Gość: Max IP: *.mn.client2.attbi.com 11.02.05, 22:08 Czy ktos wie jaki tytul ma oryginalny wiersz Peggy Brown? Slyszalem ze napisal go jakis irlandzki poeta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: molly Re: Myslovitz Peggy Brown IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.02.05, 22:27 ten wiersz przetłumaczył ernest bryll, a napisał TURLOUGH O'CAROLAN, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Re: Myslovitz Peggy Brown IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 04:51 Ciekawych rzeczy się dowiaduję.... A ja myslałem,że to Myslovitz (znaczy ktoś z zespołu oczywiście ) jest autorem tekstu. Z ciekawości poszukałem,ale nigdzie nie mogę znaleźc nazwy wiersza, tak jak kolega :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: Myslovitz Peggy Brown IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:26 Coś walnąłeś, bo O'Carolan był chyba muzykiem ... albo się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krynia Re: Myslovitz Peggy Brown IP: 213.238.80.* 12.02.05, 09:30 Myslovitz nie byli pierwsi z tym kawałkiem. Lata całe temu zespół 2+1 wydał płytę "Irlandzki Tancerz" i tam po raz pierwszy usłyszałam ten utwór - fakt, muziczka innego rodzaju. Ale płytkę polecam ( chyba w ubiegłym roku wznowiono ją na CD) jeżeli lubisz irlandzkie klimaty."Dinozaury" też czasem są sympatyczne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś