Dodaj do ulubionych

DEPECHE MODE

IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 10.10.02, 13:05
Witamy w fan-clubie Depeche Mode. Ciągle uatrakcyjniamy naszą stronę www -
polecamy nowe tapety:

dmpoznan.prv.pl/
Wspieramy rozwoj subkultury DM. Publikujemy info o imprezach DM (i nie tylko)
Zapraszamy zatem do nas: czat, księga gości, forum smile
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 10:50

• Gość: As Re: DEPECHE MODE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.10.02, 11:42
        ihopeyouwilllikeme napisał:

>
        >
        • Gość: ttt Re: DEPECHE MODE IP: *.pl / 192.168.0.* 14.10.02, 12:58
          Właśnie.... o co chodzi ?
        • Gość: Hamster Re: DEPECHE MODE IP: 195.117.18.* 15.10.02, 14:14
          Gość portalu: As napisał(a):

> ihopeyouwilllikeme napisał:
          >
          > >
          > >
          • Gość: As Re: DEPECHE MODE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.10.02, 10:13
            Chyba mnie źle zrozumiałeś. Oczywiście że Cure ma całą masę fanów, podobnie jak
            każda wartościowa grupa, lecz mi chodzi o to, że nie sądzę aby była subkultura
            nazwana od tej grupy. Ja pamiętam że w latach '80 były takie subkultury
            jak:punki, metale, skini no i właśnie depesze.
            Też mogę powiedzieć że jestem fejtnomorowcem bo to moja ulubiona grupa ale
            przecież dobrze wiemy że takiej subkultury nie ma. A depesze są - niestety.
            Niestety, gdyż zjawisko to przybierało czasami dość żałosne i kiczowate formy
            (nie umniejszając klasy samego zespołu).
      • nancyboy Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 14:30
        > Co w tym zespole jest takiego, że masz aż subkulturę...?
        Posluchaj plyt, moze zobaczysz.

> ..don't want to be your slug..
        Don't wonna stay the same...
      • Gość: Exciter Re: DEPECHE MODE IP: *.wmc.com.pl 14.10.02, 15:40
        Wybierz się na jakiś zlot ew. impreze DM a już się nie będziesz pytać smile
        • ihopeyouwilllikeme Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 15:53

• greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 20:10

>
            >
            • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 20:39
              Czy ja wiem...Barrel of a gun to prosty tekst?pozdrawiamsmile))
              • greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 21:02
                Gość portalu: maxine napisał(a):

> Czy ja wiem...Barrel of a gun to prosty tekst?pozdrawiamsmile))
                A gdzie tak napisałem? Właściwie to ten tekst, jak i wiele innych DM można
                rozumieć na bardzo wiele sposobów. ULTRA i Music.. i SOFAD LIVE to płyty, które
                przy każdym przesłuchaniu Mną wstrząsają.
                Pozdrawiam
                • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 21:28
                  Nie napisałeśsmile Oni mają dużo tekstów, które są genialną, mroczną poezją,
                  szczególnie na SOFAD i Ultrze.
                  Mój faworyt to Judas- akurat to bardzo prosty tekst, ale piękny.DM są bardzo
                  niedoceniani w kręgu słuchaczy muzyki rockowej.A na trasie Exciter tour głownym
                  instrumentem była gitarasmile))Dla mnie np.SOFAD to jedyna w swoim rodzaju
                  kombinacja, nie wiem jak to nazwać prawie smilerocka, bluesa i elektroniki.No i
                  ten głos...W ogóle to jestem świeżutkim depeszem.Kiedy wyszło SOFAD miałam 12
                  lat i strasznie mi się podobało.A dziś na DM przerzuciłam się z Milesa Davisawink
                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 21:45

> Nie napisałeśsmile Oni mają dużo tekstów, które są genialną, mroczną poezją,
                    > szczególnie na SOFAD i Ultrze.
                    > Mój faworyt to Judas- akurat to bardzo prosty tekst, ale piękny.

A Mój z SOFAD to "Rush". Ten utwór głośno ryczeć, by oddać jego prawdziwe
                    piękno. A z SOFAD LIVE - "In Your Room" prawie 7 minut absolutnego zatracenia.

DM są bardzo
                    > niedoceniani w kręgu słuchaczy muzyki rockowej.A na trasie Exciter tour
                    głownym
                    >
                    > instrumentem była gitarasmile))

Na szczęście są Znawcy, którzy nie pozwalają o Nich zapomnieć, jeżeli to w
                    ogóle możliwe.

Dla mnie np.SOFAD to jedyna w swoim rodzaju
                    > kombinacja, nie wiem jak to nazwać prawie smilerocka, bluesa i elektroniki.No i
                    > ten głos...I jeszcze gospelwink

Nazwij to - "Dzieło Skończone"

Jak już poznałaś studyjne SOFAD, to teraz czas na SOFAD LIVE!

W ogóle to jestem świeżutkim depeszem.Kiedy wyszło SOFAD miałam 12
                    > lat i strasznie mi się podobało.A dziś na DM przerzuciłam się z Milesa
                    Davisawink

Pozdrawiam
                    • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 22:00
                      greenblack napisał:

A Mój z SOFAD to "Rush". Ten utwór głośno ryczeć, by oddać jego prawdziwe
                      piękno. A z SOFAD LIVE - "In Your Room" prawie 7 minut absolutnego zatracenia.
                      > A ja jednak tradycyjnie wolę Walking in my shoes- tekst i to brzmienie aż
                      ciarki przechodzą( Alan gdzie jesteśsmile)

Na szczęście są Znawcy, którzy nie pozwalają o Nich zapomnieć, jeżeli to w
                      ogóle możliwe.
                      > Słusznie prawi
                      Dla mnie np.SOFAD to jedyna w swoim rodzaju > kombinacja, nie wiem jak to
                      nazwać prawie smilerocka, bluesa i elektroniki.No
                      i ten głos...I jeszcze gospelwink
                      Nazwij to - "Dzieło Skończone"

> Ale nie mogę się zdecydować który album jest best ever.Często jest to
                      Violator i nie zgadzam się że jest komercyjny.

Jak już poznałaś studyjne SOFAD, to teraz czas na SOFAD LIVE!
                      > Ha! Oczywiście że znam.Nie jestem jakimś "enjoyem".Znałam ICH od wielu lat
                      tylko teraz nastąpiło olśnienie( przy Freelove, tu się kajam że tak późno)
                      > Mam wszystkie DVD, szczególnie ze względu na A.Corbijna- uwielbiam, vide
                      np.My friends RHCP, czy ostatnio Electrical Storm U2.Klasa!
                      > >
                      > Pozdrawiam
                      I ja równieżsmile))
                      • greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 22:38

Nie zrozum Mnie źle. Ja nie mówię, ze pozostałe są słabe, ale te, które
                        wymieniłem sprawiają , że ciarki przechodzą Mi po plecach.
                        > > Ale nie mogę się zdecydować który album jest best ever.Często jest to
                        > Violator i nie zgadzam się że jest komercyjny.
                        Gdyby na MFTM był tylko "Never..." byłby to i tak najlepszy album.
                        Oprócz takich hitów, jak "Enjoy...,Policy..., Personal...", jest tam
                        jeszcze "Halo", dla którego mam szczególny sentyment z powodu pewnej osoby.

> > Ha! Oczywiście że znam.Nie jestem jakimś "enjoyem".
                        Zabawne określeniewink
                        Znałam ICH od wielu lat
                        >
                        > tylko teraz nastąpiło olśnienie( przy Freelove, tu się kajam że tak późno)

A czy zdążyłaś chociaż świętować 40 urodziny Dave'a? To już tyle lat...

Pozdrawiam
                        • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 22:56
                          Ubijesz mnie na miejscu ale uważam MFM za zbyt popowy- poza NLMDA i Behind the
                          wheel.Strangelove jest dziwny- mnie się podoba, szczególnie ten chórek :"pain
                          will you return it...".
                          To samo tyczy się Black Celebration- mroczny ale nierówny.Wg mnie doskonałość
                          swojego brzmienia osiągnęli dopiero na Violatorze i dalej,te albumy są bardziej
                          aranżacyjnie dopracowane(ble ble blesmile)
                          Co do świętowania- jakoś mniej więcej w kwietniu/maju oświeciło mnie, więc
                          miałam okazję, choć nie traktuję tego aż tak serio.Fajny taki 40-latek,wygląda
                          lepiej niż jak miał 30.
                          BTW- nie masz wrażenia że DM nie mają umiarkowanych fanów.Albo się ICH kocha
                          albo nie lubi/nie zna.
                          co do enjoyów- tak podobno nazywano nowych fanów po Enjoy the silence.Nie wiem,
                          ale miałam taką śmieszną koleżankę( puszczała mi właśnie SOFAD) i chyba to ten
                          przypadek.
                          Pozdr.
                          • greenblack Re: DEPECHE MODE 15.10.02, 22:20

> Ubijesz mnie na miejscu ale uważam MFM za zbyt popowy- poza NLMDA i Behind
                            the
                            > wheel.
                            Bluźnisz córko wink

Strangelove jest dziwny- mnie się podoba, szczególnie ten chórek :"pain
                            > will you return it...".
                            > To samo tyczy się Black Celebration- mroczny ale nierówny.Wg mnie doskonałość
                            > swojego brzmienia osiągnęli dopiero na Violatorze i dalej,te albumy są
                            bardziej
                            >
                            > aranżacyjnie dopracowane(ble ble blesmile)

A Ja właśnie uważam, że MFM to najczystsza esencja DM. Jeśli Ich nie znasz to
                            po kupieniu 86ᢚ następna jest Music...

> Co do świętowania- jakoś mniej więcej w kwietniu/maju oświeciło mnie, więc
                            > miałam okazję, choć nie traktuję tego aż tak serio.Fajny taki 40-
                            latek,wygląda
                            > lepiej niż jak miał 30.

> BTW- nie masz wrażenia że DM nie mają umiarkowanych fanów.Albo się ICH kocha
                            > albo nie lubi/nie zna.
                            Mam takie bardzo mocne wrażenie graniczące z przeświadczeniem.

> co do enjoyów- tak podobno nazywano nowych fanów po Enjoy the silence.Nie
                            wiem,
                            >
                            > ale miałam taką śmieszną koleżankę( puszczała mi właśnie SOFAD) i chyba to
                            ten
                            > przypadek.
                            > Pozdr.
                            Również
                            • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:33
                              Witam!
                              Wydaje mi się że się nie rozumiemy.Ja znam WSZYSTKIE płyty DM+ remixy, trochę
                              bootlegów.Zauważyłam że większość ludzi lubi MFM i Black
                              Celebration.Przydarzyło mi się być córką producenta muzycznego i choć jestem
                              wyjątkowo nieuzdolniona w tym kierunku, to zwracam uwagę na instrumenty,
                              aranżacje itd.W ogóle do Black Celebration mam wrażenie że szukając dźwięku
                              walili w dowolne klawisze( tylko nie bijwink) I tak bardzo mi się to podoba, choć
                              teledyski do 1986 traktuję jako element humorystyczny.
                              Pozdrawiam jeszcze raz
                              max
                              ps. chyba założyliśmy klub forumowej adoracji DMsmile
                              • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 12:14

> Witam!
                                > Wydaje mi się że się nie rozumiemy.Ja znam WSZYSTKIE płyty DM+ remixy, trochę
                                > bootlegów.Zauważyłam że większość ludzi lubi MFM i Black
                                > Celebration.Przydarzyło mi się być córką producenta muzycznego

Bardzo interesujące. A powiesz, jakich artystów "produkował" Twój papa?

i choć jestem
                                > wyjątkowo nieuzdolniona w tym kierunku, to zwracam uwagę na instrumenty,
                                > aranżacje itd.W ogóle do Black Celebration mam wrażenie że szukając dźwięku
                                > walili w dowolne klawisze( tylko nie bijwink)

A "Get The Balance Right", "Pepole Are People", "Master And
                                Servant", "Everything Counts", "Shake The Disease", "Blasphemous Rumours"?
                                Poza tym, nie tylko dopracowany, wymuskany "warsztat" jest ważny. Liczy się,
                                czy artysta ma coś sensownego do powiedzenia i potrafi wzbudzić emocje.

I tak bardzo mi się to podoba, choć
                                >
                                > teledyski do 1986 traktuję jako element humorystyczny.

Tak, dzisiaj mogą śmieszyć, ale wtedy zupełnie inaczej się je odbierało.

> Pozdrawiam jeszcze raz
                                > max
                                > ps. chyba założyliśmy klub forumowej adoracji DMsmile

Legitymacja członkowska nr 000 dla Maxine, nr 001 dla Greenblackawink
                                Pozdrawiam
                                • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 12:22
                                  Co do tatusia to wszyscy na tym forum mnie wysmieja i nikt mi nie
                                  uwierzy.Akurat teraz nagrywa covery np.Stinga z orkiestrą symfoniczną, ale na
                                  pocz.lat 80 zajmował się pewnym polskim zespołem a później pewna wokalistką.
                                  W zamian za legitymację członkowską mogę odśpiewać I just can't get enoughwink
                                  pozdr.
                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 12:42

> Co do tatusia to wszyscy na tym forum mnie wysmieja i nikt mi nie
                                    > uwierzy.Akurat teraz nagrywa covery np.Stinga z orkiestrą symfoniczną,
                                    Robi się coraz bardziej interesująco...

ale na
                                    > pocz.lat 80 zajmował się pewnym polskim zespołem a później pewna wokalistką.

Jaka tajemniczość.
                                    > W zamian za legitymację członkowską mogę odśpiewać I just can't get enoughwink
                                    > pozdr.

I wanna hear You all singing!
                                    Everybody!...

When I'm with you baby
                                    I go out of my head...
                                    • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 12:57
                                      greenblack napisał:

>
                                      > Jaka tajemniczość.
                                      Mogę powiedzieć jaki zespół to nie jesttongue_out
                                      >
                                      > I wanna hear You all singing!
                                      > Everybody!...
                                      > Uwaga:
                                      ...and I just can't get enough, I just can't get enough...
                                      może mnie zauważy R.Leszczyński???

a w ogóle jestem na wagarachtongue_outPP
                                      pozdrawiam
                                      • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 16:30
                                        All the things you do to me
                                        And everything you said...

Proszę mów jaki to nie jest na pewno zespół:

Nie wolno wagarować, bo:

You've got to work hard
                                        You've got to work hard
                                        If you want anything at all

• Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 16:45
                                          greenblack napisał:

> All the things you do to me
                                          > And everything you said...
                                          >
                                          ...and i just can't get enough, I just can't get enough
                                          > Proszę mów jaki to nie jest na pewno zespół:
                                          Nie jest to budka suflera, nie jest to lady pank, nie jest to kombi tongue_outPPP
                                          >
                                          > Nie wolno wagarować, bo:
                                          >
                                          > You've got to work hard
                                          > You've got to work hard
                                          > If you want anything at all

mam atak megalomanii.po co chodzić na statystykę jak sie wszystko umietongue_out
                                          All your cutting down to size
                                          All my bringing you down
                                          All your stupid ideals...

>
                                          • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 17:19
                                            We slip and slide as we fall in love
                                            And I just can't seem to get enough of
                                            We walk together
                                            We're walking down the street...

No właśnie po co?
                                            Megalomanko

Nothing comes easy
                                            And that's a fact
                                            Nothing comes easy
                                            But a broken back
                                            Nothing comes easy
                                            It never will
                                            Nothing comes easy
                                            But a broken will
                                            So work hard
                                            • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 17:30
                                              ...and I just can't get enough, I just can't get enough

A teraz niespodzianka...będzie coś więcejsmile
                                              Every time I think of you I know we have to meet
                                              And I just can't get enough, I just can't get enough
                                              It's getting hotter, it's our burning love
                                              And I just can't seem to get enough
                                              • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 17:49
                                                And when it rains
                                                You're shining down for me
                                                And I just can't get enough
                                                And I just can't get enough...
                                                • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:05
                                                  Just like a rainbow you know you set me free
                                                  And I just can't get enough, I just can't get enough
                                                  You're like an angel and you give me your love

a teraz szansa dla Ciebie
                                                  Ladies and gentlemen Mr.Greeeenblaaack smile))
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 18:15
                                                    The things you do
                                                    Aren't good for my health
                                                    The moves you make
                                                    You make for yourself
                                                    The means you use
                                                    Aren't meant to confuse...
                                                  • maxine Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 18:50
                                                    See the stars they're shining bright
                                                    Everything's alright tonight
                                                    w tym tempie to pobijemy rekord wpisów.może będzie jakaś nagroda?smile))
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 18:58
                                                    So walk on barefoot for me
                                                    Suffer some misery
                                                    If you want my love
                                                    If you want my love...

A teraz Złotko lecę ogladać mecz, chociaż sam nie wiem po co.

Za dwie godziny kontynuacja

• Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 19:51
                                                    You have bound my heart with subtle chains
                                                    So much pleasure that it feels like pain
                                                    smile))
                                                    przegramy
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 21:34
                                                    Here, somewhere in the heart of me
                                                    There is still a part of me
                                                    That cares

And I'll, I'll still take the best you've got
                                                    Even though I'm sure it's not
                                                    The best for me...

Wygraliśmy smile
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 21:55
                                                    I will have faith in man
                                                    That is hard to understand

nie poddajesz się...ale mecz kiepściutkicrying
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 22:05
                                                    Oh Girl

Lead me into your darkness
                                                    When this world is trying it's hardest
                                                    To leave me unimpressed
                                                    Just one caress
                                                    From You and I'm blessed

Oj kiepściutki, ale "do przodu". Przeciwnik też bardzo egzotyczny.
                                                    Why and what should I give up?
                                                  • maxine Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 22:22
                                                    nie, dlaczego od razu giving up?smile
                                                    Don't say you want me
                                                    Don't say you need me
                                                    Don't say you love me
                                                    It's understood
                                                    Don't say you're happy
                                                    Out there without me
                                                    I know you can't be
                                                    'Cause it's no good
                                                    smile))
                                                    jakbyśmy mieli takich przeciwników na mundialu, to ho ho daleko byśmy zaszli.
                                                    zbliża się wielkimi krokami 50-ty wpis na tym forum.trzeba to jakoś uczcić.może
                                                    piosenkąsmile))))))))))))))
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 22:41
                                                    Sweet little girl
                                                    I prefer
                                                    You behind the wheel
                                                    And me the passenger
                                                    Drive
                                                    I'm yours to keep
                                                    Do what you want
                                                    I'm going cheap
                                                    Tonight

You're behind the wheel tonight

Na Nasze nieszczęście drużyny o takim poziomie, oprócz Nas, nie grają na
                                                    Mundialu.
                                                  • maxine Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 22:47
                                                    a może powinien być mundial dla grających inaczej? bo ja czytałam że mają być
                                                    mś niskich siatkarzy( tylko nie wiem czy to żart czy serio).

I'll make you a believer
                                                    Take second best
                                                    Put me to the test
                                                    Things on your chest
                                                    You need to confess
                                                    I will deliver
                                                    You know I'm a forgiver
                                                    Reach out and touch faith

i tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc bo idę czytać teksty ekonomiczne
                                                    po rosyjsku beeeee
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 22:55
                                                    Tak, co do siatkarzy, to były takie plany.

And in the glow of the moon
                                                    Know my deliverance will come soon
                                                    There is a sound in the calm
                                                    Someone is coming to harm

I tak się już niczego nie nauczysz.

See You next time!
                                                  • maxine Re: DEPECHE MODE 17.10.02, 10:30
                                                    na dzień dobry:
                                                    There's a new game
                                                    We like to play you see
                                                    A game with added reality

mam ambicję dociągnąć ten wątek do 100 wpisów.na razie dobrze mi idzietongue_out
                                                    właśnie przetłumaczyłam okropny biznes plan na rosyjskitongue_outPPPP
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 17.10.02, 21:49
                                                    Tęskniłaś?

You treat me like a dog
                                                    Get me down on my knees
                                                    We call it master and servant
                                                    We call it master and servant
                                                    It's a lot like life
                                                    This play between sheets
                                                    With You on top and me underneath...

Dobijemy do 100 i dalej zobaczymy.
                                                  • Gość: Brunon Re: DEPECHE MODE IP: *.kawo1.RWTH-Aachen.DE 17.10.02, 22:22
                                                    celebruje czarna msze mojej samotnosci, przechodniu moj ktory moglbys byc mojim
                                                    najlepszym przyjacielem, byc proszonym, nigdy nie odchodzic, ode mnie, z powodu
                                                    rzeczy ktorych nie powiedzialem, najslodszy przedmiocie, ktorem ci probowalem
                                                    pokazywac swiat ten przepiekny, ruszajac sie w tajemniczym rytmie, czekajac na
                                                    slodka noc, przeczuwajac rozczarowanie, ktore mnie napotka, od ciebie
                                                    nosicielko tajemnej informacji, tylko tobie znanego prywatnego Jesusa, ale
                                                    wiedzac ze to tylko kwestia czasu, zabawialem sie nieistota jej waznosci,
                                                    rozkoszujac sie cisza, pozbywajac síe chorob, mi nieznanych,, dogorywam w
                                                    twojej rozkoszy twoich dziel, depeche mode, moim osobistym podzialem czasu.
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:18
                                                    brawo
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:17
                                                    No pewniewink
                                                    I am happy
                                                    That I have you
                                                    Even though you're not here now
                                                    I know somewhere
                                                    You are dreaming
                                                    Though it's definitely not of me
                                                    It doesn't matter

po setnym wpisie R.Leszczyński zrobi z nami wywiad a potem otworzymy własne
                                                    forum tongue_out
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 17:05
                                                    People are people
                                                    So why should it be
                                                    You and I should get along so awfully
                                                    So we're different colours
                                                    And we're diferent creeds
                                                    And different poeple have different needs

Dzisiaj miałem nieprzyjemność poznać ksenofoba, rasistę i ogólnie bardzo
                                                    ograniczonego osobnika. Jednym słowem kogoś, o kim trzeba jak najszybciej
                                                    zapomnieć. Szczęśliwie dla równowagi jesteś jeszcze Ty.
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 20:31
                                                    Ho ho!Jak mi miłosmileCzy ksenofob nie lubił DM.A ja dzisiaj w pubie przekonywałam
                                                    koleżankę metala że SOFAD to naprawdę dobra płytawink
                                                    a dla ksenofoba i rasisty:
                                                    I can't understand
                                                    What makes a man
                                                    Hate another man
                                                    Help me understand
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 20:34
                                                    Gonić ksenofoba. On dzieli Amerykanów na AMERYKANÓW i leniwe "Murzynki".
                                                    "Dobra" płyta. Przekonałaś koleżankę?
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 20:41
                                                    To mi przypomina zajęcia z socjologii na których pewien kolega był łaskaw
                                                    powiedzieć- nie jestem rasistą, ale czemu Murzyni mają niższy IQ niż biali?!!!
                                                    Koleżanka, a raczej przyjaciółka jest głupia.Woli Danziga( którego lubię ale
                                                    tylko 4).I mówi że mam kiepski gust.sad(((
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 21:53
                                                    W takim razie Ja i "ileśtam" milonów ludzi też ma kiepski gust.
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 22:20
                                                    Kiepskie gusty wszystkich krajów łaczcie się!
                                                    A ona ma po prostu zły gust.W każdym razie takie porozumienie osiągnęłyśmy po
                                                    trzecim piwie.I tak wszyscy mieli nas dosyćwinkPoza tym ona posiada Ultrę, więc
                                                    nie jest tak źle
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 23:17
                                                    I co Ona myśli o ULTRZE?

Oh sister
                                                    Come for me
                                                    Embrace me
                                                    Assure me
                                                    Hey sister
                                                    I feel it too
                                                    Sweet sister
                                                    Just feel me
                                                    I'm trembling
                                                    You heal me
                                                    Hey sister
                                                    I feel it too
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 09:44
                                                    I'm going to take my time
                                                    I have all the time in the world
                                                    ten tekst śpiewałam sobie ostatnio na rosyjskim gdy pan zaczął opowiadac o
                                                    swoim dzieciństwiewink
                                                    cóż,myślę że jej się podoba.zaopatrzyłam ją w dvd singles 86-98 gdy wyznała że
                                                    jej się podoba teledysk Walking in my shoes.A który najbardziej lubisz?Bo ja
                                                    NLMDA, Barrel of a gun i Enjoy the silence
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 12:49
                                                    Moje ulubione teledyski:
                                                    "Policy Of Truth", "Barrel Of A Gun", "Useless", "Only When I Lose Myself"
                                                    i "It's No Good". Jak kiedyś oglądałem ten ostatni to akurat wszedł Mój kumpel,
                                                    totalny ignorant w temacie DM, i zapytał biedaczek, czy Ja "naprawdę lubię
                                                    takich pacanów". Od tamtej chwili Nasze stosunki uległy znacznemu ochłodzeniu.

If I lend to You
                                                    Will You keep it safe for Me
                                                    I'll lend it to You
                                                    If You treat it tenderly
                                                    There's something beating here inside my body
                                                    And it's called a heart
                                                    There's a sun shining in the sky
                                                    But that's not the reason why
                                                    I'm feeling warm inside...
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 14:13
                                                    O!Useless i Policy of truth tez lubię.I Personal Jesus.Stąd nauka: nie należy
                                                    pokazywać nieuświadomionym It's no good.To ulubiona piosenka mojej mamy.
                                                    BTW moja koleżanka( ta od piwa) powiedziała że panowie z DM to niezbyt
                                                    wyglądają a szczególnie wokalista SIC!Gdyby nie fakt że to najfajniejsza panna
                                                    w mojej szkole to nasze stosunki byłyby baaaardzo chłodne.

Words like violence
                                                    Break the silence
                                                    Come crashing in
                                                    Into my little world

Vows are spoken
                                                    To be broken
                                                    Feelings are intense
                                                    Words are trivial
                                                    Pleasures remain
                                                    So does the pain
                                                    Words are meaningless
                                                    And forgettable
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 17:50
                                                    Can't You understand
                                                    Oh my little girl
                                                    All I ever wanted
                                                    All I ever needed
                                                    Is here in my arms

Tak, nie należy pokazywać i puszczać "It's No Good" niewtajemniczonym.
                                                    Najbardziej Mnie śmieszy, jak na przykład na RMF to leci, a ludziki, które
                                                    nigdy nie słyszały o DM, podśpiewują sobie pod nosem, myśląć, że to taka fajna,
                                                    prosta pioseneczka o miłości i że to pewnie jakiś nowy zespół. Ta Twoja
                                                    koleżanka/przyjaciółka coraz mniej Mi się podoba. I właściwie to po co się z
                                                    Nią trzymasz? Wytyka Ci brak gustu, obraża DM...sad
                                                    Mam nadzieję, że stanęłaś w obronie urody chłopaków.
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 18:07
                                                    Trzymam z nią bo w mojej szacownej uczelni dużo jest dziwnych ludzików którzy
                                                    a/ dużo się uczą b/nie lubią DM c/niczym się poza szacowną uczelnią nie
                                                    interesują d/lubią pić piwo na kiepskich imprezachtongue_outPP. A ona jest całkiem
                                                    fajna.To nie jest tak że ona nie lubi DM.Lubi okazyjnie.
                                                    Oczywiście że stanęłam w obronie( wytrzeszczyłam oczy, a z mojego gardła
                                                    wyrwało się takie "Eeeeeee...??? tłumacz to tak smile))- Dave nie wygląda super?To
                                                    kto wygląda???)
                                                    It's the dark night of my soul
                                                    And temptation's taking hold
                                                    But through the pain and the suffering
                                                    Through the heartache and trembling
                                                    I feel loved
                                                    BTW: kiedyś moja inna kumpela na imprezie puszczała całą noc It's no good.Była
                                                    bardzo pijanasmile)))))))))))))))
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 18:34
                                                    From the depths of my emptiness
                                                    Comes a feeling of inner bliss
                                                    I feel wanted, I feel desired
                                                    I can feel my soul on fire
                                                    I feel loved
                                                    I feel loved

Ciężkie jest życie Człowieka wśród stada ludzików.
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 20:31
                                                    If all this shatters
                                                    Nothing lasts forever
                                                    But I'm praying
                                                    That we're staying
                                                    Together
                                                    I am warmed
                                                    By your friendship
                                                    Even when You're far away
                                                    And I'm happy
                                                    In the knowledge
                                                    We may never see the day
                                                    When i kiss You
                                                    And You kiss Me
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 20:37
                                                    So open yourself for me
                                                    Risk your health for me
                                                    If you want my love
                                                    If you want my love
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 18.10.02, 20:41
                                                    Open your sensitive mouth
                                                    Hold out your delicate hands
                                                    With such a sensitive mouth
                                                    I'm easy to see through
                                                    When I come up
                                                    When I rush
                                                    I rush for You
                                                  • Gość: gosc portalu Re: DEPECHE MODE IP: *.pl / *.darkstar.pl 19.10.02, 19:33
                                                    green i maxine przestancie juz wklejac te txty bo stajecie sie smieszni
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 20:15
                                                    Gość portalu: gosc portalu napisał(a):

> green i maxine przestancie juz wklejac te txty bo stajecie sie smieszni

Accusations
                                                    Lies
                                                    Hand me my sentence
                                                    I'll show nor repentance
                                                    I'll suffer with pride
                                                    If for honesty
                                                    You want apologies
                                                    I don't sympathize...

... If you see purity
                                                    As immaturity
                                                    Well it's no surprise
                                                    If for kidness
                                                    You substitute blindness
                                                    Please open your eyes

• Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 20:32
                                                    ale my się dobrze bawimytongue_out
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 20:42
                                                    Zabawa jest przednia tylko niektórym tynk leci z sufituwink

We've had enough of this blind's man's bluff
                                                    You've kept us in the dark for long enough
                                                    This is more than a party
                                                    More than a party
                                                  • Gość: maxine Re: DEPECHE MODE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 20:59
                                                    ???
                                                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 19.10.02, 21:05
                                                    Working week's come to it's end
                                                    Party time is here again
                                                    Everyone can come if they want to
                                                    If you want to be with me
                                                    If you want to ne with me
                                                    You can come with me if you want to
            • Gość: Exciter Re: DEPECHE MODE IP: *.wmc.com.pl 14.10.02, 20:39
              lepiej tego nie mogłeś ująć zgadzam się z tobą siłą DM są też koncerty Jestem
              pod wrażeniem tego co zagrali w W-wie
              • greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 21:04
                DM w studio i DM live to czasami bardzo odległe zespoły. Na żywo Dave pokazuj
                całego Siebie. Jest uczuciowo nagi na scenie.
                • Gość: Exciter Re: DEPECHE MODE IP: *.wmc.com.pl 14.10.02, 21:25
                  Tak to prawda. DVD koncert z Paryża też mnie zniszczył,dlatego koniecznie musze
                  9 listopada jechać do Poznania w multikinie będzie projekcja.Na wielkim ekranie
                  i z super nagłośnieniem to dopiero będzie coś smile
                  • greenblack Re: DEPECHE MODE 14.10.02, 21:31
                    "Ladies and Gentelmen, Mister Martin L. Gooooooooooooooore!!!!!!!"
                    • cze67 Re: DEPECHE MODE 15.10.02, 14:17
                      A w latach osiemdziesiatych w miescie Augustowie slynne byly mecze pilki noznej
                      - depesze kontra metale.
                      • greenblack Re: DEPECHE MODE 15.10.02, 22:21
                        cze67 napisał:

> A w latach osiemdziesiatych w miescie Augustowie slynne byly mecze pilki
                        noznej
                        >
                        > - depesze kontra metale.
                        I kto wygrywał?
                        • ihopeyouwilllikeme Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 10:27

• greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 12:19

>
                            >
                        • cze67 Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 12:43
                          greenblack napisa?:

> I kto wygrywa??

Raz ci, raz tamci...
                          • Gość: ttt Re: DEPECHE MODE IP: *.pl / 192.168.0.* 16.10.02, 15:59
                            Hmmm... to fani The Cure ( albo U2, hej Ihope! ) nie są wartościowi ? Ludzie
                            zróbcie coś !
                            • ihopeyouwilllikeme Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 16:04

• greenblack Re: DEPECHE MODE 16.10.02, 16:33
                              Gość portalu: ttt napisał(a):

> Hmmm... to fani The Cure ( albo U2, hej Ihope! ) nie są wartościowi ? Ludzie
                              > zróbcie coś !

A czy mówiłem, że nie są wartościowi! Przecież nikt wam nie zakazywał tworzenia
                              własnej subkultury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka