Gość: kolekcjoner_melodi Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:39 ### niniejszy tekst jest calkiem freeware, napisany zostal przez Rysia z Klanu (i Macius tez tam byl) i mozecie go sobie przerabiac, ulepszac, robic z nim cokolwiek, w kazdym razie jak kiedys bede zapity na jakims (moze swoim weselu) chce uslyszec “Malgosiu z Reala, gorzej mi...” - tekst ludowy, oparty o fakty autentyczne, do melodii szukajcie .mid pt: prijatelji, braco, kumovi” Marko Bulat-a <h1>Małgosiu z Reala, gorzej mi</h1> 1.) Jako życiowy przegraniec, nie jestem taki zły, pół Europy bez guza zjadę, i grosza zarobię. Lecz gdy tylko układać zaczyna się życie mi, na samą myśl o Twej buzi, zaczyna dusza płakać mi. Ref.) Małgosiu z Reala, gorzej mi, nie wiesz jak ciężkie są bez Ciebie moje dni. By przy Tobie być jak za czasów złych, mogę na kasie męczyć się, tak męczyć się ... Małgosiu z Reala, gorzej mi, o każdej innej myślę – czego to nie Ty ? Otoczona bandą myszek złych, a Ty nie widzisz nic, nie widzisz nic ... 2,) Nawet gdy w życiu mi lepiej, bez sensu wciąż tęsknię. Gdy się napiję w obcym kraju, śpiewam ziomom balladę o Tobie. I gdy wracam harować w sklepie, za pieniądze co nieodczuwalne są, pojawia się gdzieś czerwony kubraczek, a już moje oczy - cudów oczekują. Ref.) Małgosiu z Reala ... (ale tak po Serbsku z sercem gamonie) (a oryginal znajdziecie tutaj: tinyurl.com/ba6dv ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endze Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.aster.pl 10.02.06, 12:09 Janerka i Kazik lol Odpowiedz Link Zgłoś
internetauta Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 12.02.06, 16:17 Dałbym "wielki talent", czyli Urszulę i jej Luzy-bluesy w niebie same dziury, czy inne takie tam. Oprócz tego nie muszę wspominać o katowanym przez stacje radiowe latemn 2001 roku "dziele" ich troje "Wstań"... Dziś takich tekstów jest pełno, jak się rozejrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:24 Nie zgodzę się z tym, ze "Powiedz" Ich Troje jest do bani. Ta piosenka jest metaforyczna i ma głębokie prZESŁANIE. Opowiada o tym, ze kazdy jest kowalem własnego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matis Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 07:42 Łagodny przykład poetyckiej działalności "Aborygen niech tańczy na niebie " - wiem to metafora ale czego ? Fajny tekst miał zespół BIG DAY szło jakoś tak " powietrze eksploduje takim nonsensem jak wtedy kiedy poznałem ciebie" - hehe o co chodzi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:22 Z tym Aborygenem Wilków to ta piosenka jeszcze taka najgłupsza nie jest . Sa Gorsze jak np. o tym, jak przylecial z nieba mój wielki przyjaciel, jadłem kanapkę. To ci dopiero jest hymn wszystkich kucharzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klem Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.aster.pl 16.02.06, 19:35 dziewczyna bez zeba na przodzie - czy cos takiego spiewa jak zwykle beznadziejny KAZIK -okropienstwo - ten jego- biezy baranek, biezy motylek - tez jest do kitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 na przedzie miało być !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:23 ja za to uwielbiam "Baranka" i "Dziewczynę...", text jest dla mnie jasny jak słońce Trochę poczucia humoru i głębszego zastanowienia, a na pewno zrozumiesz o co Kazikowi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 24.02.06, 20:24 Bo przenośnie są sa trudne, temu ten tekst jest głupi. Jakbyś miała kiedyś okazję głębiej pomyśleć, to z pewnością byś go docenił(a) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 24.02.06, 23:09 teksty dody,patrycji markowskiej,ewa sonet o rnb .wogole teraz jest masa nowych pseudoartystow nie umiejacych pisac tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipopotam Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 87.207.249.* 22.03.06, 00:14 De Mono - Statki na niebie wszystkie Mandaryny nie wspomnę o ambitnych tekstach Blog 27 Ewa Sonnet - "I...r'n'b" Odpowiedz Link Zgłoś
ola_212 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 27.03.06, 19:59 Haiku Fristajl Sarenka na mrozie nie moze Czeka na ciepły oddech Leśniczy ją głaszcze po udzie Niech sie naje do syta Leci w 3 I jeszcze zespól PIN, tytułu nie znam ale... ''Schowam sie gdzieś/mnie nie zabiorą/ pomyślą że poszedłem już/poczekam na powrót do domu/na powrót aniołów..'' itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Konopko To sa dopiero hity !! IP: *.eranet.pl 28.03.06, 14:58 Odroznilabym teksty typowo grafomanskie jak Bajm, Budka Suflera ( "plaza szly zakonnice... z autobusem arabow zdradzila go..." ) od tekstow smiesznych czasami nawet glupich ale z sensem np Kult, Zacier, Janerka, Pogodno... Ja znalazlam dwa - oba powalajace: Pierwszy to nijaki Tomasz Wachnowski, ktory bardzo chcial byc gwiazda ale chyba nie wyszlo. Piosenka nosi tytul "S.M.S" "Ja mam dobrze, a ona tyle swiata zobaczy Ja mam dobrze, a ona wraca patrzac inaczej Ja mam dobrze, a ona gdzies tam do snu sie kladzie Ja mam dobrze, a ona wczoraj tu, dzis w Kanadzie Refren: To sa stresy, to sa stresy To sa stresy meza stewardessy Ja mam dobrze, a ona w naszym czasie ma manko Ja mam dobrze, a ona znowu Taszkient i Bangkok Ja mam dobrze, a ona - nie ma jej juz od wtorku Ja mam dobrze, a ona - w korku tkwi w Nowym Jorku Latwo przyszlo, a isc Nie chce latwo jak mysl Ktorej wierzyc tak trudno, jak mi Bywa, ze durny los Kaze napelnic szklo Wtedy, kiedy juz nie chce sie pic Ona lata, ja wcale nie, wcale nie jestem gotow Ze cos sie zmieni nagle procz rozkladu jej lotow" Muzyka i slowa: Tomasz Wachnowski piosenka z plyty "Wlasnie tak" 1999 rok/ Sony Music Polska Ludzie toc to tylko zaszyc usta zeby nigdy wiecej tego nie zapiewal i izolowac od papieru. Koszmar ! Zeby bylo jasne, piosenka ma popowe brzmienie i jest traktowana przez ow gwiazdora smiertalnie powaznie Moj drugi typ to nasza "najpiekniejsza" kapela - Budka Suflera z plyty "Mokre Oczy" rok 2002 Piosenka nosi tytul "No i gra" "Kupilem telewizor No i gra Siedze i nic nie widze No i gra Nie wiem czy to cos ze mna No i gra Czy moze jest za ciemno No i gra Rzucilem wczoraj prace No i gra Chyba sie nie wzbogace No i gra Chodze i mysle sobie No i gra Co by tu jeszcze zrobic No i gra Ref. Siedze sobie i gra Chodze sobie i gra Leze sobie i gra Kiedy pokrecone w glowie troche sie ma Poznalem jedna ruda No i gra Myslala, ze sie uda No i gra Ale sie przeliczyla No i gra Bo farbowana byla No i gra Zostal mi telewizor No i gra Siedze i nic nie widze No i gra Nie wiem czy to cos ze mna No i gra Czy moze jest za ciemno No i gra Siedze sobie i gra..." ( Muzyka. R.Lipko slowa A.Mogielnicki ) Za ten tekst dozywotni zakaz wystepowania publicznego. Nieskromnie uwazam, ze to naprawde czolowka bezsensownych tekstow sposrod wszystkich, ktore tu wkleiliscie. No ludzie przeciez to az bolI !! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 28.03.06, 21:04 > I jeszcze zespól PIN, tytułu nie znam ale... > ''Schowam sie gdzieś/mnie nie zabiorą/ pomyślą że poszedłem już/poczekam na > powrót do domu/na powrót aniołów..'' > itp Ostatnio MArcin Łukawski powiedział, że to piosenka o WKU (i jak się wsłuchać to rzeczywiście). Mnie się przypomniała inna piosenka Trójki - zespół Mikromuzik o tym, że "nawet gdy jest źle to dobrze jest". Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 29.03.06, 08:37 "Kiedyś Cię znajdę" niejakiej Reni Jusis. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 09.05.06, 12:22 No a "Tu es Petrus", właściwie w całości??? "Tęcza wstążki"? "Kur zapiał" (nie mówiąc już o tym, że zrobił to trzykrotnie, o czym w Ewangeliach ni ma ani słowa)?? I inne "kfiatki"??? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Chylinska 09.05.06, 12:33 o tym, jak w puste lato za reke z obcym szla a potem gwalcil ja, klamala ze dobrze jej... Albo o tym, jak po jakichs prochach wyladowala w trumnie. Albo jak po tym, ze gdy byl juz blisko (smiej sie smiej) wyszeptal imie lecz nie jej... Przeciez to zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Chylinska 09.05.06, 17:04 no i jeszcze Myslowitz. Szczegolnie wq... mnie piosenka o tym ze kiedy z nieba przylecial jego wielki przyjaciel, ten jadl kanapke i chyba byl chorym czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Chylinska IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:18 Z ust mi to wyjęłaś. Piosenka z niezwykle ciekawym przesłaniem gastronomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.05.06, 21:53 cerekwicka ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
czostor Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.05.06, 00:37 Mocne teksty wydały zespołu punkowe. Pozwole sobie przytoczyc numer legendarnej Siekiery: Czy tu się głowy ścina czy zjedli tu Murzyna czy leży tu Madonna czy tu jest jazda konna siekiera, siekiera, siekiera siekiera, siekiera, siekiera siekiera, siekiera, siekiera ........ Czy w nocy dobrze śpicie czy śmierci się boicie czy zabił ktoś tokarza czy często się to zdarza siekiera, siekiera, siekiera siekiera, siekiera, siekiera siekiera, siekiera, siekiera ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:14 Ej, kto tu ośmiela się wpisywac Myslovitz? Akurat kto jak kto, ale oni piszą jedne z lepszych tekstów w Polsce.. Ale trzeba je zrozumieć, a do tego trzeba nieco więcej pomyślunku, niż do pieśni hiphopolowych czy Michała W. Zresztą widzę, że tu wiecej takich kwiatków - jak można tu np. wpisywac Heya? Nie przepadam osobiście za tym zespołem, ale teksty mają dobre. To sam Kazik..no nie przesadzajcie, ludzie, trochę szacunku do prawdziwych artystów.. Nie zrównujcie ich z bełkotem Ich3 czy discopolo tylko datego, że wam się nie podoba. Ja bym tu w temacie zdecydowanie umieściła Wilki i Łzy za całokształt. Okropny bełkot i grafomaństwo. Najgłupsze z pewnoscią są "Baśka" i "Agnieszka" (he he, tytuł od imion widać nie pomaga.. No i Bajm albo wręcz samą Kozidrak - co do czego, jak widzę, panuje duża zgodność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git slaw Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.stk-net.pl 21.06.06, 23:56 a ja postawie na Suczki - niesamowicie prostacki refren i calosc tez Odpowiedz Link Zgłoś
zajacpoziomka BIG CYC - "Kibel" !!! 23.06.06, 00:28 BIG CYC - "Kibel" !!! ta piosenka jest poza wszelką konkurencją!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: BIG CYC - "Kibel" !!! 23.06.06, 10:27 Czerwone krzaki daje kobiecie znowu jestem na drzewie Nonsens XX w! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasetka Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:33 90%polskich tekstów polskich piosenek jest bez sensu w stylu"Orła cień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszne Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.dwlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:39 Lubie zespol Strachy Na Lachy ale co do cholipy znaczy: "dzien dobry. kocham cie. JUZ POSMAROWALEM TOBA CHLEB" ??? to piosenka o masle czy margarynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.07.06, 16:58 Tak, niejaki "Grabarz" chce uchodzić za inteligentnego, intelektualnego i offowego, a teksty pisze takie, że normalnie żal. Ja to określam mianem "pusta poezja". Kawa w godzinę mogę mu napisać tekstów na całą płytę jak nie będzie miał już weny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:35 A ja go lubię lubię lubię!!! Płyta "Marchef w butonierce" jest genialna i własnie teksty mi się podobają )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpka Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:55 mnóstwo jest takich kawałków... przed chwilą przypomniał mi się kawałek, w szczególności refren, sugababes "push the button" piosenka na pierwszy rzut ucha, spoko, ale tekst tragedia wielką masakrą są dla mnie teksty Beaty, Urszuli nie zapominajmy o "gwiazdeczkach" blog 27 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:40 Beata Kozidrak/Taka Warszawa "Nie dogoni mnie, nie dogonię jej, kiedy tak zrywa się nad ranem Czasem budzi mnie, ginę w niej jak cień, w końcu to całkiem duże miasto Tak jak ja, może kochać, nienawidzieć, tak jak ja, potrzebuję czułych słów Ref.: Mówię tak, mówię nie Bywa, że czasem jestem dziwna jak to miasto Kiedy pierwszy raz przytuliła mnie, czułam się, jakbym była dzieckiem Dzisiaj świat mogę zamknąć w jednej dłoni, lecz nigdy już nie zapomnę tamtych łez" Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
hieroglif1 Magdalena 15.07.06, 12:10 miał namyśli pewnie pewną ilość nieoszlifowanych słów.poetyka tekstów nie zna granic ani słów wyboru a zwłaszcza wyboru słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theroiss Re: Smells Likie Teen Spirit IP: *.satfilm.net.pl 31.07.06, 23:19 Jeżeli ktoś uważa, że słowa tej piosenki są bez sensu to musi być płytki, odsyłam do biografi Kurta, trochę wysiłku i zobaczycie, że słowa mają znaczenie i sens. Nie bez powodu piosenka jest hymnem pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 80.54.68.* 25.12.06, 18:16 "O tym co było między nami bo to już za nami" czyli pani Cerekwicka i "na kolana" Odpowiedz Link Zgłoś
elle_1 Virgin - 2 bajki 28.12.06, 20:02 Snem było życie, dopóki Ty nie pojawiłeś się wtedy w nim. Obudzić chcę się wreszcie lecz nie jestem pewna czy też chcesz. Nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_diclonius Re: Virgin - 2 bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:34 Słynny "sęp milości" to mały pikuś przy innych świadectwach tekściarskiego "geniuszu" Wiśni. Przykład - "Daj mi siebie" - miażdzy: Jak zazdrosnej swej kochance czytam nocą swe wiersze ze strachu przed lękiem wychodzę przed dom na półpiętrze w Kaliskiej z szklanka w ręku po whiskey dotykamy się głosem jest lżej Jestem tchórzem co wstydzi się udźwignąć nasz los wybłagujesz nawet dotkniecie warg jesteś mądrą i piękną kobietą więc po co czy ten ślepiec jest dziś tego wart? Tak bałem się stracić plamiących twórczością wciąż obcych mi doznań mam fart zmruż oczy bez lęku, dziś trzymam za rękę nie puszczę jej więcej bez szans Daj mi siebie, dam Ci mnie gdy się potknę podnieś mnie a gdybym kiedyś zwątpił w nas to daj mi w pysk i popraw raz więc daj mi siebie a dam Ci mnie kocham jak wariat, nie kochaj mniej gdzie będziesz Ty tam będę ja a gdzie ja będę, będziesz tam Doigrał się prostak dziś tracąc co dostał nie było mi łatwo, zamknęłaś mi drzwi traciłem z dnia na dzień nadzieje i siły czekałem już tylko na cud żebrałem o miłość jak chory pustelnik niedługo w szaleństwo bym wpadł na śmietnik nadzieję odniosłem a pychę wyrwałaś mi sama jak kat Czasami tak myślę, że Bóg się pomylił i przypadkiem to szczęście mi dał klucz do serca Twojego przypadkiem już nie był dzięki Panie WMXFM Jesli tego mało, oto inne hity: www.teksty.org/i/ichtroje/niktniekochamniejakmama.php - dałabym wiele, żeby zrozumieć, o co tu biega... www.teksty.org/i/ichtroje/niewielechce.php -"wśród tysięcy krzywych luster" Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 29.06.07, 12:13 Wszystkie teksty piosenek Gosi Andrzejewicz, plycizna do kwadratu, no i feministyczne (nie smieszne a zalosne) Kasi Klich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzio Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:07 babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe babe i tyle, nic więcej, taki tekst. Ostatnio puszczany jest ten kawalek na vivie. Nie znam tytulu, ani autora tekstu ))) Odpowiedz Link Zgłoś
skuba88 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.07.07, 17:28 Wchodzę dzisiaj do sklepu i słyszę,że leci radio eska, a tam taki hicior: "chcę byc znowu szczęśliwaaa, dłużej tego nie wytrzymaaam, już nic nie ma między namii, ale nie chcę cię ranić.." (mniej więcej) a do tego jakiś badziewny podkład. Załamka. Wystarczy napisać kilka linijek wypocin na kolanie, dodać do wycia podkład z komputera i już jest "przebój". Odpowiedz Link Zgłoś
xetras Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.01.16, 13:35 Do tańca zwariowanego to są i wariackie melorepetycje. Chociażby: Fatboy slim - PUSH THE BUTTON SLASH DOT DASH, Również do tańca są : Formacja nieżyvyh shabuf - Kibel (Najgłupsza piosenka świata) -DADADA Eric Prydz - Call on me Z najdziwniejszych i bez sensu, bo chyba tylko na użytek jednorazowego szoku : -"Babaluba" krakowskiej formacji Piotra Marka o nazwie Düpą Już "Hoża Moyra" też ich jest najzupełniej do ogarnięcia. W razie potrzeby wujek Googoł pomoże Odpowiedz Link Zgłoś