Dodaj do ulubionych

Guns N'Roses

04.10.05, 18:57
Moja ukochana muzyczka to nieśmiertelne Guns N'Roses - kto jeszcze ich lubi ?
Ręce do góry smile !
Obserwuj wątek
    • Gość: ajron men Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:06
      ja lubię ale nie słucham
    • pablos6 Re: Guns N'Roses 04.10.05, 21:07
      Pamiętam wieczór płytowy trójki, koniec roku 1988 Marek Wiernik póścił całą
      płytę "Apetite for destruction" płyta mnie wówczas powaliła, zachoraowałem na
      nich całkowicie. Później już było różnie
    • Gość: ;P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:43
      Pamiętam rok 89, 90 szalałam na punkcie tego zespołu.
      Dalej ich lubię, ale nie słucham.
      pzdr smile
    • mallina Re: Guns N'Roses 05.10.05, 12:18
      pamietam jak uslyszalam pierwszy raz jakis kawalek z "Appetite For Destruction"
      - czulam, ze to bedzie cos dla mnie waznego. I bylo.

z wypiekami na twarzy czytalam w "Tylko Rocku" relacje z koncertu i marzylam
      wowczas o dniu gdy ja bede uczestniczyc w takim Wydarzeniu..
      (dzis wiadomo, ze to bylo i jest nierealne)

mam plyty GnR, slucham ich czasem - nie tak czesto jak powiedzmy 10 lat temu,
      ale nadal z przyjemnoscia. Nadal je lubie.

gdy slysze nowe utwory Velvet Revolver, to zawsze "wpasowuje" sobie tam glos
      Axl'a, brzmia wtedy zdecydowanie lepiejsmile
      Bardzo zaluje, ze nie potrafil sie dogadac z bylymi kolegami i, ze jest taki
      leniwy w sprawie wydania wlasnej plyty.
      • ari Re: Guns N'Roses 06.10.05, 09:01
        > z wypiekami na twarzy czytalam w "Tylko Rocku" relacje z koncertu

MMMhhm, chyba czytalismy to samo smile chodzi pewnie o relacje z koncertu w NY w
        ramach wkłądki o G'n'R, pisal to bodajze Daniel Wyszogrodzki. Bardzo fajna
        relacja. Pamietam tez jakis koncert z Paryza transmitowany w TVP, oglądałem z
        wypiekami.

W każdym razie jedna z ostatnich kapel nawiązująca do pieknej tradycji
        niegrzecznych rockowych kapel (panienki, bourbon, dragi, burdy i hulanki w
        czasie tras). Appetite for Destruction to mocna piguła prosto w oko, Use Your
        Illusion też wymiata (choc z perspektywy 15 lat parę piosenek można było sobie
        darować). W czasie gdy Gunsi byli na topie kształtowałem sobie gust muzyczny,
        więc miejsce dla ich płyt na mojej półce będzie zawsze smile
        • Gość: :P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:24
          Koncert z Paryża był świetny, zobaczyłam go chyba z 10 razy wink
          • gianni_vonsacze Re: Guns N'Roses 06.10.05, 10:28
            paryski koncert miałem nagrany na VHS! Później nawet 'przegrywałem' go na
            kasetę magnetofonową - efekt był taki, że jakością przypominało to sytuację
            jakbym stał gdzieś pod sceną i wszystko nagrywał - taki garażowy, fajny klimat.
            Dla mnie 'Apetite...' to zdecydowanie najlepsza płyta Guns'ów - kojarzy mi sie
            z beztroskimi czasami końca podstawówki i początków LO, kiedy to właśnie Guns'i
            w mojej ekipie byli na najwyższym stopniu pudła. Zaraz potem Nirvana,
            Soundgarden i ogólnie Seattle...
            'Use Your Illusion' to już inna bajka, ale ma kil;ka ciekawych fragmentów - w
            całości to jednak zbyt duża kobyła, aczkolwiek mój ulubiony utwór z tej płyty
            to najbardziej 'kobylasty' właśnie - Coma.
            • Gość: ;P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:45
              ja też miałam nagrany ten koncer na VHS, niestety ktoś ze znajomych jak zabrał
              tak już więcej nie wróciło. Miałam taką zakrętke na punkcie tej grupy, że
              potrafiłam nawet w trakcie koncertów, cofnąć co jakiś czas kawałek taśmy, żeby
              zobaczyć swój ulubiony moment.
              Mnie też się kojarzy z beztroską, chociaz w znacznie późniejszym momencie -
              początek studiów wink

a potem faktycznie był grunge...tez cudowne lata....hm, ta nostalgia wink

pzdr smile
              • gianni_vonsacze Re: Guns N'Roses 06.10.05, 10:53
                o ile dobrze pamiętam to ten koncert TVP emitowała w dwóch częściach.
                Zawsze mi się podobało to przejście, jeżeli chodzi o zapadanie ciemności - bo
                koncert zaczynał się gdy było jeszcze widno, a z każdym następnym utworem
                robiło się coraz ciemniej... Cholera, ja już też nie mam tego nagrania, a w
                tamtych czasach oglądałem je bardzo często; w sumie to znałem scenariusz całego
                koncertu minuta po minucie smile
                Zapomniałem jeszcze dodać, że 'GN'R Lies' też była bardzo fajną płytką.
                W sumie to po 'USE...' już żadnej produkcji GN'R nie słyszałem, oprócz chyba
                jednego kawałka ze 'Spaghetti', ale to już nie byli ci samo Guns'i...
                • Gość: ;P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 11:57
                  ja nie dałam rady, ale może Tobie uda sie to otworzyć...30 sekund wspomnień smile

www.mygnr.com/bootleg/1992/Paris/Paris.html
                  • gianni_vonsacze Re: Guns N'Roses 06.10.05, 12:01
                    to 'Paradise City' na koniec koncertu to była moc!!!!
                    Sprawdzę sobie później, dzięki za linka!
                • mallina Re: Guns N'Roses 06.10.05, 12:30
                  gianni_vonsacze napisał:

> Zapomniałem jeszcze dodać, że 'GN'R Lies' też była bardzo fajną płytką.
                  > W sumie to po 'USE...' już żadnej produkcji GN'R nie słyszałem, oprócz chyba
                  > jednego kawałka ze 'Spaghetti', ale to już nie byli ci samo Guns'i...

"Lies" jest swietna!
                  co do "Spaghetti", to u mnie podobna sytuacja - nigdy tej plyty nie zakupilam
                  sobie.Moze szkoda, a moze niesmile
                  • kowianeczka Re: Guns N'Roses 06.10.05, 12:32
                    Skopiowalas tylko z netu za darmo?smile

Tez moznasmile))

kowianeczka
                    • mallina Re: Guns N'Roses 06.10.05, 13:35
                      kowianeczka napisała:

> Skopiowalas tylko z netu za darmo?smile
                      >
                      > Tez moznasmile))
                      >
                      > kowianeczka

??chyba nie zrozumialas
                      nie znam tej plyty i nie slyszalam
                      wiec ani jej nie kupowalam ani nie skopiowalam.
                      te ktore posiadam czyli "Appetite.." i "Use..I, II" zakupilam wiele lat temu w
                      sklepie muzycznym, jeszcze jakies pytania?
            • saavage Re: Guns N'Roses 08.10.05, 14:35
              O jeny, ja ten koncert na VHS mam do tej pory, chociaz nie oglądałam wieki... I
              nagrałam jeszcze fragmenty z Mtv -wtedy jeszcze nie polskiej - "weekend z Gn'R"
              super czasy...
              I wtedy, jako kilkunastolatka, zbierałam plakaty i obklejałam ściany smile
        • mallina Re: Guns N'Roses 06.10.05, 12:26
          ari napisał:

> MMMhhm, chyba czytalismy to samo smile chodzi pewnie o relacje z koncertu w NY w
          > ramach wkłądki o G'n'R, pisal to bodajze Daniel Wyszogrodzki. Bardzo fajna
          > relacja. Pamietam tez jakis koncert z Paryza transmitowany w TVP, oglądałem z
          > wypiekami.

tak, to wlasnie ta wkladke(koncert)mialam na myslismile
          koncert z Paryza chyba do tej pory mam na jakiejs kasecie video nagrany

> W każdym razie jedna z ostatnich kapel nawiązująca do pieknej tradycji
          > niegrzecznych rockowych kapel (panienki, bourbon, dragi, burdy i hulanki w
          > czasie tras). Appetite for Destruction to mocna piguła prosto w oko, Use Your
          > Illusion też wymiata (choc z perspektywy 15 lat parę piosenek można było sobie
          > darować). W czasie gdy Gunsi byli na topie kształtowałem sobie gust muzyczny,
          > więc miejsce dla ich płyt na mojej półce będzie zawsze smile

wiesz, mysle dokladnie tak samo!
          wcale sie ta muyzka nie zestarzala, Velevet R. ma to samo brzmienie co
          GnR,szkoda, ze Axl poszedl inna droga.
      • Gość: :P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:27
        myslę, że wokalista GnR jest nie tylko leniwy, ale nieźle popieprzony....co nie
        znaczy, że w Gansach nie był świetny
    • wojtow Re: Guns N'Roses 07.10.05, 19:44
      www.perfectcrime.block.punkt.pl/index1.htm
      Polecam tą strone o zespole czasami tam zaglądam jest sporo aktualnych
      doniesień. Niestety niewiele optymistycznych.
      Dla mnie Guns N'Roses mieli sens gdy byli w komplecie m.in. Axl, Slash i reszta.
      Ale cóż... widocznie ich drogi się rozeszły.Uwielbiam ich teledyski, mogę
      siedzieć godzinę dwie i sobie oglądać i podśpiewywać smile
      Co tu dużo gadać - chłopcy mieli power smile
      • Gość: 30MinutDoLiverpool Re: Guns N'Roses IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 22:11
        Nikt nie wspomnial o"Sweet child of mine"Tacy z was fani??Przypomnial mi sie
        Weekend w MTV,ktos zna date??
        • Gość: zinn2 Re: Guns N'Roses IP: 62.233.177.* 28.10.05, 09:12
          Noo "Sweet child od mine" razem z "Welcome to the jungle" to moim zdaniem ich
          najlepsze kawałki. Ehh czasy LO mi się przypominają - w swoim czasie bardzo
          ważna dla mnie kapela. No i koncert w Pradze w '92 ( support też niczego sobie
          był Faith No More i Soundgarden ) chyba najlepszy koncert (z wielkich) na jakim
          byłem.
        • wqrwiony Re: Guns N'Roses 28.10.05, 12:53
          apetajt for destrakszyn dwa razy wymieniana była jako najlepsza ich płyta
          (słusznie)to co się czepisasz?
          Gość portalu: 30MinutDoLiverpool napisał(a):

> Nikt nie wspomnial o"Sweet child of mine"Tacy z was fani?
          • Gość: ;P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:27
            może nie wie co jest na tej płycie wink
            • Gość: 30Min.DoLiverpool Re: Guns N'Roses IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.10.05, 23:23
              Mam nadzieje,ze wiem ale nie moge sie oprzec wrazeniu,ze ten kawalek wymaga
              zawsze szczegolnej wzmianki wink
              • Gość: ;P Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:21
                ok smile
                • Gość: K0stek Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:54
                  Pierwsze skojarzenie z Gunsami to jak dla mnie: kicz i komercja a wszystko to
                  dzięki takim "hitom" jak "Don't Cry" czy "November Rain" i "pięknym" teledyskom
                  do nich. A szkoda bo "Apetite for Destruction" było całkiem niezłe a i na
                  późniejszych płytkach trafiały się perełki na miarę "Civil War". No i nie
                  jestem wielkim fanem Axl'a
                  • monia515 Re: Guns N'Roses 08.03.06, 12:43
                    A czy ktoś jedzie na koncert? Ba ja już kupiłam bilet..
    • Gość: Tigerlily Re: Guns N'Roses IP: *.g / *.g-net.pl 09.03.06, 21:18
      A czy ktoś z obecnych na forum był na ich koncercie w Pradze, maj 1992, tak jak
      ja? miałam to zaje biste szczęście, że rodzice zafundowali mi wyjazd na tan
      koncert na 16 urodziny smile))))))))))) po prostu kosmos smile))) Pamiętam że
      wysłałyśmy z koleżanką kartkę do listy przebojów trójki, a Marek N. przeczytał
      ją na antenie smile
      ech, to se ne vrati...
      pozdrawiam smile
      • pablos6 Re: Guns N'Roses 10.03.06, 14:23
        Ja nie byłem, ale kolesie pojechali większą ekipą, dużo opowiadali o tym
        koncercie, mnóstwo Polaków, głównie nasi kręcili młyn, polskie flagi. Do
        dzisiaj żałuję sad
    • kres_ludzkosci nigdy nie lubilem harcerskiego rocka 10.03.06, 19:59
      slowskowyt.blox.pl/
    • asja103 ja :) 11.03.06, 10:12
    • Gość: justka Re: Guns N'Roses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:13
      no oczywiście!!! a przy "don't cry" to normalnie umieram smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka