Dodaj do ulubionych

Archive - właśnie odkryłam

IP: *.icpnet.pl 17.08.05, 10:57
I żałuję, że tak późno. Zaczęłam od ostatniej płyty - od "Noise" i się
zakochałam. Słuchając tej muzyki odczuwam prawie że fizyczną przyjemność,
słodki ból. Coś niesamowitego! A teraz oczarowuje mnie soundtrack "Michel
Vaillant" - po prostu się rozpływamsmile Czy na Was też tak działa muzyka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Poter Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.tomaszow.mm.pl 17.08.05, 13:59
      A sluchałas już płyty "You look all the same to me" ??? Jest wg mnie dużo lepsza
      niż "Nosie". Też sie kiedyś mocno zauroczyłem Archive, ale przeszło mi. Pozdrawiam
      • Gość: mila Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.icpnet.pl 18.08.05, 08:57
        Tak słuchałam już You all look the same to me. Bardzo dobra, ale nadal Noise
        bardziej na mnie działa.
      • Gość: kokpit2 Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:29
        zgadzam się z przedmówca, ale dodałbym jeszcze "londinium"
      • mallina Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 19:19
        a ja sie tak zauroczylam, ze trzyma mnie caly czas tak samosmile
        i bardzo mnie to cieszy..
      • Gość: Jacenty Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:33
        "Noise" to popłuczyny po "You All..." wink Śledzę ich karierę od chwili debiutu.
        Przeszli bardzo ciekawą drogę artystyczną, co nie jest jednoznaczne z równym
        poziomem artystycznym wink
        • mallina Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 21:10
          nie zgadzam sie.
          to zadne "popluczyny"!
          "Noise" to rowniez bardzo dobra plyta.
          • Gość: Jacenty Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.chello.pl 18.08.05, 21:25
            Twoja zgoda, bądź jej brak nie odgrywa tu żadnej roli wink
            • mallina Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 22:14
              Twoja opinia, ze to popluczyny rowniezwink
        • Gość: Poter Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.tomaszow.mm.pl 18.08.05, 21:45
          Tez nie trawie Noise. Nic nowego, powtórka z You look tylko, że w duuużo gorszym
          stylu
    • Gość: Lecho Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:34
      So, fuck you anyway
    • killme Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 12:54
      Tak smile
      • Gość: Listek Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:51
        Na szczescie sa na tym swiecie ciekawsze plyty... radze dobrze poszukac
        • mallina Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 19:18
          na przyklad jakie?
          • wredotka1 Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 22:15
            Wszystkie plyty U2 sa lepsze niz jakis tam Archive.
            • Gość: Jacenty Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.chello.pl 18.08.05, 22:29
              wszystkie maliny sa lepsze niz jakies tam wredotki.
              • wredotka1 Re: Archive - właśnie odkryłam 18.08.05, 22:49
                Nie wszyscy wiedza jak sie pisze nicki innych osob, na przyklad jakis tam Jacenty.
                • Gość: Jacenty Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.chello.pl 18.08.05, 22:54
                  Tego się nawet "ćwierćripostą" nazwać nie da. Ziew.
          • Gość: Poter Na przykład IP: *.tomaszow.mm.pl 19.08.05, 00:01
            Alice In Chains - Dirt
            Art Zoyd - Génération sans futur
            Art Zoyd - Marathonnerr
            Air - Moon Safari
            Arzachel - Arzachel (!!!!!!!)
            żeby wymienić tylko te na A, które mi przychodzą teraz do głowy. Pozdrawiam
    • aisablri Re: Archive - właśnie odkryłam 21.08.05, 15:43
      "Noise" jest niezly, ale zdecydowanie lepsza jest "You all look..."... a tak
      naprawdę Archive zachwyca koncertowo- duuuużo mocniejsze wrażenia niż plyty...
      • Gość: henryczek Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.com / *.strefa.com 21.08.05, 21:16
        ja tez odkryłem archive dopiero jakis tydzien temu,juz od dawna znałem obracany na trójkowej liscie again ale pomimo ze ta piosenka podobała mi sie nie chciało mi sie zainteresować tym zespołem-to był błąd
        świetna grupa,znam dopiero "you all look...",mój ulubiony kawałek to "Meon"

smile
    • Gość: bulwersator slabo skminiliscie IP: 82.160.248.* 21.08.05, 21:47
      ktos zwrocil uwage ze autorka nie pytala o plyte ale o ogolnie muzyke??ja moge
      powiedziec ze jak slucham ulubionej muzyki to rzeczywiscie czuje sie wspaniale,
      automatycznie humor dp gory gory gory
    • Gość: gocha Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:53
      Ja też dość niedawno odkryłam ten niesamowity zespół, a wszystko zaczęło się od
      utwóru: "Again", który jest najsmutniejszą ale zarazem najcudowniejszą balladą
      na świecie. Jest to dosłownie piosenka rozdzierająca duszę...
      Dzięki "Again" zapragnęłam poznać całą twórczość, całą dyskografię Archive.
      Moim zdaniem najlepsza jest płyta "You all look the same to me", z której
      pochodzi właśnie "Again". Z tego albumu bardzo podoba mi się też utwór "Need".
      POZDRAWIAM GORĄCO FANÓW ARCHIVE! smile
    • Gość: mila Re: Archive - właśnie odkryłam IP: *.icpnet.pl 21.08.05, 22:11
      Po bliższym zapoznaniu się z płytą "You all look the same" muszę powiedzieć, że
      zgodzę się teraz z przedmówacmi, iż jest to coś wyjątkowego. Właściwie każdy
      utwór wywołuje niesamowite emocje, a najbardziej wzrusza mnie obok rozpaczliwej
      "Again" niesamowicie smutna "Goodbye". Piosenka tak przepełniona rezygnacją i
      bólem, że się rozpłakałam. Zakochałam się w tej muzyce...
    • Gość: mila Do Potera IP: *.icpnet.pl 21.08.05, 22:14
      Jaka to muzyka? Znam tylko Air.

Alice In Chains - Dirt
      Art Zoyd - Génération sans futur
      Art Zoyd - Marathonnerr
      Air - Moon Safari
      Arzachel - Arzachel (!!!!!!!)
      • Gość: Poter Do mili IP: *.tomaszow.mm.pl 21.08.05, 23:21
        Alice In Chains mozna przypisac do grunge'u, ale takie stwierdzenie jest
        ogromnym uproszczeniem. Powiedzmy więc, że jest to po prostu świetna, mroczna
        muzyka rockowa, w której nie brak wpadających w ucho pięknych melodii. Jesli
        lubisz Nirvane to AiC też pewnie Ci się spodoba smile
        Arz Zoyd to kompletnie inna muzyka. Kwalifikująca się do szeroko rozumianej
        awangardy. Momentami naprawde niezwykle dziwna, eksperymentalna, czasem wręcz
        przerażająca. Wymagająca ogromnego skupienia, załozenia na uszy słuchawek i
        oderwania od świata rzeczywistego. Tylka tak można ją w pełni "poczuc". Warto,
        bo te oryginalne i odrzucające wielu dzwięki kryja wspaniałe muzyczne opowieści.
        Przysięgam! smile
        Arzachel to coś jeszcze innego. Zespól, który nagrał zaledwie jeden album, ale
        za to jaki! Świetna, wielowątkowa, zróznicowana muzycznie, mocno
        psychodelizująca muzyka spod znaku rocka progresywnego. Poczawszy od
        najkrótszego utworu pierwszego, muzycy prowadzą słuchacza poprzez coraz bardziej
        rozbudowane kompozycje do wspaniałego, trwającego ponad 16 minut finału. Jedna z
        pięknieszych płyt progrocka!
        Air znasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka