Gość: aislinn Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 17:44 W tej chwili, czyli generalnie ostatnio, zapoznaję się z grupą Cox. Grupa jest chyba francuska (nie wyglądają mi na kanadyjczyków, a zagajają po francusku). Nigdy nie umiałam opisywać gatunków, w ogóle takie określenia jak postpunk czy new rock czy inne tego typu bzdury do mnie nie trafiały, ale to brzmi właśnie tak postpunkowo, taka jazgotliwa , czasem bardziej smutna i lekko refleksyjna (ale nie z klimatów Interpolowych) rzępolnia,energetyczna i chyba szczerze spontaniczna - takie coś podchodzące pod nowe brytyjskie granie, ale widzę w tym też echa Green Day, z tym,że widać że to jednak inna przynależność kulturowa i ta odmienność zdecydowanie dodaje świeżości. No dobra, wiem że nie umiem opisywać muzyki, mówiłam wiele razy że wolę jej słuchać niż o niej pisać, ale jakoś tak chciałam się z Wami podzielić. Sami se ściągnijcie (jest tego parę rzeczy na kazie)i posłuchajcie. Orzeźwiające i letnie, w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 27.07.03, 22:10 . PSYCRAFT - Gravitech . Odpowiedz Link Zgłoś
bigdawg Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 28.07.03, 02:19 Ganzen Rowzes - Welcome To The Jungle na na na na na na knees, knees!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK.K Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.wsm.wielun.pl 28.07.03, 10:08 W TEJ CHWILI? ARCYDZIEŁA ...DAVID BOWIE "THE RISE AND FALL OF ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS" Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 28.07.03, 19:42 . Po baaardzo długim oczekiwaniu zassałem z netu "Friends And Countrymen/The Look Of Love" - singielek kapeli The Wild Bunch działającej jakoś tak w połowie lat 80-tych ubiegłego stulecia, która później przeistoczła się w Massive Attack, którego płytke „Mezzanine” za momencik zarzucę na winampa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 21:00 Słucham sobie starego dobrego "Moving Pictures" Rusha. Utwór drugi - "Red Barchetta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manan Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 21:18 Obywatel G.C. "Przyznaję się do winy" Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 28.07.03, 21:20 The Cardigans "Long gone before daylight" Odpowiedz Link Zgłoś
carisma1st Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 29.07.03, 03:23 Oasis "Don't look back in anger", wlasciwie to sie przed chwila skonczylo, ale zaraz bedzie "Hey You" i moje ukochane Pink Floyd...ooo... juz sie zaczelo...odplywam w blogostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As GODSMACK IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.08.03, 14:23 Słucham pierwszej płyty Godsmack, utwór "Bad Religion". Prawie tak fajny kawałek jak zespół o tej samej nazwie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 06.08.03, 09:01 . Killing Joke - Killing Joke czas poznać ten zespół . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmo Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 09:36 Faith No More -Zombie Eaters ze wspaniałej płyty "The Real Thing". Hey look at me lady I`m just a little baby If I smile, then you smile Then I`ll get mad for awhile Keep me hot Keep me strong Keep me everlong Ok, wystarczy, pędzę do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 06.08.03, 11:27 Aktualnie to: 1.Akurat-Do prostego człowieka 2.Myslovitz-"Korova Milky Bar"-wersja angielska 3.Placebo-"Bitter end" 4.Cool Kids Of Death-Armia zbawienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słucham wiatraka Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: 80.51.244.* 06.08.03, 11:56 Gość portalu: As napisał(a): > Ja słucham "Achilles Last Stand" grupy Led Zeppelin, wyśmienitego utworu z > zapomnianej płyty "Presence". A Wy ? Niczego nie słucham. Oprócz szumu wiatraka w komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 06.08.03, 12:53 Jimi Hendrix "Live At Isle Of Wight" (teraz "All Along The Watchtower" W kolejce: - Janerka "Co lepsze kawałki" - Muddy Waters "The muddy Waters Woodstosk Album" Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 06.08.03, 17:15 Janice Joplin "The Very Best Of" - "Summertime" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 06.08.03, 17:33 Właśnie przesłuchuję po raz pierwszy jeden z solowych albumów Bruce'a Dickinsona pt. "Chemical Wedding". Wcześniej nie miałem kontaktu z jego solowymi dokonaniami. Bruce pieje po swojemu, ale sama muzyka jest nowocześniejsza, bardziej przybrudzona niż to co znamy z płyt Iron Maiden. Własnie gra utwór drugi - czyli tytułowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 06.08.03, 17:44 Oasis na skladance od Ilusia. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 10.08.03, 12:47 Judas Priest "Defenders Of the Faith" teraz "Eat Me Alive" Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 10.08.03, 12:49 Recoil na płycie od Nikki Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 10.08.03, 13:19 Tori Amos od Hawka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 10.08.03, 14:18 Zmiana klimatu. John McLaughlin "Devotion" (utwór pierwszy - "Marbles") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay nie za dlugo.. IP: *.tele2.pl 10.08.03, 16:04 asian dub foundation - 1000 miracles, bo przed chwila Hooverphonic - Mad about you (genialne!!) ale okolo 10 razy, wiec jakas odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Czego słuchacie w tej chwili ? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.08.03, 18:58 Słucham płyty "Al Capone" T. Love. Kurczę, mieli panowie pomysły żeby nagrać taką zwariowaną płytę A na początku nie doceniłem tego albumu jak się ukazał ... Właśnie gra "1996" - jedna z ich najlepszych piosenek w całej twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 10.08.03, 19:20 Gość portalu: As napisał(a): > Słucham płyty "Al Capone" T. Love. Kurczę, mieli panowie pomysły żeby nagrać > taką zwariowaną płytę Już sam pomysł na intro niezły >A na początku nie doceniłem tego albumu jak się > ukazał ... Maiałem podobnie...najpierw płyta wydawała się trochę dziwna ale im dłużej słuchałem tym bardziej mi się podobała. Chyba sobie posłucham, ale na razie leci King Crimson "The Night Watch" ("Exiles") Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 12.08.03, 15:38 Dzisiaj duża ilość Mahavishnu Orchestra + McLaughlin solo("Devotion") a teraz Jack Bruce "Things we like" (czyli znów się McLaughlin pojawia) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 12.08.03, 16:58 Bloody Kisses- Type O' Negative Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 13.08.03, 11:20 "Little girl" H-blockx, a za chwilę Judas Priest "Defenders Of The Faith"...potem zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Marillion - Misplaced Childhood IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.08.03, 21:18 I właśnie słucham niezapomnianego "Kayleigh". Odpowiedz Link Zgłoś
b767 Czego słucham? 13.08.03, 21:28 Radia Centrum. www.centrum.fm/ Polecam szczegolnie wieczorem po 21. Chociaz w dzien rowniez jest co posluchac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Marillion - Misplaced Childhood IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 21:30 Witam ! A ja tak jak pisałeś w pierwszym poście - słucham i oglądam Achilles Last Stand z koncertowego DVD Led Zeppelin "How The West Was Won" (dziś kupiony). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Marillion - Misplaced Childhood IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.08.03, 21:37 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Witam ! > A ja tak jak pisałeś w pierwszym poście - słucham i oglądam Achilles Last Stand > > z koncertowego DVD Led Zeppelin "How The West Was Won" (dziś kupiony). > Pozdrawiam. Domyślam się, że w wersji "live" ten utwór musi robić wspaniałe wrażenie. Jakiś czas temu odkryłem też fragment tego kawałka w koncertowym nagraniu Dream Theater z płyty "A change of seasons" - całkiem sensownie panowie to odgrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Marillion - Misplaced Childhood IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 21:48 Gość portalu: As napisał(a): > Domyślam się, że w wersji "live" ten utwór musi robić wspaniałe wrażenie.< Zgadza się, z Page'a dosłownie kapie woda, niedostakiem jest tylko skrócenie wspaniałej końcówki - wiesz, chodzi o mi o te ostatnie kilkadziesiąt sekund, kiedy gra tylko gitara - dla mnie mogłoby to trwać dłużej. > Jakiś czas temu odkryłem też fragment tego kawałka w koncertowym nagraniu > Dream Theater z płyty "A change of seasons" - całkiem sensownie panowie > to odgrywają.< Znam i owszem, całkiem nieźle grają. Pozdrawiam. P.S. W temacie Led Zeppelin słucham jeszcze 3 płytowej cd How The West Was Won, Jimmy Page & the Black Crowes i Jason Bonham In The Name Of My Father - The Zepset - również świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Marillion - Misplaced Childhood IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.08.03, 23:18 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Gość portalu: As napisał(a): > > > Domyślam się, że w wersji "live" ten utwór musi robić wspaniałe wrażenie.& > #60 > > Zgadza się, z Page'a dosłownie kapie woda, niedostakiem jest tylko skrócenie > wspaniałej końcówki - wiesz, chodzi o mi o te ostatnie kilkadziesiąt sekund, > kiedy gra tylko gitara - dla mnie mogłoby to trwać dłużej. > Tak, ja uwielbiam ten gitarowy wstęp i zakończenie do tego utworu - po prostu cudo. A teraz słucham Therapy? - "Infernal Love", utwór "Bad Mother". Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Czego słuchacie w tej chwili ? 13.08.03, 23:09 Stina Nordenstam - When Debbie's back from Texas Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Marilyn Manson - Antichrist superstar 14.08.03, 08:56 . MARILYN MANSON - Antichrist superstar . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hair Re: nueva etica IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 09:18 genialny hardcore z argentyny Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha BAYER FULL - "Polski duch" :-) 14.08.03, 23:08 . wysmienite doznania muzyczno-wokalne . Odpowiedz Link Zgłoś