Gość: terrr IP: *.pl / 192.168.0.* 25.06.02, 13:10 utwierdzila mnie w tym ostatnia plyta... kto jest za niech sie wpisze, bo nie znam ani jednego czlowieka ktory by uwazal tak jak ja, wszyscy sa w nich zapatrzeni jak w obrazek.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 62.233.169.* 25.06.02, 13:35 co za bzdura - w sztuce nie ma pojęcia najlepszy najgorszy - nie ma kryterów porównawczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 26.06.02, 11:45 Niby nie, a jednak są. Jednak to Mozart był lepszy niż Salieri. A Myslowitz to faktycznie przereklamowany bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 25.06.02, 13:41 Najgorszy to może za dużo powiedziane. Znam gorsze. Natomiast nie lubię ich całym ciałem, sercem i umysłem. Do odstrzału. Brak pomysłów, rzyg, nuda, niepotrzebnie zabierają pieniądze, które można by wydać na kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.06.02, 13:51 Wcale nie jestem w nich zapatrzony, to na pewno nie jest jeden z moich ulubionych zespołów. Ale zastanów się proszę nad tytułem tego wątku. Czy naprawdę według Ciebie za żadną cholerę nie da się znaleźć w Polsce gorszego zespołu niż Myslovitz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.02, 15:53 wiecej takich "najgorszych" zespolow i moze w koncu polska nie bedzie sie kojarzyc z wodka kielbasa chopinem i vaderem*ggggggggggggg Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 25.06.02, 15:54 Więcej takich zespołów i uśniemy na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.02, 16:07 sen to zdrowie..jedni usypiaja a drudzy lubia taka wlasnie swego rodzaju sennosc.. osobiscie nie czuje sie rozczarowana plyta a nawet przeciwnie...czesto slucham i jakos sen wieczny mi nie grozi.. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 25.06.02, 16:14 Dobra, tak się można droczyć cały czas. Ty ich lubisz, ja nie. Nawet nie słuchałem ich nowej płyty, więc startuję z poziomu uprzedzeń i negacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.02, 18:46 no kochany..to o czym ta mowa)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.de.ihost.com 26.06.02, 11:48 Gość portalu: mallina napisał(a): > wiecej takich "najgorszych" zespolow i moze w koncu polska nie bedzie sie > kojarzyc z wodka kielbasa chopinem i vaderem*ggggggggggggg a co masz przeciwko Chopinowi i Vaderowi, ze stawiasz ich w nieciekawym towarzystwie wodki i kielbasy???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 217.97.164.* 26.06.02, 13:19 a ja lubie kiełbase! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 23:16 a co wy wszyscy macie przeciwko wódce (że o kiełbasie, Chopinie i Vaderze nie wspomnę)?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 19:01 Gość portalu: mallina napisał(a): > wiecej takich "najgorszych" zespolow i moze w koncu polska nie bedzie sie > kojarzyc z wodka kielbasa chopinem i vaderem*ggggggggggggg no wiesz co!!!!na Vadera sie rzucasz!i to jeszcze jakiegos chopina z Nimi w jednym rzedzie,tez cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoof Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 2.3.STABLE* / 127.0.0.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 18:18 wasz gust śmierdzi ... świeżą kielbaske to zostawcie na ognisko ...... vader??/smutny śmiech .....zastanawiam sie kto z was spali sie pierwszy na stosie kristen, blimp ,poostki... ścianka Wdzieku.. .............gimnazjaliści grzmienia ..........szkoda czasu ..drewna brakk..buahhhhhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkment Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 2.3.STABLE* / 127.0.0.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 18:25 Gość portalu: spoof napisał(a): > wasz gust śmierdzi ... świeżą kielbaske to zostawcie na ognisko ...... > vader??/smutny śmiech .....zastanawiam sie kto z was spali sie pierwszy na > stosie > kristen, blimp ,poostki... ścianka Wdzieku.. .............gimnazjaliści > grzmienia ..........szkoda czasu ..drewna brakk..buahhhhhhhhhhhhhhh---------- folkment zmarnował czas i napisał: kolego spoof ,dostarcze troche opału ....niech sie Spali smutny VADER ......... szkoda lata ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 17:39 Nie wiem czy najgorszy, ale ja ich nie lubię. Denerwują mnie ich przesłodzone brit-popowe melodyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka tak marcel plus total po angielsku IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 25.06.02, 17:45 tez nie wiem czy najgorszy ale ta zrzynka z britpopu to zenada. a kto slyszal po angielsku spiewy? myslalam ze to pani wokalistka jaka spiewa glosem rzewnym. po co promowac brak oryg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: *.acn.waw.pl 25.06.02, 17:58 Nie ma zespołu na Świecie, który Wam się podoba, każdy dostaje kopniaki i Pink Floyd i The Beatles, nie ma świętości to nie forum tylko strzelnica, pisałem o tym nie raz. Myslovitz to solidny zespół, doskonale rozumiejący czas w jakim tworzy. Kibicuję im od dawna, uważając, że to jedyna w tej chwili polska formacja, która poza granicami ma jakąś szansę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taczecia Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 25.06.02, 18:18 Kazdy mysli inaczej. Moim zdaniem M nie ma szans na swiecie bo a/ facet fatalnie brzmi po angielsku - piszczy b/ nikt nie bedzie sie podniecal kalka czegos co juz w zasadzie jest przeszloscia w miejscu powstania (uff). Maja natomiast szanse na wystepy dla Polonii... to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowego i innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: *.acn.waw.pl 25.06.02, 18:51 Gość portalu: taczecia napisał(a): > Kazdy mysli inaczej. Moim zdaniem M nie ma szans na swiecie bo > a/ facet fatalnie brzmi po angielsku - piszczy > b/ nikt nie bedzie sie podniecal kalka czegos co juz w zasadzie jest > przeszloscia w miejscu powstania (uff). Maja natomiast szanse na wystepy dla > Polonii... > to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowego i > innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepiej) No i w koło jest wesoło, nikt nie ma szansy, każdy jest dołujący lub obciachowy, jak to zwykliście pisać. Mam propozycję, piszcie o tych wykonawcach, których cenicie ,lubicie, może to będzie bardziej konstruktywne. Przecież to beznadziejne ktoś podaje tytuł wątka, czyli cel ataku i się zaczyna, znam nie znam ale przyłożę lub dokopię, to więcej niż łatwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taczecia Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 25.06.02, 18:55 powtarzam, kazdy mysli inaczej. ja tylko wyjasnilam dlaczego moim zdaniem M nie ma szans na swiatowa kariere. watki typu "a bo ten to jest taki" bywaja rozne, ale sa czesto smieszne. w koncu forum smiertelnie powazne jest chyba tylko z nazwy co nie? nudno by bylo. cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: *.katowice.agora.pl 26.06.02, 09:48 Gość portalu: taczecia napisał(a): > > to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowego i > innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepiej)^^ TO CHYBA JAKIŚ ŻART Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka Re: Kayah i Bregovic 26.06.02, 11:00 Go�ć portalu: MB napisał(a): > Go�ć portalu: taczecia napisał(a): > > > > to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowe > go i innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepi > ej)^^ > > TO CHYBA JAKI� ŻART Żart nie żart, ale jak w zeszłym roku zawitałam do pieknej Pragi, z pasażu przy ruchliwym mo�cie Karola dobiegała własnie ich muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoof Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: 2.3.STABLE* / 127.0.0.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 18:33 Gość portalu: MB napisał(a): > Gość portalu: taczecia napisał(a): > > > > to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowe > go i > > innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepi > ej)^^ > > TO CHYBA JAKIŚ ŻART > folk napisał: bardzo nieśmieszny żart po raz ta3 ppp po raz 3 ,laloonioo lepiej nie wstawaj ze snu, nie warto ,szkoda lata....)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: *.atol.com.pl 30.06.02, 11:38 Gość portalu: taczecia napisał(a): > to juz taka kayah z brego mialaby wieksze szanse, bo cos w miare nowego i > innego (plus nie moga wtedy porownac i powiedziec ze to juz bylo i to lepiej) Nowogo , moze W Polsce , ale nie na Balkanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acur Re: Myslovitz to ... Wy jak zwykle IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 26.06.02, 06:35 Gość portalu: Kosa napisał(a): > to jedyna w tej chwili polska formacja, > która poza granicami ma jakąś szansę. a co to za kryterium?????? czy grupa, która nie ma szans na zaistnienie poza granicami jest już nic nie wart? no, oczywiście w przypadku M najważniejsze jest aby zaistnieć gdzieś w okolicach Londynu czy Manchesteru, nawet kosztem oryginalności.... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Niezupełnie 26.06.02, 07:40 Myslovitz jest zespołem na wskroś beznadziejnym, ale nie jest na pewno najgorszy - nie zapominaj o Ich Troje, Łzach i innych takich. Myslovitz jest mimo wszystko o klasę wyżej, chociaż do słuchania też się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 213.158.197.* 26.06.02, 08:39 no jasne. trzeba słuchać zespołów ludowych, które tak wiele wnoszą świeżości i radości w smutny żywot nasz. Brathanki, Golce itp. To są dobre zespoły! To forum to banda zawistników. Za wyjątkiem paru metali, którzy nie negują wszystkiego poza swoim ukochanym gatunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Ach jak przyjemnie 26.06.02, 08:46 Masz rację - to forum to sabotaż. Zostało założone przez fanów "Mazowsza" w celu pognębienia Artura Rojka i udowodnienia mu, iż są kobiety, które potrafią zaśpiewać wyżej od niego. P.S. Przywdzianie stroju ludowego przez wokalistę Myslovitz nie zmieni rozpaczliwej sytuacji grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ach jak przyjemnie IP: 213.158.197.* 26.06.02, 09:01 Każdy, kto odniesie sukces jest tu wyzywany od najgorszych. Nie podoba się wam - nie słuchajcie i tyle. Żeby zabłysnąć na tym forum trzeba wymyślić jak najmniej znaną nazwę i napisać, że to świetne, a jeszcze lepiej, że zajebiste. Bo tylko underground i niezależność i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 217.97.164.* 26.06.02, 13:23 A ja lubie Myslovitz! i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.atol.com.pl 30.06.02, 11:42 Wiedz , ze nie jestes sam. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture MYSOVITZ TO NIE JEST NAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ 26.06.02, 18:38 To forum to jeszcze gorszy sabotaż niż się mogło zdawać. Jeśli Artur Rojek przeczyta komentarze pod swoim adresem, może sobie je wziąć do serca i zainspiruje go to do nagrania concept-albumu o tym, więc LUDZIE NIE PISZCIE WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: MYSOVITZ IP: *.acn.waw.pl 26.06.02, 19:19 vulture napisał(a): > To forum to jeszcze gorszy sabotaż niż się mogło zdawać. Jeśli Artur Rojek > przeczyta komentarze pod swoim adresem, może sobie je wziąć do serca i > zainspiruje go to do nagrania concept-albumu o tym, więc LUDZIE NIE PISZCIE > WIĘCEJ!!! Jesteś tak zapalczywy w tępieniu wszelkiej sympatii do zespołu Myslovitz, że z dużym zainteresowaniem przeczytałbym, jakie są Twoje preferencje muzyczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 62.233.209.* 26.06.02, 19:27 TAK MYSLOWITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 26.06.02, 19:48 Gość portalu: E napisał(a): > TAK MYSLOWITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL! I już nie da się znaleźć nawet jednego który byłby gorszy? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Są zespoły gorsze od Myslovitz 26.06.02, 20:49 Zespołem gorszym od Myslovitz jest zespół NEGATYW, którego wokalista śpiewał, jakby połknął gumę do żucia (z opakowaniem), która utkwiła mu w przełyku. Zespołem polskim o niebo lepszym od Myslovitz jest zespół Breakout, niestety już nieistniejący, który nie dość, że potrafił skomponować i zagrać utwór muzyczny (a nie odwalać strojenie instrumentów nagrane od tyłu i wmawiać ludziom, że to piosenka), to jeszcze można było zrozumieć o czym śpiewają wokaliści. Po namyśle stwierdzam, że Alibabki też były lepsze od Myslovitz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: Są zespoły gorsze od Myslovitz IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.06.02, 01:27 vulture napisał(a): > Zespołem gorszym od Myslovitz jest zespół NEGATYW, którego wokalista śpiewał, > jakby połknął gumę do żucia (z opakowaniem), która utkwiła mu w przełyku. > Zespołem polskim o niebo lepszym od Myslovitz jest zespół Breakout, niestety > już nieistniejący, który nie dość, że potrafił skomponować i zagrać utwór > muzyczny (a nie odwalać strojenie instrumentów nagrane od tyłu i wmawiać > ludziom, że to piosenka), nie wydaje mi się żeby M-tz uprawiali coś takiego, ale 5 min. nagrania tego typu jest nieskończenie lepsze od całego dorobku zesp. Breakout, Alibabki plus Rolling Stones na dokładkę i co mi Pan zrobi? to jeszcze można było zrozumieć o czym śpiewają > wokaliści. > > > Po namyśle stwierdzam, że Alibabki też były lepsze od Myslovitz. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Są zespoły gorsze od Myslovitz 27.06.02, 05:57 Proszę przedmówcę o zgłoszenie się do laryngologa clem zbadania słuchu. Zespół Myslovitz też zapraszam (a potem jeszcze na jakieś lekcje muzyki, bo chyba chłopakom nie zaszkodzi). Od Myslovitz wolę kota sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Są zespoły gorsze od Myslovitz 27.06.02, 08:53 Nie czepiaj się Rollig Stonesów, bo bęcki. M naprawdę jest nudnym zespołem. Nie jast najgorszym ale nudnym. Słyszałem zdecydowanie gorsz. Nie lubię ich serdecznie. Nie lubię Rojka bo wygląda i zachowuje się jak opuźnieny w rozwoju. Nie uważam, że taki jest, ale że tak wygląda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 27.06.02, 20:43 Da się, ale żadnego o takim publicity Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 26.06.02, 21:54 vulture...a ty sie przed wojna urodziles czy co... rozumiem ze jak ktos za geniusz uwaza miecia fogga (podejrzewam cie o to..*ggg) to nigdy nie odnajdzie piekna w plytach Myslowitz.. i dobrze nie wszyscy musza sluchac tego samego... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 27.06.02, 05:58 Tak, z Foggiem mam tatuaż. Skąd wiedziałaś??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.02, 07:48 bo jestesm taka sobie domyslna...ze az bac sie trzeba)) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 27.06.02, 08:55 Czego słuchasz oprucz Myalovitz? Ile masz lat, jeżeli nie wstydzisz się wieku? Bo naprawdę nie wiem co myśleć. Przepraszam za śmiałość, ale nie mogłem się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 27.06.02, 09:11 Zespół Myslovitz jest przereklamowany i tyle. Nie uważam, aby był najgorszy, jest co najwyżej średni, ale to, co mu najbardziej szkodzi to przereklamowanie. Gdziekolwiek nie włączę radia, tam Myslovitz i same ochy i achy. W przereklamowywaniu i obrzydzaniu Myslovitza przoduje rzecz jasna TrUjka (dawny Program 3) z TrUjkowym Ekspressem na czele. Co jeszcze szkodzi Myslovitzowi: ano nieograniczone produkowanie własnych klonów czy też kolejne mutacje pt. Smolik, Lenny V. , Negatyw, i co tam jeszcze... Tym popularności raczej się nie zdobędzie, raczej skutek może być odwrotny, ludzie się wkurzą - bo ileż można... Podsumowując: nawet najlepsze danie, najbardziej wykwintne i wyszukane, spożywane w nadmiarze szkodzi, czego efektem są najzwyklejsze wymioty. Ale, jak widać, niektórzy w pogoni za pieniądzem całkowicie o tym zapominają i stąd takie a nie inne reakcje na tym forum. Powiem jeszcze, że mi Myslovitz już dawno się przejadł. Dzięki TrUjce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 23:13 Ej sorry, przeciez Smolik i Myslovitz to dwa bieguny - nic nie mają ze sobą wspólnego, a już absuredm jest stwierdzenie, że to M. produkuje swoje klony) Wkurwia was wszystkich to zamieszanie wokół nich a jest to zwykła polska zawiść. Skop tego który ma lepiej. Promójcie Golce, Rodowicz bo to najlepsze co mamy. Wiadomo, że zawsze rozsadzamy się od środka, nie potrzeba agresora. Tak jest i tym razem. Dyskusja jest jałowa, bo i tak nie wyciągnie się z niej żanych wniosków, jeden lubi kolor czarny a drugi biały i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.02, 12:16 aric?? mnie pytasz? jakbys troche poczytal forum to znalazlbys czego slucham, a jakbys uwaznie poczytal to i lata szloby policzyc!!!! ale pytac nigdy nie zaszkodzi, do odwaznych swiat nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 27.06.02, 12:57 wiesz, od niedawna dobiero mogę sobie pozwolić na pisanie na forum. Z internetem miałem mało do czynienia, aż do zmiany pracy jakieś pięć miesięcy temu. Nie jestem więc w stanie czytać wszystkiego, coć się staram. Podoba mi się, że ludzie mają swoje zdanie i wbrew pozorom jestem osobą tolerancyjną. Mam swoje upodobania i lubię ich bronić, a moje zainteresowania innymi polegają na tym, że lubię wiedzieć co myślą inni i czym się kierują w doborze swoich, w tym wypadku wykonawców muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.02, 14:26 i dobrze..jak ktos jest przekonany o swoim wyborze to powinien bronic go.. a czym ty sie kierujesz przy wyborze tego co sluchasz? ja stosuje rozne kryteria, ale jak cos mi nie podejdzie to nie ma sily by zmusila... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 27.06.02, 15:05 Czasami też tak mam. Mam swoje ulubione knoty, ale nic nie poradzę na to że ich lubię. Wymienię tu Kansas. W stanach jedna z kultowych kapel. U nas nie doceniona. Może znasz taki kawałek "Dust In The Wind", Chyba ich najbardziej znany, ale nie mój ulubiony. Sam mam zespół więc czasami podchodzę do muzyki od złej strony. Moje kryteria? To coś co mają zespoły, a co się nie da wytłumaczyć. Niekoniecznie dobrzy muzycy, ale razem brzmiący w sposób, że porywają mnie do szaleństwa. Lubię potęzny wykop, energię która w nich drzemie, mimo, że się starzeją. Nie wspomnę o Stonesach, bo to oklepane, ale ACDC, ZZ TOP, czy Lynyrd Skynyrd potrafią dać takiego kopa, że czasami mam klapki na oczach i nic poza tym. Z polskiej muzyki ciężko coś mi wykrzesać, bo w czasach mojej nastoletności, przełom lat 80 i 90 ukształtowałem sobie gusta muzyczne i nie widziałem miejsca dla muzyki polskiej. To co się dzieje teraz nie wydaje mi się zbyt ciekawe, może dlatego, że polskie media nie popierają czegoś oryginalnego tylko jadą na tym co się dobrze sprzeda. Lubię Hey, bo mają pałera, lubię wogule przesterowane gitary, brudne brzmienie, a tego widzę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture KANSAS 27.06.02, 21:04 A mi się bardzo podoba ostatnia - jak na razie płyta Kansas, "Somewhere To Elsewhere", zwłaszcza utwór "Icarus II". Pomysł, melodia, selektywność brzmienia, jasny przekaz tekstowy i tzw. kultura wykonawcza - to jest właśnie to, czego u współczesnych zespołów najbardziej mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: KANSAS 28.06.02, 08:47 Fakt. Kansasowi można zarzucić trochę cukierkowe vokale, ale jest to zespół, który zawsze rozwalał mnie swoimi aranżami i pełnym profesjonalizmam. Moja ulubiona płyta to "Masque" z utworem "Icarus - Born on the Wings of Steel". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: KANSAS IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.06.02, 11:32 O, mi też się ta płytka podoba. Zwłaszcza utwory "The Coming Dawn", "Myriad" i "Disappearing Skin Tight Blues". Fajne brzmienia, fajne melodie, fajne aranżacje - to naprawdę dobry album. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: KANSAS 28.06.02, 11:58 a jak ze starszymi płytami? Song For America, Left Overture, Monolith czy Vinyl Confesion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 27.06.02, 22:19 To prawda- najlepsze polskie kapele to Golec Uorkiestra, Ich Troje,Wudka Suflera i Lzy Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 27.06.02, 22:26 Ma wrócić Papa Dance więc jeszcze można do tych najlepszych dorzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Vulture jednak coś lubi???! IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 28.06.02, 10:58 Napisał, że lubi Kansas?! Myślałem, że pokazał ludzką twarz, ale dalej tak samo. Demola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mith Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.atol.com.pl 30.06.02, 11:31 Masz racje jest tylu wspanialszych wykonawcow w Polsce. Na przykład Kaja Paschalska , czy Ich Troje. Myslovitz nigdy im nie dorowna Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 MYSLOVITZ TO NAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 30.06.02, 19:46 Pokażcie mi inny polski zespół mainstreamowy, który zagrał regularną trasę na Zachodzie przed naprawdę przyzwoitymi wykonawcami. I obawiam się, że niewielu z moich "przedmówców" zna płytę "Z rozmyślań przy śniadaniu". Jeżeli ją znacie - to sądzę, że Jeff Buckley, Radiohead, Smashing Pumpkins są według Was wieśniakami. Uważam także, że pomimo widocznych wpływów w/w wykonawców Myslowitz jest kapelą oryginalną i mającą duże szanse na zaistnienie na trudnym rynku brytyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 30.06.02, 22:03 gdyby Myslovitz grał jak AC/DC to pewnie nie byłby najgorszy )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 03.07.02, 23:26 na szczescie nie graja tak!!!! osobiscie uwazam ze AC/DC za nudziarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 04.07.02, 00:06 ja nie ukrywam, że też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 03.07.02, 21:14 teddy4 napisał(a): "Z rozmyślań przy > śniadaniu". Jeżeli ją znacie - to sądzę, że Jeff Buckley, Radiohead, Smashing > Pumpkins są według Was wieśniakami. Nie tyle wieśniakami, co pewien sposób aranżowania i wykonywania utworów, charakterystyczny dla powyższych, uniemożliwia odsłuchanie ich bez znużenia, względnie irytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 04.07.02, 00:08 uniemożliwia Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 04.07.02, 00:39 I to się zgadza, bo piszę w swoim imieniu - to chyba logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 04.07.02, 22:08 logiczne, ale warto chyba dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 04.07.02, 22:49 Więc za każdym razem kiedy coś piszę, muszę dodać, że to ode mnie, a nie n.p. od sąsiadki z dołu. Mądrej głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NIENAJLEPSZY POLSKI ZESPÓŁ OBECNIE 05.07.02, 10:00 większość głupich i bezsensownych dyskusji zaczyna się od tego, że ktoś czegoś oczywistego nawet nie dopowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 212.76.37.* 04.07.02, 22:53 Jedz kolego do Pragi i zapytaj Czechow o Myslovitz, oni uwazaja ich za odkrycie i az piszcza z zadowolenia Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Do Pragi 05.07.02, 00:13 No to ja ich Czechom z przyjemnością oddam w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Do Pragi IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.02, 11:50 na szczescie nie od Ciebie to zalezy... pomysl co oni mogliby sprezentowac w zamian! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Do Pragi 05.07.02, 11:52 Już sprzentowali, Karela Gotta, Helenkę i Szpital na Peryferiach. Czas spłacić długi. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 05.07.02, 12:12 Lubię Czechów, ale w rewanżu za Helenkę, Karela, Jirziego i "Szpital na peryferiach" dorzuciłbym jeszcze grupę Negatyw. Zresztą artykulacja wokalisty tegoż i tak bardziej przypomina czeski niż polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Vulture IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 05.07.02, 15:25 Nie masz pieniędzy na wakacje? Może byś się dotlenił? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Vulture 05.07.02, 15:49 Mi tlenu nie brakuje - bardziej wokaliście pewnej przereklamowanej grupy, który ma problemy z intonacją i śpiewa niezdrowym falsetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terr ANSWER IP: *.pl / 192.168.0.* 09.07.02, 19:18 To ja rozpoczalem ten watek, przejrzalem odpowiedzi i odpowiadam... Macie racje, przesadzilem z tym najgorszym, ale chcialem zwrocic uwage na ten temat. To po prostu do bolu przecietny, sztampowy, miejscami durnowaty ( teksty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) regionalny zespolik, ktory nie wiadomo dlaczego zostal wywindowany na czolowke polskich zespolow. I wcale nie dowalam, uwielbiam Pink Floyd, moim ulubionym zespolem jest U2, slucham tez Alanis Morissette, No Doubt, Placebo, Genesis, Hendrixa, Beatlesow... duzo tego. A Myslovitz mnie po prostu wkurza... to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: ANSWER IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 09.07.02, 19:26 No to fajno że się przyznałeś. Tylko że z tym "najgorszy" to mnie wqrzyłeś. Pamiętajmy o tym, że jesli mówimy że coś jest dnem to i tak zawsze można jeszcze usłyszeć pukanie od spodu... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Stuku puku 09.07.02, 21:23 Gość portalu: As napisał(a): > Pamiętajmy o tym, że jesli mówimy że coś jest dnem to i tak zawsze można > jeszcze usłyszeć pukanie od spodu... Elvis zmartwychwstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.gazeta.pl 09.07.02, 21:37 A to moje zdanie. Uważam, że Myslovitz to bezapelacyjnie najlepszy teraz zespół w Polsce. Oczywiście, że nie zrobili rewolucji w muzyce (mają jeszcze szanse), ale nie są też kalką brytyjskiego grania. Ten, kto tak mówi nie słyszał ich muzyki lub posługuje się zasłyszanymi sloganami. Vulture, który tak krytykuje Myslovitz wyraźnie zatrzymał się w muzycznym rozwoju gdzieś najpóżniej pod koniec lat osiemdziesiątych i słucha już tylko muzyki kojarzącej mu się ze szczęśliwymi młodzieńczymi latami. Pewnie dlatego też nie rozumie tekstów śpiewanych przez Rojka, bo te są bardzo aktualne. Dodam, że bardzo mnie martwi fakt, że M nie mają konkurencji. Właśnie wróciłem z Węgorzewa gdzie miały grać niezależne młode zespoły (nadzieje!). No i grały, ale żeby nie Myslovitz, to wróciłbym kopletnie zdruzgotany, a tak jestem tylko załamany. P.S Uważam, że Breakout to był dobry zespół, ale gdyby tak pogrzebać w starych zachodnich płytach, to znałazłoby się sporo bardzo przypominających muzykę Breakout. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture MYSLOVITZ TO NUDNY POLSKI ZESPOL 16.07.02, 01:25 Vulture, który tak krytykuje > Myslovitz wyraźnie zatrzymał się w muzycznym rozwoju gdzieś najpóżniej pod koni > ec > lat osiemdziesiątych i słucha już tylko muzyki kojarzącej mu się ze szczęśliwym > i > młodzieńczymi latami. Miałem odpisać wcześniej, ale byłem w domu starców, słuchając muzyki z młodości - to w ramach muzykoterapii po obejrzeniu Rojka w tv. A teraz na poważnie: Zespół Myslovitz jest dla mnie mało ciekawy i zdania nie zmienię. Wcale nie uważam, że jest najgorszy, o czym pisałem powyżej. Jednak jego muzyka nie jest mnie w stanie w żadnym stopniu zaintrygować czy "zniewolić", a tego od utworów muzycznych oczekuję. Pewnie dlatego też nie rozumie tekstów śpiewanych przez > Rojka, bo te są bardzo aktualne. Teksty pana Rojka są w miarę przystępne (nie jest to bełkot nie do odcyfrowania, jak w przypadku Czesława Niemena), ale nie zwróciły niczym specjalnym mojej uwagi, więc nie zająłem się ich szczegółową analizą, bardzo mi przykro. > Uważam, że Breakout to był dobry zespół, ale gdyby tak pogrzebać w starych > zachodnich płytach, to znałazłoby się sporo bardzo przypominających muzykę > Breakout. To jasne, gdyż Breakout dość otwarcie się wzorował na zespołach zachodnich. Muzyka, którą grał, była popularna tam, ale tu mało kto ją prezentował, więc oni ją "importowali" w pewnym sensie. Zresztą, blues rock, uprawiany przez Breakout, w ogóle nie jest jakimś odkrywczym gatunkiem, acz oczywiście może być lepiej lub gorzej, ciekawiej lub bardziej beznadziejnie zagrany. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 15.07.02, 18:35 Absolutnie sie z tym stwierdzeniem nie zgadzam! Fakt-pan Rojek nie odpowiada mi: sposobem bycia(traktowaniem swoich fanow podczas i po koncercie), swoim wokalem, ale niektore utwory maja naprawde dobre, chociazby: Nienawisc, Dla Ciebie, Chlopcy(te trzy lubie!). Myslovitz jest jednym z najlepszych zespolow w naszym kraju!!! Z polskich kapel slucham: 1. o.n.a. 2. cowder 3. hunter i moze byc na 4. myslovitz reszta mi nie odpowiada! pogodno tez ma spoko song-pani w obowniczym(innych niestety nie znam, wiec sie nie moge wypowiadac!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.02, 09:43 Dlaczego uwazasz, ze Myslovitz jest najgorszym polskim zespolem?! Ja chetnie ich slucham i to od poczatku istnienia zespolu. A jesli Ci sie nie podoba plyta "Korowa Milky Bar", to poprostu jej nie sluchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 17.07.02, 12:57 Niech Rojek nagra duet z wokalistą Negatywu, będą jaja. Jeden z wadą wymowy, drugi z opóźnioną mutacją. A potem wyślijmy ich na Eurowizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.1praca.gov.pl 17.07.02, 18:02 właśnie wróciłem z mazur, gdzie musiałem słuchać - z braku fajnych stacji oraz sprzętu grającego - radia zet i innych w stylu. powiem jedno: myslovitz to jeden z lepszych polskich zespołów... do słuchania na wyluzowanych wakacjach. a już w samochodzie-miodzio. a to już coś, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 18.07.02, 23:30 TO WSKARZ LEPSZY zespol,MOZE BRATANKI? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture FSKAŻEM 19.07.02, 14:59 FSKARZEM CI SUOFNIK ORTOGRAWICZNY A LEPŻE JEZD NAPEWNO ESBEBE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiesina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! IP: *.18net.lublin.pl 21.07.02, 20:50 Myslovitz nie może się równać w tej kategorii z wieloma innymi polskimi zespołami (czytaj Ich Troje). Nie słucham Myslovitz, ale słyszałem fragmenty ich najnowszej płyty. Rzeczywiście kiepska. Ale jeśli po jednej nieudanej płycie będziemy oskarżać zespół o to, że są najgorsi, wkrótce w Polsce nie będzie rynku muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sznurufffka Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 23.07.02, 10:47 chyba was cos pogielo... nowa plyta jest do kitu? hehe... chyba sie nie znacie... ta plyta jest niesamowicie fajna... napewno nie wygladaja jak poprzednie, ale wlasnie jest taka inna... 3eba sie troche rozwijac, a nie wkolko jedno i to samo grac... plytka jak dla mnie jest niesamowicie piekna... taka troszke 'malencholijna' Mi sie bardzo podoba... no cosh, ale sa gusta i gusciki Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 23.07.02, 14:21 Gusta = lubimy Myslovitz guściki = nie lubimy Myslovitz - nareszcie jasna klasyfikacja Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 23.07.02, 15:12 ja nie ukrywam, że bardzo lubię M. ale faktycznie, najnowsza płyta mistrzowstwem nie jest. z 5 utworów bardzo mnie się podoba, a reszty mogłoby nie być i bym nie zauważył. Ale to taki zespół. na każdej płycie znajdą się utwory, które wybitnie mi się nie podobają. najlepsi są zdecydowanie w rozwlekłych psychodelach, vide "Moving revolution". Mimo iż bardzo ich lubię, nie nazwałbym ich również najlepszym polskim zespołem... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: MYSLOVITZ TO NAJGORSZY POLSKI ZESPOL!!!!!!!!! 23.07.02, 15:30 to racja..sa utwory na najnowszej ktorych moglo by nie byc, ale sa tez takie dla ktorych warto te plyte miec i mnie osobiscie bardzo lapia one za serce... Odpowiedz Link Zgłoś