Dodaj do ulubionych

Republika i piractwo..

26.08.02, 17:02
na portalu interii w dziale rozrywka (wiadomosci muzyczne) jest informacja na
ten temat..warto sobie poczytac..
z kolei na onecie czytalam artykul dementujacy jakoby sciaganie mp3 wplywalo
ujemnie na sprzedaz plyt artystow..
naprawde smieszne to jest, taka walka przeciwko, no wlasnie chyba przeciwko
rozwojowi technicznemu
(przynajmniej w jakis stopniu)
Obserwuj wątek
    • pawelgoly Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 17:20
      Jakby płyty kosztowały 25-30 PLN, a wiem, że moga tyle kosztować, to bym
      kupował. Jednakże kosztują już prawie 70 PLN i trzeba się jakoś "ratować", że
      tak powiem.
      • mallina Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 17:23
        i kto to mowi
        smile))))))))
        • mallina Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 17:26
          a powaznie mowiac to smieszne jest to za artysci uwazaja ze, w ten sposob robia
          sie biedniejsi, a krzycza zawsze najglosniej ci ktorzy maja na tyle iz nie sa w
          stanie odczuc tak naprawde tego ze poprzez piractwo ich wplywy sa mniejsze
          (np metallica..)
          • pawelgoly Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 17:35
            Moja teoria jest taka, że piractwo jest w pewnym stopniu kontrolowane przez
            wielkie wytwórnie muzyczne i jest na to ich przyzwolenie. Kompanie nie muszą
            dzielić się zyskami z artystami i fiskusem, a itak wiedzą, ze piractwa
            szzcególnie w takich krajach, jak Polska nie da się zlikwidować. A w Ameryce
            płyty kosztują 5$ i właśnie tam są największe zyski wytwórni.
            • mirabilis Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 18:06
              Jestem jedną z osób, które nie kupują orginalnych płyt z przekonania. Zgadzam
              się, że one zdecydowanie za drogie. Gdzieś czytałam, że zysk artystów oscyluje
              w okolicy 10%(przynajmniej tych początkujących), a reszta naturalnie jest dla
              firm fonograficznych... Ale sądzę, że gdyby ceny płyt gwałtownie spadły, to ich
              sprzedaż równie gwałtownie by wzrosła. Np ja z pewnością kupowałabym orginałysmile
              • pawelgoly Re: Republika i piractwo.. 26.08.02, 18:49
                Tak, sprzedaż orygiałów gwałtownie wzrosłby, ale to oznaczałoby spadek dochodów
                mafii, która nie mogłaby już tak szczodrze opłacać pseudopolityków, a na to
                przecież bydło z Wiejskiej nie może sobie pozwolić.
    • Gość: Miecio Re: Republika i piractwo.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 22:16
      Zapoznałem się z problemem. Przeleciałem całe forum, na które wcale nie trzeba
      wchodzic przez oficjalna strone: dyskusje.pl/postlist.php?
      Cat=&Board=republika
      I stwierdzam ze smutkiem ze nie rozumiem tych żali zespołu. Przecież wszędzie
      na świecie nagrania wielkich zespołów krążą po internecie. Są one rarytasem dla
      koneserów i tylko takimi pozostaną. Wiadomo ze ludzi ci dziela sie między sobą
      takimi nagraniami i robia to tylko dla zaspokojenia ciekawości. Przecież jakość
      takich unikatów jest taka ze mozna to posłuchac tylko z zainteresowania.
      Money, money, money.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka