Gość: johnny IP: *.magma-net.pl 05.08.02, 10:30 Mam 2 typy No Doubt " return of saturn " ( dla mnie plyta lat 90' ) Passengers " original soundtracks 1 " ( drugie miejsce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miecio Re: Najbardziej niedoceniane plyty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 13:32 Gość portalu: johnny napisał(a): > Mam 2 typy > > No Doubt " return of saturn " ( dla mnie plyta lat 90' ) > Passengers " original soundtracks 1 " ( drugie miejsce Po co Ci wymieniac niedocenione płyty? Ja znam takich wiele i cieszę sie ze zostały one niezauwazone. Dzieki temu mogę sie nimi delektować ze świadomoscia iz niewielu jest dane rozpływac się w ich dżwiękach. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 05.08.02, 13:36 Gos´c´ portalu: Miecio napisa?(a): > Gos´c´ portalu: johnny napisa?(a): > > > Mam 2 typy > > > > No Doubt " return of saturn " ( dla mnie plyta lat 90' ) > > Passengers " original soundtracks 1 " ( drugie miejsce > > > Po co Ci wymieniac niedocenione p?yty? Ja znam takich wiele i ciesze˛ sie ze > zosta?y one niezauwazone. Dzieki temu moge˛ sie nimi delektowac´ ze s´wiadomoscia > iz niewielu jest dane rozp?ywac sie˛ w ich dz˙wie˛kach. Oj, Mieciu, Mieciu, ty samolubie... Ja chetnie dowiedzialbym sie jakie to piekne dzwieki mi umknely. I chetnie bym ich posluchal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Najbardziej niedoceniane plyty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 13:39 cze67 napisał: > Oj, Mieciu, Mieciu, ty samolubie... Ja chetnie dowiedzialbym sie jakie to > piekne dzwieki mi umknely. > I chetnie bym ich posluchal... No nie wiem... Jak sobie pomysle ze przeżywałbys to samo co ja przy jakiejś muzie... )) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 05.08.02, 13:43 Gos´c´ portalu: Miecio napisa?(a): > cze67 napisa?: > > > > Oj, Mieciu, Mieciu, ty samolubie... Ja chetnie dowiedzialbym sie jakie to > > piekne dzwieki mi umknely. > > I chetnie bym ich posluchal... > > No nie wiem... > Jak sobie pomysle ze przez˙ywa?bys to samo co ja przy jakiejs´ muzie... > )) Moglbys dokonczyc to ciekawe zdanie? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Najbardziej niedoceniane plyty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 13:47 cze67 napisał: > Moglbys dokonczyc to ciekawe zdanie? Jak sobie pomysle ze moglbys przezywac to samo co ja przy jakiejs muzie to bylbym zazdrosny o Twoje doznania. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 05.08.02, 13:50 Acha, powiem Ci, ze rozumiem nieco o co Ci chodzi. Kiedys uslyszalem w radio cudowna muzyke, pani spiewala przepieknie. Myslalem, ze nikt tego nie zna i byla to "moja muzyka". Potem okazalo sie ze to motyw przewodni serialu Twin Peaks. I czar prysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Najbardziej niedoceniane plyty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 18:23 cze67 napisał: > Acha, powiem Ci, ze rozumiem nieco o co Ci chodzi. Kiedys uslyszalem w radio > cudowna muzyke, pani spiewala przepieknie. Myslalem, ze nikt tego nie zna i > byla to "moja muzyka". Potem okazalo sie ze to motyw przewodni serialu Twin > Peaks. I czar prysl... U mnie czas nie pryska bo nikomu nie mówie ze na przykład nowa płyta Archive albo płyta Cooper Temple Clause sa przepiękne Chociaz cos jest w tym pryskaniu czaru bo jak ukazała się na płycie Mini Max piosenka You in the Night zespołu Fashion to juz nie była tak piekna jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 18:07 Calling All Stations - Genesis - genialny album, ktory sie nie sprzedal, bo nie bylo w zespole Collinsa. Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 18:36 cze67 napisał: > Calling All Stations - Genesis - genialny album, ktory sie nie sprzedal, bo nie > > bylo w zespole Collinsa. Byc moze sie nie sprzedal w odpowiednim nakladzie i bylo to przeslowiowym gwozdziem do trumny zespolu Genesis (ale przyznj, ze "umarli" z doskonalym stylu!!!!), ale kto docenil, ten mial przyjemnosc z sluchania...Nie jest jeszcze tak zle. A co to znaczy "niedoceniane" plyty? Czy jest jakis progowy naklad, po przekroczeniu ktorego plyta jest nalezycie "doceniona"??? Bo nie rozumiem.....Jak ktos chce, to trafi na muzyke, ktora mu odpowiada i ja "doceni". Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 18:42 handziaa napisa?a: > Byc moze sie nie sprzedal w odpowiednim nakladzie i bylo to przeslowiowym > gwozdziem do trumny zespolu Genesis (ale przyznj, ze "umarli" z doskonalym > stylu!!!!), ale kto docenil, ten mial przyjemnosc z sluchania... Duza, to prawda. Szkoda mi tylko tego, ze mogli nagrac w tym skladzie jeszcze jeden album, zapowiadali go zreszta w wywiadach, mialo byc wiecej dluzszych utworow (!!!), ale wlasnie z powodu owego niesprzedania poprzedniej nie ukazal sie... Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 18:49 ...no tak, to niestety smutna prawda. Prawa rynku...od zespolu tej klasy wytwornia wymagala by byl "kura znoszaca zlote jajka". Nie - to do widzenia! Mysle, ze gdyby taki sam album nagral zespol z innej "polki" (mam na mysli mniej znany) to nie skonczyloby sie na tym jednym projekcie... A tak na marginesie dodam, ze nie moge sobie przypomniec, jak nazywal sie ten NOWY wokalista Genesis (moze jakas pomoc????) ale dokladnie pamietam, ze byl zabojczo przystojny.... To chyba tez swiadczy o tym jak "rynek" ksztaltuje losy plyt.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Najbardziej niedoceniane plyty IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 17.01.03, 18:55 Ray Wilson bodajze Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 19:01 Bardzo dziekuje obu Panom. Gdybym byla nastolatka, to zapewne moj pokoj wytapetowalabym wlasnie jego podobizna....Wlasnie przypomnialam sobie teledysk do "Congo" i sie rozmarzylam... Ale Peter Gabriel tez byl uroczy (wzrokowo).Moze zreszta jest teraz jeszcze bardziej pociagajacy....w tym nowym, doroslym "image" Sluchaliscie juz "UP"??? Jakies wrazenia???? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 19:03 Najlepsza plyta ubieglego rocku... Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 17.01.03, 19:09 Wlsnie przymierzam sie do jej kupna. Jak wyslucham, podziele sie .....wrazeniami z odsluchu. A znasz plyte z wytworni Gabriela "Real World" bodajze pod tytulem "Sources of Passion"???(przepraszam, jezeli pomylialm tytul...chodzi mi o muzyke z roznych zakatkow swiata, ktora stala sie inspiracja dla Gabriela podczas pisania muzyki do "Ostatniego kuszenia Chrystusa") Moze byc ciekawa zwazywszy na to ze "Passion" jest niesamowite....(czy to tez plyta "niedoceniana"????) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 20.01.03, 13:42 handziaa napisa?a: > Wlsnie przymierzam sie do jej kupna. > Jak wyslucham, podziele sie .....wrazeniami z odsluchu. > A znasz plyte z wytworni Gabriela "Real World" bodajze pod tytulem "Sources of Passion"???(przepraszam, jezeli pomylialm tytul...chodzi mi o muzyke z roznych zakatkow swiata, ktora stala sie inspiracja dla Gabriela podczas pisania muzykio "Ostatniego kuszenia Chrystusa") Kiedys slyszalem te plyte. Brzmiala intrygujaca. > Moze byc ciekawa zwazywszy na to ze "Passion" jest niesamowite....(czy to tez > plyta "niedoceniana"????) Kiedys w Zyciu (tej gazecie, ktorej juz nie ma), ze tej plyty sluchali tylko posiadacze dobrego sprzetu, zeby testowac jego brzemienie. No comments... Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 20.01.03, 19:27 Ja sie nie pytalam, co bylo "w gazecie" ani, czy masz dobry sprzet i poszukujesz plyty do testowania. Pytalam sie,czy znasz te plyte. Bo jak nie znasz, to o niej po prostu nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najbardziej niedoceniane plyty 21.01.03, 05:12 Ray się dziewczynom podoba... Peter się podoba... a Phil nie... No dobra, a tak na poważnie, to w Polsce nie są doceniane n.p. albumy Dona Henleya i bardzo dobrze. Niech słuchają Ich Troje i Negatywu ci, co na to zasłużyli... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej niedoceniane plyty 21.01.03, 10:33 handziaa napisa?a: > Ja sie nie pytalam, co bylo "w gazecie" ani, czy masz dobry sprzet i > poszukujesz plyty do testowania. > Pytalam sie,czy znasz te plyte. > Bo jak nie znasz, to o niej po prostu nie pisz. Tak jest, pani sierzant! Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Najbardziej niedoceniane plyty 22.01.03, 01:18 cze67 napisał: > Tak jest, pani sierzant! Witaj w klubie sierzanta Pieprza!!!! ..a tak na powaznie - bez "bacznosci"!!! Nie jestesmy na festiwalu piosenki zolnierskiej!!! ....pozdrawiam rocznik `67!Czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Faith No More "Angel Dust" IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.01.03, 19:51 Nie wiem czy ten album do końca tu pasuje, ale zaryzykuję ... gdyż jest to osobiście jedna z najważniejszych płyt dla mnie. Mam na myśli "Angel Dust" Faith No More. Album ten nazywany jest "komercyjnym samobójstwem" - po sukcesie płyty "The Real Thing" dokładnie ten sam skład muzyczny zrealizował album pod każdym względem inny. Pierwsze co się rzuca "na uszy" to zupełnie inny głos i sposób spiewania Pattona, dojrzalszy i bardziej dorosły, wielu fanów ponoć po pobieżnym zapoznaniu się z płytą stwierdziło że zespół zmienił wokalistę i odwróciło się od niego Mam kumpla, któru jest też fanem FNM i jak mu pożyczyłem "The Real Thing" którego o dziwo nie znał przedtem to stwierdził że muza fajna, ale woli albumy z Pattonem Co zaś do samego Angel Dusta, to według mnie jest on pełen potencjalnych hitów (przynajmniej 1/3 utworów), ale nie ma na nim kawałków nawiązujących stylistycznie do przebojów z poprzedniej płyty, ze słynnym "Epic" na czele. O tej płycie czytałem wiele opinii, i w wielu z nich przejawiało się stwierdzenie ze to płyta która wyprzedziła swój czas o dobre 10 lat ... sporo w tym prawdy, dzisiaj pewnie równie genialne dzieło zostałoby szerzej dostrzezone pośród tego całego numetalowego szajsu (wiem, przesadzam) ale czy dzisiejsza muzyka wyglądałaby tak samo bez tej płyty? Nie wiadomo. W ogóle to w Europie ta płyta chyba była całkiem popularna, sam pamiętam z radia kawałki "Midlife Crisis", "A Small Victory" i oczywiście "Easy" no ale zważywszy że radiem tym była Trójka to w sumie nic dziwnego ... ale ponoć płyta w USA poniosła porażkę, gdy bossowie z wytwórni usłyszeli dema kawałków to złapali się za głowy mówiąc że zespół sam sobie kopie grób. Faith No More mieli tego pecha, że ich największe pod względem artystycznym dokonania przypadają na falę "grungu" a wiadomo że grupy nie grające w głównym nurcie ciężkiego rocka nigdy nie zdobywają dużej popularności (i tu komplenie niezrozumiałym wyjątkiem jest dla mnie sukces komercyjny grupy Tool której muzyka należy do wyjątkowo ciężkich w odbiorze, na pewno dużo bardziej niż muza Faithów). Muszę się przyznać że wstępując na to forum byłem pozytywnie zaskoczony ilością fanów Faith No More, a także ludzi wymieniających ich nagrania jako szczególnie ważne dla siebie - myślałem że grupa ta należy już do raczej zapomnianych. Widać w naszym kraju należycie doceniono ten zespół. Jak zwykle wyszło dużo gdy piszę o FNM ... może ktoś nawet doczyta do tego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
fureur Re: Najbardziej niedoceniane plyty 20.01.03, 19:35 jest ich duzo...az za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś