znafca 29.05.02, 21:59 Jak oceniacie? Mnie ciekawi, że Gawliński występuje razem z zespołami Łzy i Stachursky w jednym konkursie. Pieniądz nie śmierdzi, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kahila Re: Opole IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 29.05.02, 22:12 Gawliński zawsze będzie mnie zachwycał głosem, nawet jak śpiewa takie mierne piosenki...,ale tym razem stawiałam na Leszcze... no szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Opole IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.02, 22:29 gawlinski jak zwykle na zywo zaspiewal beznadziejnie..dobrze ze tej nagrody nie dawali za "wykonanie piosenki na zywo" a ta budka suflera to az..slow brak, odpuscili by chlopcy! ciagle im malo??? Odpowiedz Link Zgłoś
nie.jestem Re: Opole 03.06.02, 14:41 Gawlinski fajnie spiewal (szczegolnie w serialach), ale tekst do Baski jest (...). Fajne bylo tez T-love, ale ich poziom spada na leb na szyje. Dziady z Bodki powinny sobie juz odposcic. Coraz bardziej zblizaja sie do POPu kategorii C. Od Pashalskiej juz ja spiewam lepiej! Kto ja promuje?! Ani nie wyglada, ani nie spiewa,ani nie ma tekstow (podobno czesc pisze sama :]) Dlaczego Kozidrak dostaje wszystkie trofea za najlepsza wokalistke? (ja tego nie rozumiem) O Stachorskym i Ich Troje nawet nie wspomne. Ogolnie poziom byl zenujacy. Kompromitacja polskiej sceny muzycznej. Ja jestem wychowany na Trojce i nie rozumiem jak telewidzowie mogli glosowac na takie chaly. TOTALNY Z.(jak to powiedzial Michal z I3) KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orelka Re: Opole IP: *.chello.pl 29.05.02, 22:27 eh, i tak dobre było tylko to czego nie było w tiwi - hip hop i scena klubowa. ale czegóż można wymagać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: Opole IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 29.05.02, 22:56 nie jest tak źle. Fajnie że Wilki wygrali bo "Baśka" jest całkiem fajna, ale z tą Budką to przesadzają. Fajny występ Edyty Górniak, nawet nie bardzo fałszowała i jako tako była ubrana. O tych serialach wypowiem się później bo dopiero sie zaczął. Odpowiedz Link Zgłoś
znafca Re: Opole 29.05.02, 23:13 Górniak bardzo pozytywnie. I wygląd i występ. Sorry, jeżeli kogoś urażę, ale kolesie z Budki mogą grać w filmie " Inwazja Mutantów" bez charakteryzacji. W sumie jakby mieli poczucie humoru, mogliby nagrać taki teledysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nari Re: Opole IP: 80.48.107.* 30.05.02, 11:01 Opole, jako festiwal polskiej piosenki, jest plebiscytem na najlepszego polskiego wykonawce. Wybaczcie, ale jesli Budka Suflera jest tym najlepszym wykonawca to ja sie boje o dalsza przyszlosc polskiej piosenki. I wcale sie nie dziwie ze Kazik nie chce brac udzialu w takim przedsiewzieciu. Nari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Opole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 11:59 Polskie spoleczenstwo po raz kolejny mnie zawiodlo - glosowac na takie COS jak "Solo" Budki to naprawde mogli tylko glusi (bez obrazy)."Baska" - naprawde fajna piosenka ,szczegolnie refren.Łzy calkiem ,calkiem - to chyba byla najostrzejsza piosenka wieczoru!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opole IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 30.05.02, 12:37 oglądając Opole popłakałem się.. sam nie wiem czy ze śmiechu czy żałości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Opole IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 18:24 Edyta była super- pełny profesjonalizm i do tego ten chórek! "Jak najdalej" zdecydowanie lepszy w wersji koncertowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sfizofremia Re: Opole, ma m py tanie 30.05.02, 18:32 a kto wygral w kategorii hip hop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limp Re: Opole, ma m py tanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 18:37 Na pewno jakis lysy burak. Odpowiedz Link Zgłoś
sfizofremia Re: Opole, ma m py tanie 30.05.02, 18:42 Gość portalu: Limp napisał(a): > Na pewno jakis lysy burak. cio ty sU ge Ruj Esz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opole, ma m py tanie IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 30.05.02, 19:36 ja tam od hip hpu tylko tego by mc's nie mieli wad wymowy i poczucie rytmu - z tym ciężko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orelka Re: Opole, ma m py tanie IP: *.chello.pl 30.05.02, 23:54 Gość portalu: Limp napisał(a): > Na pewno jakis lysy burak. hola hola, owłosiony ziemniaku! w hip hopie nie ma nagród (przynajmniej w Opolu). całość festiwalu to jedna wielka 'zajebista' żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Opole, ma m py tanie IP: 217.153.32.* 31.05.02, 08:53 Pani Paschalska - szczyt beztalencia. Musi miec naprawdę silne plecy że ktoś bez przerwy ją lansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Opole, ma m py tanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.05.02, 13:16 wydaje mi sie ze Kaja P musi miec silna inna czesc ciala )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Opole, ma m py tanie IP: 217.153.32.* 31.05.02, 14:36 )) możliwe , ha ha . ale jakie to do tego głupie !! ani to głosu nie ma ani nic mądrego do powiedzenia. przciętnota totalna. Jak to słusznie powiedział Kuba Wojewódzki - na polskiej scenie muzycznej jest salon figur woskowych - te nowe figury są "popychane " przez te stare i tak w kółko. Lansują się na wielkie gwiazdy - a na tle sceny międzynarodowe jakoś nikt nie jest zainteresowany polskimi dokonaniami. to o czymś świadczy. po prostu żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Opole, ma m py tanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.05.02, 14:40 wiesz to ze nikt z zachodu sie nimi nie interesuje to zaden argument ja nie musze np zobaczyc nosowskiej na okladce THE ROLLING STONE zeby ja uznac za wielka artystke niemniej na naszym rynku maja miejsce dziwne procesy nowe twarze spiewaja dokladnie to samo co nasze dinozaury ATAK KLONÓW??? byc moze // pozdrawiam kubu (zaniepokojony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Opole, ma m py tanie IP: 217.153.32.* 31.05.02, 14:47 nie - no oczywiście - za bardzo zgeneralizowałem. Są polscy artyści, których lubię. Myślę że Nosowska jest niezła (lubię pierwsze płyty Heja). A te klony to po prostu robi się niedobrze. A to że dobrzy artyści nie robią kariery na zachodzie może wynikać z złej promocji albo ja wiem - brak odpowiednich "kanałów". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Opole, ma m py tanie IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 31.05.02, 15:42 Gość portalu: kubu napisał(a): > nowe twarze spiewaja dokladnie to samo co nasze dinozaury > ATAK KLONÓW??? Biorąc pod uwagę fakt skąd wywodzi się artystka Paschalska powinno być raczej ATAK KLANÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Opole, ma m py tanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.05.02, 15:45 )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Opole, ma m py tanie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 20:27 Gość portalu: rob napisał(a): > )) możliwe , ha ha . ale jakie to do tego głupie !! ani to głosu nie ma ani > nic mądrego do powiedzenia. przciętnota totalna. Jak to słusznie powiedział > Kuba Wojewódzki - na polskiej scenie muzycznej jest salon figur woskowych - te > nowe figury są "popychane " przez te stare i tak w kółko. Lansują się na > wielkie gwiazdy - a na tle sceny międzynarodowe jakoś nikt nie jest > zainteresowany polskimi dokonaniami. to o czymś świadczy. po prostu żenada To powiedział Leszczyński, a Wojewódzkiemu się spodobało, więc teraz powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiuk Re: Opole, ma m py tanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.06.02, 20:05 sfizofremia napisał(a): > a kto wygral w kategorii hip hop? DJ Ryszard Rynkowski & MC Rybczyński (czy jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgegusto Re: Opole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 10:40 Poziom konkursu był zenująco niski. Jeżeli wygrywają tak przeciętne piosenki jak "Solo" czy "Baska" to mówi samo za siebie. Zauważam upadek polskiego "tekstu". Nie niesie ze soba żadnego ładunku intelektaulnego, ot coś tam dopisane żeby wypełnić utwór. Na niektórych piosenkach musiałem przełacząć program bo nie mogłem wytrzymać. Nic dziwnego ze nie lansują polskich piosenek w mediach, upadek aż nadto wyrażny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Opole IP: *.chello.pl 31.05.02, 19:47 A mnie się podobało i nie doszukujcie się głębi w w tekstach , bo to nie ten festiwal. Opole z załozenia ma być festiwale piosenki "na przebój" i takim hitem będzie baśka i solo. Technicznie impreza bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Opole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 21:35 Gość portalu: bogna napisał(a): > A mnie się podobało i nie doszukujcie się głębi w w tekstach , bo to nie ten > festiwal. Opole z załozenia ma być festiwale piosenki "na przebój" i takim > hitem będzie baśka i solo. Technicznie impreza bez zarzutu. A jeśli ktoś lubi krytykować Gawlińskiego to niech sobie wyobrazi naszą scenę bez niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegusto Re: Opole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.02, 15:04 Bez problemu potrafię sobie wyobrazić polską scenę bez Gawlińskiego. Melodie czasem przyznaje melodyjne, ale jego tekstów to lepiej nie komentować. (Patrz utwory typu "Baby", "Sid i Nancy" czy najnowsza piosenka). A co do wypowiedzi, że Opole to nie miejsce na dobre teksty, to mam pytanie: a utwory autorstwa Osieckiej to gdzie wykonywano? W Jarocinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Robert Gawliński IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 19:33 Gość portalu: zdegusto napisał(a): > Bez problemu potrafię sobie wyobrazić polską scenę bez Gawlińskiego. Melodie > czasem przyznaje melodyjne, ale jego tekstów to lepiej nie komentować. (Patrz > utwory typu "Baby", "Sid i Nancy" czy najnowsza piosenka). A co do wypowiedzi, > że Opole to nie miejsce na dobre teksty, to mam pytanie: a utwory autorstwa > Osieckiej to gdzie wykonywano? W Jarocinie? Robert Gawliński jest najlepszym autorem tekstów. Nawet On czasem może stworzyć lżejszy tekst, zrozumiały dla szerszego grona odbiorców. On jest Poetą. Nie wyobrażam sobie polskiej sceny muzycznej bez Niego Odpowiedz Link Zgłoś
killerisme Re: Opole 01.06.02, 20:12 Opole Podobało mi się jak "Edytka" w pewnym momencie wykrzyknęła: "I NIE JESTEM W CIĄŻY!!!" (chyba bardzo dołuje ją lektura tandetnych brukowców... swoją drogą mogłaby zamówić sobie jakiś wywiad w dobrym czasopiśmie żeby dementować takie pomówienia). Podobały mi się wywiady jakiejś mało doświadczonej 'dziennikarki' z Wilkami i Budka Suflera. Padały dobre pytania i jeszcze lepsze odpowiedzi (wydawało mi się, że ci 'artyści' olewali troche tą dziewczyne; poza tym była 'nieźle' ubrana' ). Najbardziej natomiast podobał mi się konkurs teleaudio: P - prowadzący P -...zadzwonimy teraz pod wylosowany numer... -ti... ti... dodzwoniłeś się pod numer sześćset... P -taaa, regulamin przewiduje trzy próby dodzwonienia sie do wylosowanej osoby; dzwonimy jeszcze raz... -ti..., ti..., halo... P - dobry wieczór [...] skąd pani jest... -z Kamieńca (czy jakoś tak...) P - hmmm, rozumiem, że Kamieniec to miasto (bez komentarza) - czy wie pani jaka piosenka wygrała konkurs publiczności -'Baśka' - Wilków P - Brawo, czy może pani kawałek zanucić...? - halo... słabo słyszę... P - może to i lepiej - wycofuję się z propozycji [...] A reszta w zasadzie mi się nie podobała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iras Re: Opole IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:28 zamień się z Edytą miejscami a zobaczysz jaki to miód. Odpowiedz Link Zgłoś
killerisme Re: Opole 02.06.02, 12:48 Gość portalu iras napisał(a): > zamień się z Edytą miejscami a zobaczysz jaki to miód. wiem, że to nie miód, ale mimo wszystko troche dyplomacji niezaszkodziłoby [...ehhh, a już sie zaczynalem do Edyty przekonywać...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iras Re: Opole IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 14:27 dyplomacja nic nie pomoże jeżeli ma się do czynienia z naszymi mediami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Opole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:37 Rozumiem Wasze oburzenie poziomem festiwalu w Opolu, ale czeka nas coś o wiele gorszego: mecz Polska-Korea komentowany przez red. Szpakowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iras Re: Opole IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:52 na polsat sport on nie dociera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opole IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 02.06.02, 22:41 Gość portalu: pawel napisał(a): > Rozumiem Wasze oburzenie poziomem festiwalu w Opolu, ale czeka nas coś o wiele > gorszego: mecz Polska-Korea komentowany przez red. Szpakowskiego wole komentarz Niemców na ARD kto sie zakłada że zrobia lepszy show Polakom niż nasza "publiczna"? Odpowiedz Link Zgłoś
nie.jestem teleaudio 03.06.02, 14:28 Zapomniales dodac: -emocje rosna ... -emocje siegaja zenitu ... -co za emocje! Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: teleaudio 03.06.02, 19:57 Hop do góry dla niedowidzącego redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś