Dodaj do ulubionych

60. urodziny Boba Marleya

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.02.05, 21:17
Chcecie powiedziec, ze Rasta-meni maja hucznie funkcjonowac, bez ziola? Ja sobie tego absolutnie nie wyobrazam. Byc moze mam skrzywione wyobrazenie na temat tych ludzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: bronek poszukaj Boba Marleya ! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 02.02.05, 10:56
      f1.skip.pl/lista_wildsteina/
      projektf1.com/cafe/lista_wildsteina/
      strony.aster.pl/sereq/lista.html
    • Gość: majka Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: 81.219.191.* 02.02.05, 11:48
      mam dready od dwoch lat, nie jestem wege, niepale ziola od dawna. ide dzis na
      cannelloni i pomysle o marleyu, pijac czerwona valpilicelle. walczmy z glupimi
      stereotypami, ktore |Ty propagujesz.
      • Gość: RYCho jammer To nie tak miało być... IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.02.05, 14:30
        Dokładnie, trzeba walczyc ze stereotypami...jak ktos chce to pali nie to
        nie ...droga wolna, nie lubie schematów , sam Bob też był pzreciwko nim i
        denerwuje mnei tendencja artykułu do podciagania swieta pod komercjalizacje-być
        moze tak jest ale to ludzie do tego doprowadzili, a nie Bob swoja muzyką. Pana
        Jagielskiego który słynie z podobnych cynicznych artykułów w tym temacie prosze
        od odpowiedź na proste pytanie; Czy wszyscy katolicy albo ludzie obojetnei
        jakiego innego wyznania lub prądu filozoficznego w 100% pzrestrzegaja reguł
        narzuconych pzrez ta religie?? To ludzie wszystko naginaja bo załozenia jak
        zwykle są dobre uncertain...
        My children stand up, stand up and fight only for your right!!!
    • Gość: tsahaj Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.02.05, 14:27
      Elo,i znowu pomyłka. Juz było pisane, ale przypomnę dla tych, którzy sie
      rastafarianizmem intersują choć trochę. Hajle Selassje nie przyjął imienia ras
      teferi PO koronacji, lecz taki miał tytuł przed koronacją - ras teferi
      Mekonnyn. Jego imię koronacyjne to właśnie Hajle Selassje I!
      A swoją drogą czy ktoś wie jaka stacja i kiedy i czy w ogóle będzie
      transmitowac koncert?? One love
      • Gość: z Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.e-lider.pl 03.02.05, 16:03
        Ras Tafari Makonnen
      • Gość: Ja :) Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.05, 21:55
        Właście na 87,90 rtam koncert Boba!!!!! smilesmilesmile
    • Gość: lenka o bogu rastafarian w "Cesarzu" Kapuścińskiego IP: *.ds.univ.gda.pl 02.02.05, 16:15
      polecam gorąco - szokujące - bujać się w rytmie reggae cudnie jednakże
      • asiaasia1 Re: o bogu rastafarian w "Cesarzu" Kapuścińskiego 07.02.05, 10:14
        Książka została przetłumaczona na wiele języków , w tym , na angielski .
        Widnieje na wszystkich , rastafariańskich stronach internetowych .
        Można ją kupić w wielu krajach m.in. w USA .
        Oni także ją czytają .
    • ricofederico pół miliona to połowa rastafarian??? bzdura.. 02.02.05, 19:09
      Jak idiota może w gazecie wypisywać takie bzdury.... w Polsce będzie ich
      więcej..
      Pozdrawiam

--------PALCIE ZIELE PRZYJACIELE!!!!!!!!!!!!!!!!--
      • Gość: Peeter sam wypisujesz bzdury!!! i to straszne!!!!! IP: *.pl / 80.53.136.* 07.02.05, 00:20
        "pół miliona to połowa rastafarian??? bzdura..Jak idiota może w gazecie wypisywać takie bzdury. w Polsce będzie ich więcej....." - chodzi ci o bzdury czy o rastafarian?? kogo lub czego będzie więcej w Polsce??

śmiać się chce z tego co tu wypisujesz. hahahahahhaha!!! chyba palisz za dużo ziela i straciłeś kontakt z rzeczywistością!!!
        jeśli uważasz, że w Polsce jest ponad pół miliona rastafarian, to jest to absolutna NOWOŚĆ i rzuca nowe światło na problem mniejszości religijnych w RP. prawdopodobnie obok prawosławia religia rasta byłaby drugą najliczniejszą mniejszością w Polsce. ale tak nie jest!!!
        ciekawe skąd masz takie informacje? a może po zielsku za bardzo zmyślasz?? na przyszłość zastanów się zanim kogoś nazwiesz idiotą, bo jak na razie tylko ty zasłużyłes sobie na to miano treścią własnej wypowiedzi - absurdalnej i po prostu głupiej!!!

P.S. oczywiście nie wypowiadam się na temat "autorytatywnych" stwierdzeń p. Jagielskiegowink) kto go czytuje, ten wie o co chodziwink
    • jamaican_woman Re: 60. urodziny Boba Marleya 06.02.05, 19:45
      Wszystkiego pozytywnego w dniu urodzin BOBAsmile)
      W tym klimacie siedzę właściwie od zawszesmile) Jestem weganką. Reggae znam chyba
      od podszewkismile Praca magisterska też o reggae i Rasta była.
      Dreadów nie mam, bo teraz noszenie ich jest cool i trendy, a ja nie ulegam
      modom. Kiedyś dready miały znaczenie, symbolikę, były znakiem rozpoznawczym...
      Teraz jest to produkt ulicy, gadżet dla dzieciaków (i często sposób szpanowania
      forsą - patrz koszt zrobienia u fryzjera - to jest cool).
      Nie palę ziela, zresztą alkoholu też nie - wcale, zerosmile) Czuję się dzięki temu
      czysta.
      pozdrowionka
      "Love JAH and be free
      there's no other way, yes..."
      • Gość: czuczu Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:28
        wokal do reagge kapeli dramatycznie potrzebny!!! piszcie:
        luszkiewiczmichal@hotamil.com
        • Gość: czuczu Re: 60. urodziny Boba Marleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:31
          .. w wawie potrzebny :o)
    • asiaasia1 60. urodziny Boba Marleya , " murzyński " . 07.02.05, 10:10
      Cenię Jagielskiego . Pisze dobre , rzetelne artykuły . Tak się składa , że nie
      są mi obce sprawy , o których Jagielski pisze .

Proszę jednak zastanowić się nad przymiotnikiem , którego Pan nagminnie używa
      okreslając czarnoskórą ludność Afryki i Karaibów , czarnoskórych niewolników i
      czarnoskórą matkę Marleya .
      Ten przymiotnik jest przez wielu czarnoskórych odczuwany jako obraźliwy .

Mam wielu znajomych i przyjaciół wśród czarnoskórych Rastafarian pochodzących
      z Karaibów i Afryki . Mężczyzna , z którym jestem związana i tworzę rodzinę
      jest karaibsko - amerykańskim Rastafarianinem . Rastafarianizm to nie jest
      zabawa , gra . To nie tylko marihuana i bujająca muzyka reggae . To autentyczna
      wiara , bardziej gorliwa niż pseudokatolicyzm i inne pseudowyznania .

Jestem polonistką . Stanowczo proszę o zapoznanie się z etymologią
      przymiotnika : murzyński .Polecam słownik Lindego . Reporter , który pisze o
      regionach zamieszkałych przez czarnoskórą i ciemnoskórą ludność nie może używać
      tego określenia .

Pozdrawiam i dziękuję za artykuł .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka