Dodaj do ulubionych

Pytanie dyletanta

19.04.05, 12:30
Mam pytanie do znawców - czy Wasz ulubiony zespół wydał jakąś
(nieoficjalną/półoficjalną) płytę z niepublikowanymi/wczesnymi wersjami/demo
utworami, gdzieś pomiędzy Ruttle and Hum a Achtung Baby? Miałem coś takiego
kiedyś na kasecie (a może to była zmyła jakaś?), ale nigdy nie trafiłem na
oficjalny ślad takiego wydawnictwa...
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 12:40
      > Mam pytanie do znawców - czy Wasz ulubiony zespół wydał jakąś
      > (nieoficjalną/półoficjalną) płytę z niepublikowanymi/wczesnymi wersjami/demo
      > utworami, gdzieś pomiędzy Ruttle and Hum a Achtung Baby? Miałem coś takiego
      > kiedyś na kasecie (a może to była zmyła jakaś?), ale nigdy nie trafiłem na
      > oficjalny ślad takiego wydawnictwa...

W tej chwili nic mi nie przychodzi do głowy. Masz możliwość podania
      tracklisty ? Oficjalnie na pewno niczego takiego nie było.
      • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 12:44
        No właśnie z tym jest kłopot, wydaje mi się, że było tam Who's Gonna Ride Your
        Wild Horses i straszliwe smutny, przepiękny kawałek (z którego powodu pytam o
        tę płytę), w tytule miał chyba "Gold", ale nie było to Silver and Gold... Acha,
        na pewno słyszałem głos Bonosmile
        • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:03
          Sorry, ale ja już tu nic nie pomogę. Nie przypominam sobie żadnego innego
          utworu U2 zawierającego " gold " w tytule... Potrzeba mi więcej informacji.
          Przeglądam w tej chwili wszystkie znane mi strony zajmujące się bootlegami U2,
          i tam też nic. Może chodzi Ci o " Slow Dancing " ? Bo jeśli tak, to nie
          problem, mamy ten kawałek.
          • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:10
            Nie mam więcej informacji. A Slow Dancing nic mi nie mówi (z jakiego okresu to
            kawałek? i czy baaardzo smutny?). Dzięki za dobre chęci.
            • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:22
              > A Slow Dancing nic mi nie mówi (z jakiego okresu to
              > kawałek? i czy baaardzo smutny?). Dzięki za dobre chęci.

Właśnie z tego, o którym mówisz. Ja wiem czy tak baaaaardzo ?smile Mieli
              smutniejsze smile)))) Taki bardziej melancholijny niż smutny. I nie ma za co,
              poczułem się zaintrygowany, i zamierzam w tej sprawie rozpocząć śledztwo smile)
              Moim celem jest wiedzieć wszystko smile)))
              • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:37
                A ten Slow Dancing to jak mogę usłyszeć?
                • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:44
                  Oficjalnie rzecz ujmując - na singlu " Stay ( Faraway, So Close ! ) " z 1993
                  roku ( wersja podstawowa - akustyczna ) albo na singlu " If God Will Send His
                  Angels " z 1997 roku ( wersja " full band ", zaśpiewana gościnnie przez
                  Willi'ego Nelsona ). Ujmując rzecz " między nami " - to już na priv smile
                  • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:56
                    To luknij tam chłopcze...
                    • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 15:22
                      JUż wiem!!! Ten numer to nie miał "gold" w tytule, tylko nazywał się Heaven and
                      Hell!!! Sory za zamieszanie.
                      • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 15:24
                        I myślę, że to był ten bootleg:
                        www.mp3search.ru/album.html?id=6798
                        • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 15:27
                          A tu słowa, dokładnie z tej sesji o której mówię. Pamiętam jak Bono mówił,
                          organ, just organ:
                          www.lyricsfreak.com/u/u2/141572.html
                          Czy H&H ukazał się na jakimś oficjalnym wydawnictwie zespołu?
                          • peternurek1 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 17:39
                            Ja wiedziałem, ale mnie nie było smile

To Studio Sessions 91', napewno, znajomy moich rodziców miał to kiedyś na
                            kasecie.
                            Jest to kilka utworów zaczerpniętych z dysków Salome - Axtung Baby Outtakes,
                            czyli z nagrań które "wyciekły" podczas sesji do Achtung Baby.
                            • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 20:29
                              POwtórzę pytanie: Czy utwór "Heaven and Hell" został oficjalnie wydany?
                              • peternurek1 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 22:27
                                > Powtórzę pytanie: Czy utwór "Heaven and Hell" został oficjalnie wydany?

Oficjalnie nie. Dostępny jest tylko na różnych bootlegach.

A szkoda, bo mogliby go wrzucić chociażby na B-Sides. A nawet jak nie to, to
                                przynajmniej Slow Dancing. Ale o polityce płytowo-singlowo-bi-sajdowej w innym
                                wątku.

Ps.
                                Cze, wysłałem Ci Heaven And Hell.
                                • cze67 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 23:21
                                  Dzięki, właśnie słucham. Rewelacja. Nie rozumiem, czemu nie został wydany
                                  oficjalnie. Jeden z najpiękniejszych numerów U2...
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 20.04.05, 14:26
                                    > Dzięki, właśnie słucham. Rewelacja. Nie rozumiem, czemu nie został wydany
                                    > oficjalnie. Jeden z najpiękniejszych numerów U2...

Heh, mogłem się domyślić, że to oto chodziło smile) Zachwytów nie podzielam - z
                                    tamtej sesji pozostało wiele piękniejszych kawałków, bardziej np. podoba mi się
                                    utwór będący czymś w rodzaju skróconego " Heaven & Hell " - " Doctor Doctor ",
                                    a także instrumental " Going Down South " ( tytuł również nieoficjalny, Peter,
                                    jakbyś mógł to prześlij to Cze, wtedy już totalnie odpadnie big_grinbig_grin Pewne echa
                                    " Heaven & Hell " można usłyszeć w oficjalnie wydanym utworze " Your Blue
                                    Room ", również znacznie lepszym. Zresztą - jak się jest najgenialniejszym
                                    zespołem na świecie, zawsze powstanie problem nadmiaru wspaniałych utworów, i
                                    niestety trzeba selekcjonować big_grin
                                    • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 20.04.05, 14:40
                                      BTW: Cze, jeśli interesuje Cię pełny, trzypłytowy zapis tej sesji to wiesz,
                                      wszystko da się załatwić smile) Ale najpierw proponuję posłuchać albumu " Achtung
                                      Baby " smile))))
                                      • peternurek1 Re: Pytanie dyletanta 21.04.05, 23:16
                                        Cze, jeśli wyrazisz chęc posłuchania innych kawałków z tgeo bootlego to
                                        obiecuje Ci wysłać z wielka przyjemnością i satysfakcją (bo nie ma to jak
                                        przekonać kogoś do swojego ulubionego zespołu).

> BTW: Cze, jeśli interesuje Cię pełny, trzypłytowy zapis tej sesji to wiesz,
                                        > wszystko da się załatwić smile) Ale najpierw proponuję posłuchać albumu "Achtung
                                        Baby " smile))))

I Passengers: Original Soundtracks 1 z wyżej wspomnianym utworem Your Blue
                                        Room. Wspaniały owoc współpracy panów z U2 z Brianem Eno który jest właściwie
                                        architetkem i sternikiem na tym albumie, a U2 tylko wykonawcami jego pomysłów.
                                        Chociaż też nie do końca...smile
                                        • cze67 Re: Pytanie dyletanta 21.04.05, 23:43
                                          Dziękuję, z propozycji na pewno skorzystam. Na razie chodziło mi tylko o ten
                                          jeden utwór.
                                        • ihopeyouwilllikeme Re: Pytanie dyletanta 22.04.05, 14:20
                                          > architetkem i sternikiem na tym albumie, a U2 tylko wykonawcami jego
                                          pomysłów.
                                          > Chociaż też nie do końca...smile

Bym powiedział, że zdecydowanie nie do końca smile Oczywiście, Brian jest
                                          architektem tej płyty, ale wszystkie kompozycje są podpisane przez nich
                                          wspólnie, jak również wiadomo, że w utworach " Your Blue Room " i " Miss
                                          Sarajevo " to właśnie U2 przejęli stery smile Ale rzeczywiście, nazwanie tej
                                          płyty " wspólnym projektem " byłoby pewną przesadą. Myślę, że jest to po prostu
                                          płyta, którą Brian Eno nagrał z U2.
                      • aasiek Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 17:17
                        Chi, chi, Cze, ale namieszałeś smile
                • pride26 Re: Pytanie dyletanta 19.04.05, 13:49
                  SLOW DANCING-można usłyszeć na singlu "Stay" wydanym w 1993 roku.
    • pwo Re: Pytanie dyletanta 22.04.05, 12:14
      było coś takiego. Bodajrze nazywa się to "studio sessions" mam to chyba gdzieś
      na płytce poszukam i podpowiem
      • lady_sunflower Re: Pytanie dyletanta 22.04.05, 18:37
        tak właśnie.wink ukonkretniając, "Studio Sessions '91" [haha ale experta udaje XD]
        jak się uda ... to będę to miećsmilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka