tomash8 Re: 666 - KAT 27.10.05, 14:59 No ba:] "Patrzę na sufit Krew tam Strzępy głów w bólach jęczą coś" \m/ Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Bójcie się Boga, tzn. PiSu 27.10.05, 15:44 Ciekawe czy PiS nie ma też ochoty na objęcie funkcji admina forum? I co wtedy)))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Bójcie się Boga, tzn. PiSu 27.10.05, 18:42 Jak ktoś już słusznie zauważył - Make war, not PiS Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: 666 - KAT 27.10.05, 18:30 roman ze swoimi tekstami zawsze mnie rozbrajal . a szczegolnie niejakie 'naszyjniki z kosci mam do pasa' i 'spijam dziewczeca krew blony dziewiczej' [choc to nie z 666]. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: 666 - KAT 27.10.05, 18:53 "666" i następna po niej "38 minutes of life" to absolutna czołówka światowa:] Puściłem sobie dzisiaj obie te płyty(zainspirowany tym wątkiem), to jest po prostu PIĘKNE. Początek "Szóstek" w postaci "metal i piekło" oraz "Diabelski dom cz.I" wymiata, właściwie jest to płyta doskonała. A koncertówka... "Ten zespół znacie, lubicie, i zaraz to pokarzecie....KAT!" i potem chamskie i brudne "Czarne zastępy" no dlaczego teraz się już tak nie gra? Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje ale te wszystkie tzw. "ekstremalne" death i black metalowe kapele(które notabene lubię) nie mają w sobie ani połowy energii starego heavy/thrashu Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: 666 - KAT 27.10.05, 19:33 ja muzycznie do kata [starego kata] nic nie mam, ale teksty romka k. sa przezabawne . i jesli mialabym wybierac, to moj nr 1 jest 'oddech wymarlych swiatow' [ktory niemal wielbilam jako 14letnia - ! - dzierlatka, czyli prawie 11 lat temu ]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hara78 - KAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:08 lepszy jest ... bardziej orginalny...skoplikowany...szanuje kata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hara78 Re: ba.stard oczywiście - KAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:10 słowo mi wy jjjjebało Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: ba.stard oczywiście - KAT 27.10.05, 22:15 No teoretycznie masz racje - "Bastard" to jedna z lepszych polskich thrashowych płyt, utwory są bardzo przemyślane, dość skomplikowane...ale jednak czegoś tam brakuje, zresztą prawie zawsze pierwsze dokonania danej kapeli są najbardziej energetyczne(co nie znaczy że muzycznie najlepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hara78 ba.stard - KAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:47 no wiesz....dla mnie naprzykład 666 jest wtórną jakąś reminescencją metaliki i to dla mnie wystarczający powód...za to basard zdaje się być progresywny...ale wiesz zależy kto co lubi ja naprzykład słucham the mars volta..to dla mnie krok milowy w muzie.... inetresuje mnie podejcie koncepcyjne...a wzasadzie uwolnienie sie muzy w kierunku braku schematów ... Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: ba.stard - KAT 28.10.05, 19:58 666 i Metallica? Hmmmm... Nie widzę podobieństwa... Oddech Wymarłych Światów - owszem... No ale ja nie słucham Mars Volta... Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: 666 - KAT 28.10.05, 20:04 To oni jeszcze istnieja? Mojego gitarzyste z innej kapeli chcieli dawno temu koniecznie sciagnac, lecz nie chcial. Jakies uklady z management jemu nie pasowaly. Oj dawno to juz bylo, polowa 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hara78 Re: 666 - KAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:27 Po pierwsze to... www.pracownia52.pl/www/photo/displayimage.php?album=random&pos=-169 po drugie słowa piotra luczyka...wywiad... Thasior: Który z historycznych koncertów KATA zagrany u boku czołowych światowych zespołów wzbudził w Tobie największą satysfakcje? Piotr Luczyk: - oczywiście koncert z Metallicą. Do dziś nikt z polskich zespołów nie grał z taką gwiazdą, a to w końcu moi faworyci i kapela która wywarła bardzo duże piętno na muzyce KAT-a. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: 666 - KAT 29.10.05, 08:33 To tylko potwierdza moją teorię... Radzę zawsze możliwie jak najlepiej zapoznać się z tematem przed wyrażeniem opinii... Zaprawdę powiadam, że wspomniany Bastard jest ani odrobinę mniej "metallicowski" aniżeli 666... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
hara78 Re: 666 - KAT 29.10.05, 11:54 666 i Metallica? Hmmmm... Nie widzę podobieństwa... Oddech Wymarłych Światów - owszem... sam to napisałeś to są w końcu podobieństwa czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hara78 Re: 666 - KAT 29.10.05, 12:00 ńieważne koniec końców Kat to chyba najlepszy polski zespół wszechczasów. lubie teksty kostrzewskiego i identyfikuje się z większością nich...są nie tylko śmieszne... jak ktoś napisał... ale także dotykają ważnych spraw i robią to mądrze choć z swoistą goryczą którą poprostu kocham...no i ten głos...niemen wysiada..... Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 odwazny Polski Metall 29.10.05, 13:04 Kiedys, przywiozl mnie kumpel z PL plyte Turbo jako "to" objawienie z rodem z Polski. Sieczka od poczatku do konca i spiew po angielsku z mocnym polskim akcentem i straszna stylistyka probujac to wszystko przytlumic demonicznymi effektami. ale przynajmniej muzycznie sprawni. Plyta wydana przez Under One Flag. Puszczalemm ja dumny znajomym i wywolywalo to tylko usmiech toleracji i male kometarzyki w stylu: hehe, ekzotyczni polacy z ciemnego sojalizmu, biora sie za Rock'n'Roll. Niesty tak jest, jestemy troche do tylu z wyczuciem i mamy duuuuzo do nadgonienia. Problem w tym, ze reszta swiata nie stoi w miejscu i ten Show- biz na zachodzie to taka maszyneria o ktorej rozmiarze w PL nie maja ludzie nawet wyobrazenia. Znam to na zachodzie od kulis i zawsze (no moze juz nie zawsze) mnie szczena opada gdy te ilosci sprzetu i organizacje i roznach z jakim sie to robi. Kraje satelitarne jak Polska moga niestety to tylko powielac i kopiowac. W sumie mnie to troche smuci, lecz w tym biznessie karty sa juz 40 lat temu rozdane. Zycze powodzenia Polskiemu Metalowi i przemyslanych koncepcji na arazancje, bo tego naprawde brakuje, jak rowniez profesionalnego managementu. Glosno grac to jeszcze nie wszystko, chociaz i na to trzeba miec duzo kasy na sprzet. Zawsze jednak, z lezka w oku, wspominam "tamte czasy", poczatku Metallu w PL. Czy mozecie sobie sobie wyobrazic, ze czlonkowie Tour-Crew dobrych zespolow siedza sobie na calym swiecie z zlatuja sie tylko na np. Worldtour? Ciagna to przyykladowo dwa lata i znowu wracaja na pol roku do domu? Mam takiego kolege, ma dom w dzungli, bo juz na cywilizacje nie moze patrzec i tylko jak jest tournee przylatuje do Europy, wtedy jest taki imput, ze dla zachowania rownowagi najchetniej po dwoch miesiacach tournee wlasnie wycofalbys sie do dzungli. Taki jest Rock'n'Roll wsrod dinoaurow. Inaczej po 20-latach odwykowka lub wariatkowo. I dlatego, kozystajac z super jesiennej pogody ide na spacer do lasu czego i wam zycze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarabeusz Re: 666 - KAT IP: *.chello.pl 30.10.05, 13:55 Do Ugugunany: off topic ale o Kacie nie mamy co dykutować dziś w Progresji gra Horrorscope, wybierasz się? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: 666 - KAT 30.10.05, 14:26 "Mind cannbalis" już w sklepach, ktoś ma? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś