Dodaj do ulubionych

Moby czy Mars Volta?

IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 07:59
gdybyście mogli wybrać tylko jeden z tych koncertów, to który i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • easier_to_fly Re: Moby czy Mars Volta? 15.05.05, 11:00
      Zdecysowanie MARS VOLTA!!!
      Fajnie byłoby zobaczyć Moby'ego, ale jego koncerty są dosyć hm...nudne, tzn.
      muzyka nie wykracza poza znany ci repertuar czy aranżacje. Za to na koncertach
      Mars Volty...to co ci muzycy wyprawiają - oczywiście w dobrym tego słowa
      znaczeniu - na scenie, to naprawdę niezapomniane przeżycie i widowisko. Miałam
      okazję zobaczyć ich w Niemczech, i choć zespół zachował się trochę po chamsku,
      bo weszli i zeszli ze sceny bez jednego słowa do publiczności [ale podejrzewam,
      że to przez to, iż kolesie nie kryją się z tym, że nie lubią Niemców tongue_out], to
      koncerty był jednym z lepszych, jakie widziałam w ostatnim czasie. Naprawdę
      gorąco polecam:]
      • Gość: bemolka Re: Moby czy Mars Volta? IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 12:54
        dziękuję, w takim razie już dokonałam wyboru smile Cedric potrafi wywołać ciarry,
        fajnie byłoby przeżyć to na żywo smile
    • Gość: As Kto to jest Moby ?? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.05.05, 11:05
      A kto to jest Moby ? Pytam poważnie, bo nie znam twórczości tego artysty. Czy
      jest w jakikolwiek sposób porównywalna z ambitnym, eksperymentalnym rockiem
      Mars Volty ?
      • Gość: bemolka Re: Kto to jest Moby ?? IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 12:56
        nie, to zupełnie inny rodzaj twórczości, Moby tworzy elektronikę..w dobrym,
        nawet powiedziałabym - rockowym - tego słowa znaczeniu. ale nie ma żadnego
        związku między nimi, po prostu lubię i MV, i Moby'ego i nie wiedziałam, co
        wybrać.
    • furry Re: Moby czy Mars Volta? 15.05.05, 12:11
      and the winner is...
      Queens of the Stone Age (też w Stodole, dwa dni przed Mars Volta)
      a na MV pójdę, jeśli będę miał pieiądz, a nie zanosi się

fr
      • Gość: bemolka Re: Moby czy Mars Volta? IP: *.torun.mm.pl 15.05.05, 12:58
        sama się sobie dziwię, ale nie przepadam za QOTSA. nie wiem, czemu...logicznie
        rzecz biorąc, patrząc na wykonawców, których słucham, powinnam ich lubić... są
        ok, ale jakoś nie mogę się zasłuchać...
        • furry Re: Moby czy Mars Volta? 16.05.05, 16:54
          a ja właśnie mars volta średnio big_grin

tzn nie to, żebym nie lubił, ale nie za bardzo znam (jedną płytę słyszałem,
          nawet nie pamietam tytułu). i nie wiem, czemu ludzie porównują, jak dla mnie, to
          średniopodobne...

qotsa wspomniałem głównie dlatego, że jest 2 dni wcześniej.

szukałem płyt mv w w wawie, ale wybór bardzo niewielki (tylko jedna, z 2005, a
          to nie ta, którą słyszałem, i nawet mi się, nie ukrywam, podobała)

fr

a moby? cóż, to zupełnie inna para kaloszy.
      • pawelek.mar Re: Moby czy Mars Volta? 17.05.05, 17:42
        furry napisał:

> and the winner is...
        > Queens of the Stone Age (też w Stodole, dwa dni przed Mars Volta)
        > a na MV pójdę, jeśli będę miał pieiądz, a nie zanosi się
        >
        > fr

hehe, chciałem coś podobnego napisać, ja wybieram się na Queensów, a
        dokonywałem wyboru między QOTSA a Voltą. Mobiego też lubię, ale w czerwcu ma
        zbyt mocną konkurencję smile
    • ari Re: Moby czy Mars Volta? 15.05.05, 20:18
      Ja bym się wybrał na MV
      Primo, Moby'ego już widziałem i nie powalił na kolana, choć jakiejś kichy też
      nie było. Na żywo jest bardziej rockowy niż elektroniczny i nawet cover Whole
      Lotta Love Zeppelinów zagrał, wliczając gitarowe solo, ALe urodzonym rockowcem
      to chyba nie jest.
      Secundo, muzyka MV wydaje mi się bardziej intrygująca i zespół jest chyba na
      fali wznoszącej, a Moby już moim zdaniem stępił sobie trochę pazury.
      W kwietniowym Teraz Rocku jest recenzja koncertu MV, warto przeczytać.
    • grrrg Re: Moby czy Mars Volta? 15.05.05, 22:08
      musieliby mi dopłacić, żebym wziął udział w misterium wyprodukowanym przez
      któregoś z wymienionych artystów wink
    • Gość: aisa mars volta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:08
      yessss...smile
    • Gość: kal Re: Moby czy Mars Volta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:56
      moby to stary łysy palant! ble!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka