Dodaj do ulubionych

LOSTRABANTOS

12.03.05, 14:03
jest dobrze, prawda?
jest coraz lepiejsmile
takie zjawiska rozbudzają nadziejęsmile)

Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: LOSTRABANTOS IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 18:07
      Zgadzam się w całej rozciągłości, a krótka piosenka o miłości( bratki) to
      murowany hit ,tylko kto to wypromuje ( linia basu w tym numerze jest
      rewelacyjna)
    • nierymek Re: LOSTRABANTOS 12.03.05, 19:03
      A propos zjawisk i Los T. - 17 marca w Diunie gra zespół Gasoline. Zjawiskowy
      zespół, którego perkusistą jest Darek z LT wink
      • jarboe a 20 marca 12.03.05, 22:25
        w gdyńskim Uchusmile
        wraz z zespołem BRATY Z RAKEMNA
        • jarboe los trabantos oczywiscie 12.03.05, 22:25
    • Gość: glebogryzarka Re: LOSTRABANTOS IP: 195.245.217.* 14.03.05, 14:03
      > jest dobrze, prawda?

Jeśli mam oceniać po utworze "Trabant", a tylko ten jako wybrany do promocji w
      mediach słyszałem, to nie jest dobrze. Bezmelodyjne granie dla bezrobotnych
      filozofów i Łukasza Kamińskiego.
    • Gość: glebogryzarka Re: LOSTRABANTOS IP: 195.245.217.* 14.03.05, 14:17
      No dobra, znalazłem jeszcze "Chryzantemy" (wrażenie bardzo pozytywne z
      wyjątkiem pseudopoetyckiego tekstu i samego początku) i "Węża" (na dzień dobry
      dyskwalifikacja za rażące podobieństwo z utworem wyżej wymienionym). Jest na
      płycie więcej takich numerów jak "Chryzantemy"? Zdobądź się na obiektywizm smile
      • jarboe płyta generalnie mi sie podoba 14.03.05, 16:51
        ma klimat,
        chryzantemy, pani i hiszpański, to chyba moje ulubione kawałki

jest jeszcze jeden, chyba po hiszpańskim, ale nie pamiętam tytułu, teraz nie
        mam płyty pod ręką
        pozdrawiam
      • Gość: muka! Re: LOSTRABANTOS IP: *.aster.pl 14.03.05, 23:54
        Hm, poczatek utworu "Chryzantemy" to pastiszowe nawiązanie do piosenki
        Mieczysława Fogga. Był taki wokalista, bożyszcze babek dzisiejszych nastolatków.
        A może i prababek właściwie. Warto wiedzieć o czym się pisze zanim się coś
        skrytykuje.

A co do "pseudopetyckiego" tekstu... Wilki mają gorsze wink

Z drugiej strony "Rabatki" to pieśń z repertuaru grupy Jak Wolność To Wolność,
        więc trudno czynić z nich atut w twórczości Los Trabantos.
        • nierymek Re: LOSTRABANTOS 15.03.05, 00:49
          > Z drugiej strony "Rabatki" to pieśń z repertuaru grupy Jak Wolność To Wolność,
          > więc trudno czynić z nich atut w twórczości Los Trabantos.

Biorąc pod uwagę, że wokalistka ta sama to jednak jest to jakiś atut wink
        • Gość: glebogryzarka Los Trabantos vs. Mass Kotki IP: 195.245.217.* 15.03.05, 13:39
          > Hm, poczatek utworu "Chryzantemy" to pastiszowe nawiązanie do piosenki
          > Mieczysława Fogga. Był taki wokalista, bożyszcze babek dzisiejszych
          > nastolatków.
          > A może i prababek właściwie. Warto wiedzieć o czym się pisze zanim się coś
          > skrytykuje.

A dlaczego zakładasz, że ja tego nie wiedziałem? Musiałbym być jeszcze większym
          debilem niż rzeczywiście, dziękuję smile
          Nie podoba mi się właśnie ten pastisz. Ot takie "chodźcie wpie..y tu Fogga,
          chociaż nie wiadomo po co, będzie postmodernizm". Pamiętam bardzo ciekawy wplot
          owego kawałka w "Piosenkę trepa" Kazika - o, tam to miało ręce a nogi.
          Dla mnie "Chryzantemy" zaczynają się od pierwszego refrenu. Aha, i wokalistka
          mogłaby trochę popracować nad czytelnością tekstu, bo koniec refrenu jest
          zupełnie nie do odszyfrowania. Ale biorąc pod uwagę to, co go poprzedza ("coś
          jest w środku mego brzucha, czemu rozpad z niego bucha"), może to i lepiej.
          Ale i tak Los Trabantos to mistrzostwo jeśli porównać z Mass Kotkami. Tamto to
          jest dopiero poziom nagrywek czternastolatków na Casio opakowany w miano
          alternatywy. Ciekawe, że akurat tak fatalny zespół jest uznawany przez pismaków
          za sztandarowy dla nurtu (obok SG&RB). Może dlatego, że tylko ten udało im się
          wypromować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka