quasthoff 12.03.05, 15:34 Dziś o godzinie 19,25 na radiowej dwójce "Cyrulik Sewilski" Gioacchina Rossiniego z MET.A na tv MEZZO - "Turandot" Pucciniego. www.radio.com.pl/ramowka/audycja.asp?a=51125 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasthoff Halevy 12.03.05, 17:06 Zapomniaem dodać, dziś jeszcze "Żydówka". Jest w czym wybierać a wszystko w jednym czasie. Szkoda, że nie da się roztroić? Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Halevy 12.03.05, 17:36 Jak mi się uda, to będę Cyrulika nagrywał. Co prawda radyjko takie sobie i odbiera nie całkiem audiofilsko , ale jak jakiś czas temu nagrałem Mullovą i Il Giardino Armonico grających Vivaldiego i Handla, to wyszła całkiem przyzwoita płytka z tego . Więc jeśli tym razem wyjdzie, to kopią Cyrulika będę mógł się podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Cyrulik 12.03.05, 21:54 Uff.Dobrze, że zdążyłem chociaż na II akt Cyrulika. Odpowiedz Link Zgłoś
flumen3 Re: Cyrulik 12.03.05, 23:53 a byłem na Żydówce - jednak nie ma to jak opera na żywca Spektakl niezły, choć kilka chwytów rezysera było ni z gruchy, ni z pietruchy, ale scenografia, napięcie, dramatyzm, orkiestra, chór - palce lizać. A z solistów Eudoksja, Leopold i Eleazar - zwłaszcza ci ostatni - pytanie do dyr. TW-ON - czemu nie sprowadzimy paru taaaakich tenorów zza wschodniej granicy????? Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Żydówka 13.03.05, 00:10 Ale mamy to szczęście,że możemy posłuchać taaaakich tenorów w macierzystym teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff TURANDOT 20.03.05, 14:30 Dziś na MEZZO powtórka opery "Turandot" Pucciniego. Kto ogląda? Akurat zaczął się drugi akt. Odpowiedz Link Zgłoś