Dodaj do ulubionych

SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ?

IP: *.mofnet.gov.pl 11.09.01, 16:11
No cóz... Slayer rozpaczliwie stara się znaleźć swoje miejsce w nowym
millennium. Tylko czy aby na pewno "God hates..." to krok we właściwym
kierunku ? Wydaje sie ze dla zespołów takich jak slayer pozostają tylko dwie
możliwości: konsekwentnie grać swoje liczac na lojalność starych fanów (Beavis
i Butthead powiedzieliby: if something is cool, why change ??) albo też
zmieniać swoja muzykę stosownie do obowiązujacych aktualnie trendów. Na
szczęście Slayer nie wybrał żadnej z tych możliwości i nagrał płytę, która nie
jest ani powtórką z "Reign in blood" ani też jakimś tam "niumetalem". Nie jest
to też muzyka specjalnie odkrywcza, bo to zadanie slayer spełnił już w latach
80tych, stwarzając wespół z Metallicą gatunek muzyczny zwany thrash metalem.
Chwała Slayerowi, że nie popadł w ślepą uliczkę autoplagiatu, do której zabójcy
zabłądzili na "divine intervention", ale przede wszystkim za to, że nigdy nie
nagra takiej płyty jak "load" czy "reload" (wiadomo kogo). THRASH OR DIE -
chciałoby się powiedzieć....
Obserwuj wątek
    • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 12.09.01, 08:49
      Cze, gdzie to dostałeś ? W którym sklepie ?
      CYU
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 12.09.01, 12:01
        Mam nadzieję że mieszkasz w Warszawce, bo całkiem sporo mają tego (zarówno CD
        jak i MC) w Empik Megastore przy Marszałkowskiej.....
        • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 13.09.01, 08:45
          Dzieki,
          Dzis jadę...
          Którą lubisz najbardziej ?
          Ja ostatnio najczęściej słucham "Attitude..."Bardzo wporzo. I "Season..." tez
          jest wyborny
          Zauważyłeś, że nie ma w tych okolicach za dużo fanów Slayera. Raczej lubią
          pogadać o depeszach i ich3. smile)))
          PZDR
          • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 14.09.01, 13:34
            > Którą lubisz najbardziej ?
            > Ja ostatnio najczęściej słucham "Attitude..."Bardzo wporzo. I "Season..." tez
            > jest wyborny

Powiem inaczej - najmniej podoba mi się "Divine intervention" - zabrakło
            pomysłów i oryginalności, z całej płyty broni się
            jedynie "Dittohead". "Undisputted attitude" to rzeczywiscie kawał zajebistej
            muzy, nie rozumiem dlaczego niektórzy sie czepiali, że thrashowa kapela nie
            powinna grać punkowych coverów.
            Masz rację, "Seasons..." jest wyborny - ta płyta to doskonałe podsumowanie 10
            lat dzaiłalności slayera - słychac tu zarówno klimaty z "Hell awaits" jak i
            piekielny czad z "Reign in blood".
            Najciekawsze dokonanie slayera to moim zdaniem "South of heaven" - utwór
            tytułowy po prostu rozp....dala.

> Zauważyłeś, że nie ma w tych okolicach za dużo fanów Slayera. Raczej lubią
            > pogadać o depeszach i ich3. smile)))

No cóz, slayer siedzi tam gdzie jego miejsce - w podziemiu, i nigdy nie będzie
            zespołem cieszącym się popularnością wśród mas. Nie sądzę, aby spotkał ich los
            Metallicy, która przez ostatnich kilka lat zyskała na popularności,
            jednoczesnie konsekwentnie niszcząc swoja własną legendę. Slayer jest na to
            zbyt "kontrowersyjny" i chwała mu za to.

Co do ich3, to z zadowoleniem przyjmuję fakt, że wiekszość uczestników dyskusji
            zajmuje sie głównie mieszaniem tej wesołej trójki z błotem.

Pozdro.

• Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 17.09.01, 10:21
              Taa,
              Divine według mnie rzeczywiście jest słaba. South of heaven to płyta od której
              właściwie zacząłem słuchać Slayera na poważnie. "Behind the croocked cross" mój
              ulubiony, chociaż South... faktycznie powala.
              Jestem raczej starym fanem Slayera bo pamiętam czasy jak Wojtek Mann puszczał w
              trójce "Show no mercy", ale wtedy to byłem dopiero w klimatach Iron Maiden smilei
              taka muza nie przechodziła za bardzo. Ale teraz...Slayer forever. Sluchałem
              swego czasu calego światowego metalu i wszystko minęło oprócz tej kapeli.
              Pzdr
              • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 17.09.01, 15:18
                > Jestem raczej starym fanem Slayera bo pamiętam czasy jak Wojtek Mann puszczał w
                > trójce "Show no mercy", ale wtedy to byłem dopiero w klimatach Iron Maiden smile

Ja zacząłem w czasach "Reign in blood", a zaraz potem skompletowałem wcześniejsze
                płyty slayera. Oczywiscie na piratach, bo o oryginalnych wydawnictwach można było
                tylko pomarzyć. To były kurna czasy .....
                Ale przynajmniej w radiu było kilka programów, w których mozna było posłuchać
                dobrej muzyki. Najlepsze były "metalowe tortury" w trojce w poniedziałek (kiedy
                zacząłem tego słuchać program prowadził Roman Rogowiecki (!!!!), a redaktor
                Grzegorz Miecugow - wtedy dziennikarz radiowy - zajmował się opisywaniem okładek
                płyt które Rogowiecki przynosił do studia).
                A pamiętasz "muzyke młodych", "metal top 20" i "wieczór płytowy" w pr II radia ??
                Teraz ostała sie ino radiostacja, ale chyba tez nie na długo, bo wyrzucili Pawła
                Sito zeby go zastąpić... Piotrem Metz z RMF FM. To juz chyba koniec niezaleznego
                radia w naszym kraju.

> Sluchałem
                > swego czasu calego światowego metalu i wszystko minęło oprócz tej kapeli.

No niestety, wszysto się pieprzy. Ze starej gwardii rzeczywiście broni sie tylko
                slayer, chociaż nowy Megadeth tez niczego sobie - sporo tam starego grania w
                stylu "rust in peace", chociaż to już nie ten poziom co kiedyś. Na Interii
                czytałem, że Anthrax też wraca do thrashu - poczekamy, zobaczymy... Słyszalem też
                ostatnio nowy kawałek Kreatora - k...wa, oby cała płyta taka była - czad rodem
                z "extreme aggression" !!!

Pozdro.
                • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 18.09.01, 09:02
                  Gość portalu: jasiek napisał(a):

> > Jestem raczej starym fanem Slayera bo pamiętam czasy jak Wojtek Mann puszc
                  > zał w
                  > > trójce "Show no mercy", ale wtedy to byłem dopiero w klimatach Iron Maiden
                  > smile
                  >
                  > Ja zacząłem w czasach "Reign in blood", a zaraz potem skompletowałem wcześniejs
                  > ze
                  > płyty slayera. Oczywiscie na piratach, bo o oryginalnych wydawnictwach można by
                  > ło
                  > tylko pomarzyć. To były kurna czasy .....
                  > Ale przynajmniej w radiu było kilka programów, w których mozna było posłuchać
                  > dobrej muzyki. Najlepsze były "metalowe tortury" w trojce w poniedziałek (kiedy
                  >
                  > zacząłem tego słuchać program prowadził Roman Rogowiecki (!!!!), a redaktor
                  > Grzegorz Miecugow - wtedy dziennikarz radiowy - zajmował się opisywaniem okłade
                  > k
                  > płyt które Rogowiecki przynosił do studia).
                  > A pamiętasz "muzyke młodych", "metal top 20" i "wieczór płytowy" w pr II radia
                  > ??
                  > Teraz ostała sie ino radiostacja, ale chyba tez nie na długo, bo wyrzucili Pawł
                  > a
                  > Sito zeby go zastąpić... Piotrem Metz z RMF FM. To juz chyba koniec niezalezneg
                  > o
                  > radia w naszym kraju.

He, he oczywiście, że pamiętam "Metalowe tortury" i głosik Rogowieckiego, Metal
                  Top 20 z Oleśnicy. Nagrywało się na jakiś magnetofonik, albo się chodziło kupować
                  piraty na bazar na Marymoncie. Mann puścił pierwszy raz w Polsce Voivod i
                  przedstawił go "proszę państwa a teraz wysłuchamy płyty zespołu wojewoda..." To
                  se ne wrati... sad(((.

>
                  > > Sluchałem
                  > > swego czasu calego światowego metalu i wszystko minęło oprócz tej kapeli.
                  >
                  > No niestety, wszysto się pieprzy. Ze starej gwardii rzeczywiście broni sie tylk
                  > o
                  > slayer, chociaż nowy Megadeth tez niczego sobie - sporo tam starego grania w
                  > stylu "rust in peace", chociaż to już nie ten poziom co kiedyś. Na Interii
                  > czytałem, że Anthrax też wraca do thrashu - poczekamy, zobaczymy... Słyszalem t
                  > eż
                  > ostatnio nowy kawałek Kreatora - k...wa, oby cała płyta taka była - czad rodem
                  z "extreme aggression" !!!

Taaa, Anthrax był super zwłaszcza Attack of the Killer B''s i Penikufesin. Kreator
                  idealny z "Extreme..." (najlepsza ich płyta). A "Agent Orange" Sodom też miało
                  wymiot. smile)))
                  >
                  > Pozdro.
                  Pozdrowionka

• Gość: ziz Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 213.77.49.* 18.09.01, 10:28
                    Witam
                    Bardzo milo sie Was czytalo ale kiedy padla nazwa ANTHRAX az mi sie lezka w oku
                    zakrecila, nie wytrzymalem i tez mnie wzielo na wspominki. Pamietacie "Frigging
                    in the rigging" ANTHRAXU? To chyba najweselszy metalowy kawalek jaki w zyciu
                    slyszalem. A Scot Ian radosnie podskakujacy na scenie?
                    W "Wieczorze z plyta kompaktowa" nagralem "Master of puppets". Akurat w
                    polowie "Orion''a" skonczyla mi sie kaseta (mam ja z reszta do dzis poszrzala
                    wyblakla i skrzypiaca)i przez dlugi czas myslalem ....ze to dwa kawalki smile
                    A OVERKILL "Fuck you" prezentowany w "Muzyce mlodych"? Prowadzacy (nie pomne
                    nazwiska) zapowiedzial plytke mniej wiecej w ten sposob: "...dzis nowa plyta
                    zespolu OVERKILL. Nie podam jednak jej tytulu, pierwszego utworu tez nie
                    puscimy..." smile))
                    Fajne czasy byly i fajna muzyka.....
                    Pzdr
                    • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 18.09.01, 10:46
                      Gość portalu: ziz napisał(a):

> Witam
                      > Bardzo milo sie Was czytalo ale kiedy padla nazwa ANTHRAX az mi sie lezka w oku
                      >
                      > zakrecila, nie wytrzymalem i tez mnie wzielo na wspominki. Pamietacie "Frigging
                      >
                      > in the rigging" ANTHRAXU? To chyba najweselszy metalowy kawalek jaki w zyciu
                      > slyszalem. A Scot Ian radosnie podskakujacy na scenie?
                      > W "Wieczorze z plyta kompaktowa" nagralem "Master of puppets". Akurat w
                      > polowie "Orion''''a" skonczyla mi sie kaseta (mam ja z reszta do dzis poszrzala
                      > wyblakla i skrzypiaca)i przez dlugi czas myslalem ....ze to dwa kawalki smile
                      > A OVERKILL "Fuck you" prezentowany w "Muzyce mlodych"? Prowadzacy (nie pomne
                      > nazwiska) zapowiedzial plytke mniej wiecej w ten sposob: "...dzis nowa plyta
                      > zespolu OVERKILL. Nie podam jednak jej tytulu, pierwszego utworu tez nie
                      > puscimy..." smile))
                      > Fajne czasy byly i fajna muzyka.....
                      > Pzdr
                      > Cze, no robi się coraz fajniej smile
                      Jak pisałem o Anthraxie to miałem właśnie na myśli ten wesoły piracki
                      kawałek "Friggin in the...". Chłopaki super jechali na wesoło.
                      Śmieszna była też scena tzw. nurtu "metalu piwnego", rozpowszechniona bardzo u
                      Krzyżaków. Pamiętacie taką kapelę Tankard. Grali i śpiewali wyłącznie o
                      browarze smile
                      pzdr

• Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 18.09.01, 13:52

Tak... tylko Anthrax potrafił nadać swojemu wydawnictwu tytuł "Fajna, pie...na
                        płyta", i zrobić to w taki sposób, żeby nikt nie zauwazył - (chodzi oczywiście
                        o "Penikufesin" czytane od tyłu).
                        Zajebisty był też "Startin up a possie" z tematem z "Bonanzy". Szkoda, że
                        panowie trochę za bardzo spoważnieli.
                        Piwny metal, to było coś.
                        SPACE BEER IS WHAT I LIKE !!! We wanna drink some whisky, we wanna drink some
                        beer !!! - to były teksty...
                        Oprócz Tankarda był jeszcze Wehrmacht z tekstami w rodzaju "The beer is here"
                        czy "Drink beer be free".
                        A tak w ogóle to słyszałem, że szykuje sie trasa Kreator/Destruction/Sodom -
                        podobno równiez w Polsce.
                        Stay heavy.
                        pozdr.
                        • Gość: ziz Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 213.77.49.* 18.09.01, 15:03
                          Chłopaki z ANTHRAXu śpiewały też o życiu "Efilnikufesin" smile TANKARD
                          proponował "Feed the lohocla" a WEHRMACHT na jednej ze swoich płytek miał
                          sympatyczne intro zatytułowane "Jack Daniels & pizza". Trwające kilka minut
                          odgłosy jakie można usłyszec w kibelku po naprawdę ostrej dżampce.
                          A moze to było CARNIVORE albo DRI? Albo jeszcze cos innego...? Stary juz
                          jestem, nie pamietam wink
                          Pzdr
                          • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 18.09.01, 15:52
                            Jack Daniels and Pizza to chyba Carnivore. Sprawdzę w domu. Wszystko jeszcze
                            posiadam. Carnivore nagrał bardzo kontrowersyjny utwór Jezus Hitler. Polak tam
                            grał. A pamiętacie S.O.D ? Bardzo lubiłem.
                            • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 18.09.01, 16:11
                              Gość portalu: imbir napisał(a):

> Jack Daniels and Pizza to chyba Carnivore. Sprawdzę w domu. Wszystko jeszcze
                              > posiadam. Carnivore nagrał bardzo kontrowersyjny utwór Jezus Hitler. Polak tam
                              > grał.

Nie pamietam, jak ten "utwór" (hehehe...) z fizjologicznymi odgłosami się
                              nazywał, ale jest on na płycie "Shark attack" Wehrmachtu.

>A pamiętacie S.O.D ? Bardzo lubiłem

Jasne, fajne ballady nagrywali smile)))))
                              Zajebista była tez 4 sekundowa wersja "Diamonds and rust" Priestów.

• Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 19.09.01, 10:07
                            > Chłopaki z ANTHRAXu śpiewały też o życiu "Efilnikufesin" smile

...I aż rozpłakali się ze wzruszenia na końcu "Dallabnikufesin"
                            smile))
              • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 19.09.01, 15:08

> Ale teraz...Slayer forever. Sluchałem
                > swego czasu calego światowego metalu i wszystko minęło oprócz tej kapeli.

Mogę się pod tym podpisać. Chociaż... dzisiaj na długa droge do roboty
                wyciągnęłam "Melissę" Mercyful Fate (ale staroć) i bardzo sobrze mi wchodzi.

• Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 19.09.01, 09:16
      Dla mnie szok.
      Slayer - God Hates... jest na 18 miejscu Oficjalnej Listy Sprzedaży !!!
      Jestem zdumiony. Sprzedaje się lepiej od Arki Noego. Nie wierzycie ? Lista jest
      na tym portalu w dziale muzyka. Komercja ? smile
      Pzdr
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 19.09.01, 10:26
        > Dla mnie szok.
        > Slayer - God Hates... jest na 18 miejscu Oficjalnej Listy Sprzedaży !!!
        > Jestem zdumiony. Sprzedaje się lepiej od Arki Noego. Komercja ? smile

Hehe, wyprzedzili też Ricky Martina smile))))

• Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 19.09.01, 10:33
          A Ty mówisz, że Slayer jest z podziemia. smile))))))
    • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 19.09.01, 13:00
      Dobra chłopaki, widzę że fajnie się wspomina, ja też lubię, ale warto iść po
      te "God Hates" czy można poczekać aż ktoś kupi pierwszy i da posłuchać?
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 19.09.01, 13:37
        stettiner napisał(a):

> Dobra chłopaki, widzę że fajnie się wspomina, ja też lubię, ale warto iść po
        > te "God Hates" czy można poczekać aż ktoś kupi pierwszy i da posłuchać?

Kupować natychmiast.
        W końcu to SLAYER.
        Czegokolwiek by nie nagrał.
        • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 19.09.01, 13:43
          Slayer to Slayer i trzeba kupić.
          Ale będą jaja:
          1. Golec Łorkiestra
          2. Bratanki
          3. SLAYER (2 tydzień na liście).
          4. Ich troje
          Na plaży w Łebie będą puszczali "Angel of Death".
          • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 19.09.01, 14:29

> Na plaży w Łebie będą puszczali "Angel of Death".

O qrka, ale wizja!
          • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 20.09.01, 10:02
            Ożesz k...a !!!!
            Dziś na oficjalnej liście sprzedaży (OLIS) Slayer na 3 miejscu !!!!
            Wyprzedza go tylko wesoła trójka z ich3 i duet egzotyczny "krawczyk und
            bregovic"...
        • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 19.09.01, 13:57

> Kupować natychmiast.
          > W końcu to SLAYER.
          > Czegokolwiek by nie nagrał.

No właśnie nie tak do końca, kupiłam kiedyś "Divine" i trochę tych pieniędzy było
          mi potem żal. Z drugiej strony w moich oczach to jedyna ich wpadka.
          • Gość: imbir Re: do Stettiner IP: 193.227.223.* 19.09.01, 14:29
            Divine to najsłabsza ich płyta. Lombardo odszedł i nowy koleś musiał się
            rozkręcić.
            Jasiek ma God Hates... i pisze, że wporzo.
            Dziwne, to dziewczyny też słuchają Slayera ?
            Pierwszy raz słyszę smile
            Pzdr
            • stettiner Re: do Stettiner 19.09.01, 14:47
              Słuchają, słuchają, gdzieżeś ty się uchował że o tym nie słyszałeś ? smile)) Ale
              widzę że trzeba iść do sklepu, bo mi nic bliższego o płycie nie powiecie. Może
              w sobotę...
              • Gość: imbir Re: do Stettiner IP: 193.227.223.* 19.09.01, 15:36
                Jasne, że słuchają, ale tylko w "Slayerowskim Szczecinie".
                Płyta ma niektóre kawałki zbliżone do tych z "Reign in Blood", więc nieźle.
                Super, chore teksty, raczej nie na dołki psychiczne.
                Nie będziesz rozczarowana
                • stettiner no to trza do sklepu 19.09.01, 15:41

> Jasne, że słuchają, ale tylko w "Slayerowskim Szczecinie".
                  smile))))

> Płyta ma niektóre kawałki zbliżone do tych z "Reign in Blood", więc nieźle.
                  > Super, chore teksty, raczej nie na dołki psychiczne.
                  > Nie będziesz rozczarowana
                  Dzienx, pozostaje więc iść i kupić. Coś mi mówi, że nie będzie problemu ze
                  znalezieniem. Pzdr.
                  • Gość: jasiek Re: no to trza do sklepu IP: *.mofnet.gov.pl 19.09.01, 15:57

> Dzienx, pozostaje więc iść i kupić.

Hehe, słuszna decyzja.

> Coś mi mówi, że nie będzie problemu ze
                    > znalezieniem.

"God hates" poznasz po niesamowitej okładce - mówię o wersji MC, bo okładka CD
                    została ocenzurowana. sad(((

A tak wracając do Twojego pytania - jeżeli podobał Ci się "Diabolus.." to i "God
                    hates .." Cię nie zawiedzie.

• stettiner Re: no to trza do sklepu 19.09.01, 15:59

>>
                      > "God hates" poznasz po niesamowitej okładce - mówię o wersji MC, bo okładka CD
                      > została ocenzurowana. sad(((

właśnie nie wiem czy MC czy CD, chyba raczej to drugie, ale i tak znajdę

> A tak wracając do Twojego pytania - jeżeli podobał Ci się "Diabolus.." to i "Go
                      > d
                      > hates .." Cię nie zawiedzie.

I to właśnie chciałam usłyszeć smile)) "Diabolusa" lubie ogromnie. Pzdr.

• Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 20.09.01, 11:04
      YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
      smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Co jest z golcem Łorkiestra ?
      • stettiner golec ?????? 20.09.01, 11:16
        a co się stało biedaczkom?
        • Gość: imbir Re: golec ?????? IP: 193.227.223.* 20.09.01, 11:18
          Zajrzyj na oficjalną listę sprzedaży w dziale muzyka. Odlecisz
          Pzdr
          • stettiner Re: golec ?????? 20.09.01, 11:24
            ludzie, co się dziej.... to chyab już ten koniec świata idzie wink
            • Gość: imbir Re: golec ?????? IP: 193.227.223.* 20.09.01, 11:38
              Aż mi się humor poprawił. To chyba trzeba ich do Sopotu zaprosić, czy jak ?
              W saporcie Krawczyk albo Kaja Paschalska.
              • Gość: Kronik Dlaczego okładka CD różni się od okładki MC?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 02:35
                Pytanie do fanów SLAYERA.
                Dlaczego różnią się okładki płyty CD oraz kasety?
                Czy chodzi tutaj o cenzurę?
                Czy taka różnica jest na całym świecie, czy tylko w naszym kraju?

Z góry dzięki za odpowiedź.
                • Gość: imbir Re: Dlaczego okładka CD różni się od okładki MC?????? IP: 193.227.223.* 24.09.01, 07:56
                  Nie różnią się. Na okładkę cd nałożono tylko "white-cover". Pod spodem jest
                  normalna. Chyba zrobiono to dlatego, bo jakby jakaś babcia-dewotka zobaczyła co
                  na niej jest to obraza uczuć religijnych natychmiastowa. Mc jest mała i trudno
                  się zorientować co tam jest i dlatego nie zasłonięto. Slayer zawsze miał
                  przechlapane z okladkami. Przykładem może być Season the Abyss i Divine
                  Intervention.
    • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.el-4100100.acn.pl 21.09.01, 18:18
      Rewelka kompletna. Zdecydowanie
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 24.09.01, 14:08
        Czy ktoś sie wybiera na koncert do Katowic ???
        Bo ja niestety nie sad((((
        Napiszcie jak było....
        • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 24.09.01, 14:17
          Parę postów niżej jest info że koncert odwołany.
          • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 12:15
            SHOW NO MERCY FOR TERRORISTS !!!!

Hell awaits you, Mr Ben Laden....
    • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 25.09.01, 15:58
      Idę do domu posłuchać sobie w spokoju, bo wczoraj to tylko tak na szybko, ale
      wchodzi, wchodzi... Muszę szybko słuchać bo szef się dopomina o pożyczenie smile))
      • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 26.09.01, 07:47
        Dziwna firma. Wszyscy słuchacie takiej muzy ? smile
        • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 26.09.01, 10:23
          Dlaczego dziwna? tak powinno być wszędziesmile)) Jest nas tu grupka miłośników
          dobrej muzyki.
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.01, 11:35
        stettiner napisał(a):

> ... Muszę szybko słuchać bo szef się dopomina o pożyczenie smile))

No no, tylko pozazdrościć fajnej roboty - ja ze swoim szefem tego rodzaju
        problemów nie mam. Facet ma uraz do metalu, bo jego dzieciaki niczego innego w
        domu nie słuchają smile)))))))

• stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 27.09.01, 14:09
          Posłuchał na miejscu parę minut (dosłownie parę minut) i oddał mi ze
          słowami: "Nie będę pożyczał, idę dzisiaj kupić" smile))
          • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 27.09.01, 14:33
            "Ortodoks" widać z miejsca.
            • Gość: Agr3soR Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.stacje.agora.pl 01.10.01, 13:37
              Nie wiem, qrva, co się dzieje,
              może ze mną coś nie tak,
              może się starzeję...
              Ale w GHUA bardzo mi brak
              pomysłów oryginalnych,
              Slayera grającego na "tak"
              (jakby Engel powiedział).
              Wiersz biały w końcówce, copyrights by Aggr3ssoR
              • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 01.10.01, 14:59
                Gość portalu: Agr3soR napisał(a):

> Nie wiem, qrva, co się dzieje,
                > może ze mną coś nie tak,
                > może się starzeję...
                > Ale w GHUA bardzo mi brak
                > pomysłów oryginalnych,
                > Slayera grającego na "tak"
                > (jakby Engel powiedział).

A ja jednak wolę slayera nie zadziwiającego swoją oryginalnością, niż
                oryginalność spod znaku "nowej" metallicy.
                A slayer zawsze grał na NIE.
                pzdr.
                • Gość: Agr3soR Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.stacje.agora.pl 01.10.01, 16:47
                  Co do Metalliki grającej "nowe" to polecam napradwę nowe a właściwie najnowsze - "A Time for Hate" i "Burn it
                  Down" z sesji 2001 jeszcze przed wyjściem Hetfielda na odwyk. Można się cofać z klasą, czego niestety nie
                  można powiedzieć o głupkowatym ryku Toma A.
                  A tak generalnie to oczywiście, że metallica straciła najwięcej stawiając na rozwój. Bo zyskała mnóstwo głupich
                  gnojków kupujących wszystko jak leci, a straciła fanów, którzy by się dali pokroić za rzeczy w stylu "MOP" czy
                  "RTL". A Slayer mimo wtórności cały czas ma tych maniaków po swojej stronie. Czego dowodem jest, Jaśku,
                  Twój bardzo przytomny reply na wierszyk.
                  • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 02.10.01, 11:02
                    Gość portalu: Agr3soR napisał(a):

> Co do Metalliki grającej "nowe" to polecam napradwę nowe a właściwie najnowsze
                    > - "A Time for Hate" i "Burn it
                    > Down" z sesji 2001 jeszcze przed wyjściem Hetfielda na odwyk.

No cóz, nie znam tych kawałków, trudno zatem mi sie wypowiadać. Trzeba jednak
                    przyznać, ze tytuły brzmią dosyć obiecująco. ALe i tak nie uwierzę, póki nie
                    usłyszę. Na metallicy zawiodłem się juz zbyt wiele razy - nawet taki rilołd był
                    przez pewien czas zapowiadany jako powrót do "starego" brzmienia. A ja bylem na
                    tyle głupi, ze w to uwierzyłem. Teraz mogę jedynie mieć nadzieję, ze jamz po
                    powrocie z odwyku wreszcie zda sobie sprawę z tego, jaką kaszanę grał przez
                    ostatnich pare lat.

> Można się cofać z
                    > klasą, czego niestety nie
                    > można powiedzieć o głupkowatym ryku Toma A.

Ależ slayer wcale sie nie cofa - po prostu konsekwentnie gra swoje i własnie na
                    tym polega jego klasa.
                    Ryk toma A. nie zmienił sie ani trochę przez prawie 20 lat (na szczeście) - nie
                    wyobrazam sobie tomka recytującego miękkim, delikatnym glosem czegos w
                    rodzaju "nothing else matters". Tomek powinien bowiem własnie jak najglosniej
                    ryczeć I AM THE ANTICHRIST !!!! Oczywiście mozna uwazac, ze jest to głupie
                    prymitywne i infantylne. ALe przeciez taki własnie jest rock n roll, a juz metal
                    w szczególności. Zarzucając tomkowi "głupkowaty ryk" kwestionujesz zatem cały
                    gatunek muzyczny jako taki. Metal jest przecież muzyką ekstremalną, a
                    ekstremalność ta sprowadza się między innymi do bardzo głośnego wokalu, który
                    przez niewtajemniczonych (bynajmniej nie mam tutaj na myśli Ciebie) moze byc
                    postrzegany jako głupkowaty.
                    Jezeli źle zrozumialem sens Twojej wypowiedzi, to z góry przepraszam i czekam na
                    jakiś reply.

> A tak generalnie to oczywiście, że metallica straciła najwięcej stawiając na ro
                    > zwój. Bo zyskała mnóstwo głupich
                    > gnojków kupujących wszystko jak leci, a straciła fanów, którzy by się dali pokr
                    > oić za rzeczy w stylu "MOP" czy
                    > "RTL".

Podpisuje się pod tym obiema rękami ( a nie jest to wcale takie łatwe smile))) )

pozdrawiam.
    • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 01.10.01, 15:42
      W której piosence Slayer śpiewa o polskim mieście ?
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 02.10.01, 08:31

> W której piosence Slayer śpiewa o polskim mieście ?

na prawdę jest taka piosenka ????

• Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 193.227.223.* 02.10.01, 11:37
          Podobno. :-0
      • Gość: Kronik Slayer - "Angel of death" - Oświęcim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 01:10
        Tekst piosenki "Angel of death" traktuje o obozie w Oświęcimiu który jest jak
        wiadomo polskim miastem.
        • Gość: ksenia Re: Slayer - IP: *.de.ihost.com 06.12.01, 15:53
          Gość portalu: Kronik napisał(a):

> Tekst piosenki "Angel of death" traktuje o obozie w Oświęcimiu który jest jak
          > wiadomo polskim miastem.

jakby tego było mało to na VHS Live Intrusion są fragmenty amatorskiego filmu,
          który zespół nakręcił podczas wizyty w obozie Auschwitz-Birkenau. byli tam przy
          okazji swojego pierwszego pobytu w naszym kraju w sierpniu 1992 roku....

• marcinuss Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 06.12.01, 00:40
      Jakie pamiętacie kapele black metalowe lat 80-tych ?
      • Gość: zgaga OffTopic IP: 213.158.197.* 07.12.01, 13:22
        > Jakie pamiętacie kapele black metalowe lat 80-tych ?

Black lat '80? Hmm. To co utkwiło mi w pamięci, a da się słuchać i dziś,
        to "Under the Sign..." i "Blood, Fire, Death" Bathory (hail!).

No i jak DarkThroni wydali "A Blaze..." jeszcze wtedy, to też ich pamiętam smile

Tyle, że to OT.

• Gość: Slavoy Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 09:27
      To być może najlepsza z płyt Slayera, choć wszystkie są bardzo dobre. Osobiście
      wolę brutalniejszą i szybszą stronę kwartetu, dlatego "God hates us all" bardzo
      przypadła mi do gustu. Aż trudno uwierzyć w to, że goście w ich wieku potrafią
      i chcą jeszcze grać tak ciężką muzę. Do tego jest doskonała technicznie, a
      zachowując swoje dawne brzmienie Slayer realizuje nowe pomysły. To najlepsza
      kapela metalowa na świecie.
      • Gość: jasiek Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.mofnet.gov.pl 17.12.01, 12:29
        Gość portalu: Slavoy napisał(a):

> To najlepsza
        > kapela metalowa na świecie.

Zgadza się. Wszystkie te nowe kapelki szokujące swoją ekstermalnością nie
        dorastają slayerowi do pięt.
        best band ever.
        • Gość: REKIN Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 10.10.10.* 17.12.01, 16:17
          / / /\ \ / /-
          • Gość: REKIN Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 10.10.10.* 17.12.01, 16:18
            Najlepsza płytka Slayera !
          • stettiner Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? 18.12.01, 09:05
            Rekin, co chciałeś narysować?
            • Gość: REKIN Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: 10.10.10.* 18.12.01, 15:11
              stettiner napisał(a):

> Rekin, co chciałeś narysować ?
              Chciałem napisać SLAYER ich charakterystycznym pismem.
              • Gość: imbir Re: SLAYER -God hates us all - co o nim sądzicie ? IP: *.lot.pl 19.12.01, 08:55

_____
                / / /\ \ / / /\
                / / / \ \ / / / \
                /___ / / \ \/ / ____ / /
                / / / ___ \ / / / \/
                / / / \ / / / \
                / /____ / \ / /____ / \

Ufffffff, trudne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka