Gość: silver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:58 czy ktoś jeszcze o nich pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vince Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 09.05.05, 16:28 troche dziwne to pytanie. Szacuje, ze pamieta o nich 100-300 milionow muzycznych fanow na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut wyczepiasty Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:50 Nie to, żebym ich pamiętał (chciaż o nich owszem), bo się urodziłem trochę później, ale słuchałem ich płyt. Pierwsza jest chyba najgorsza. Najlepszy utwór to "People Are Strange" (dzisiaj spokojnie mógłby być przebojem). Nastrój większości utworów jest mocno paranoiczny. Oglądałem też film Olivera Stone'a pod tytułem jak nazwa zepołu. To podobno dzięki niemu zespół zyskał nowych fanów po latach lekkiego zapomnienia. Wbrew temu, co się mówi "Tell All The People" to jedna z ich najlepszych piosenek (a inne w porządku to: "Love Street", "Runnin' Blue", "Break On Through (To The Other Side)", "Alabama Song (Whisky Bar)(ale to już cover utworu napisanego przez spółkę autorską Kurt Weill/Bertolt Brecht, tak TEN Bertolt Brecht, dramatopisarz)"). Odpowiedz Link Zgłoś
grrrg Re: Jim Morrison oraz The Doors 09.05.05, 23:07 Pierwsza płyta najgorsza? Brawo dla tego pana! Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Jim Morrison oraz The Doors 09.05.05, 16:51 W życiu nie słyszałem... to jacys raperzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 09.05.05, 17:01 no to jeszcze raz... The Doors to juz prawie taka sama klasyka jak the Beatles ( czy ktos o nich slyszal ?). Wiele z ich utworow doczekalo sie opracowan na orkiestre symfoniczna , vide : "The Doors Concerto" z N. Kennedy w roli glownej. Jak ktos sie chce zaintersowac to Densmore napisal fascynujaca ksiazke o historii zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Jim Morrison oraz The Doors 09.05.05, 21:05 Nie, no co Ty... O sarkazmie nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 09.05.05, 21:55 slyszalem o sarkazmie i dlatego to nie byla odpowiedz na Twoj post tylko dodatek do tego co napisalem poprzednio. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Jim Morrison oraz The Doors 09.05.05, 22:32 A. A to w takim razie przepraszam i odkladam sluchawke. Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Jim Morrison oraz The Doors 09.05.05, 17:15 to jakieś pedały, nie to co Erasure! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marnie Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:34 Może pogadamy o koncercie The Doors z Ianem Atsburrym(nie wiem jak sie dokł. pisze) zamiast Jima?Byłam, dobrze się bawiłam, łza woku się zakręciła, ale nastrój był taki że chwilami zamykając oczy wyobrazić sobie można było ,że na scenie jest Morrison (napewno jego duch krążył...) Odpowiedz Link Zgłoś
scribs Re: Jim Morrison oraz The Doors 10.05.05, 00:20 ...duch krążył? Morrison napewno się w grobie przewracał. Odpowiedz Link Zgłoś
marnie74 Re: Jim Morrison oraz The Doors 10.05.05, 00:34 Napewno sie nie przewracał, zapewniam Cię -trumne mu ciasną zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scribs Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:43 hm, skąd ta pewność co do wymiarów trumny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimbo Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 10.05.05, 19:38 a moze on jeszcze zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Jim Morrison oraz The Doors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:52 A skąd ta pewność, że Jim nie żyje? Przecież zmarł(?) w bardzo tajemniczych okolicznościach. Tym ,którzy będą proponować "niełudzenie się" polecam książkę pt. "Nikt nie wyjdzie stąd żywy" Jerrego Hopkinsa i Dannego Sugermana. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Jim Morrison oraz The Doors 10.05.05, 15:57 wyrosłem z the doors. lubie czasem posłuchać, ale już mnie nie zachwyca. szczególnie grafomańskie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś