Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI

IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 16:48
moje typy:
Edyta Bartosiewicz - Skłamałam
Edyta Górniak - Jestem kobietą
Michał Zebrowski & Anna M. Jopek - Wspomnienie
Obserwuj wątek
    • Gość: ugugunan Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 20.07.02, 17:16
      Witam!

Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa razy
      w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie rozrywkowym
      o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś
      telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery VHS,
      zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej załogi
      Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go
      pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy... Niestety...
      • mallina Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. 20.07.02, 21:44
        ja widzialamsmile
        ale bylam wtedy mala dziewczynka i wcale mi sie nie podobalsmile))))
        • Gość: ugugunan Sentencja... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 20.07.02, 22:36
          mallina napisała:

> ja widzialamsmile
          > ale bylam wtedy mala dziewczynka i wcale mi sie nie podobalsmile))))

Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć aby móc dojrzeć w nich piękno... Pozory często
          mylą młoda kobieto... *-) Niektórzy dostrzegają piękno w tym co inni uznają za
          kwintesencję szpetoty... Piękno to szalenie abstrakcyjne pojęcie, którego
          kanony są nam często brutalnie narzucane... *-)

P.S. Gdzie jest jakieś forum dla domorosłych filozofów - czuję, że już do tego
          dorosłem... *-)
          • teddy4 Re: Sentencja... 20.07.02, 23:12
            To nie był film zrobiony przypadkowo! Ale przypadkiem jest to najlepszy polski
            klip i nie ma, k..., o czym gadać.
            • Gość: ugugunan Wiesz coś? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 21.07.02, 00:08
              teddy4 napisał:

> To nie był film zrobiony przypadkowo!

Znasz kulisy kręcenia tego arcydzieła Teddy? Sypnij garść szczegółów... *-)

Ja niestety niewiele pamiętam poza samym filmem...
      • Gość: m Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.icpnet.pl 21.07.02, 05:19
        Gość portalu: ugugunan napisał(a):

> Witam!
        >
        > Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa
        razy
        > w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie
        rozrywkowym
        > o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś
        > telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery
        VHS,
        > zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej załogi
        > Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go
        > pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy...
        Niestety...
        Oczywiscie, ze pamietam, ale bede sie upieral, ze zdecydowanie lepszy jest
        klip siekiery do "nowej aleksandrii" - Rzeźnia...Arcydzielo stworzone przez
        Yacha (jak rowniez o ile sie nie myle klip do utworu "misiowie puszysci",
        zostal rowniez przez niego stworzony) Pozdrawiam m
        • Gość: mb Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.katowice.agora.pl 22.07.02, 11:56
          Gość portalu: m napisał(a):

> Gość portalu: ugugunan napisał(a):
          >
          > > Witam!
          > >
          > > Najlepszy teledysk made in Poland, jaki widziałem był emitowany tylko dwa
          > razy
          > > w zamierzchłych i mrocznych czasach schyłkowej komuny, w programie
          > rozrywkowym
          > > o adekwatnej nazwie "Jarmark"... Teledysk został przysłany przez jakiegoś
          > > telewidza, który nakręcił go amatorsko własnym sumptem przy pomocy kamery
          > VHS,
          > > zakupionej prawdopodobnie w Pewexie... Był to filmik do kawałka zacnej zał
          > ogi
          > > Siekiera pt.: "Misiowie Puszyści"... Mówię Wam - rewelka, do dziś go
          > > pamiętam... Widział go ktoś? Jeśli nie to już raczej nie zobaczy...
          > Niestety...
          > Oczywiscie, ze pamietam, ale bede sie upieral, ze zdecydowanie lepszy jest
          > klip siekiery do "nowej aleksandrii" - Rzeźnia...Arcydzielo stworzone przez
          > Yacha (jak rowniez o ile sie nie myle klip do utworu "misiowie puszysci",
          > zostal rowniez przez niego stworzony) Pozdrawiam m
          -----------------

czy to znaczy że istnieje teledysk do utworu "nowa aleksandria"?

może chodzi jednak o "misiów" - w tym klipie jest i chłop na rowerze i rzeźnia
          • Gość: m Re: Szewc zabija szewca, bum tarara, bum tarara.. IP: *.icpnet.pl 22.07.02, 14:17
            Oczywiscie, ze istniej klip to utworu "nowa aleksandria", w ktorym nie ma
            faceta na rowerze uderzajacego w drzewie. W tym klipie czlonkowie zespolu
            chodza po rzezni, takiej w biale plytki i...obejrzyjcie sobie to naprawde
            rewelacjasmile pozdrawiam m
            • Gość: ugugunan "W rzeźni, jak to w rzeźni..." IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 22.07.02, 15:33
              Gość portalu: m napisał(a):

> Oczywiscie, ze istniej klip to utworu "nowa aleksandria", w ktorym nie ma
              > faceta na rowerze uderzajacego w drzewie. W tym klipie czlonkowie zespolu
              > chodza po rzezni, takiej w biale plytki i...obejrzyjcie sobie to naprawde
              > rewelacjasmile pozdrawiam m

A nie pokiełbasiło Ci się z klipem Dezertera do kawałka pt."Pierwszy raz"?
              Ten właśnie dzieje się w rzeźni...
    • andrzej26 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:12
      Kasia Kowalska - "Coś optymistycznego",
      Beata - "Taka Warszawa"
      • mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:15
        och............
        chyba jednak siekierasmile
    • pete79 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:38
      "Nie będę Julią" zespołu Wanda i Banda! - bo nie mogę się na nic zdecydować smile
      pamiętacie ten zespół?
      • teddy4 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:42
        pete79 napisał:

> "Nie będę Julią" zespołu Wanda i Banda! - bo nie mogę się na nic
        zdecydować smile
        > pamiętacie ten zespół?

Jasne! Grali metal jak trzeba.
        • mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 20.07.02, 23:47
          ale video "hi-Fi" bylo lepsze...
          a i kawalek bardziej metalowy
    • Gość: b. Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 00:30
      Myslowitz "Dla ciebie"
      Bartosiewicz "Ostatni"
      Jeśli chodzi o poziom polskich teledysków to nie jest zbytnio wysoki, ale winic
      mozna chyba niski budżet. Zresztą w tv puszczaja w kółko głównie to co jest
      obecnie na topie(Górniak, Łzy...), czyli schemat: zespół dajacy koncert z
      wyeksponowanym wokalistą albo sam wokalista w kilku wcieleniach ...ble

Chcąc się wyrwać z tej rutyny zespół ich3 stworzył nowy teledysk, gdzie lider
      daje upust swojej niecheci do dziennikarzy obficie plując do mikrofonu. Nie
      wiem może przy okazji chcieli zareklamować ochraniacze na mikrofonsmile
    • buh Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 21.07.02, 01:43
      Warszawa - T. Love - mistrzowska sprawa.
      Poza tym, podobają mnie się ściankowe klipy (Irys i Latający Pies w szczególności).
      Bestia - Dezerter, też niezłe.
      T. Time - Smolik - fajnie zrealizowane.
      Myslovitz - Długość Dźwięku Samotności, ma klimat bardzo przyjemny.

oto moje typy (przekrojowo dosyć).
      • mallina Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 21.07.02, 02:21
        tak..dlugosc dzwieku samotnosci ma klimat..

podoba mi sie tez teledysk steczkowskiej (chyba do "za kare", albo "za duzo
        wiesz")nie pamietam teraz, bialo czarny..

• Gość: hawkshaw Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 21.07.02, 13:46
          steczkowska miała całkiem niezłe, chyba to się zwało grawitacja
          i jeszcze maanam - sie ściemnia, po prostu bądź, mówią że miłość mieszka w
          niebie
          • Gość: Ceder Maanam, Maanam, Maanam !!! IP: *.pl 21.07.02, 14:51
            Przecierałem, oczy ze zdumienia, nie mogąc znaleźć Się Ściemnia Maanamu !
            Uratowałeś honor internautów !
    • Gość: bobo Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 12:33
      K44 "+ i -"
      Kult "Czarne Słońca"
    • Gość: madzia Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.ek.univ.gda.pl 22.07.02, 12:33
      Reni Jusis "Jakby przez sen"
      Reni Jusis "W głowie woda"
      • Gość: kubu Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 12:54
        smile))

wlasnie chcialem dopisac Reni
        masz absolutna racje smile))

do tego steczkowska z pierwszej plyty
        zwlaszcza GRAWITACJA i NIEKOCHANI

Myslovitz DLA CIEBIE, TO NIE BYL FILM
        hey ZE

i moze troche wbrew sobie
        ale dopisze jeszcze KRAINE MILOSCI bajmu
        pomijajac te konwencjonalne kawalki z wklejona beata k.
        to jest to fantastyczna animacja

a z dziecinstwa pamietam LUCCIOLĘ Manaamu
        wiem, ze mi strasznie podobala
        ae wieki tego nigdzie nie widzialem
        • Gość: madzia Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.ek.univ.gda.pl 22.07.02, 13:02
          Reni ma jedne z ciekawszych teledysków jeśli chodzi o artystów ostatnio
          dzialających na naszej scenie muzycznej, nie sa one beznadziejnie banalne jak
          np. Łzy, Ich 3, Stachursky i wiele wiele innych...bez pomysłu byle coś było...
          pozdrowionka
    • clio4 Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 12:54
      Hunter-Kiedy umieram...
      ONA-To naprawde juz koniec
      Voo Voo-Kokoryn II(nie jestem pewna tytulu-klip animowany)
      • vulture Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 13:02
        Maanam - "Kreon", "Luciolla"
        Bajm - "Nie ma wody na pustyni"
        T.Love "Warszawa"
        Alibabki "Kwiat jednej nocy" smile
        Violetta Villas "Oczi cziornyje" smile
        • Gość: skrek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 22.07.02, 13:32
          "luciolla" ma niesamowity klimat - slony smak
          OZ "ten wasz swiat"
          ciekawe, jak bylby teledysk do "strzez sie tych miejsc" ?

• Gość: Tomek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: 213.76.149.* 22.07.02, 16:42
            > ciekawe, jak bylby teledysk do "strzez sie tych miejsc" ?

Teledysk był, ale pokazywał tylko zespół grający ten kawałek. Nie wiem nawet,
            czy na żywo, czy nie - b. prosta realizacja, stoją chłopaki i grają,. Pamiętam,
            że Janerka wciąz podnosił główę do góry, przymykał oczy i obleśnie oblizywał
            wargi w geście twórczego zapomnienia... Ciekawe, czy na serio czy robił sobie
            jaja, a Krzysiu Szeffffczyk tego nie wyczuł...
            • Gość: skrek Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 23.07.02, 11:05
              dobrze, a (po zastanowieniu) raczej szkoda, ze tego nie widzialem,
              na pewno Janerka odgrywal czlowieka zlej profesji
              - KK lub jemu podobnych
    • radio.minus Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 22.07.02, 18:27
      dopisuje się, jeśli chodzio teledyski RENI JUSIS...! Z pozdowieniami dla Tomka
      Nalewajka!
    • Gość: Dżordż Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 18:37
      Kult - Piosenka młodych wioślarzy. Majstersztyk techniczny jak na tamte czasy
      • Gość: maribon Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.bj.uj.edu.pl 23.07.02, 12:26
        oczywiscie Sie sciemnia , łożko Maanamu.swietne sa tez teledyski Renaty przemyk
        ten taniec i przejde skoro wiem
        • Gość: kubu Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 12:35
          TEN TANIEC byl swietny, ale reszta taka sobie
          chociaz kiedys byl taki filmik typu impresje filmowe pod piosenki z TYLKO
          KOBIETA i bylo to bardzo ladnie zrobione

zwlaszcza takie obrazy na wybrzezu
          miodzio
    • Gość: Ćma Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 15:03
      o.n.a. "To naprawdę już koniec" - genialny, mroczny teledysk
    • Gość: NEFIL Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: 212.76.37.* 23.07.02, 18:07
      Republika"Poranna wiadomosc"
      Maanam "Luciola"
      Kombi "Black & White"
      Maanam "Wieje piaskiem od strony wojny"
      Myslovitz "Dla Ciebie"
      Kazik "12 groszy"
    • vulture Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI 23.07.02, 19:02
      2 plus 1 "Superszczur" - szkoda że go nie przypominają w "Greatest Hits" na MTV
    • Gość: As Re: NAJLEPSZE POLSKIE TELEDYSKI IP: *.vline.pl 24.07.02, 11:47
      T. Love - Chłopaki nie płaczą - zwłaszcza początek czyli obwieszczenie
      zwycięzców konkursu.
      Również T. Love - Olej - pamiętacie? To dopiero była jazda!
      A z ciekawostek to pamiętam taki teledysk Acidów. Piosenka trwała minutę no i
      cały klip polegał na tym że była pokazana tarcza zegara która tę minutę
      odmierzała smile I to była cała treść tego tele-dysku.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka