Gość: qqq IP: *.chello.pl 23.05.05, 20:47 Co moze podobac sie 70latkowi? Pare typow juz mam: "Goralu czy Ci nie zal", "Gdy mi Ciebie zabraknie"... Ale chcialbym taki the best of a nie znam konkretnych utworow. Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marecki997 Re: Hity dla 70latka?? 23.05.05, 21:04 - Mietek Fogiel a.k.a. Mieczysław Fogg - piosenki J. Petersburskiego - Stanisław Grzesiuk Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Hity dla 70latka?? 23.05.05, 22:41 Absolutnie niekoniecznie Ostatnio miałam chęć nabyć coś dla ojca znajomej i ofkors znajomą podpytałam o upodobania pana. I tu mnie lekko zszokowało: 70-letni pan uwielbia włoskie przeboje typu "Tornero", "Ti Amo" (z góry sorry za błędy), zespół Al Bano i Romina Power (lub coś zbliżonego), Drupiego, i jakieś takie, których nie umiem wymienić, ot, tak z pamięci Mój teść natomiast, człowieczek 68-letni uwielbia Cesarię Evora Powodzenia w odkrywaniu gustów 70-latków. B. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Hity dla 70latka?? 23.05.05, 22:54 "Przytul, uściśnij, pocałuj" Krupiński, Włast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Widać że młodzi jesteście... IP: *.aster.pl 24.05.05, 00:37 ... i 70-latek to dla was człowiek który ze starości powinien się już dawno rozsypać. A tymczasem mój ojciec ma 75 lat. Gdy miał 25, Presley nagrywał swoje pierwsze przeboje. Ale fakt, ojciec nie załapał sie na rock'n'rolla. Wolał jazz. Wiecie, ćwierć wieku temu to była rewolucyjna muzyka. I kulturowo, i obyczajowo, i społecznie. Zwłaszcza w Polsce. Polecam obejrzeć "Niewinnych czarodziei" Wajdy. Albo dużo późniejszy "Był jazz" Falka. Może coś załapiecie. A tymczasem życzę aby za pół wieku ktoś w prezencie podarował wam płytę Kombi. Wszak to rock, muzyka waszej młodości, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajron men Re: Widać że młodzi jesteście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:25 André Van Duin - A Woman In Love Abdul Hassan & Orchestra - Arabian Affair Anna Jantar - Przetanczyc cala noc Dino Conte - Azzurro Demis Russos - Forever and never Pussycat - Georgie Jerzy Polomski - Jest balalajka Amanda Lear - Follow Me Pino di Modugno - Tarantella Pugliese Gilla - Bend Me Shape Me Al Bano & Romina Power - Sempre Sempre Gąssowski - Bo róża też kolce Fischer Chore - La Paloma Edward Hulewicz - Siala baba mak Eruption - I Can't Stand The Rain David Essex - Oh What A Circus Donna Summer - Love's Unkind Commodores - Three Times A Lady Clout - Substitute Chorale - Riu Riu Allan Jeffers - Stop Still Sława Przybylska - Miłość w Portofino Brighouse & Rastrick Brass Band - The Floral Dance Hein Simons - Und Das Alles Nur Weil Wir Uns Lieben Babys - Isn't it Time Lucja Prus - Walc szczescia Boy & Boboys - Basta Basta Finito Wislanie - Kiedys przeciez spotkamy sie znow Barry & Eileen - Summerwine Anne Murray - You Needed Me Bolland & Bolland - Spaceman Stenia Kozłowska - Erotyk Breakout - Gdybyś kochał, hej! BLACKOUT - Anna Skaldowie - Wszystko mi mowi ze mnie ktos pokochal Edward Hulewicz - Siala baba mak Ryszard Rynkowski- Szczęśliwej drogi już czas No to Co - Tak daleko stad od ciebie. BOLTER - Daj mi te noc Happy End - Jak Sie Masz, Kochanie Boney M - Rasputin Krzysztof Klenczon- Wiosenna milosc Angel - Winter Song Karin Stanek - Dlaczego tak sie stalo Boemerang - Tiroler Holzhackerbub'n Jerzy Polomski - Jest balalajka Katarzyna Sobczyk - Maly Książę Helena Majdaniec - Rudy Rydz Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Widać że młodzi jesteście... 24.05.05, 09:31 Mieczyslaw Fogg? M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Widać że młodzi jesteście... 24.05.05, 11:01 Przekonałeś mnie. Życzę Tobie byś w wieku lat 75 miał takie dzieci jak Twój ojciec teraz. Chciałem jeszcze polecić Alibabki i Tajfuny "W rytmach Jamaica Ska", ale to zdecydowanie jest dla 60-latków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Widać że młodzi jesteście... IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.05, 22:58 zgadzam się, to bardzo indywidualna sprawa, jak u każdego przecież mój ponad 70letni dziadek na przykład bardzo lubi Boney M. )) Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: Hity dla 70latka?? 25.05.05, 14:57 uważam, że to jest kwestia sprawności organu. (słuchu, zboki, słuchu) dziadek mojego kumpla ma siedemdziesiątileśtam lat i jest przygłuchy. można mu wszystko puścic. od mietka fogga do napalmu i dillingera. Odpowiedz Link Zgłoś