Gość: ~llica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:12 Według mnie wszystkie ich utwory są wspaniałe. Uważam, że jest to najlepsza grupa na świecie. Wpisujcie swoje ulubione utwory i piosenki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomash8 Re: Metallica 29.09.05, 21:23 taaa zwłaszcza St. Anger jest ZaJeFaJnY... Szkoda słów na tą kupe. A z normalnych wydawnictw, to dla mnie: 1. Ride the lightning 2. Master of puppets 3. And Justice for all 4. Kill'em all 5. Reload 6. Metallica("Black album") 7. Garage inc. 8. Load 9. S&M 10. St. Anger A ulubione kawałki: Trapped under Ice, Fight fire with fire, Creeping death, Master of puppets, Orion, Dyer's eve, Sad but true, Memory remains, Four horsmen, motorbreath... aaaa pełno tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:35 Mój bassman też był pojechany na ich punkcie ale mu rozszerzyłem horyzonty (bez chirurgii)...bez urazy....nawet "Whiskey in the Jar" walnęli jak tynk na suchą ścianę.... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_molly Re: Metallica 29.09.05, 22:20 to live is to die trapped under ice eye of the beholder the four horsemen welcome home sad but true fixxxer "stara" jest super, a "nowej" da się słuchać z wyj. S&M czyli nic oryginalnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchał Re: Metallica IP: 195.94.205.* 30.09.05, 08:41 Możecie na mnie dziwnie patrzec ale st. anger uznaje za najlepsza ich plyte. wiem, ze kill'em all to przełom. wiem ze 'ride the lightning' czy 'master' to kanon metalu. ale st. anger to po prostu niesamowita muza, nieustalajaca moze zbyt wiele nowego ale zagrana z niesamowitym czuciem i emocjami. mimo tego ze od czasów napisania four horsemen zmienili sie jako ludzie i rozwnieli jako muzycy, co jest naturalne, na tej plycie natężenie emocji jak z poczatków kariery. a o to często w muzyce przeciez chodzi. dlatego nie za bardzo wiem o co czesto te pretensje do st. anger jeżeli jest to plyta duzo ciekawsza niz choćby load czy reload, o S&M dyplomatycznie zamilkne Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Metallica 30.09.05, 08:56 Jeśli ta płyta to "rozwój" to ja dziękuje. rzecież podobną muzę można znaleźć na demówkach 10 - ligowych zespołów black metalowych. Bębny brzmią jak wiadra, kompozycje są mocno niedorobione(za długie przy jednoczesnym braku solówek), Hetfield też w najwyższej formie wtedy nie był. Ta płyta to - moim zdaniem - niedokńczone demo, wydane pod presją wytwórni. Ja niemiałbym nic przeciwko gdyby nagrali porządną nowoczesną płytę czy to z elemnetami HC czy nawet nu metalu, ale Sejn Enżer nie jestem w stanie przesłuchać w całości. Odpowiedz Link Zgłoś