Dodaj do ulubionych

The Good Doctor

19.12.21, 17:03
Zaczelam ogladac (jako osoba towarzyszaca) i umknelo mi skad sie wziela doktor Morgan, moze mi ktos powiedziec? Najbardziej interesuje mnie w jakim wieku jest grana przez nia postac. Dr. Park ma pewnie 40-45 lat, biorac pod uwage ze to jego druga kariera i "duze dziecko" na stanie. Dr. Brown moze miec 32-35 lat, nie wychwycilam calej jej sciezki szkolnej, ale raczej nie zaczela studiowac od razu po szkole sredniej (kwestie finansowe). Dr. Shaun ma jakies 25+ lat, jedyny prosto po szkole i jego wiek musi odbiegac od pozostalych w wyrazny sposob (stad brak rownolatkow >5lat na planie). Postac Dr. Morgan to 50+ lat, jak to sie stalo, ze ona tam trafila?
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: The Good Doctor 19.12.21, 20:13
      Skąd pomysł że ona ma 50+ ? Mi się wydaje że raczej 30+. Przenieśli ja z innego oddziału razem z Parkiem po wywaleniu szefa tego oddziału.
      • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 20:53
        Uscisle jeszcze raz, bo moze nie doczytalas w poscie startowym, ze ja mam na mysli postac z filmu, a nie aktorke. Moim zdaniem postac wyglada na 50-54 lata, zreszta zapytalam innych i tez padla odpowiedz 50 z lekkim plusem. Aktorka moze miec 20 lat i grac staruszke, i w to ile lat ma aktorka grajaca dr. Morgan to nie wnikam.

Wracajac do pytania startowego, to chodzilo mi o wieksza czesc przeszlosci dr Morgan. Na przyklad dr Park byl policjantem i to jego druga kariera/zawod i stad jego wiek, a co robila wczesniej pani Morgan, zanim zaczela studia medyczne? Przeciez nie jest stazystka od 25 lat?
        • mid.week Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:10
          to ona? nie wyglada na 50+

https://i.pinimg.com/736x/4d/91/b2/4d91b2d75504116a8b7e5586ab778039.jpg
          • leni6 Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:17
            Tak ona, i moim zdaniem postać ma 30+, aktorka nie sprawdzałam ile ma.
            • mid.week Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:19
              też ją odbierałam na 30+, nie wiem dlaczego miałaby być po piećdziesiątce
              • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:31
                Bo ma bardzo wyrazne chomiki, opadajace worki skory po bokach twarzy).
          • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:23
            To "przyjazne" ujecie, ale jak jest w ruchu, to absolutnie nie wyglada jak przecietna 30-tka. Na zdjeciu tego nie widac, ale ona ma klasyczne chomiki i owal twarzy w falbanke, a nie trojkat (jak na zdjeciu). Przynajmniej w tych odcinkach, ktore ja ogladam.
            • leni6 Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:25
              Oglądałam wszystkie i jej historia nijak nie wskazuje na 50+.
              • mid.week Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:26
                ja też ogladałąm cały serial i ani razu nie pomysłałam, że może byc starsza odemnie. Ani z wyglądu ani z historii
            • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:30
              Na poczatku (dla mnie przedwczoraj) wygladala duzo mlodziej, ale im wiecej zblizen, tym starsza mi wychodzi. Tutaj juz troche lepiej to widac, ale wciaz nie tak jak na filmie w pewnych ujeciach (zdjec z tych ujec to raczej nie znajde).

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/pv-target-images/38e765578b72b38444d3fcfa472d5fde781c9263e8fe856f15c02a738075d541._RI_V_TTW_.jpg
              • mid.week Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:31
                niestety nie podzielam twojego odbioru, no nic nie poradzę
                • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:37
                  No ja tez nie smile Jestem w mniejszosci, ale ja dalej widze w niej mocne 48+ (pod naciskiem forum) a absolutnie nie 30-latke. I bardzo mi przypomina moja 51-letnia kolezanke, wlasnie przez ten owal twarzy, moze to z tego wynika?
                  • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:38
                    Ta moja kolezanka miala inny owal jako 30-tka, taki opadniety ma teraz jako 51-latka (tak gwoli scislosci).
                    • aguha Re: The Good Doctor 20.12.21, 11:47
                      Mocne 48+ widzisz? Jeżeli dla ciebie punktem odniesienia są ostrzyknięte do granic możliwości twarze niektórych gwiazd, to może i ona dla Ciebie wygląda na te 50+. 😎
                      Mam 48 lat i swojego wyglądu nie będę oceniać, bo lustro już teraz kłamie. 🤣 Widzę jednak swoje równolatki i większość tak nie wygląda. Moim zdaniem aktorka wygląda dobrze i akurat na tyle lat ile ma w rzeczywistości.
                  • pani_tau Re: The Good Doctor 19.12.21, 22:57
                    No jeśli Morgan, według ciebie, wygląda jak 50latka, to powiem ci, że nie wiem co powiedzieć😄.
              • fibi00 Re: The Good Doctor 19.12.21, 22:11
                kautokeino napisał(a):

> Na poczatku (dla mnie przedwczoraj) wygladala duzo mlodziej, ale im wiecej zbli
                > zen, tym starsza mi wychodzi. Tutaj juz troche lepiej to widac, ale wciaz nie t
                > ak jak na filmie w pewnych ujeciach (zdjec z tych ujec to raczej nie znajde).
                >
                >

Sorki, ja też nie podzielam twojego zdania i nigdy nie pomyślałam że grana przez nią postać jest 50+. Dla mnie 30+. Owszem w zbliżeniach wygląda starzej ale myślę że nie jest to celowe postarzenie. Po prostu ma taką urodę. Ja swego czasu byłam pewna że Dagmara z "Królowych życia" jest dobrze po 50tce a naprawdę miała wtedy 44 lata! I jak wcześniej uważałam że dobrze się trzyma to jak dowiedziałam się że ma 44 lata to uznałam że jednak staro wygląda. To było kilka lat temu, teraz ma chyba 47 lat.
                • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 22:37
                  Moze jednak zapoluje na ujecie na ekranie, zeby Wam pokazac co ja widze tongue_out
                  I przepraszam, za watek, naprawde nie wiek vs wyglad aktorki mnie tu zafascynowal, po prostu braki w fabule chcialam uzupelnic. Mialam nadzieje, ze ktos mnei szybko objasni i bede do pytania nr.2 mogla przejsc. A tu muka...

A pytanie nr.2. brzmi tak: jak to sie stalo, ze szef chirurgow stal sie nagle podwladnym (zwyklym chirurgiem)? Najpierw myslalam, ze znowu mi sie aktorzy pomylili, ale jednak nie. Nie jest to tez normalna sciezka kariery, wiec cos tam sie stalo?
                  • wkswks Re: The Good Doctor 19.12.21, 22:48
                    A co w tym dziwnego? Mozna pracować jako lekarz w szpitalu będąc jednocześnie dyrektorem.
                    • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 23:33
                      No bez jaj. Jedna sprawa to jak osobniczo odbieramy cudzy wyglad, ale ze norma jest bycie szefem chirurgow w jednym odcinku, a w kolejnym przyjmowanie polecen od swojej bylej podwladnej, to jednak nie uwierze. Facet byl w radzie nadzorczej i wysoko postawionym lekarzem, awansowal na stanowisko po angielsku okreslane jako prezydent, a kilka odcinkow pozniej odbiera polecenia od lekarki, o ktorej losie 2-3 odcinki wczesniej decydowal (ona byla jednym z kandydatow na jego stare stanowisko). Czym innym jest pracowac (przeprowadzac operacje), a czyms innym jest calkowita volta w stosunkach sluzbowych.
                      • jan.kran Re: The Good Doctor 20.12.21, 01:12
                        kautokeino napisał(a):

> No bez jaj. Jedna sprawa to jak osobniczo odbieramy cudzy wyglad, ale ze norma
                        > jest bycie szefem chirurgow w jednym odcinku, a w kolejnym przyjmowanie polecen
                        > od swojej bylej podwladnej, to jednak nie uwierze. Facet byl w radzie nadzorcz
                        > ej i wysoko postawionym lekarzem, awansowal na stanowisko po angielsku okreslan
                        > e jako prezydent, a kilka odcinkow pozniej odbiera polecenia od lekarki, o ktor
                        > ej losie 2-3 odcinki wczesniej decydowal (ona byla jednym z kandydatow na jego
                        > stare stanowisko). Czym innym jest pracowac (przeprowadzac operacje), a czyms i
                        > nnym jest calkowita volta w stosunkach sluzbowych.

——————-> Mało uważnie oglądasz skoro jeden z ważniejszych wątków Ci umknął.NWrzuciłam linki,poczytaj.
                        • kautokeino Re: The Good Doctor 20.12.21, 01:18
                          Co ja malo uwaznie czytam?
                          • jan.kran Re: The Good Doctor 20.12.21, 08:34
                            Nie czytasz tylko oglądasz smileSprawa Dr.Marcusa to jeden z wiodących wątków w serialu.
                            • kautokeino Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:12
                              Zle napisalma, za pozno juz bylo tongue_out Ale ty chyba postu startowego nie przeczytalas, albo nie zrozumialas, bo ja w pierwszych slowach od razu wyjasnilam, ze ogladam jako osoba towarzyszaca. Ogladacz glowny siedzi kolo mnie, a ja dolaczylam w trakcie (nawet nie wiem czy w trakcie 2 czy 3 odcinka), zdaza mi sie wyjsc w czasie odcinka albo i caly opuscic. Morgan mnie zaintrygowala, bo odbieram jej postac jako duzo starsza niz reszta forum i stad mialam lata do uzupelnienia (jesli ona gra postac 30-letnia, to ten okres po prostu nie istnieje). Przy sprawie Marcusa bylam chyba na herbacie w kuchni i jak po powrocie zastalam na ekranie wydajaca mu polecenia Lim, to stwierdzilam, ze poziom absurdu to nawet jak na ten serial zostal przekroczony, czyli cos sie tam musialo stac. A co sie stalo, to chcialam od sympatykow serialu uslyszec.
        • wkswks Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:58
          Dr morgan 50+? Sorry ale weź te przyjaciółki i udajcie się do lekarza. Okulisty.
          • senin1 Re: The Good Doctor 20.12.21, 11:00
            A moze kaukoteino i jej przyjaciolki to typowe e-matki, co to do 70-tki w monopolowym proszone sa o dowod osobisty wink
            i pewnie w wieku 60+ wygladaja mlodziej niz aktorka na powyzszych zdjeciach
            • wkswks Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:15
              No akurat niejedna ematka mogłaby byc matka tej aktorki. Wróżę wiec zazdrosc albo problemy wzrokowe.
              • kautokeino Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:40
                Matka 30-letniej Morgan to moglabym byc, ale 40-letniej to juz nie. Problemy ze wzrokiem mam, od dziecka, jesli Ci wymyslanie mi od slepakow ma ulzyc, to dawaj.
            • kautokeino Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:22
              Ja w wieku lat 14 swobodnie wprowadzalam na filmy 18+ starsze kolezanki i przez cale zycie nigdy nie bylam zapytana o dowod w monopolowym tongue_out Za to jezdzenia po moich przyjaciolkach zupelnie nie rozumiem. Co one Wam zrobily, ze je w tym watku juz druga osoba wyciaga?
              Kobiety 60+ znam o roznym wygladzie, ale kobietj 30+ z takimi zwisami i generalnie twarza jak dr. Morgan to nie znam zadnej. Moze Wy to ogladacie na ekranie smartfonow, i stad taka ocena? Ja nie przecze, ze z daleka, przez chwile, bez okularow albo na malym ekranie to mozna ja pomylic z mlodsza osoba, ale nie na duzym ekranie jak sie caly odcinek obejrzy.
              • wkswks Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:29
                Dobra, nie tłumacz się. Kazdy widzi, co chc.😀
    • fibi00 Re: The Good Doctor 19.12.21, 20:14
      Oglądałam już jakiś czas temu i nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba był jakiś konkurs dla stażystów na stanowisko lekarza i Morgan była wśród tych stażystów. Przynajmniej tak mi się wydaje. Poza tym nie powiedziałabym o niej 50+ ! Aż z ciekawości zetknęłam ile naprawdę ma lat i ma... 41.
      • kautokeino Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:03
        J.w. - ja sie nie odnosze do wieku aktorki, tylko postaci. I chodzi mi o przeszlosc sprzed konkursu.
    • ichi51e Re: The Good Doctor 19.12.21, 21:45
      dr Park urodził się w 73 pan jes młodsza. chyba
    • jan.kran Re: The Good Doctor 20.12.21, 01:05
      the-good-doctor.fandom.com/wiki/Morgan_Reznick
      • jan.kran Re: The Good Doctor 20.12.21, 01:07
        Early Life

Morgan is from a famous family of artists with a mother who is a painter, a sister who is a composer and a brother who is a sculptor. Her mother, Caroline, was so consumed by her work that Morgan was left with a list of grievances growing up stretching back to the first day of preschool. Tired of her famous family overshadowing her, Morgan would often make up stories about her life that involved being an only child and her parents doing something else.[2]

When Morgan was 5, she started learning archery and practiced every day for 7 years. She didn't stop until she left high school and went on to medical school where she decided that she needed to "grow up."[3] In addition, she witnessed her mother suffer from rheumatoid arthritis which destroyed her hands and wrists.[4] During her time in medical school, she mentored under Sonya Kung who was the surgical residency program at Denver Memorial Hospital.[5] After graduating from medical school, Morgan got a job at San Jose St. Bonaventure Hospital as a surgical resident. She was given to the attending Dr. Matt Coyle along with fellow resident Alex Park.
        • jan.kran Re: The Good Doctor 20.12.21, 01:09
          .Dr.Marcus Andrews is an attending plastic surgeon and board member at San Jose St. Bonaventure Hospital. He serves as the head of the hospital's surgical department, and then later serves as the president of St. Bonaventure when Dr. Aaron Glassman steps down due to his poor health. He is later fired for firing Doctor Jackson Han against the wishes of the board to save Shaun Murphy's job. However, he is rehired as a new surgical attending by Dr. Audrey Lim. In season 4, his niece Dr. Olivia Jackson becomes one of the new surgical residents
    • ponis1990 Re: The Good Doctor 20.12.21, 11:38
      Hehe, ja ją odbierałam jako okolo trzydziestkowa, ale nie pamiętam co o niej gadali że robiła prędzej. Tylko coś mi świta, że z bogatej rodziny była jakichś artystów .
    • kotumila Re: The Good Doctor 20.12.21, 11:58
      Dr Morgan 50+?? 😳 Aż musiałam się upewnić, że nie pomieszalam nazwisk. Przecież to młodo wyglądająca czterdziestolatka. Owal twarzy zaczyna opadać czasem już po 35 roku życia. Taki typ urody. Patrz: Kate Middleton. I ja wink Nie pamiętam niestety, co robiła wcześniej. Poza tym, że chyba miała burzliwą młodość i trudne relacje z matką. Nie wiem, czy czasem narkotyki nie były grane.
      • kautokeino Re: The Good Doctor 20.12.21, 13:35
        Przepraszam, nie mialam zamiaru nikogo urazic. Nie znam 35+ z tak opadnietym owalem, albo dotychczas nie znalam... Kate M sie malo przygladam, wiec o jej owalu nic nie wiem, moj wlasny byl w tym wieku (a takze wiele lat pozniej) na swoim miejscu. Nie sprawdzalam wieku aktorki, odnioslam sie tylko do swoich wyobrazen o tej postaci i przez kilka odcinkow czekalam, az wyjasnia co osoba w tym wieku robi na stazu. A ze ogladam w kratke, to moge sie nie doczekac i postanowilam zapytac. Nie ogladam sama i zapytalam wspologladacza co Morgan robila wczesniej (wspologladacz mimo iz teoretycznie oglada wszystkie odcinki od poczatku do konca, to wie jakby mniej niz ja), ale co do wieku to nasz odbior byla taki sam (nie sugerowalam, zapytalam wprost ile Morgan moze miec lat). Widac na naszym ekranie tak jej cos lat dodaje!
        • kotumila Re: The Good Doctor 20.12.21, 19:56
          No coś Ty. Nie masz za co przepraszać. Po prostu się zdziwiłam, że dałaś jej 50+. Ale skoro sama tyle masz, jak doczytałam, to może być trochę na zasadzie identyfikacji z jedną z głównych bohaterek. Albo nie wiemsmile W każdym razie ona jest raczej w mojej kategorii wiekowej, a dawalam jej jeszcze mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka