jarboe 12.03.05, 14:03 jest dobrze, prawda? jest coraz lepiej takie zjawiska rozbudzają nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: LOSTRABANTOS IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.05, 18:07 Zgadzam się w całej rozciągłości, a krótka piosenka o miłości( bratki) to murowany hit ,tylko kto to wypromuje ( linia basu w tym numerze jest rewelacyjna) Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: LOSTRABANTOS 12.03.05, 19:03 A propos zjawisk i Los T. - 17 marca w Diunie gra zespół Gasoline. Zjawiskowy zespół, którego perkusistą jest Darek z LT Odpowiedz Link Zgłoś
jarboe a 20 marca 12.03.05, 22:25 w gdyńskim Uchu wraz z zespołem BRATY Z RAKEMNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: LOSTRABANTOS IP: 195.245.217.* 14.03.05, 14:03 > jest dobrze, prawda? Jeśli mam oceniać po utworze "Trabant", a tylko ten jako wybrany do promocji w mediach słyszałem, to nie jest dobrze. Bezmelodyjne granie dla bezrobotnych filozofów i Łukasza Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: LOSTRABANTOS IP: 195.245.217.* 14.03.05, 14:17 No dobra, znalazłem jeszcze "Chryzantemy" (wrażenie bardzo pozytywne z wyjątkiem pseudopoetyckiego tekstu i samego początku) i "Węża" (na dzień dobry dyskwalifikacja za rażące podobieństwo z utworem wyżej wymienionym). Jest na płycie więcej takich numerów jak "Chryzantemy"? Zdobądź się na obiektywizm Odpowiedz Link Zgłoś
jarboe płyta generalnie mi sie podoba 14.03.05, 16:51 ma klimat, chryzantemy, pani i hiszpański, to chyba moje ulubione kawałki jest jeszcze jeden, chyba po hiszpańskim, ale nie pamiętam tytułu, teraz nie mam płyty pod ręką pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: LOSTRABANTOS IP: *.aster.pl 14.03.05, 23:54 Hm, poczatek utworu "Chryzantemy" to pastiszowe nawiązanie do piosenki Mieczysława Fogga. Był taki wokalista, bożyszcze babek dzisiejszych nastolatków. A może i prababek właściwie. Warto wiedzieć o czym się pisze zanim się coś skrytykuje. A co do "pseudopetyckiego" tekstu... Wilki mają gorsze Z drugiej strony "Rabatki" to pieśń z repertuaru grupy Jak Wolność To Wolność, więc trudno czynić z nich atut w twórczości Los Trabantos. Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: LOSTRABANTOS 15.03.05, 00:49 > Z drugiej strony "Rabatki" to pieśń z repertuaru grupy Jak Wolność To Wolność, > więc trudno czynić z nich atut w twórczości Los Trabantos. Biorąc pod uwagę, że wokalistka ta sama to jednak jest to jakiś atut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Los Trabantos vs. Mass Kotki IP: 195.245.217.* 15.03.05, 13:39 > Hm, poczatek utworu "Chryzantemy" to pastiszowe nawiązanie do piosenki > Mieczysława Fogga. Był taki wokalista, bożyszcze babek dzisiejszych > nastolatków. > A może i prababek właściwie. Warto wiedzieć o czym się pisze zanim się coś > skrytykuje. A dlaczego zakładasz, że ja tego nie wiedziałem? Musiałbym być jeszcze większym debilem niż rzeczywiście, dziękuję Nie podoba mi się właśnie ten pastisz. Ot takie "chodźcie wpie..y tu Fogga, chociaż nie wiadomo po co, będzie postmodernizm". Pamiętam bardzo ciekawy wplot owego kawałka w "Piosenkę trepa" Kazika - o, tam to miało ręce a nogi. Dla mnie "Chryzantemy" zaczynają się od pierwszego refrenu. Aha, i wokalistka mogłaby trochę popracować nad czytelnością tekstu, bo koniec refrenu jest zupełnie nie do odszyfrowania. Ale biorąc pod uwagę to, co go poprzedza ("coś jest w środku mego brzucha, czemu rozpad z niego bucha"), może to i lepiej. Ale i tak Los Trabantos to mistrzostwo jeśli porównać z Mass Kotkami. Tamto to jest dopiero poziom nagrywek czternastolatków na Casio opakowany w miano alternatywy. Ciekawe, że akurat tak fatalny zespół jest uznawany przez pismaków za sztandarowy dla nurtu (obok SG&RB). Może dlatego, że tylko ten udało im się wypromować. Odpowiedz Link Zgłoś