kuba# 28.07.02, 20:19 Właśnie słuchał ostatniej płyty "Killing the Dragon" i kawałka "Throw Away the Children" (ze świetnymi chórkami) - ciekawe dlaczego przypomina mi się "Children of the Sea" ) A tak w ogóle co sądzicie o tym wokaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: Dio 28.07.02, 23:28 Wokalista super, bardzo lubię jego dokonania z Rainbow, Black Sabbath czy solo, ale "Killing The Dragon" wysłuchałem już parę razy i nadal nie mogę wychwycić niczego naprawdę hitowego. Bardzo za to lubię trochę niedoceniane płyty "Angry machines" i "Strange Highways" (choćby za utwór tytułowy). Odpowiedz Link Zgłoś
kadriana Re: Dio 29.07.02, 00:29 Znam twórczo�ć tego zespołu z płyty Holly Diver.Jest to chyba pierwszy album tego zespołu .Tytułowy, Don't talk to strangers , Shame on the Night i Rainbow in the Dark to jedne z moich ulubionych.Podoba mi sie również Sacred Heart.Niestety nie słyszałam wszystkich albumów tego zespołu.Wolę Black Sabbath Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dio 29.07.02, 09:41 "Holy Diver" jest chyba jednym z najlepszych albumów, jaki ukazał się pod szyldem Dio. Słuszny wybór. Ja gościa lubię, bo od 30 lat w zasadzie tak samo śpiewa i głos mu się tak nie rozwalił jak Plantowi czy Gillanowi. Co nie znaczy, że nie lubię Gillana Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Dio 29.07.02, 09:03 kuba# napisał: > A tak w ogóle co sądzicie o tym wokaliście? jest niski. wolę ozza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Dio IP: *.vline.pl 29.07.02, 10:17 Mam pytanie poza konkursem. Ile lat ma pan RJD ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dio 29.07.02, 18:21 No więc co do daty urodzenia dane internetowe są sprzeczne - jedne strony podają datę 1942, inne 1949, a inne otwarcie przyznają, że wiek artysty nie jest do końca znany )) Sądzę jednak że 1942 to lekka przesada; Jon Lord jest z tego rocznika. Chociaż... Nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Dio..ile ma lat? odpowiedź... IP: *.acn.waw.pl 29.07.02, 18:23 Urodził się 10.07.1948 w Portsmouth, New Hampshire, USA. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dio..ile ma lat? odpowiedź... IP: 213.76.149.* 30.07.02, 16:35 > Urodził się 10.07.1948 w Portsmouth, New Hampshire, USA. A Jon Lord jest rocznik 1941 (9 czerwiec dokładniej rzecz biorąc) Pozdr. również Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dio..ile ma lat? odpowiedź... 31.07.02, 18:46 Lord 1941, oki, a co do DIO po prostu zetknąłem się z rozbieżnymi informacjami - wystarczy wstukać w wyszukiwarkę nazwisko i wylatuje kilka różnych dat bądź urocze "19??". Pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś