Dodaj do ulubionych

1.000.000 fanek może się mylić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:16
Nie rozumiem, skąd u autora tyle jadu. O gusta nie należy się kłócić i tyle.
Skoro jest moda na old-school'owy strój, takież samochody to i powrót do tego
rodzaju muzyki nie powinien dziwić. Przecież żyjemy w demokracji i każdy z
nas ma prawo słuchać tego co mu się żywnie podoba. Jeśli mi jakiś rodzaj
muzyki nie odpowiada to po prostu sięgam po pilota (względnie myszki smile ) i
zmieniam muzę smile
Obserwuj wątek
    • Gość: M&M 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.05, 20:16
      Robert, jak możesz stawiać Peję obok Flinty!!!!
      • archi-tect OBCIACH jest COOL 14.04.05, 14:59
        fantastycznie, ze wracaja - cos sie dzieje, jest ferment

i niech sobie krytycy jezdza - przeciez w muzyce chodzi o to, by sie ludzie
        bawili, a jak ktos chce sztuki, to do filharmonii, a nie na koncert

a tym bardziej nie na koncert TSA smile))
        • Gość: Syfon Re: OBCIACH jest COOL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:47
          Ferment... buhahahahahaha!!!
        • Gość: Sfermentowany Re: OBCIACH jest COOL IP: *.chello.pl 14.04.05, 19:29
          Ferment mnie powalił. Z niego będzie niezły kompost*, ale kultury muzycznej w
          naszym kraju to on nam raczej nie użyźni.

BRAWO dla autora za nazwanie rzeczy po imieniu!

*) nie mylić z Compost'em

• Gość: sundance Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: 62.181.175.* 14.04.05, 16:15
        Autor jest krytykiem i wyrazil swoja opinie. Jad? Nie sadze. I tak lagodnie
        potraktowal Papa Dance i Kombii. Piosenka o pokoleniu jest po prostu tragiczna,
        jezeli chodzi o tekst. O czarnym sniegu nie wspomne, bo nawiazuje do stylistyki
        diskopolowej. A poza tym nie mozna zapominac, ze moda na obciach opiera sie na
        dystansie do niego. A jezeli ktos przekroczy granice smiesznosci, to sam staje
        sie obciachowy, a podobno nie o to w tym chodzi, nieprawadz Aniu?
    • gsmkomis Re: 1.000.000 fanek może się mylić 13.04.05, 20:55
      a radio Zet bezprzerwy wałkuje te same kawałki aż płyta się zedrze.
    • Gość: Liking_music Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:09
      Od dawna czekałem na powrót Papa Dance'u i Kombi (teraz Kombii). Jestem
      szczęśliwy, że wrócili. Do 30-tki mam kawałek, ale pamiętam ich muzykę, klimat
      i dobrą zabawę słuchających. Autor tego wyjątkowo uszczypliwego tekstu jest
      prawdopodobnie miłośnikiem satanistycznego rocka lub taniego pseudohiphopu, bo
      zespoły, na których temat tak beznadziejnie się wypowiedział dokonały bardzo
      wiele dla polskiej muzyki rozrywkowej, o czym wie każdy nawet bezstronny co do
      muzycznego gustu Polak. Pozdrawiam fanów Kombii i Papa Dance !!!
      • Gość: Pamietajacy Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:18
        Niestety! Zgadzam się z autorem artykułu. Kombi, Wanda Kwietniewska, czy takie
        kuriozum jak Martyna Jakubowicz toz to dramat jest!!! Straszna chała. A cały
        Kapitan Nemo już dawno powinien z honorem na oceanu dnie lec! Im chyba dają
        zastrzyk adrenaliny przed każdym występem. I nie chodzi tylko o ich wiek. Jakby
        teraz zaczynali karierę to by w ogóle nie zaistnieli. Chyba. Bo tacy "artyści" z
        Myslovitz to też niezwykłych "lotów" (głównie w dół) wytwór produkcyjny...
        • mallina Re: 1.000.000 fanek może się mylić 14.04.05, 00:35
          co masz na mysli piszac "takie kuriozum jak Martyna Jakubowicz"?
          piosenkarka nie czyni zadnych "comebackow" pod publiczke, jej tworczosc nie musi
          sie Tobie podobac, acz okreslanie jej chala jest jednak nie na miejscu.

a okreslenie zespolu Myslovitz "wytworem produkcjnym" jest pomylka
          • Gość: Syfon Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:49
            Właśnie...
            W doomach z betoonu... nie ma wolnej miłośćiii...
            Odczepić się od Martyny!
            • grimsrund Re: 1.000.000 fanek może się mylić 14.04.05, 23:46
              Racja!

Trawestując (nie)świętego patrona tutejszego ustrojstwa rzeknę: odp****** się
              Pan od Martyny J.!
              • Gość: " Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.chello.pl 27.04.05, 14:12
                "puk puk pukam do nieba bram...."

buahahahahahahahaha...
        • Gość: Sv Chała zwykle najpopularniejsza... IP: 82.160.112.* 14.04.05, 09:36
          Niestety muszę rownież, przynajmniej w 90% zgodzić się z autorem artykułu. Być może o gustach się nie dyskutuje i być może Kombii Nemo i pare innych szmir zostało zjechanych ponad miarę niemniej... to co robią jest dla mnie żenujące. Rozumiem, ze brakować im może nieco pieniążków, ale myślę, że żaden z szanujących się artystów nie wyskoczyłby z ponad 20-letnim odgrzewanym daniem, które pomimo, że nigdy świetnie nie smakowało, to teraz jakby i pleśnią porosło.

Wszystko to dlatego, że nie jestem raczej fanem popu, co w przełożeniu na ww zespoły oznacza "tandetę i plastik" wobec których czuję jedynie zażenowanie (w przeciwieństwie do np hiphopu którego "jedynie" nie lubię). Być może artyści którzy wyparli owo "badziewie estradowe", tacy jak np Kazik z Kultem, nie są już tak aktywni, być może nie każdy przepada za Myslovitzem (który mnie osobiście nie przeszkadza) i nowszymi formacjami, ale oni jednak coś nowego tworzą/tworzyli, a nie tylko "odgrzewają".
    • Gość: Jacenty Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.chello.pl 13.04.05, 21:14
      Krytyk to taki zawód, którego Sankowski jest przedstawicielem. Ma prawo zjechać
      wszystko, co mu się nie podoba, bo za to mu płacą. Tyle.
    • tomash8 Re: 1.000.000 fanek może się mylić 13.04.05, 21:36
      Boooooooooooże czy ten pajac Sankowski widział jakiś koncert reaktywowanego
      Mchu?! jeśli nie to niech się nie wypowiada na ich temat...no ale żeby zobaczyć
      w akcji Mech to trzeba było jechać na Woodstock lub Hunterfest, a wiadomo że
      największym i najlepszym festiwalem w Polsce jest Węgorzewo, z gwiazdami typu
      Chylińska czy Łzy... Nikt nikomu nie karze słuchać Papa Dance czy Kombii, ale
      ich popularność NIE powinna dziwić, chyba każdy kraj ma takich wykonawców, no nie?
      • Gość: terry Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.aster.pl 13.04.05, 21:55
        A ja ostatnio uzupełniłem płytotekę o albumy z dzieciństwa. Największe hity
        Papa Dance oraz Kombi (też stare hity) zajmują ważne miejsce na mojej półce.
        Nowe wytwory tych grup to już badziewie nijak mające się do starego stylu. Ale
        tamte nagrania, tamten klimat to była Muzyka przez duże "M". Nie to co
        dzisiejsze popłuczyny, jakieś hiphopolo, denne Sistars, różni Makowieccy i inne
        tragiczne Flinty. Żenada!
        • ashton Zgadzam się! 14.04.05, 10:49
          Wszelkiego rodzaju reaktywacja mierzi mnie, niezależnie od gatunku
          powracających zespołów. Jak dotąd NIKOMU nie udało się "po latach" powrócić w
          niezłym stylu...
          A muzykę lat '80 poważam bardzo i praktycznie nie wychodzę poza te klimaty.
          Chyba w żadnej innej muzycznej "epoce" nie sąsiadowały ze sobą tak różnorodne
          gatunki. Dla każdego coś miłego smile
          • rael75 Re: Zgadzam się! 14.04.05, 11:02
            ashton napisała:

> Wszelkiego rodzaju reaktywacja mierzi mnie, niezależnie od gatunku
            > powracających zespołów. Jak dotąd NIKOMU nie udało się "po latach" powrócić w
            > niezłym stylu...

A King Crimson?
        • Gość: gonada Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 15.04.05, 11:53
          całkowicie sie z tobą zgadzam terry. na dzień dzisiejszy w ramach muzyki
          komercyjnej serwowany jest totalny chłam. co prawda te wielkie come backi nie
          sa może zbyt górnolotne, ale na pewno przyjemniej się tego słucha niż większość
          nowych wykonawców. nie chcę nikogo z nowych "artystów" obrażać gdyż nie taka
          moja rola, a lepiej mieć jakiekolwiek zajęcie niż stać w kolejce po zasiłek
    • Gość: Redbul Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:01
      To jest chyba jakiś cyrk. Kto słyszał, żeby w ogóle porównywać jakichś pejów
      strzelajacych z flinty do KOMBII czy Pupa Dance wink ???
    • Gość: Jolunia_x Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:05
      Mam pytanie. Czego pan słuch panie Sankowski? Jest ktoś, kto nie jest dla pana
      synonimem bezguścia, beztalencia itd.? Może tylko pan jest tylko wzorem siebie?
      Smutna sprawa.
    • Gość: Obiektywny Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:10
      Fakt, ogólnie rzecz biorąc, jeżeli chodzi o Kombii to kiszka z bolcem
      (poza "Sen się spełni(ł)"), Papa Densu nie słyszałem jeszcze, ale może i będzie
      to samo. Ale ogólnie to z muzą cienko kraj stoi, bez względu na rodzaj. Może
      następne płyty będą lepsze. W końcu dawno nie nagrywali, dajmy im szansę, może
      jeszcze coś dobrego w tym wieku zaśpiewają.
    • Gość: Rysław Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:13
      Hola, hola zły człowieku. Dla mnie lata 80-te nie były tandetne.
      Przesadziliście troche.
    • dan_ost Re: 1.000.000 fanek może się mylić 13.04.05, 22:20
      Brawo panie Robercie! swieta prawda.
    • Gość: Ozz w sprawie Bielizny IP: 81.6.129.* 13.04.05, 23:29
      płyta Bielizny może nie jest rewelacyjna, ale jest dobra, pan redaktor jak
      zwykle zdecydował, że najgorszy utwór na płycie jest najlepszym, nie należy się
      łudzić, że Janiszewski pomiędzy promocjami w Tesco stworzy drugiego 'Borsuka'
      lub 'Stefana', ale utwory Kiedy cię zdradzę, Jak zdobyć dziwną dziewczynkę i
      Wściekły kret są po prostu świetne aranżacyjnie i dla nich tylko warto tą płytę
      mieć.
      pozdrowienia dla dr. Granata
      Ozz
      • grimsrund Re: w sprawie Bielizny 14.04.05, 23:51
        Ano warto! Lepszy doktor Granat niż doktor Wieczerzak... smile
    • Gość: mmx Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:57
      Krytyk od siedmiu bolesci ... tu macie fragment pewnego ciekawego tekstu
      pochodzacego ze strony kumple.blog.pl/archiwum/?rok=2003&miesiac=10
      [zachowana pisownia oryginalna]

"Piątek wieczorem. Kraków. Żydowski Kazimierz. Alchemia na ulicy Estery 5.
      Odbywa się wręczenie nagród Znaku dla Michała Olszewskiego a potem koncert
      dziewczyńskiego zespołu Andy. Na sali Jerzy Illg, pracownicy wydawnictwa Znak
      i "Wyborcza". Podczas koncertu w pierwszym rzędzie siedzi rednacz Znaku a zaraz
      obok niego PDW, który wszystko rejestruje na kamerze. Obok PDW krytyk
      muzyczny "Wyborczej" Robert Sankowski, który zaczyna wołać w stronę
      wokalistki: "Rozbierz się! Rozbierz się!". W pewnym momencie do Sankowskiego
      podchodzi jedna z pań ze świty Illga i mówi: "Stul pysk".

Tyle w temacie pana "krytyka" ...
    • Gość: bezorgraniczen Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 00:15
      a odp. sie pan od kombi. naucz sie grac na gitarze tak jak skawinski i potem
      komentuj, zaden z dzisiejszych polskich pop wykonawcow nie moze sie rownac z
      tym co kombi robilo 20 lat temu, szkoda tylko, ze nie ma juz tego lysego co
      gral na klawiszach i commodore 64.
    • Gość: mike Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:42
      nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze Kombi przed laty mialo tandetną estetykę.
      Ten zespół repzrezentował niezły poziom, oczywiście w ramach obowiązującej
      wówczas mody - można ją oceniac róznie, ale nie wiemy przecież jak zostanie
      ocenione to, co jest obecnie uznawane za modne. Raczej teraz Kombi jest
      tandetne. Za to co robili 20 lat temu nie ma co się wstydzić.
      • Gość: Yarecki papa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.05, 00:49
        "Jedzmy gó......60.000.000.000 much nie może sie mylić"
    • Gość: smakosz Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.cff / *.sqp.fr.Internet-classique.siris.net 14.04.05, 08:28
      Oczywiscie "de gustibus non diputandum est", ale bezguscie trzeba zwalczac
      ogniem i mieczem !
      Rap i hip hop na smietnik !
    • Gość: M Red. Sankowski rozczarowawl mnie... IP: *.idea.pl 14.04.05, 08:53
      ...swoja recenzja ostatniej plyty Bjork. Takiego kuriozum nie czytalem od dawna.
      Od tamtej pory nie wierze recenzjom tego pana. Ale zespolow Papa Dance i Kombii
      nie trawie, choc szanuje wszelaka publicznosc. Pozdrawiam
    • Gość: eg Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.toya.net.pl 14.04.05, 08:56
      "...Dużo tak, po co tak? Nowe kiedy coś, aa?
      Nie lepsze będzie niż ostatnie razy dwa
      Bo czemu to złe? Dlaczego by nie?
      O gustach przecież ciągle dyskutuje się..."
    • Gość: Lecho Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.teleton.pl 14.04.05, 09:27
      Szmira czy nie - to rzecz gustu ale interesuje mnie za czyją kasę produkuje się
      te rzeczy, kto je kupuje i reklamuje ? To jest po prostu kolejna próba
      zrobienia kasy. Nie sądzę aby to ci wykonawcy byli autorami całego zamieszania.
      Z drugiej strony. zobaczycie ile tych kapel wystąpi w lecie na wszystkich
      darmowych imprezach sponsorowanych przez władze, samorządy itd. i to wystapią
      za niezłą kasę, bo taka jest wola i zapotrzebowanie narodu.
    • Gość: play Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.teleton.pl 14.04.05, 09:29
      Z miłą przyjemnością donoszę, że pan Sankowski zaczyna odrabiać straty i pisze
      coraz celniej. Powodzenia !!!
    • Gość: betam Eat shit -- a million flies can't be wrong. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:32
      Jak dla mnie tytuł płyty to idealne nawiązanie do zacytowanego w tytule hasła
      anty McDonald. Pytanie czy zamierzone...
      • braineater Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. 14.04.05, 09:41
        A w sumie skąd nagłe oburzenie?
        Przecież niczym te kombaki nie odstają od niekończących się wypocin muzycznych,
        kapel typu Bajm, Manaam czy Budka Suflera, a przewagą papa dancu i
        kombiinatorów jest fakt, że przynajmniej dali ludziom od siebie dychnąć na parę
        lat.
        Pozdrowieniasmile
        • szczepan2 Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. 14.04.05, 10:27
          Oczywiście, że nie ma sie o co oburzac. Żyjemy w kraju głuchych gdzie sukcesy
          święcą tacy grajkowie jak Budka S, Bajm i całe Zagłębie Lubelskiej Szmiry. A
          Varius Manx i maestro Janson ? A Lady Pank, De Mono, którzy juz dławia się
          swoimi ogonami ? Skoro wraca Mech, czekam na zespoły takie jak: Gayga & Prorok,
          Jeep, Ozzy, Klincz, będzie "grubo".
          • Gość: Wyczekujący Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. IP: *.chello.pl 14.04.05, 19:42
            Jak wróci Grupa Rockowa BANK to będzie koniec świata.

Pamięta to ktoś?

smile))
            • mallina Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. 15.04.05, 00:21
              Gość portalu: Wyczekujący napisał(a):

> Jak wróci Grupa Rockowa BANK to będzie koniec świata.
              >
              > Pamięta to ktoś?
              >
              > smile))

taksmile))
            • nefil Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. 15.04.05, 20:01
              Gość portalu: Wyczekujący napisał(a):

> Jak wróci Grupa Rockowa BANK to będzie koniec świata.
              >
              > Pamięta to ktoś?
              Chlopie, spozniles sie wink

www.rockbandbank.com/
          • Gość: Marek Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:19
            Myślę że muzyka lat 80-tych była super!
            Sam jestem fanem Gaygi i bardzo bym się cieszył żeby powróciła!
            GAYGA WRACAJ!!!
            • Gość: Anka Re: Eat shit -- a million flies can't be wrong. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:29
              Człowieku, który napisałeś ten artykuł: JESTEŚ JEDNYM WIELKIM OBCIACHEM!!!
              Muzyka lat 80 była jedyna w swoim rodzaju, miała swój styl, a nie tak jak dziś
              sama amerykańska szmira!
    • Gość: Markstrix Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.stw.pl 14.04.05, 10:21
      Proponuję, aby autor artykułu choćby jeszcze raz przekartkował dzieła K. Marksa,
      gdyż to co pisze mija się z prawdą. Zdanie wyjęte z kontekstu nie zawsze jest
      prawdziwe. Poza tym - nie tylko muzyka może być tandetna, ale i artykuły
      niektóre w GW - ten jest tego znakomitym przykładem.
    • Gość: depmod Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:24
      Z tego wszystkiego najbardziej zadziwia mnie zespół Kombi z Panem Skawińskim na
      czele... Facet zmienia style muzyczne jak rękawiczki, najpierw Kombi, Skywalker
      (chyba tak to sie nazywało) potem ONA, teraz Kombii. Co to wszystko ma wspólnego
      z muzyką? To przeciez tylko zwykły biznes jest... grają to co sie najlepiej
      sprzedaje, szmira i nic wiecej... Co do Papa Dance to sie nie wypowiadam, to
      dopiero jest tandeta, w sumie jak głupia nazwa zespołu tak głupia muzyka chciało
      by sie powiedziec.
    • Gość: superhuman Re: 1.000.000 fanek może się mylić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:46
      Nie widzę jakiejś wyjątkowej porcji jadu w powyższym artykule...
      Po prostu ktoś miał takie zdanie na ten temat, wg mnie jak najbardziej słuszne.
      A wyjaśnienie jest zupełnie jasne, muzyka powinna się rozwijać, a nie cofać i to w stronę Białorusi...Przecież kilka z tych zespołów było już w latach 80 synonimem tandety, a nic nie wróży zmiany stylu...A jeśli chodzi o komentarz na końcu artykułu to jest wspaniałym podsumowaniem kondycji polskiej muzyki, w której coraz częściej widzimy,że lepiej wydać płytę gwiazdy serialu (bo jest szansa na jakąś tam sprzedaż) niż zainteresować się kimś nowym , ciekawym...z tym, że w niego trzeba bybyo zainwestować...
    • princealbert glupoty pisze 14.04.05, 11:36
      Ja np. lubie sobie posluchac Kombi bo kojarzy mi sie z dziecinstwem, czyms
      milym i optymistycznym.

Na codzien slucham jazzu, wiec niech mnie autor nie wrzuca do jednego wora z
      ludzmi, ktorzy innej muzyki od Papa Dance nigdy nie znali.
      • legionista999 Papa shit 14.04.05, 11:52
        Teledysk jest strasznie chałowy. Na najsłabszym sprzecie robi sie lepszą muzyke
        niz oni na instrumentach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka