Dodaj do ulubionych

ściąganie muzyki

IP: *.pec.katowice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:58
Co myślicie na temat ściągania muzyki? Oczywiście na potrzeby własne.
Ja mówię: ściągam i będę ściągał, nie obchodzi mnie ile zarobią muzycy bo oni
sami zdzierają ze mnie. Nie wiem czy to zależy od muzyków, producentów, firm
wydawniczych itp. ale ceny płyt powodują u mnie depresję. Nie będę kupował
płyt zamiast śniadania.
A Kazik Staszewski niech nie wypisuje głupot na okładkach płyt i niech sam
spierd....., bo w moim mieście zażądał za koncert 50 zł + nocleg + prysznic
(przeważnie w knajpach są prysznice), podczas gdy Kury i Apteka 20-30 zł(było
to 4-5 lat temu).
Obserwuj wątek
    • pasek_xxl zarabiasz pieniądze? 17.08.05, 11:02
    • Gość: pani_dj Re: ściąganie muzyki IP: *.acn.waw.pl 17.08.05, 11:19
      ssciagam i sciagalam. na oryginalne plyty mnei nei stac, wole sciagnac niz kupic
      podrobe ze stadionu..
      poza tym, jesli o mnie hcodzi to nei jest jedna plyta na rok, tylko naprawde
      spore ilosci.. wiec wydawanie po 40-70zl za jedna.. nie mam tyle.
      ja nie zarabiam. poza tym zwykle kazki sa coraz mniej praktyczne.

a z reszta, chodze na koncerty, place za bilet 100-200zl.. wiec i tak artysci
      nie biednieja.
      • pasek_xxl nie stać mnie, to ukradnę 17.08.05, 11:22
        Bo jesteście burakami. Mam nadzieję, że szef wam poleci po pensji z tekstem, że
        nie zbiedniejecie. Oczywiście wtedy to będzie zbrodnia. Ale jak wy kradniecie -
        wszystko w porządku.
        • Gość: ziggy Re: nie stać mnie, to ukradnę IP: *.pec.katowice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 11:38
          Sam jesteś burakiem i nic nie rozumiesz. Ubolewam nad tą sytuacją, ale będę
          ściągał. Jak mi szef poleci po pensji z mojej winy to złego słowa nie powiem.
          Nie uważam, że ściąganie jest w porządku ale ceny powodują to, że nie mam
          skrupułów. Wsadź sobie swoje chore ideały. Jestes kopany w dupę i mówisz "chcę
          jeszcze". Kilku ludzi nakręca koniunkturę, a ty jesteś zadowolony. To jest tak,
          jak z podatkami i ZUS-em. Gdyby były niższe to szybciej ruszyłoby się w tym
          kraju. Gdyby płyty były tańsze, to wszyscy zarobilyby więcej.
        • Gość: pani_dj Re: nie stać mnie, to ukradnę IP: *.acn.waw.pl 17.08.05, 11:38
          policz sobie ile dostaje faktycznei artysta za sprzedaz plyty a ile za koncert.
          i ile ze sprzedazy plyty idzie np do takiego empiku.
          koncertowanie dlatego sie bardziej oplaca.
          • pasek_xxl Re: nie stać mnie, to ukradnę 17.08.05, 11:41
            Dobrze, wróćcie już do swoich nor. Szkoda mi was.
            • lunalovelight Re: nie stać mnie, to ukradnę 17.08.05, 12:28
              pasku, doprawdy z usmiechem obserwuje Twoja krucjate wink.
      • Gość: arp Re: ściąganie muzyki IP: 213.25.164.* 17.08.05, 13:00
        Gość portalu: pani_dj napisał(a):
        > ssciagam i sciagalam. na oryginalne plyty mnei nei stac, wole sciagnac niz
        >kupic

hej, pani dj! gra pani z empetrojek? to co z pani za dj? myslalem ze dj gra z
        takich duzych, czarnych i ciezkich, co to ich sie z netu nie saciagnie tylko
        trzeba kupic.
        • Gość: pani_dj Re: ściąganie muzyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.05, 14:10
          pani dj puszczala kiedys muzyke na szkolnych dyskotekach i tak ja nazwal jeden
          z nauczycieli i tak juz zostalo.

smile

ja uwazam ze dyskusja o sciaganiu/niesciaganiu jest bezsensowana poki ceny plyt
          nie beda duzo nizsze.

nawet jak mnei bedzie stac na to zeby kupowac masy plyt oryginalych, to i tak
          bede je empetrojkowac, oczywiscie dla wlasnego uzytku, bo to jest po prostu
          wygodniejsze.
    • Gość: Piotrek Re: ściąganie muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 11:49
      Ja muzyke kupuje w sklepie,ale jak nie moge nigdzie dostac jakiegos utworu to
      jestem zmuszony skorzystac z internetu.Robie to z obrzydzeniem ale czasami
      trzeba,niestety
    • Gość: Lecho Re: ściąganie muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:43
      Ja tam zacząłem ściągać w 1975, jak tato kupił radiomagnetofon Jola 2, mało, w
      PR IV była specjalna audycja dla melomanów z rozbiegówką do nagrywania...jakoś
      nikt nikogo nie banował za to, Czerwone Gitary nie śpiewały, że ktoś och
      okrada...Dopóki ceny płyt nie będą miały nic wspólnego z tantiemami dla artystów
      - a nasze zarobki z faktyczną wartością naszej pracy - ciągajmy ile wlzezie
      !!! Czarne flagi z trupią czachą i skrzyzowanymi piszczelami za każdym oknem,
      wiwat MP3 !!!
      • bender_rodriguez Re: ściąganie muzyki 17.08.05, 23:27
        under jolly roger!!!
        o ile nie robisz wałka, toś mnie srodze zaskoczył.
        ale taka wizja jest mi bliska.
    • tomash8 Re: ściąganie muzyki 17.08.05, 23:34
      Ściągam rzeczy których nie ma w sklepach bo np. nie zostały wydane na CD, lub
      nakład się dawno wyprzedał(gdybym kupił w komisie to artysta i tak by z tego nic
      nie miałtongue_outtongue_outtongue_out), oraz rzeczy których oficjalnie "nie ma" czyli demówki, próby,
      bootlegi itp. Ale za to przegrywam płyty od znajomych na potęge:]
    • nancyboy Re: ściąganie muzyki 18.08.05, 09:49
      Ściągam płytę, wsłuchuję się. Fajna - kupuję, kaszana - usuwam z dysku. Bardzo
      rzadko zostawiam sobie pojedyńcze piosenki. Generalnie uważam, że płyty powinny
      być w cenie nośnika, a artysta powinien zarabiać na koncertach.
      • sonia34 Re: ściąganie muzyki 18.08.05, 10:16
        Także ściągam,ale jak mi się coś naprawdę spodoba to kupuje.
    • tosia35 Re: ściąganie muzyki 21.08.05, 10:45
      Jestem przeciwna. Nie muszę słuchać stu płyt miesięcznie, a osoby ściągające
      bez opamiętania zapychają sobie komputery ilością dźwięków, których nawet nie są
      w stanie przetrawić. Poza tym jednak lepsze wrażenie robi na mnie płyta z
      normalną okładką itp. To tak jakbym zamiast prawdziwej biżuterii włożyła plastik smile
      • pasek_xxl Re: ściąganie muzyki 21.08.05, 14:29
        Niektórzy uważają, że im więcej ściągną, tym lepiej znają się na muzyce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka