Dodaj do ulubionych

Jakie było Opole?

03.06.02, 19:35
W sobotnim artykule pt. "Telewizja brukowa" napisałem, że poziom opolskiego
festiwalu był żenujący. Niedzielne "Wiadomości" w odpowiedzi dowodziły, że był
to wielki sukces. Jak było Twoim zdaniem?

Robert Leszczyński

Przeczytaj artykuł:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=859389&dzial=010101
Obserwuj wątek
    • Gość: Rado Re: Jakie było Opole? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 19:47
      "Brukowe" to z pewnością przesada,czy ambitne ? Ta muza jest bardzo lekka i o
      to chodzi.Ba atmosfera festiwalu wskazuje , że ludzie się dobrze bawią i
      bawili... może się to komuś niepodobać ale tak jest.
      Brukowe natomiast są "krytykanctwo" na każdą modłę...
      Nikt nie przedstawiał tych wszystkich lekkich utworów jako szczytu poezji
      spiewanej ... bo to nie był ten festiwal.
      • Gość: Aneta Re: Jakie było Opole? IP: *.sosnowiec.pik-net.pl 04.06.02, 18:16
        Oczywiście ani słowa o Edycie Górniak, ktora wypadła w Opolu bardzo dobrze.
        Traktuje ją Pan jak powietrze, jakby w ogóle nie istniała, więcej uwagi
        poświęca Pan Ich Troje, niz jej. Zastanawaim sie tylko, jak pan się czuje,
        pracując z osobami, które pracowały na sukces Edyty, pisały dla niej piosenki,
        współtworzyły ten świat "drinków z parasoleczką"?
      • Gość: arwenka Re: Jakie było Opole?>o kropkach i takich tam ! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 12:30
        1. Macie coś do kropek.........?
        2. opole to była żenada ale ja też nie lubię tego typu muzyki
        3. Ich Troje to dno i jeszcze będą u mnie w Toruniu grać za darmo
        sad( żenada
    • bigbrada Re: Jakie było Opole? 03.06.02, 19:53
      Panie red,
      Wątek o Opolu już jest-tylko się panu nie chce czytać.
      Co najśmieszniejsze ta dyskusja, której jeszcze nie ma została zaznaczona juz
      jako "najciekawsze wątki".
      Prorocy czy co?
      Jak to się mówi 2 gafy za 1 zamachem.
    • Gość: sebek Re: Jakie było Opole? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 19:54
      dla mnie jedynym dowodem(patrząc na te dwa dni zmagań) na to że nasz naród
      potrafi jeszcze śpiewać był występ Edyty. Ale na festiwal polskiej piosenki to
      stanowczo za mało. Ale nie ma co się martwić chwilą obecną -będzie jeszcze
      gorzej. Za rok powstaną kolejne kategorie aby zespół I3 mógł pobić swój własny
      rekord.
    • Gość: nefil Re: Jakie było Opole? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:14
      Opole to zenada- kilku staruszkow, ktorzy najlepsze lata maja za soba, no i
      oczywiscie najwiekszy kicz polskiej muzyki Ich 3, a gdzie Myslovitz, Kult,
      Janerka, no ale wcale sie nie dziwie, ze nie chcieli grac obok zombies smilei
      robic za kwiatki do kozuszka zaklamanego i sztucznego polskiego szal biznesu.
      Towarzystwo wzajemnej adoracji, ale czego sie spodziewac, jesli dyrektorem
      festiwalu byl M. Sierocki- wielki animator italo- disco ?!!!
      • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:01
        Gość portalu: nefil napisał(a):

> Opole to zenada- kilku staruszkow, ktorzy najlepsze lata maja za soba, no i
        > oczywiscie najwiekszy kicz polskiej muzyki Ich 3, a gdzie Myslovitz, Kult,
        > Janerka, no ale wcale sie nie dziwie, ze nie chcieli grac obok zombies smilei
        > robic za kwiatki do kozuszka zaklamanego i sztucznego polskiego szal biznesu.
        > Towarzystwo wzajemnej adoracji, ale czego sie spodziewac, jesli dyrektorem
        > festiwalu byl M. Sierocki- wielki animator italo- disco ?!!!

JANERKA< KULT< NA FESTIWALU W OPOLU ? czlowieku, kim jestes ??? bo pomysle, ze
        wariatem...... opole zawsze bylo i bedzie impreza rozrywkowa dla mas i nie
        wymagaj, zeby nagle znalazla sie tam inna muzyka niz lekka, latwa itp..... moze
        twoim zdaniem powinni jeszcze ozywic i wyslac na ten festiwal ciechowskiego ???
        • Gość: nefil Re: Jakie było Opole? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:51
          Gość portalu: ela napisał(a):

> Gość portalu: nefil napisał(a):
          >
          > > Opole to zenada- kilku staruszkow, ktorzy najlepsze lata maja za soba, no
          > i
          > > oczywiscie najwiekszy kicz polskiej muzyki Ich 3, a gdzie Myslovitz, Kult,
          >
          > > Janerka, no ale wcale sie nie dziwie, ze nie chcieli grac obok zombies smilei
          >
          > > robic za kwiatki do kozuszka zaklamanego i sztucznego polskiego szal bizne
          > su.
          > > Towarzystwo wzajemnej adoracji, ale czego sie spodziewac, jesli dyrektorem
          >
          > > festiwalu byl M. Sierocki- wielki animator italo- disco ?!!!
          >
          > JANERKA< KULT< NA FESTIWALU W OPOLU ? czlowieku, kim jestes ??? bo pomysl
          > e, ze
          > wariatem...... opole zawsze bylo i bedzie impreza rozrywkowa dla mas i nie
          > wymagaj, zeby nagle znalazla sie tam inna muzyka niz lekka, latwa itp..... moze
          >
          > twoim zdaniem powinni jeszcze ozywic i wyslac na ten festiwal ciechowskiego ???
          Nie wiem, Elu ile masz latek, ale ja pamietam (coz stary ze mnie chlopsmile jak w
          Opolu grala Armia, Tilt i Tsa, a w Sopocie Janerka, Ziyo, Apteka, coz moze to
          dziwne, ale ten festiwal przypominal raczej te z lat epoki gierkowskiej niz
          poznego Jaruzelskiego, nie wiem, Elu najdrozsza skad u Ciebie tyle zlosci i
          zolci, wyluzuj troszke
          Pozdrawiam!
          nefil

• Gość: nefil Re: Jakie było Opole? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:52

> Gość portalu: nefil napisał(a):
          >
          > > Opole to zenada- kilku staruszkow, ktorzy najlepsze lata maja za soba, no
          > i
          > > oczywiscie najwiekszy kicz polskiej muzyki Ich 3, a gdzie Myslovitz, Kult,
          >
          > > Janerka, no ale wcale sie nie dziwie, ze nie chcieli grac obok zombies smilei
          >
          > > robic za kwiatki do kozuszka zaklamanego i sztucznego polskiego szal bizne
          > su.
          > > Towarzystwo wzajemnej adoracji, ale czego sie spodziewac, jesli dyrektorem
          >
          > > festiwalu byl M. Sierocki- wielki animator italo- disco ?!!!
          >
          > JANERKA< KULT< NA FESTIWALU W OPOLU ? czlowieku, kim jestes ??? bo pomysl
          > e, ze
          > wariatem...... opole zawsze bylo i bedzie impreza rozrywkowa dla mas i nie
          > wymagaj, zeby nagle znalazla sie tam inna muzyka niz lekka, latwa itp..... moze
          >
          > twoim zdaniem powinni jeszcze ozywic i wyslac na ten festiwal ciechowskiego ???
          No, a Ciechowski i Maanam to byli kiedys stali goscie festiwalu, byli...

• mallina Re: Jakie było Opole? 03.06.02, 20:27
      juz tu "obrobilismy" nieco Opole w kilku nawet watkach..az szkoda pisac drugi
      raz to samo, bo komu chce sie o takim nudziarstwie pisac powtornie...
      • andrzej26 Re: Jakie było Opole? 03.06.02, 20:40
        mallina napisał(a):

> juz tu "obrobilismy" nieco Opole w kilku nawet watkach..az szkoda pisac drugi
        > raz to samo, bo komu chce sie o takim nudziarstwie pisac powtornie...

Dodam tylko, że powyższa uwaga dotyczy również wspomnianego artykułu z sobotniej
        GW.
    • nanabun Re: Jakie było Opole? 03.06.02, 20:52
      W pełni się zgadzam z p. Leszczyńskim w ocenie Opola. Kompletne dno. Prymitywna
      rozrywka przy akompaniamencie dawno przebrzmiałych gwiazdeczek i lansowanych
      chałturników (Ich3).
    • ellivia Re: Jakie było Opole? 03.06.02, 21:01

Moim zdaniem obie strony maja racje. Zenujacy poziom muzyczny wg kogos , kto jest
      na muzyke wrazliwy, nie wyklucza sukcesu polegającego na tym ,ze festiwal podoba
      sie przecietnemu widzowi. Istnieje cos takiego jak muzyczna inteligencja- jeden z
      rodzajów inteligencji i przecietny wskaznik wynosi 100, tak jak w przypadku
      inteligencji ogolnej. Tak więc czlowiek o średniej inteligencji muzycznej moze
      uważac festiwal opolski za bardzo dobry.Duzo muzyki lekkiej , latwej i
      przyjemnej, do potańczenia i pobujania się. Kto jest wrażliwy na muzyke przez
      duże m, niech lepiej unika festiwali i pójdzie na wystep ulubionego zespołu,
      ktory lubi i ceni albo wybierze sie do filharmonii. Nie da sie na siłę
      umuzyczniac ludzi...
      I to by bylo na tyle ( "reszte dopowiedza motyle" wink
      pozdrawiam
      Ellivia
      • eswiderska Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 08:13
        Myślę, że to jakiej muzyki ktoś słucha niewiele ma wspólnego z jego poziomem inteligencji.
        Dla mnie ostatni festiwal w Opolu to kicz, kicz i jeszcze raz kich. Nuda połączona z brakiem wrażliwości
        muzycznej. Oczywiscie nie dotyczy to występu T. Love, Ryszarda Rynkowskiego i Beaty Kozidrak ( za Panią
        Beatą nie przepadam, ale szanuję Ją za to co robi).
        Szkoda, że każą nam płacić za ten kicz.
        A jeśli chodzi o zabawę kibiców, zapłacili za to żeby się dobrze bawić i musieli coś zrobić aby tak było. Po kilku
        piwach to nawet przy najgorszej muzyce można się jako
        ś bawić.
        • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:03
          a ta dalej swoje............ech............. ludzie, to wy jestescie żenujacy,
          wypowiadajac sie, nie ten festiwal......
    • Gość: XXL A gdzie była Tour de Maryla ???????? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 03.06.02, 21:14
      Kurcze, jak można było nie zprosić takiej gwiazdy do Superjedynki !!!
      Z jej najnowszym przebojem "Szła dzieweczka do... "

PS.
      Ostatnio przypadkiem słyszałem repertuar pewnych kibiców,
      Do starych pieśni narodowych ( Miła Walerciu, Hej sokoły, Mały biały domek )
      doszły nowe ambitne, to o "sępie miłości" (I 3)
      Nie kurcze, ja się już niczemu nie dziwię, tylko dlaczego ja mam
      za to płacić abonamentem TVP.......
      • Gość: ela Re: A gdzie była Tour de Maryla ???????? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:04
        to glupi jestes ze placisz.....
    • Gość: Michał Odsyłam do forum o telewizji i inform. dnia ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:04
      Napisałem trochę postów, zwłaszcza o pewnym zespole !

Pozdrowienia !
      P.S. : Ta laska ze szpadą, co chce faceta zrobiłaby w Opolu furorę !
      • kaktus6 opole 03.06.02, 23:30
        ogladalem tylko superjedynki, i musze sie przyznac , ze choc mialem dobre checi
        to sluchac sie nie dalo, ogladalem, bo prawie cala transmisje mialem bez fonii.
        Kiedy juz, juz wydawalo mi sie, ze bedzie lepiej mdlosci przychodzily same.
        i fonie trzebo bylo odcinac. Przerazajacy jest totalny brak talentow muzycznych
        wsrod naszych gwiazd. Ale chyba mamy takie gwiazdy na jakie sobie zasluzylismy
        stare, wyleniale, brzydkie, bez gustu i glosu!!!
    • Gość: grzesiuk Re: Jakie było Opole? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.06.02, 23:24
      A mogło byc inne ?????????
      Przecież ekipa robiąca tego "polskiego klasyka" już jakiś czas temu zasiadła na
      równi pochyłej i z okrzykiem "NA PRZÓD" ruszyła raźno do boju.
      Niebezpieczne jest to, że w sytuacji, gdy większość społeczeństwa nie zawraca
      sobie dupy próbami dotarcia do Sztuki (nie ważne: muzyka, film, literatura,
      malarstwo itd.), TVP jako wzorzec tejże stawia ICH TROJE, BUDKĘ SUFLERA, ICH
      WSZYSTKICH. Nasze "sukcesy" na arenie EUROWIZJI niczego tej ekipy nie nauczyły.
      A przecież to ten sam sort sztuki festiwalowo-estradowej.
      Zastanawia mnie parę faktów:
      Kim do cięzkiej cholery jest i skąd się wzięła Kaja (a może Maja) Paschalska????
      Co na deskach Amfiteatru Opolskiego robią eks-punkowcy z T.LOVE i SEX BOMBY ???
      Ile wersji "Takiego tanga" ma w zanadrzu artysta Lipko ??????
      Czy wszyskie muszą być nagrodzone ??????
      Czy artysta Hołdys stracił resztki samokrytycyzmu ?????
      Czy ww. ma w domu lustro ?????
      Czy mógłby promować swoją płyte za własne/wytwórni pieniądze ??????
      Takich pytań mógłbym mnożyć jeszcze wiele, ale krew mnie zalewa na samo
      wspomnienie.
      A swoją drogą zastanawiające jest, że za krytykę festiwalu opolskiego wziął się
      red. Leszczyński.
      Czy zbieżność nazwisk z jurorem "Idola" jest przypadkowa ???????
      Czy może poziom artystyczno-niewiadomojaki ww. programu jest w znaczącym
      stopniu wyższy od "idola opolskiego" ???????????
      Czy może ww. red. zna się na wszystkim ?????
      Pozdrawiam
      • Gość: mallina Re: Jakie było Opole? IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.02, 01:07
        widze grzesiuk ze na Tobie Opole zrobilo wrazenie tak silne jak na mnie...tylko
        mi juz emocje opadly bo wyzylam sie w innym posciesmile

pozdr.
        • Gość: rodak Re: Jakie było Opole? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 06:49
          Opole oddało dobrze sytuację polskiej muzyki i (oby nie) polskich gustów.
          Ogólnie kiepsko. Paradoksalnie, od czasu upadku disco-polo z polską muzyką jest
          coraz gorzej...po prostu polski pop zbliżył się do poziomu disco-polo, albo my,
          z powodu braku tego drugiego tak mocno to odczuwamy. Disco polo wróć?
      • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:07
        Czy artysta Hołdys stracił resztki samokrytycyzmu ?????
        Czy ww. ma w domu lustro ?????

misiu przeciez pan holdys nie krytykuje twego wygladu, czemu ty osmielasz sie
        krytykowac jego ????
        swiadczy to o twoim niskim poziomie umyslowym chyba....no i chyba to ty nie
        masz lustra...szkoda.....
    • Gość: Dzidka Re: Jakie było Opole? IP: *.datastar.pl 04.06.02, 08:29
      Niedzielne Wiadomości broniły swojej sprawy. Ja natomiast uważam, ze nie tyle poziom muzyczny (widziały galy
      co brały) ile zachowanie wystepujących oraz prowadzących było żenujące. Ale czego się spodziewac po
      imprezie masowej typu kiełbacha i piwsko plus wata na patyku???
      • _anonim_ Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:30
        Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> Niedzielne Wiadomości broniły swojej sprawy. Ja natomiast uważam, ze nie tyle p
        > oziom muzyczny (widziały galy
        > co brały) ile zachowanie wystepujących oraz prowadzących było żenujące.

Tez ogladalem te pospolite ruszenie w obronie Opola,ze to niby widzowie wybrali.
        Ale nikt nie decydowal o wyborze prowadzacych beznadziejnych i zalosnych.
        W Eurowizji tez pokazuja taka samo szmire,ale potrafia to jakos opakowac,ze jest
        to chociaz troche interesujace.(przy czym nie uwarzam,zeby konkurs eurowizji byl
        wysokich lotow).Dla mnie oprawa festiwalu w Opolu przypomina wystepy lokalnych
        zespolow podczas wiejskiego festynu,tylko tam mimo braku pieniedzy najczesciej
        jest super atmosfera a i prowadzacy czesto lepsi (zespoly tez)

• Gość: As Re: Jakie było Opole? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.06.02, 17:48
        Gość portalu: Dzidka napisał(a):

Ale cze
        > go się spodziewac po
        > imprezie masowej typu kiełbacha i piwsko plus wata na patyku???

od waty na patyku wara !!

• maretina Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 19:41
          Gość portalu: As napisał(a):

> Gość portalu: Dzidka napisał(a):
          >
          > Ale cze
          > > go się spodziewac po
          > > imprezie masowej typu kiełbacha i piwsko plus wata na patyku???
          > fakt!smile)))))) pomijam to, ze wata tuczy, ale jest dobrasmile))))
          > od waty na patyku wara !!
          >

• Gość: Dzidka Re: Jakie było Opole? IP: *.datastar.pl 05.06.02, 09:33

> od waty na patyku wara !!

A przepraszam. Zamiast waty niech będzie "rura" smile
    • Gość: Dereck Re: Jakie było Opole? IP: *.abc.ikp.pl 04.06.02, 09:31
      Jasne - było brukowe i żenujące. Podobnie jak w latach ubiegłych, podobnie jak
      setki innych rzeczy (typu "Idol", którego jakoś nie krytykujesz).
      Tyle Robercie, że jako osoba, która w latach ubiegłych przyłożyła rękę do
      tej "Opolochały" od strony organiacyjnej, mógłbyś odpuścić sobie komentarze,
      gdyż wygląda to na pisane na zasadzie: "Nie chcieli mnie w tym roku, to im
      dołożę".
    • irma.x Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 09:38
      Beznadziejne, ot co. Wciaz te same stare dziady na scenie, Budka Suflera, az na
      mdlosci zbiera... i inne zawodzace dinozaury, ech, szkoda slow. Nie przepadam
      za Edyta, ale ze pozwoilila sobie na wystep w takim towarzystwie, to mnie
      dziwi.
      • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:10
        a moim zdaniem budka suflera zasluguje na duzo wiecej niz panna edytka....
        • Gość: bum75 Re: Jakie było Opole? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:52

> a moim zdaniem budka suflera zasluguje na duzo wiecej niz panna edytka....

Absolutnie sie zgadzam, i mam nieodparte wrazenie, ze Edytce tak jakby wlosy sie
          przerzedzily - to chyba ze zmartwien. I z tym rozwianym wlosem wyglada naprawde
          zalosnie

• Gość: grzesiuk Re: Jakie było Opole? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.06.02, 21:27

> a moim zdaniem budka suflera zasluguje na duzo wiecej niz panna edytka....
          Oczywiście, że tak... jest ich przecież pięciu, czy ośmiu.
          Po nagrodzie dla każdego.
          Albo po dwie.
    • Gość: krisek Re: Jakie było Opole? IP: *.alstom.pl 04.06.02, 09:50
      Artykuł Pana Leszczyńskiego jest strzałem w dziesiątkę. Cieszę się, że są
      jeszcze w mediach osoby , które posiadają chociażby minimum poczucia piękna i
      estetyki. Podpisuję sie pod tym co napisał Pan Leszczyński i jednocześnie
      błagam TVP o opamiętanie się w kreowaniu bylejakości, chamstwa( słownictwo
      M.Wiśniewskiego - Opole ogłądałem z dziećmi i byłem dumny tylko z tego, że mój
      10-cio letni syn czuł się tak samo zażenowany jak ja i nawet nie próbował
      dyskutować nad tym co było lansowane ze sceny. Ciężką pracą wyrobiłem w nim
      poczucie smaku. I chociaż bombardowany przez media zespołem Ich Troje polubił
      niektóre ich piosenki to wie z jakiej są pólki i gdzie jest ich miejsce w
      muzyce a właściwie tylko w "szołbiznesie".
      Panie Robercie !!!
      Dziękuję za ten artykuł.
      • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 10:13
        krisek, zal mi cie.... jesli chcesz poczucia piekna i estetyki - idz do muzeum
        lub na koncert muzyki powaznej. dziwi mnie, ze bedac , badz co badz w dojrzalym
        wieku, nie wiesz, co jest w stanie zaproponowac nasza kochana tvp.... i jeszcze
        do tej pory ( 10 lat ) nie zdazyles nauczyc tego swojego syna.......
        • maretina Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 17:14

> krisek, zal mi cie.... jesli chcesz poczucia piekna i estetyki - idz do muzeum
          > lub na koncert muzyki powaznej. dziwi mnie, ze bedac , badz co badz w dojrzalym
          >
          > wieku, nie wiesz, co jest w stanie zaproponowac nasza kochana tvp.... i jeszcze
          >
          > do tej pory ( 10 lat ) nie zdazyles nauczyc tego swojego syna.......

powinnas zalowac raczej tvp. badz co badz tvp jest publiczna.... zatem dostep do
          niej ma kazdy i kazdy moze miec swoje zdanie.
    • Gość: Agawa Re: Jakie było Opole? IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 04.06.02, 09:51
      Opole było takie jaki jest nasz rynek muzyczny."Ich 3"są mi obojętni, ale jeśli
      ktoś kupił 1,2 mln. ich płyt to jakaś nagroda im się należała. Festiwal bazuje
      na starych gwiazdach które się dobrze sprzedadzą i zapewnią frekwencję na
      widowni. Ciekawa jestem ile jeszcze lat pan R.Rynkowski będzie naszym
      rodzimym "najlepszym wokalistą"- naprawdę już mi się "przejadł" i za chwilę
      będzie niestrawny. Popis wokalny panny Kai był beznadziejny- kto za nią śpiewał
      na "jej" płycie? Ogólnie kiepsko, ale publiczności zgromadzonej w Opolu chyba
      się podobało i to może MY- czepialscy jesteśmy nienormalni i powinniśmy się
      leczyć???
    • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 09:56
      pan leszczynski znany jest z nienawisci do zespolu ich troje... jego sprawa...
      nie rozumiem tylko, dlaczego zaluje , ze ustawil kozidrak na rowni z
      wisniewskim ? wszak i to artystka i oni artysci... jesli nie widzi zbieznosci,
      powinien raczej krytykowac wplyw wzrostu marchewki na rozmiary dziury ozonowej.
      wiem, ze gadam glupoty, ale dziwi mnie taka nienawisc, badz co badz
      wyksztalconego ? czlowieka w stosunku do IT. pani kozidrak nie rozni sie niczym
      od tego zespolu, chyba, ze stazem na scenie..... jej muzyka jest w tym samym -
      lekkim stylu - wiec o co panu chodzi, panie leszczynski ??? placa panu za
      nienawisc do ich troje ??????
    • ksywa Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 09:59
      Panie Leszczyński - za bardzo "po linii i na bazie", żeby się mozna było z
      Panem zgodzić i przyklasnąć. Za głęboko siedzisz Pan w show-biznesie, żeby
      liczyć na aplauz, kiedy przywalasz innym. Poza tym, od krytyki (i to znacznie
      bardziej bezlitosnej) - to są forumowicze. Przynajmniej robią to za darmo i bez
      niczyjej inspiracji, a Pan masz w miarę obiektywnie i ze znawstwem pisać o
      muzyce. Podkreślam - o muzyce, nie o tzw. "zjawiskach towarzyszących", bo tu
      się już zaczyna robienie za czyjąć "tubę".
    • Gość: sssssss Re: Jakie było Opole? IP: *.magicbird.co.jp / *.magicbird.co.jp 04.06.02, 10:09
      byl zenujacy szczegolnie po wystepe BLUE CAFE!
      • fargo Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:29
        Do Eli,
        Jesteś bardzo agresywna(y) w swoich wypowiedziach,jeżeli tak sie z innymi
        wypowiedziami nie zgadzasz nie musisz wydawać opinii o ich autorach. Trochę
        więcej uśmiechu, jeżeli denerwuje Cię to co piszę, po prostu nie wchodż w ten
        wątek. Znajdź inny np. "dla sfrustrowanych" A tak a propos Pana Roberta -
        oczywiście że mu płacą - w końcu to jego praca. Ciekawe czy Ty byś pracował(a)
        za dziękuję. Pozdrawiam Cię i innych forumowiczów.

Do Pana Leszczyńskiego
        Panie Robercie, tak trzymać. Święta racja, podpisuję się obiema rękami. I tak
        za delikatnie napisane. Ale niestety niektórym ciężko jest pogodzić się
        krytyką.

• Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 11:04
          a kto ci powiedzial, ze jestem sfrustrowana ??? moim zdaniem to ty powinienes
          wyluzowac...forum jest dla wszystkich i kazdy ma prawo zamieszczac swoje
          wypowiedzi, nawet te agresywne kolego..... zarowno leszczynski jak i ja....
          pomysl nad tym....
          • moniaag1 Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 14:43

> a kto ci powiedzial, ze jestem sfrustrowana ??? moim zdaniem to ty powinienes
            > wyluzowac...forum jest dla wszystkich i kazdy ma prawo zamieszczac swoje
            > wypowiedzi, nawet te agresywne kolego..... zarowno leszczynski jak i ja....
            > pomysl nad tym....

Wszystko ok ela, ale czy nie naduzywasz tych kropek? Na przyszlosc - na koncu
            zdania wystarczy jedna kropka, bo jak ich za duzo nawstawiasz to troszke
            wkur...jace jest, a Twoja wypowiedz wcale nie zyskuje na jakosci.
            • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 14:51
              boze moniczko, kochanie........ nie masz sie do czego przyczepic tylko do moich
              kropek ???? co za debilizm smile))))))))))))))))))))
              • Gość: kropka. Re: Jakie było Opole? IP: *.acn.waw.pl 05.06.02, 22:02

> boze moniczko, kochanie........ nie masz sie do czego przyczepic tylko do moich
                >
                > kropek ???? co za debilizm smile))))))))))))))))))))

Ale te Twoje kropki sa naprawde irytujace. Swiadcza one o tym, ze nie potrafisz poprawnie formulowac zdan

• Gość: lilo Re: DLACZEGO MONIKA.............. IP: *.chello.pl 08.06.02, 09:36
              Chyba nie uczyli cię w szkole interpunkcji i nie wiesz, co oznacza wielokropek.
              Bo gdyby cię uczyli, to umiałabyś nie tylko posługiwać się nim na piśmie, ale i
              czytać teksty w których się pojawia. Nie pouczaj innych, skoro sama masz tak
              zasadnicze braki i nie czepiaj się.
      • retro Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:30
        Gość portalu: sssssss napisał(a):

> byl zenujacy szczegolnie po wystepe BLUE CAFE!

Co do Blue Cafe-dla wielu ludzi to awngarda polskiego popu.
        Dla mnie to popłuczyny po tym, co działo sie w muzyce pop związanej
        z acidjazzem w połowie lat 90 tych.
    • retro Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:20
      Takie jak zwykle.
      Wysoka oglądalność i niski poziom.
      To gwarancja artystycznego i medialnegpo sukcesu w Polsce.
      Komuś się to nie podoba?
      Wystarczy zmienić kanał lub zagłosować swoim portfelem w sklepie kupując
      np............-tu wpisać swojego ulubionego wykonawcy.
      Ten festiwal zasłużył na krytykę.
      Ale proszę przekonać moja mamę...

pzdr
    • Gość: Alex Re: Jakie było Opole? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.06.02, 10:28
      Ponad 20 lat na scenie, nagrody na kilku światowych festiwalach, prawie dwa
      miliony sprzedanych krążków, cztery nagrody "Fryderyk", uznanie nawet
      najbardziej "czaderskich" kolegów po fachu, tysiące koncertów - jeśli to
      jest "niższa liga artystyczna" to gratuluję. Jaki to miernik "ligowy" wynalazł
      Pan ostatnimi czasy? Może go jakoś opatentujemy?
      I liga - muzyka, którą kocha Robert Leszczyński
      II liga - muzyka, którą lubi Robert Leszczyński
      III liga - muzyka, której "od czasu do czasu" lubi słuchać Robert Leszczyński
      IV liga- muzyka, której Robert Leszczyński nie lubi, ale mu nie przeszkadza
      V liga - muzyka, której nie lubi Robert Leszczyński
      Wie Pan co? Może zacznie Pan przyznawać swoje prywatne nagrody. Ich zdobycie
      będzie traktowane jako publiczne znieważenie i nie opędzi się Pan od procesów
      sądowych smile
      Beata Kozidrak powiedziała wszystko i trudno się z nią nie zgodzić. Zapomniała
      tylko dodać, że złość z reguły bierze się z kłopotów gastrycznych. Wizyta u
      odpowiedniego lekarza byłaby dla Pana zbawienna.
      Kreślę się ze średnim szacunkiem
      Alex
      • fargo Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:41
        Do Irmy x .
        Nie dziw się Edytą G. Ona po prostu nie zrobiła kariery za granicą -
        przeliczyła się i cienko przędzie. Wróciła do Polski i chwyta się wszystkiego
        co się da. W końcu żyła na pewnej stopie. Ostatnio występowała nawet na Dniu
        Strażaka na Torwarze (kiedyś by tego nie zrobiła). Pozdrawiam Cię. fargo
        • Gość: miki Re: Jakie było Opole? IP: *.brzesko.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:55
          Jakie bylo Opole? Po prostu jedna wielka zenada. A tlumaczenia telewizji ze
          oni tylko pokazuja to co podoba sie publicznosci jest smieszne. Mogli zaprosic
          zespoly disco polo, na pewno publicznosc jeszcze lepiej by sie bawila.
          Ale czego mozna sie spodziewac po festiwalu ktorego dyrektorem jest
          pan Sierocki, ktory przeciez promowal wlasnie disco z pola ?
          Telewizja publiczna powinna jednak trzymac jakis poziom a nie zchlebiac
          najnizszym gustom muzycznym i estetycznym.
          Podrygujacy czerwonowlosy 'sep milosci' nie jest postacia z mojej bajki.

• Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 11:07
          no widzisz fargo- przed chwila naskoczyles na mnie, ze atakuję
          leszczynskiego... teraz ty krytykujesz edytke, ale ja ci tego nie wypominam,
          masz prawo..... wiec jeszcze raz- zastanow sie i...... pisz na temat forum a
          nie czepiasz sie poszczegolnych wypowiedzi........
          • moniaag1 Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 14:49

> no widzisz fargo- przed chwila naskoczyles na mnie, ze atakuję
            > leszczynskiego... teraz ty krytykujesz edytke, ale ja ci tego nie wypominam,
            > masz prawo..... wiec jeszcze raz- zastanow sie i...... pisz na temat forum a
            > nie czepiasz sie poszczegolnych wypowiedzi........

Kurde, zaczynam sie
            denerwowac........................................................................
            ..................................................................................
            ..................................................................
            • Gość: ela Re: Jakie było Opole? IP: 212.160.235.* 04.06.02, 14:52
              to wyjdz stad............
              • moniaag1 Re: Jakie było Opole? 05.06.02, 13:46
                Sama wyjdz stad jak Ci brak kultury. I zabieraj stad te swoje kropki.
      • Gość: bum75 Re: Jakie było Opole? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:56
        Gość portalu: Alex napisał(a):

> Ponad 20 lat na scenie, nagrody na kilku światowych festiwalach, prawie dwa
        > miliony sprzedanych krążków, cztery nagrody "Fryderyk", uznanie nawet
        > najbardziej "czaderskich" kolegów po fachu, tysiące koncertów - jeśli to
        > jest "niższa liga artystyczna" to gratuluję. Jaki to miernik "ligowy" wynalazł
        > Pan ostatnimi czasy? Może go jakoś opatentujemy?
        > I liga - muzyka, którą kocha Robert Leszczyński
        > II liga - muzyka, którą lubi Robert Leszczyński
        > III liga - muzyka, której "od czasu do czasu" lubi słuchać Robert Leszczyński
        > IV liga- muzyka, której Robert Leszczyński nie lubi, ale mu nie przeszkadza
        > V liga - muzyka, której nie lubi Robert Leszczyński
        > Wie Pan co? Może zacznie Pan przyznawać swoje prywatne nagrody. Ich zdobycie
        > będzie traktowane jako publiczne znieważenie i nie opędzi się Pan od procesów
        > sądowych smile
        > Beata Kozidrak powiedziała wszystko i trudno się z nią nie zgodzić. Zapomniała
        >
        > tylko dodać, że złość z reguły bierze się z kłopotów gastrycznych. Wizyta u
        > odpowiedniego lekarza byłaby dla Pana zbawienna.
        > Kreślę się ze średnim szacunkiem
        > Alex

Boze jak tys to pieknie ujal.....

• Gość: bum75 Re: Jakie było Opole? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:45
      Mnie osobiscie sie podobalo, pierwszy raz od dluzszego czasu. Moze wplyw na to
      mial fakt, ze ogladalam go bardzo wybiurczo - podczas blokow reklamowych na
      innych kanalach smile Ale te kawalki co widzialam byly fajne. A i tak
      najwazniejsze, zeby festiwal podobal sie ogladajacemu, a jak mu sie nie podoba
      to zawsze mozna zmienic kanal w tv. W zwiazku z tym nie popieram opini
      o "brukowym" charakterze widowiska. No ale w koncu to wolny kraj i kazdy moze
      miec swoje, odmienne zdanie. Ja mam odmienne. Pozdrowienia
    • jasiek666 Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 10:55
      Opole było bardzo fajne a Pan się nie zna.
      • Gość: Agawa Re: Jakie było Opole? IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 04.06.02, 12:03
        jasiek666 napisał(a):

> Opole było bardzo fajne a Pan się nie zna.

Gratuluję poczucia humoru! Z opinią się nie zgadzam, ale naprawdę mnie rozbawiła.
        Pzdr.
      • moniaag1 Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 14:50
        jasiek666 napisał(a):

> Opole było bardzo fajne a Pan się nie zna.

Jak Jasiek mowi, ze fajne to znaczy, ze fajne. Jasiek jestem z Toba.
    • Gość: Małgoś Re: Jakie było Opole? IP: 195.117.14.* 04.06.02, 11:20
      To było zwykłe Opole. Takie samo jak wiele tego typu Festwiali na świecie: we
      Francji, Włoszech, Niemczech. Demokracja jest piękna, bo przejawia się we
      wszystkich aspekatch życia narodu - od urny wyborczej do Festiwali. Tak
      naprawdę jedna, jedyna rzecz podczas Festiwalu spowodowała we mnie poczucie
      przekroczenia granicy dobrego smaku. Zachowanie Kamila Durczoka, który robił
      niewybredne aluzje do konkurencyjnej stacji było jak zapalenie światła w pokoju
      taniego hotelu. I cóz zobaczyliśmy? Zamiast nienagannego w zachowaniu, stroju i
      mimice prezentera/ dziennikarza pojawił się człowiek o niskich podubdkach,
      kiepskim poczuciu humoru, nieprofesjonalny. Przecież miał do zagrania swoją
      rolę przydzieloną mu przez pracodawcę - miał zagrać Kamila Durczoka jakiego
      znamy z Wiadomości. Nie sprostał.
      No ale jest przecież demokracja - także w temacie Durczoka.
    • iw1 Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 11:34
      Jestem pod dużym wrażeniem debiutującego w Opolu zespołu Żandarm (utwór Zebra)
      - fantastyczna sekcja instrumentalna! Czy porównanie z Chumbawamba będzie na
      miejscu?
      Pozdrawiam, panie Leszczyński smile)
      • fargo Re: Jakie było Opole? 04.06.02, 11:52
        Do Eli:
        Ja Edyty nie krytykuję, piszę co dało się zaobserwować po jej powrocie do kraju.
        Cofnij sie w wątku i sprawdź swoje wypowiedzi - to Ty piszesz nie na temat.
        Jesteś trochę jędzowata (to chyba brak faceta).
        Sorry do innych, że tu jej odpisuję ale ponoszą mnie takie beznadzieje.
        Ela, daruj sobie i nie odpisuj mi. A jeśli i tak odpiszesz to potwierdza tylko
        to co powyżej zostało przeze mnie napisane. Spadaj na drzewo. fargo.
      • Gość: barabasz Re: Jakie było Opole? IP: *.ofi.pl 05.06.02, 11:20
        Goraco popieram - widizalem ich tydzin temu na jakims plennerowym koncercie w
        Krakowie -zaj....... ze posluze sie ulubionym przymiotnikiem tego foumsmile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka