Dodaj do ulubionych

Gazety Muzyczne

19.02.05, 18:29
Ja czytam Teraz Rock, bo to fajna gazeta. Moge sie z niej dowiedziec sporo
interesujacych newsow, o zespolach nowych a tez i o starych . Podoba mi sie to
pismo poniewaz potrafi zachowac rownowage miedzy starym a nowym rockiem.
Swietne sa tez wywiady. Szkoda , ze nie dodaja plytki do kazdego
numeru,chociaz ta pierwsza byla troche na jedno kopyto.

A Wy jakich gazet muzycznych czytacie, moze jakies zagraniczne tutuly. Jestem
ciekawy.
Obserwuj wątek
    • znawcah Re: Gazety Muzyczne 19.02.05, 18:31
      A ja czytam gazety w necie i ulubione portale muzyczne, po co mam wydawac bez
      sensu pieniadze, skoro zamiast tego moge nakupowac duzo CD-R do zgrywania mp3
      ktore mi sie nie mieszcza na komputerze. Czytanie papierowych gazet to strata
      czasu, z ktorej sie wyrasta. Jak widac, nie wszyscy wyrosli.
    • krokodyl.dundee Re: Gazety Muzyczne 19.02.05, 19:21
      Ja cala wiedze czerpie z gazety Metalhammer. Najlepsze pismo na naszym rynku.
      Zreszta kupuje ta gazete moj wujek, a ja zawsze od niego pozyczam.
      Bo dzieki wujkowi zaczalem sluchac metalu.
      • Gość: As Re: Gazety Muzyczne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 19.02.05, 19:40
        Nie mam wątpliwości że wszystkie 3 powyższe wpisy w tym wątku pochodzą od tej
        samej osoby - komuś znowu się nudzi.
        • znawcah Re: Gazety Muzyczne 19.02.05, 19:44
          Sorry stary ale chyba Tobie sie nudzi. Nie masz co robic to idz sie rozerwac z
          kobieta bo gadasz od rzeczy. Twoje watpliwosci sa niestety omylne.
    • tomash8 Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:03
      Ok, ja czytam "Teraz Rocka" chociaż momentami poziom tej gazety robi się
      zatrważający(pozdrowionka dla p. Gacektongue_out), Mystic art(jedyna gazeta pisząca o
      ostrzejszej muzyce bez nadęcia i nie babrająca się w jakieś psudoideologiczne
      dysputy), Heavy Metal Pages(ogromny dział recenzji, materiały o kapelach o
      których ciężko się dowiedzieć z innych źródeł - nawet z neta, znafco), czasem
      "Metal Hammer" - gazeta - parodia, jak można traktować ich poważnie, skoro
      redakcje bądź co bądź największego magazynu muzycznego w Polsce stanowią... dwie
      osoby, o poziomie merytorycznem nawet nie chce mi się rozpisywać, kupuje tylko
      wtedy gdy jest dużo materiałów o starym rocku, "pure metal" pismo o podobnym
      profilu co "Heavy Metal Pages", aczkolwiek na razie wyszedł tylko jeden numer,
      raz zdażyło mi się kupić "Mega - sin" i nie zawiodłem się... kupuje też
      "Pasażera" ale on wychodzi raz na rok.
      • tomash8 Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:05
        tomash8 napisał:

> "Metal Hammer" - gazeta - parodia, jak można traktować ich poważnie, skoro
        > redakcje bądź co bądź największego magazynu muzycznego w Polsce stanowią... dwi
        > e
        > osoby,

Miało być "metalowego" a nie "muzyczngo", czemu n tym forum nie można edytować
        postów?!
    • humbak Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:12
      Można powiedzieć że czytam Glissando. Przeczytałem pół dotychczasowego nakładu,
      czyli 1 numersmile Niestety jest on z grudnia, a jest luty, co budzi podejrzenia,
      że padli, albo nie docierają do dystrybucjisad Ciekawie się czyta, choć art. o
      Zornie jest nieco... przesadzony. Znaczy się autor chce dogonić temat pod
      względem nietypowoścismile
      • test_for_echo Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:32
        humbak napisał:

> Można powiedzieć że czytam Glissando. Przeczytałem pół dotychczasowego nakładu,
        > czyli 1 numersmile Niestety jest on z grudnia, a jest luty, co budzi podejrzenia,
        > że padli, albo nie docierają do dystrybucjisad Ciekawie się czyta, choć art. o
        > Zornie jest nieco... przesadzony. Znaczy się autor chce dogonić temat pod
        > względem nietypowoścismile

A tak w zasadzie to nie wiem co napisać, te pół gazety mnie tak zmęczyło, że nie
        doczytałem, że Glissando to kwartalnik i ukazuje się co trzy miesiące, a nie co
        miesiąc. Tak się tylko chciałem wpisać.

www.glissando.pl/index.php?s=aktualnosci&id=6
        • humbak Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:35
          No widzisz. Przydajesz sięsmile Dziękuję za informację. Jakoś to przeoczyłem.
          • test_for_echo Re: Gazety Muzyczne 20.02.05, 20:37
            humbak napisał:

> No widzisz. Przydajesz sięsmile Dziękuję za informację. Jakoś to przeoczyłem.

Bo ja w zasadzie to się nie znam, ale chciałem się dopisać.
            • Gość: As Re: Gazety Muzyczne IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 20.02.05, 21:41
              Do Test_For_Echo - czy jesteś fanem Rush ?? I dlaczego akurat tę zaledwie dobrą
              płytę wybrałeś za swój nick ??
          • spokojni1 Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 16:37
            Jeśli to jest Glissando z artykułem o Johnie Zornie to chyba czytałeś nr. 2:
            sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=7981
            Numeru 1 nie miałem w ręku ale w spisie treści nie widzę nic o Zornie:
            sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=7495
            Tak czy siak dwójkę przeczytałem od deski do deski, co mi się rzadko zdarza.
            W sprawie nr 1 wysłałem do nich maila z pytaniem o zakup ale nakład już
            wyczerpany. Napisali jednak, że w związku z dużym zainteresowaniem planują
            dodruk i wtedy dadzą cynk.
            • humbak Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 16:44
              Dopiero niedawno nakryłem owo czasopismo, więc jedynki też nie znam. Jestem w
              trakcie lektury i też zapowiada się na odczyt od deski do deskismile Jak będziesz
              wiedział co z pierwszym numerem, to daj znać proszęsmile Bardzo mi odpowiada
              tematyka o którym piszą, ponieważ właśnie zabieram się do muzyki tego typu.
              Acha, świetny artykuł o MMW jak na mój gustsmile
              Pozdrawiam
              • spokojni1 Re: Gazety Muzyczne 22.02.05, 15:13
                Oczywiście, dam znać! (MMW bardzo ok., dla mnie najciekawszy był artykuł o
                Henry Flyncie, niesamowita postać, lubię takich indywidualistów i podobny
                sposób podejścia do muzyki)
                pzdr
              • spokojni1 Re: Gazety Muzyczne 25.02.05, 16:08
                Właśnie dostałem maila - Glissando ma już swoją stronę: www.glissando.pl
                Na niej sporo artykułów z nr 1!
                • humbak Re: Gazety Muzyczne 25.02.05, 17:34
                  Dzięki. Jestem Twoim dłużnikiem. Radocha niesamowitasmile
    • thomas29needles Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 15:28
      Antena Krzyku
    • p.o.box.77 Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 15:52
      nadal czekam na godnego następcę "Plastiku" jak na razie się nie doczekałem.
    • p.o.box.77 Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 15:54
      raz na jakiś czas czytam "New musical express" ostatecznie nie taki drogi (15
      PLN chyba), a daje ogólny pogląd na to co sie dzieje w Anglii.

• tomash8 Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 16:06
        p.o.box.77 napisał:

> raz na jakiś czas czytam "New musical express" ostatecznie nie taki drogi (15
        > PLN chyba), a daje ogólny pogląd na to co sie dzieje w Anglii.
        >
        Mnie zraża w angielskich pismach to wynajdywanie nowych "królów rocka" co dwa
        tygodnie i ogłaszanie śmierci jakiś gatunków raz na 2 miesiące... dlatego jak
        już to czytuje "Record collectora"smile
        • p.o.box.77 Re: Gazety Muzyczne 22.02.05, 15:53
          hehe, no fakt to jest bardzo brytyjskie... ale warto przcedzić te butne teksty,
          żeby wyłowić informacje, na które w rodzimej prasie będzie można jeszcze
          poczekac, po za tym to są informacje z pierwszej ręki...

no lubie sobie tak czasem... z reszta w empiku ostatecznie można poczytać, jak
          już kasy nie starczy...
    • Gość: ubu_roy Re: Gazety Muzyczne IP: *.nyc.rr.com 21.02.05, 16:14
      Nie czytam zadnych gazet muzycznych. Czytam tylko bio zespolow i ich
      dyskografie w allmusic.com. Nie wystawiam sie na manipulacje tanich drani. Mam
      swoj wlasny, nie skazony cudzymi opiniami gust muzyczny. Zreszta, slucham
      wszystkiego co sie da, z wyjatkiem country. Zadne rady i propaganda do mnie nie
      przemawia. Nie pije, nie pale, nie rucham. Radia slucham. www.wfmu.org
      Pozdro.
    • spokojni1 Re: Gazety Muzyczne 21.02.05, 16:40
      z rockowych: Antena Krzyku i Zine (gdzieś na tym forum pokazała się informacja,
      że Zine już padł ale na ich stronie nie widzę oficjalnej informacji na ten
      temat, jeśli to prawda to niech to ciężki szlag!). Teraz Rock to bardzo dziwne
      pismo ale ten temat był już szeroko omawiany.
    • Gość: nino Re: Gazety Muzyczne IP: 62.29.136.* 24.02.05, 12:22
      Dla mnie tylko TERAZ ROCK - jednak brakuje mi w nim Tomka B
      • Gość: Górny Re: Gazety Muzyczne IP: *.chello.pl 25.02.05, 17:45
        Za to jest Gacek ;P
    • forumromanum Re: Gazety Muzyczne 24.02.05, 17:18
      ACH BYŁA KIEDYŚ TAKA FAJNA <<<MACHINA>>> nadal po niej płaczę....
      buuuuuuuuuu, teraz nie widzę niczego ciekawego....
      szkoda
    • Gość: NuttyBoy Re: Gazety Muzyczne IP: 62.181.161.* 25.02.05, 12:24
      Garaz! Po 3kroc Garaz, chyba to jest zwiazane z muzyka, ktora slucham czyli
      ska, psychobilly oraz punk, kiedys zdarzalo mi sie przegladac angielskojezyczne
      gazety w empiku ale nigdy ich nie kupowalem bo mi szkoda kasy.
      • Gość: ADAM Re: Gazety Muzyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:34
        kiedyś kupowałem "SPIN"- miesięcznik...ale jak dolar SKOCZYŁ to zrezygnowałem...
        • Gość: oki Re: Gazety Muzyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:14
          a taki slizg to tez jest o muzyce ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka