Dodaj do ulubionych

pytanie o kursy

23.11.05, 12:32
Witam! Mam pytanie odnośnie kursów flamenco w Krakowie i Katowicach. Czy ktoś
z Was uczęszczał może do Almoraimy w Krakowie lub Awangardy w Katowicach? Czy
moglibyście je polecić bądź odradzić? Chyba,że są w tych miastach jeszcze
jakieś inne szkoły,o których mi niewiadomo? Za jakiekolwiek wskazówki będę po
stokroć wdzięczna smile Cieszę się w ogóle,że trafiłam na to forum smile
Obserwuj wątek
    • witamina-c Re: pytanie o kursy 23.11.05, 13:30
      Tzn nie bylam w zadnej z tych szkol (bo i jak?- mieszkam w gdanskuwink, ale moze
      strona jednej z najlepszych polskich tancerek flamenco Anny Redlin ci pomoze:
      www.studioflamenco.blog.onet.pl - po lewej stronie sa linki do stron szkol
      flamenco, a jesli tam nie znajdziesz interesujacych cie rzeczy mozesz zadac
      pytanie np w komentarzach;D.
    • fragilek Re: pytanie o kursy 23.11.05, 14:37
      Dzięki za odpowiedź,właśnie wpadłam przez przypadek na stronę Anny Redlin smile
      tam co prawda linki do stron szkół,co daje mi jakieś ogólne rozeznanie.Jednak
      chodziłoby mi głównie o subiektywne opinie osób,które miały styczność z tymi
      szkołami.Do Almoraimy i Awangardy dodałabym jeszcze Novą w Katowicach.Jeśli ktoś
      był i chciałby się podzielić wrażeniami to super,jeśli nikt się nie
      znajdzie,cóż...trzeba będzie kierować się przyziemnymi pobudkami typu zawartość
      portfela czy godziny zajęć wink Pozdrawiam smile
      • lojana Re: pytanie o kursy 29.11.05, 09:53
        Trzeci miesiąc chodzę na kurs do awangardy w katowicach i musze pochwalic to
        miejscesmile z tłumu kobietek zrobiła nam się grupa twardzielek wink ktora nie
        poddaje sie mimo ze taniec (choć piękny)jest baaardzo trudny.Zajęcia prowadzi
        facet (nazwiska niestety nie pamietam)w sposób bardzo spokojny tzn tłumaczy nam
        wszystko tyle razy ile chcemy hihihi i z humorem także nawet jak nam coś nie
        wychodzi to atmosfera jest b.sympatyczna. Jeśli jesteś początkująca to wiem ze
        zaczął się ostatnio nowy kurs w poniedziałki o20tej, zajęcia trwają45 minut,
        30zł/m-c
        pozdrawiam i zachęcam bo frajda jest niesamowitasmile
        • anno.currente FACET?????? 30.11.05, 21:40
          właśnie miałam się tam też zapisać, jednak zraził mnie ten osobnik męski.
          Zastanawiam się jak facet może uczyć flamenco kobitki wink
          • jaleo Re: FACET?????? 06.12.05, 22:38
            anno.currente napisała:

> właśnie miałam się tam też zapisać, jednak zraził mnie ten osobnik męski.
            > Zastanawiam się jak facet może uczyć flamenco kobitki wink

Moj najlepszy nauczyciel tanca to byl wlasnie facet. Byly zawodowy tancerz i
            choreograf Flamenco, z wieloletnim doswiadczeniem w nauczaniu tanca. Nawet
            mial taka spodnice w ksztalcie fartucha, ktora sobie dowiazywal w pasie, jak
            uczyl ruchow ze spodnica.

W Hiszpanii bardzo czesto wlasnie mezczyzni ucza tanca dla kobiet, zwlaszcza w
            bardziej zaawansowanych grupach.
    • hipiska7 Re: pytanie o kursy 06.12.05, 15:40
      oj, tego pana nie znam, ale zaręczam, ze moze, zwłąszcza, zę moim skromnym
      zdaniem, aktualnie wiekszosć najlepszych tancerzy to jednak faceci. Poza tym
      flamenco to nie koniecznie lekkie pląsanie i kręcenie bioderkami, jak sie
      często widzi styl kobiecy ( zwłaszcza przez laików) więc, facet też, jeśli jest
      dobry z pewnoscią wiele nauczy! Jęsli zaś chodzi o styl, to i tak sądzę, ze
      trzeba jeździć na warsztaty, zmieniać nauczycieli, aby nie stać sie czyjąś
      kopią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka