Dodaj do ulubionych

Polska muzyka na export

05.05.05, 11:33
Jaki polski artysta nie bedzie obciachem jezeli dam go w prezencie 19 letniej
kuzynce mieszkajacej od wielu lat w USA?
Nie wiem jakiej muzyki slucha, nie mam czasu sie juz dowiedziec.

Ja jakos nie mam pojecia na temat polskiej muzyki
Obserwuj wątek
    • Gość: da houzz Re: Polska muzyka na export IP: *.seabridge.pl 05.05.05, 13:38
      KAYAH the Best & the Rest lub Stereo Typ !
    • john_malkovitch Re: Polska muzyka na export 05.05.05, 14:25
      Raz, Dwa, Trzy.
    • szarykot Re: Polska muzyka na export 05.05.05, 17:14
      Janerka
      • bender_rodriguez Re: Polska muzyka na export 18.05.05, 14:26
        JANERKA zdecydowanie. on jest z brzmienia i stylu podobny zupełnie do nikogo
    • Gość: ja Re: Polska muzyka na export IP: *.aster.pl 05.05.05, 21:33
      "Wilki"! Koniecznie z piosenką "Słońce pokonał cień".
    • Gość: Kamil Re: Polska muzyka na export IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:31
      Witaj,
      moim skromnym zdanie Myslovitz będzie dobry, grają oni muzykę typu soft rock,
      pasuje dla każdego. Muzyka jest melodyjna i piękny wokal!!! Myślę że spodoba się
      w USA w końcu tam maja na pęczki hard rocak, hip hopu, soulu, tehno etc. A
      myslovitz zawsze taki sam.

Ja napewno ucieszyłbym się z takiego prezentu, chociaż amerykańska płyta jaka by
      mnie ucieszyła to Creed greates hits, ale polacy nie gęsi swój naród mają, więc
      myślę, że to odpowiednie rozwiązanie.

Jesli chodzi o konkretny tytół płyty to Korova Milky Bar (jest wersja
      anglojęzyczna!!!) co naprawdę powinno się spodobac smile Ale to tylko moje zdanie,
      chociaż wydaje mi sie iż jako jedyny uargumentowałem swoją wypowiedź smile

Wybór należy do Ciebie smile

Pozdrawiam
      Kamil
      • szarykot Re: Polska muzyka na export 06.05.05, 08:11
        > moim skromnym zdanie Myslovitz będzie dobry, grają oni muzykę typu soft rock,
        > pasuje dla każdego. Muzyka jest melodyjna i piękny wokal!!!

błe!
        smile
    • Gość: kolok Re: Polska muzyka na export IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:46
      ja bym polecił Something Like Elvis "Cigarette smoke phantom" płyta
      nienajnowsza ale na poziomie światowym.
    • Gość: T-800 Re: Polska muzyka na export IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.05.05, 00:38
      Myslovitz, O.N.A.
    • homohedonistus Re: Polska muzyka na export 06.05.05, 01:01
      ciężko cokolwiek polecać, gdy się nie wie jakiej ktoś muzyki słucha. No ale trudno, co robić. Stawiam na:

Masala

www.masala.independent.pl/ (polecam teledysk do ściągnięcia)

oraz

Wszystkie Wschody Słońca

wws.reggaenet.pl/

Bezpiecznym pomysłem wydaje się też polecana już ostatnia płyta Something Like Elvis. Na ale kto wie, czego się słucha w USA mając lat 19.
    • Gość: OLO Re: Polska muzyka na export IP: 212.160.106.* 17.05.05, 16:31
      Proponuję zespół NO SMOKI, ich strona www.nosmoki.art.pl
    • Gość: Kot Zbyszek Re: Polska muzyka na export IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 17.05.05, 16:56
      myslovitz, jopek, kayah, raz dwa trzy
    • grrrg Re: Polska muzyka na export 17.05.05, 20:29
      Ivan i Delfin - już wkrótce na wszystkich europejskich listach przebojów ;D
      • Gość: janek Re: Polska muzyka na export IP: *.toya.net.pl 17.05.05, 20:32
        normalsi- naprawde rewelacyjna kapela
    • Gość: Rocek Re: Polska muzyka na export IP: 80.51.167.* 18.05.05, 09:42
      Myślę, że dla "dzięwiętnastki" dobre może być eM - "Kilka wyjść"

www.merlin.com.pl/frontend/towar/359516
    • polskiemp3 Re: Polska muzyka na export 20.05.05, 16:53
      Też jestem za Kayah, ona jakaś taka neutralna się wydaje
    • Gość: kasia147 Re: Polska muzyka na export IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:51
      Coma- rock niezła dla rockmenów, Myslowitz też moe być zwłąszcza że tworza tez po angielsku hmm nier dawaj napewno takiej kiły jak stankiewicz, klich, ich Troje, magda femee itd!! prosze CIe o to lepiej nic nei kupij niz jakbys mial kupic to co wymieniłam wyżej
    • Gość: kasia147 Re: Polska muzyka na export IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:55
      Coma- rock niezła dla rockmenów, Myslowitz też moe być zwłąszcza że tworza tez po angielsku hmm nier dawaj napewno takiej kiły jak stankiewicz, klich, ich Troje, magda femee itd!! prosze CIe o to lepiej nic nei kupij niz jakbys mial kupic to co wymieniłam wyżej.
    • grace81 Re: Polska muzyka na export 22.05.05, 18:58
      Może to głupi pomysł, ale nie wiedząc, jakiej muzyki słucha kuzynka, może lepiej
      jest kupić jej jakąś składankę z różnymi wykonawcami? Bo jeśli słucha hip hopu,
      to obdarowana albumem Lecha Janerki z pewnością nie doceni wysiłków krewniaka...
      A tak będzie sama mogła dokonać przeglądu - składanek akurat jest pod
      dostatkiem, grunt żeby była zróżnicowana stylistycznie.
    • huney Re: Polska muzyka na export 23.05.05, 15:27
      Polski artysta lub artystka warty polecenia według mnie to jeden z dwojga- albo
      Czesław Niemen albo Kayach, wybrałabym Niemena, jednakże wątpię, aby osoba
      młoda, z pewnością słuchająca współczesnej muzyki potrafiła dostrzec w muzyce
      Niemena coś więcej poza piosenkami sprzed kilkuuu..nastu lat, wydaje mi się, że
      taka muzyka to klasyka sama w sobie, warta polecenia każdemu. Jednak to co
      warte polecenia młodej osobie, niekoniecznie musi być klasyką, może warto
      dopasować gatunek muzyki na płycie zgodny z kierunkiem zainteresowania muzyką
      tej osoby, czyli mówiąc prościej-zdać się na gust obdarowywanego?
      • huney Drobna poprawka 23.05.05, 15:30
        Wygląda na to, że nie doczytałam do końca postu tongue_out, no więc sprawa nie wygląda
        tak prosto, jak to może wynikać z poprzedniego wpisu, dlatego prosze wyciąc lub
        nie brać go pod uwage.
        Może jeszcze raz warto wspomnieć o płytach Kayah, lub cokolwiek z Anny Marii
        Jopek,
        pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka