02.05, 10:14 Książka została przetłumaczona na wiele języków , w tym , na angielski . Widnieje na wszystkich , rastafariańskich stronach internetowych . Można ją kupić w wielu krajach m.in. w USA . Oni także ją czytają . Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico pół miliona to połowa rastafarian??? bzdura.. 02.02.05, 19:09 Jak idiota może w gazecie wypisywać takie bzdury.... w Polsce będzie ich więcej.. Pozdrawiam --------PALCIE ZIELE PRZYJACIELE!!!!!!!!!!!!!!!!-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peeter sam wypisujesz bzdury!!! i to straszne!!!!! IP: *.pl / 80.53.136.* 07.02.05, 00:20 "pół miliona to połowa rastafarian??? bzdura..Jak idiota może w gazecie wypisywać takie bzdury. w Polsce będzie ich więcej....." - chodzi ci o bzdury czy o rastafarian?? kogo lub czego będzie więcej w Polsce?? śmiać się chce z tego co tu wypisujesz. hahahahahhaha!!! chyba palisz za dużo ziela i straciłeś kontakt z rzeczywistością!!! jeśli uważasz, że w Polsce jest ponad pół miliona rastafarian, to jest to absolutna NOWOŚĆ i rzuca nowe światło na problem mniejszości religijnych w RP. prawdopodobnie obok prawosławia religia rasta byłaby drugą najliczniejszą mniejszością w Polsce. ale tak nie jest!!! ciekawe skąd masz takie informacje? a może po zielsku za bardzo zmyślasz?? na przyszłość zastanów się zanim kogoś nazwiesz idiotą, bo jak na razie tylko ty zasłużyłes sobie na to miano treścią własnej wypowiedzi - absurdalnej i po prostu głupiej!!! P.S. oczywiście nie wypowiadam się na temat "autorytatywnych" stwierdzeń p. Jagielskiego) kto go czytuje, ten wie o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
jamaican_woman Re: 60. urodziny Boba Marleya 06.02.05, 19:45 Wszystkiego pozytywnego w dniu urodzin BOBA) W tym klimacie siedzę właściwie od zawsze) Jestem weganką. Reggae znam chyba od podszewki Praca magisterska też o reggae i Rasta była. Dreadów nie mam, bo teraz noszenie ich jest cool i trendy, a ja nie ulegam modom. Kiedyś dready miały znaczenie, symbolikę, były znakiem rozpoznawczym... Teraz jest to produkt ulicy, gadżet dla dzieciaków (i często sposób szpanowania forsą - patrz koszt zrobienia u fryzjera - to jest cool). Nie palę ziela, zresztą alkoholu też nie - wcale, zero) Czuję się dzięki temu czysta. pozdrowionka "Love JAH and be free there's no other way, yes..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuczu Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:28 wokal do reagge kapeli dramatycznie potrzebny!!! piszcie: luszkiewiczmichal@hotamil.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuczu Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:31 .. w wawie potrzebny :o) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 60. urodziny Boba Marleya , " murzyński " . 07.02.05, 10:10 Cenię Jagielskiego . Pisze dobre , rzetelne artykuły . Tak się składa , że nie są mi obce sprawy , o których Jagielski pisze . Proszę jednak zastanowić się nad przymiotnikiem , którego Pan nagminnie używa okreslając czarnoskórą ludność Afryki i Karaibów , czarnoskórych niewolników i czarnoskórą matkę Marleya . Ten przymiotnik jest przez wielu czarnoskórych odczuwany jako obraźliwy . Mam wielu znajomych i przyjaciół wśród czarnoskórych Rastafarian pochodzących z Karaibów i Afryki . Mężczyzna , z którym jestem związana i tworzę rodzinę jest karaibsko - amerykańskim Rastafarianinem . Rastafarianizm to nie jest zabawa , gra . To nie tylko marihuana i bujająca muzyka reggae . To autentyczna wiara , bardziej gorliwa niż pseudokatolicyzm i inne pseudowyznania . Jestem polonistką . Stanowczo proszę o zapoznanie się z etymologią przymiotnika : murzyński .Polecam słownik Lindego . Reporter , który pisze o regionach zamieszkałych przez czarnoskórą i ciemnoskórą ludność nie może używać tego określenia . Pozdrawiam i dziękuję za artykuł . Odpowiedz Link Zgłoś