nefil 03.08.05, 12:40 11 września w warszawskim klubie Stodoła New Model Army wystąpi jako główna atrakcja (lub jak kto woli gwóźdź programu Big Star Festival Ceny biletów: 35 PLN do 31 lipca, 45 PLN od 1 sierpnia do 10 września, w dniu koncertu 50 PLN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: New Model Army w Polsce! IP: 195.94.205.* 03.08.05, 13:16 Też się cieszę bardzo na ich koncert. TYm bardziej, że przed nimi zagra nowosądecki zespół KULTURA DE NATURA - kapitalny, reegowy zespół. gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: New Model Army w Polsce! 03.08.05, 14:03 Zagra też Cool Kids of Death, ale tu już radość jakby trochę mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: New Model Army w Polsce! IP: 195.94.205.* 03.08.05, 14:22 hehe, tu radość zdecydowanie mniejsza. dla mnie CKOD to w ogóle trochę dziwna kapela. Część rzezcy które nagrali nie jest złych natomiast niezmiennie przeraża mnie zachowanie tej kapeli. pamietam n aprzykład wywiad którego udzielal jeden z członków razem z budzyńskim, wokalistą ARMII. Facet z CKOD byl tak pewny siebie jakby to jego zespół nagrał LEGENDĘ i zrobił tyle waznych płyt w polskim rocku co ARMIA. wydaje mi się, że absolutny brak pookory nie jest niczym dobrym. A jak juz sie tej pokory nie ma to przynajmniej dobrze jest mieć jakiś dorobek. Póki co CKOD nie ma jeszcze ani dorobku, a pokory już nie ma. No i jakoś nie mogę ich polubić Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: New Model Army w Polsce! 03.08.05, 17:11 nefil napisał: > Zagra też Cool Kids of Death, ale tu już radość jakby trochę mniejsza Szacunek nefil, a ja się bardzo cieszę - będzie trochę czsu, żeby wyjść na powietrze, wypić piwko i nieco odsapnąć przed występem NMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły_romek Re: New Model Army w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:36 Cool Kids, But Dead Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: znowu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:16 widziałem ich 3 razy w Polsce, chyba 4 nie pojadę. Może za 5 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: znowu? 03.08.05, 21:24 Gość portalu: alienfiend napisał(a): > widziałem ich 3 razy w Polsce, chyba 4 nie pojadę. Może za 5 lat... Wychodzi nowa plyta, to i chlopaki wybieraja sie w trase. Alien przychodz na koncert i nie marudz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:04 jak chwyci, to może pojadę. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 04.08.05, 22:33 Gość portalu: alienfiend napisał(a): > jak chwyci, to może pojadę. Czytalem w TerazRocku, ze plyta ma byc powrotem do korzeni. Hmmmm, Bono tak mowil przed wydaniem albumu "All that you can`t leave behind", wiec obawy moje wzrosly. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 04.08.05, 22:54 nefil napisał: > wiec obawy moje wzrosly. > Pzdr! co do płyty, czy co do koncertu??? bo co do koncertu nie mam obaw Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 04.08.05, 23:00 vip_wielka8 napisała: > nefil napisał: > > > > wiec obawy moje wzrosly. > > Pzdr! > > co do płyty, czy co do koncertu??? > bo co do koncertu nie mam obaw Co do plyty oczywiscie. Jesli ktos widzial kiepski koncert NMA, prosze sie odezwac — stawiam piwo Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 04.08.05, 23:29 nefil napisał: > Co do plyty oczywiscie. Jesli ktos widzial kiepski koncert NMA, prosze sie > odezwac — stawiam piwo jeśli chodzi o publikę to widziałem, polecam sygnaturkę czy już mogę się napić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranny Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:41 Nefilowi chodziło chyba o forme Dzastina i kolesi, publika w Polsce to z reguły napite tanim winem albo browarem nastoletnie koty. Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 04.08.05, 23:55 Gość portalu: ranny napisał(a): > publika w Polsce to z reguły > napite tanim winem albo browarem nastoletnie koty. tym razem to raczej nie koty, a "kidsy" będą Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: najpierw posłucham nowej płyty ;)) 05.08.05, 01:59 The album was mostly written in the rehearsal studio in Bradford and then arranged by the band in the recording studio in deepest Wales, where is was recorded by Chris Tsangarides - another in the long line of highly respected and experienced producers who have worked with the band. It was mixed in London by relative newcomer Nathaniel Chan and the results are just what we wanted. Carnival really conveys the power of the band - pounding rhythms, soaring bass, driving guitars and biting vocals combine in the passionate and dynamic way that only NMA can produce. Justin's lyrics are as poignant as always. Subject matter swings from Britain and Bradford to Africa via religion and relationships, and the poetry is as beautiful as ever. www.newmodelarmy.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: New Model Army w Polsce! 14.08.05, 12:28 NMA ma w koncu swojego dystybutora w naszym kraju. Nowy album "Carnival" bedzie rozprowadzany przez firme Sonic. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: New Model Army w Polsce! 23.08.05, 16:26 mam nadzieje że NMA będzie sprzedawać płytę na koncercie...powinno być taniej niż w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: New Model Army w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:01 Podczas ostatnich koncertów w naszem kraju opylali płytki po 30 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: New Model Army w Polsce! 24.08.05, 09:55 Doskonale o tym pamiętam stąd mam nadzieje na udany zakup na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: New Model Army w Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:58 Czy oni nagrali coś fajnego od 1989 roku, to jest od Thundera? Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: New Model Army w Polsce! 14.08.05, 12:37 Info o festiwalu Big Star`a: www.cgm.pl/polecamy/bigstar/ Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Do posłuchania... 14.08.05, 12:41 ... fragmenty utworów z Carnival www.wom.de/poprock/detail/-/hnum/2232676/rk/home/rsk/hitlist Odpowiedz Link Zgłoś