Gość: ja IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 16:48 moje typy: Edyta Bartosiewicz - Skłamałam Edyta Górniak - Jestem kobietą Michał Zebrowski & Anna M. Jopek - Wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ugugunan Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 20.07.02, 17:16 Witam! Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa razy w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie rozrywkowym o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery VHS, zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej załogi Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy... Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. 20.07.02, 21:44 ja widzialam ale bylam wtedy mala dziewczynka i wcale mi sie nie podobal)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Sentencja... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 20.07.02, 22:36 mallina napisała: > ja widzialam > ale bylam wtedy mala dziewczynka i wcale mi sie nie podobal)))) Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć aby móc dojrzeć w nich piękno... Pozory często mylą młoda kobieto... *-) Niektórzy dostrzegają piękno w tym co inni uznają za kwintesencję szpetoty... Piękno to szalenie abstrakcyjne pojęcie, którego kanony są nam często brutalnie narzucane... *-) P.S. Gdzie jest jakieś forum dla domorosłych filozofów - czuję, że już do tego dorosłem... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Sentencja... 20.07.02, 23:12 To nie był film zrobiony przypadkowo! Ale przypadkiem jest to najlepszy polski klip i nie ma, k..., o czym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Wiesz coś? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 21.07.02, 00:08 teddy4 napisał: > To nie był film zrobiony przypadkowo! Znasz kulisy kręcenia tego arcydzieła Teddy? Sypnij garść szczegółów... *-) Ja niestety niewiele pamiętam poza samym filmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.icpnet.pl 21.07.02, 05:19 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Witam! > > Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa razy > w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie rozrywkowym > o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś > telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery VHS, > zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej załogi > Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go > pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy... Niestety... Oczywiscie, ze pamietam, ale bede sie upieral, ze zdecydowanie lepszy jest klip siekiery do "nowej aleksandrii" - Rzeźnia...Arcydzielo stworzone przez Yacha (jak rowniez o ile sie nie myle klip do utworu "misiowie puszysci", zostal rowniez przez niego stworzony) Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.katowice.agora.pl 22.07.02, 11:56 Gość portalu: m napisał(a): > Gość portalu: ugugunan napisał(a): > > > Witam! > > > > Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa > razy > > w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie > rozrywkowym > > o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś > > telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery > VHS, > > zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej zał > ogi > > Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go > > pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy... > Niestety... > Oczywiscie, ze pamietam, ale bede sie upieral, ze zdecydowanie lepszy jest > klip siekiery do "nowej aleksandrii" - Rzeźnia...Arcydzielo stworzone przez > Yacha (jak rowniez o ile sie nie myle klip do utworu "misiowie puszysci", > zostal rowniez przez niego stworzony) Pozdrawiam m ----------------- czy to znaczy że istnieje teledysk do utworu "nowa aleksandria"? może chodzi jednak o "misiów" - w tym klipie jest i chłop na rowerze i rzeźnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.icpnet.pl 22.07.02, 14:17 Oczywiscie, ze istniej klip to utworu "nowa aleksandria", w ktorym nie ma faceta na rowerze uderzajacego w drzewie. W tym klipie czlonkowie zespolu chodza po rzezni, takiej w biale plytki i...obejrzyjcie sobie to naprawde rewelacja pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan "W rzeźni, jak to w rzeźni..." IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 22.07.02, 15:33 Gość portalu: m napisał(a): > Oczywiscie, ze istniej klip to utworu "nowa aleksandria", w ktorym nie ma > faceta na rowerze uderzajacego w drzewie. W tym klipie czlonkowie zespolu > chodza po rzezni, takiej w biale plytki i...obejrzyjcie sobie to naprawde > rewelacja pozdrawiam m A nie pokiełbasiło Ci się z klipem Dezertera do kawałka pt."Pierwszy raz"? Ten właśnie dzieje się w rzeźni... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:12 Kasia Kowalska - "Coś optymistycznego", Beata - "Taka Warszawa" Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:15 och............ chyba jednak siekiera Odpowiedz Link Zgłoś
pete79 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:38 "Nie będę Julią" zespołu Wanda i Banda! - bo nie mogę się na nic zdecydować pamiętacie ten zespół? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:42 pete79 napisał: > "Nie będę Julią" zespołu Wanda i Banda! - bo nie mogę się na nic zdecydować > pamiętacie ten zespół? Jasne! Grali metal jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:47 ale video "hi-Fi" bylo lepsze... a i kawalek bardziej metalowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 00:30 Myslowitz "Dla ciebie" Bartosiewicz "Ostatni" Jeśli chodzi o poziom polskich teledysków to nie jest zbytnio wysoki, ale winic mozna chyba niski budżet. Zresztą w tv puszczaja w kółko głównie to co jest obecnie na topie(Górniak, Łzy...), czyli schemat: zespół dajacy koncert z wyeksponowanym wokalistą albo sam wokalista w kilku wcieleniach ...ble Chcąc się wyrwać z tej rutyny zespół ich3 stworzył nowy teledysk, gdzie lider daje upust swojej niecheci do dziennikarzy obficie plując do mikrofonu. Nie wiem może przy okazji chcieli zareklamować ochraniacze na mikrofon Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 21.07.02, 01:43 Warszawa - T. Love - mistrzowska sprawa. Poza tym, podobają mnie się ściankowe klipy (Irys i Latający Pies w szczególności). Bestia - Dezerter, też niezłe. T. Time - Smolik - fajnie zrealizowane. Myslovitz - Długość Dźwięku Samotności, ma klimat bardzo przyjemny. oto moje typy (przekrojowo dosyć). Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 21.07.02, 02:21 tak..dlugosc dzwieku samotnosci ma klimat.. podoba mi sie tez teledysk steczkowskiej (chyba do "za kare", albo "za duzo wiesz")nie pamietam teraz, bialo czarny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkshaw Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 21.07.02, 13:46 steczkowska miała całkiem niezłe, chyba to się zwało grawitacja i jeszcze maanam - sie ściemnia, po prostu bądź, mówią że miłość mieszka w niebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ceder Maanam, Maanam, Maanam !!! IP: *.pl 21.07.02, 14:51 Przecierałem, oczy ze zdumienia, nie mogąc znaleźć Się Ściemnia Maanamu ! Uratowałeś honor internautów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 12:33 K44 "+ i -" Kult "Czarne Słońca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.ek.univ.gda.pl 22.07.02, 12:33 Reni Jusis "Jakby przez sen" Reni Jusis "W głowie woda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 12:54 )) wlasnie chcialem dopisac Reni masz absolutna racje )) do tego steczkowska z pierwszej plyty zwlaszcza GRAWITACJA i NIEKOCHANI Myslovitz DLA CIEBIE, TO NIE BYL FILM hey ZE i moze troche wbrew sobie ale dopisze jeszcze KRAINE MILOSCI bajmu pomijajac te konwencjonalne kawalki z wklejona beata k. to jest to fantastyczna animacja a z dziecinstwa pamietam LUCCIOLĘ Manaamu wiem, ze mi strasznie podobala ae wieki tego nigdzie nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.ek.univ.gda.pl 22.07.02, 13:02 Reni ma jedne z ciekawszych teledysków jeśli chodzi o artystów ostatnio dzialających na naszej scenie muzycznej, nie sa one beznadziejnie banalne jak np. Łzy, Ich 3, Stachursky i wiele wiele innych...bez pomysłu byle coś było... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 12:54 Hunter-Kiedy umieram... ONA-To naprawde juz koniec Voo Voo-Kokoryn II(nie jestem pewna tytulu-klip animowany) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 13:02 Maanam - "Kreon", "Luciolla" Bajm - "Nie ma wody na pustyni" T.Love "Warszawa" Alibabki "Kwiat jednej nocy" Violetta Villas "Oczi cziornyje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 22.07.02, 13:32 "luciolla" ma niesamowity klimat - slony smak OZ "ten wasz swiat" ciekawe, jak bylby teledysk do "strzez sie tych miejsc" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: 213.76.149.* 22.07.02, 16:42 > ciekawe, jak bylby teledysk do "strzez sie tych miejsc" ? Teledysk był, ale pokazywał tylko zespół grający ten kawałek. Nie wiem nawet, czy na żywo, czy nie - b. prosta realizacja, stoją chłopaki i grają,. Pamiętam, że Janerka wciąz podnosił główę do góry, przymykał oczy i obleśnie oblizywał wargi w geście twórczego zapomnienia... Ciekawe, czy na serio czy robił sobie jaja, a Krzysiu Szeffffczyk tego nie wyczuł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 23.07.02, 11:05 dobrze, a (po zastanowieniu) raczej szkoda, ze tego nie widzialem, na pewno Janerka odgrywal czlowieka zlej profesji - KK lub jemu podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
radio.minus Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 18:27 dopisuje się, jeśli chodzio teledyski RENI JUSIS...! Z pozdowieniami dla Tomka Nalewajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżordż Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 18:37 Kult - Piosenka młodych wioślarzy. Majstersztyk techniczny jak na tamte czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maribon Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.bj.uj.edu.pl 23.07.02, 12:26 oczywiscie Sie sciemnia , łożko Maanamu.swietne sa tez teledyski Renaty przemyk ten taniec i przejde skoro wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 12:35 TEN TANIEC byl swietny, ale reszta taka sobie chociaz kiedys byl taki filmik typu impresje filmowe pod piosenki z TYLKO KOBIETA i bylo to bardzo ladnie zrobione zwlaszcza takie obrazy na wybrzezu miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćma Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 15:03 o.n.a. "To naprawdę już koniec" - genialny, mroczny teledysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEFIL Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: 212.76.37.* 23.07.02, 18:07 Republika"Poranna wiadomosc" Maanam "Luciola" Kombi "Black & White" Maanam "Wieje piaskiem od strony wojny" Myslovitz "Dla Ciebie" Kazik "12 groszy" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 23.07.02, 19:02 2 plus 1 "Superszczur" - szkoda że go nie przypominają w "Greatest Hits" na MTV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.vline.pl 24.07.02, 11:47 T. Love - Chłopaki nie płaczą - zwłaszcza początek czyli obwieszczenie zwycięzców konkursu. Również T. Love - Olej - pamiętacie? To dopiero była jazda! A z ciekawostek to pamiętam taki teledysk Acidów. Piosenka trwała minutę no i cały klip polegał na tym że była pokazana tarcza zegara która tę minutę odmierzała I to była cała treść tego tele-dysku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś