Gość: more IP: *.76.classcom.pl 12.07.05, 12:03 czy warto sie z nim zapoznać? do jakich bendów byście ich porównali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur666 Re: the specials 12.07.05, 12:09 The Specials jest kultowym zespolem muzyki SKA. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: the specials 12.07.05, 15:18 oo ja polecam zawsze i wszędzie. moim zdaniem są wyjątkowi i cięzko ich porównać z kimkolwiek. nawet selecter (z którym sie ostro kumplowali) jest znacznie cienszy... takze polecam pierwszą płytę. reszta to już coraz mniej ska... ale oczywiście ten sam luzik... jestem za i jeszcze raz za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneszka Re: the specials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:30 The Specials to oczywiscie stare, dobre, brytyjskie SKA. Zapoznac sie z nimi? Odpowiedz - OBOWIAZKOWO W podobnych klimatach polecam jeszcze The Clash OLD SKA RULEZZZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: more Re: the specials IP: *.76.classcom.pl 13.07.05, 00:45 kocham Clash! dzięki za opinie. Szkoda bo SKA raczej nie lubie chyba, że w małych ilościach(The Clash)ale Madness mnie wkurza. Hmm jeszcze przesłucham ale ja nie jestem raczej z tych co "Czy ty widzisz to co ja???? kręci mnie muzyka SKA!" Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 The Clash? 13.07.05, 19:49 Tu gdzie mieszkam, jest taki club lekko podstarzalych punkx. Przed chyba dwoma laty bylem tam na koncecie The Clash. Nie wiedzialem, ze Punks moga byc romantyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: the specials IP: *.chello.pl 13.07.05, 19:42 Zdecydowanie tak! "The Specials", "More" i "The Singles" to jazda obowiązkowa dla każdego szanującego się fana ska i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: the specials 14.07.05, 11:43 no wlasnie the specials i he clash to jedyne porownanie i podobienstwo mi przychodzi do glowy... pytanie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: the specials IP: *.katowice.agora.pl 14.07.05, 15:59 polecam the beat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glgryz Re: the specials IP: 195.245.217.* 14.07.05, 17:07 ...i Selecter - bardzo podobne do Specials, tylko z dziewczyną na wokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: the specials IP: *.chello.pl 14.07.05, 20:46 Bardzo mnie dziwi porównywanie The Specials do The Clash. Ci ostatni zafascynowani byli raczej reggae i dubem niż ska. Nie mówiąc już o tym, że poza pojedynczymi przypadkami ("White Man.." zwłaszcza)znacznie lepiej wychodziło im granie rocka. Do The Specials znacznie bliżej mieli The Beat i Selecter, choć moim zdaniem to nieco niższa półka. Warto też sięgnąc po wczesne nagrania Madness, kiedy jeszcze byli bardziej ska niż pop. Odpowiedz Link Zgłoś