Dodaj do ulubionych

JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE?

IP: *.szwajcarska.pl 22.03.05, 14:28
Czy wiecie może gdzie jest jakiś wykaz w sieci czasopism muzycznych
wydawanych w Polsce?
Bardzo mi to jest potrzebne.
Jakie tytuły i do są kogo skierowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? IP: 213.17.128.* 22.03.05, 14:42
      Łatwo wyguglać - a poza tym Katalog Mediów Polskich, dostępny w necie tutaj:
      media.onet.pl/pr_index.asp
      • Gość: Inka_26 Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? IP: *.szwajcarska.pl 22.03.05, 14:57
        O dzięki! smile Ale jak znacie coś jeszcze to będę wdzięczna smile
        • tomash8 Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? 22.03.05, 15:14
          Coś jeszczesmile :
          - Pasażer -fanzin poświęcony muzyce Hardcore/Punk (głównie) ukazuje się raz do roku
          - Seven Gates of hell - zin poświęcony muzyce black i death
          - Mega-sin - j.w.
          - Heavy metal pages - magazyn poświęcony muzyce heavy, hard, power, prog i thrash
          - Pure metal - j.wsmile
          Wymieniłem te ważniejsze, dostępne w empikach, które pominięto w onetowym
          wykazie... z mniejszych wiem jeszcze o Bad taste magazine(chyba kontynuacja
          nieistniejącego już Morbid Noizza), United Blood)hardcore).

Poza tym tamten indeks jest nieaktualny - morbid noizz, novum vox mortis i tylko
          rock już nie istnieją... tylko rock przekształcił się w teraz rock, thrash'em
          all to obecnie dwumiesięcznik a nie miesięcznik, do mystic arta nie jest
          dołączana płyta... jeśli w tylko metalowych tytułach jest tyle błędów to strach
          pomyśleć co jest z resztąsmile
          • jedynyprawdziwykajtos Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? 22.03.05, 15:24
            zapomniałeś o Garażu(pismo dla punków, hardcore'owców, rastamanów, rude boysów,
            modsów i psycho\rockabillowców)
            • tomash8 Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? 22.03.05, 15:26
              jedynyprawdziwykajtos napisał:

> zapomniałeś o Garażu(pismo dla punków, hardcore'owców, rastamanów, rude boysów,
              >
              > modsów i psycho\rockabillowców)
              >

Bo garaż jest w wykazie z linku w drugim poście
              • jedynyprawdziwykajtos Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? 22.03.05, 15:29
                wiem, sorry nie zauważyłem
    • Gość: Gość portalu Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? IP: *.piotrkow.net.pl 23.03.05, 02:28
      BRUM, Magazyn Młodych Bandytów, Nasz Dziennik (gazeta satanistyczna).
      • Gość: Inka_26 Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? IP: *.szwajcarska.pl 23.03.05, 12:02
        Dziękuję Wam bardzo ale akurat w czasopismach metalowych to orientuję się
        najlepiej smile
        Chodzi mi też o inne tytuły a właściwie to wszystkie gazety muzyczne jakie
        wychodzą w Polsce.
        A co do BRUMU to już dawno go nie ma.
    • spokojni1 Re: JAKIE CZASPISMA MUZYCZNE SĄ W POLSCE? 23.03.05, 17:10
      Są jeszcze:
      - Arlezine - nieregularnik, tematyka podobna jak Pasażer czyli hardcore/punk
      może trochę bardziej w stronę hardcore'a
      www.serpent.pl/prasa/arlezine/
      - Antena Krzyku - nieregularnik, znaczna częśc poświęcona muzyce, bardzo dużo
      recenzji płytowych (różne rodzaje muzycznego tzw. "undergorundu"), częśc
      poświęcona różnym zjawiskom w tzw. "undergroundowej" kulturze, ostatnio znowu
      jednak słyszałem pogłoski o zawieszeniu działalności
      sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=7100
      - Glissando - kwartalnik (do tej pory wyszły dwa numery), opisuje szeroko
      pojętą muzykę współczesną, muzyka rockowa zajmuje tutaj niewielką część (np.
      Sonic Youth, Velvet Underground), reszta nt. współczesnej muzyki poważnej i
      jazzu
      www.glissando.pl/
      - Jazz & Classics - chyba nieregularnik, ciekawie opisana muzyka klasyczna,
      współczesna, jazz. brak www. wzmianki na:
      www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Wiadomosci&Id=196
      jeszcze niedawno ukazywał się miesięcznik Zine (wyszły trzy numery i padli, ale
      coś wspominają o uruchomieniu serwisu internetowego)- szeroki zakres muzyki
      rockowej
      www.zine.com.pl/index.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka