Dodaj do ulubionych

DIAMANDA GALAS

16.10.02, 20:13
Hej,

Czy slyszeliscie moze dzwieki jakie potrafi ta Pani wydobyc z siebie? Ja
osobiscie najbardziej lubie kombinacje Diamanda plus fortepian. Jak dla mnie
jest to jeden z najlepszych glosow jakie kiedykolwiek slyszalam. I do dzisiaj
nie moge odzalowac, ze nie bylo mnie na jej koncercie w Polsce pare lat temu.
Poza tym, strasznie ciezko jest dostac jej plytki. Czy ktos moze orientuje
sie, gdzie mozna dokonac zakupu albumow Diamandy? Bylabym wdzieczna za
informacje. Poza tym zapraszam wszystkich do rozmowy na temat tworczosci tej
niesamowitej kobiety!! A tymczasem bede dalej sluchac 'Malediction and
Prayer' smile
Pozdrawiam wszystkich fanow Divy of Disease! smile

Marta
Obserwuj wątek
    • loveletter Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 20:15
      zabrzmiało ciekawie, a masz jakieś jej mp3? Takie nie za duże, żeby się dało wysłać mailem...
      • _dagny Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 20:18
        Jesli chodzi o mp3 to z tym akurat nie ma problemu. Moge ci cos podrzucic,
        tylko przygotuj sie na lekko ekstremalna jazde wokalna smile

Pozdrawiam,

Marta
        • loveletter Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 20:21
          lekko ekstremalna jazda wokalna!!!!!!!! uffffff, zacząłem się jarzyć jak bożonarodzeniowa choinka,
          gdzie!!?? kiedy??? kto??? wyślij wszystko co masz!!, nie pomiń niczego, tylko pamiętaj, przejrzyj wszystko, sprawdź na pulpicie, pod pulpitem i po całym dysku, pod dyskiem też sprawdź, ok zaraz wyślę ci na priv swój e-mail, wyślesz?smile)))) z góry strasznie dziękujęsmile)))))))))

Loveletter
    • loveletter Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 21:52
      hej dagny, coś nie wyszło z tym plikiemsmile) wysłałaś mi jakiś o rozszerzeniu .dat, a nie .mp3 smile) (i raptem 127kb)
      nie chcę Ci specjalnie zawracać głowy, ale jakbyś mogła to wyślij jeeszcze raz, ok?smile)))
    • Gość: gaspar Re: DIAMANDA GALAS IP: *.opa-carbo.com.pl 16.10.02, 22:02
      Muszę się pochwalić,że mam 8 albumów Diamandy Galas w mp3,są to:
      MALEDICTION AND PRAYER
      PLAGUE MASS
      SCHREI X
      THE DIVINE PUNISHMENT
      THE LITANIES OF SATAN
      THE SINGER
      VENA CAVA
      YOU MUST BE CERTAIN OF DEVIL
      Gdybyście chcieli-Dagny i Loveletter-się wymienić na coś równie interesującego
      to przyślijcie swoje spisy:marekz@galileusz.pl.
      3majcie się.
      • loveletter Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 22:12
        a jak nie mam nic ciekawego na wymianę to dostanęwink??

Mógłbym Ci coś wysłać, ale za bardzo nie wiem, co mogłoby Ci się podobać. Może Rockapella, skoro już mówimy głównie o wokalu? Jeśl nie znasz, to gorąco polecam, zdecydowanie jedna z moich ulubionych grup (napisz, czym jeszcze byłbyś zainteresowany, jaki styl itp)
        • Gość: Omar Re: DIAMANDA GALAS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 22:32
          Cześć!
          Gaspar..mam wszystkie które wspomniałeś...mam jednak jeszcze " The Sporting
          Life"....śwoetna wokalistka,tylko że jak dalej tak będzie spiewać to niedługo
          nie bedzie miala głosu..taki sposób spiewu starsznie niszczy struny
          głosowe.....pozdrowienia!
          P.S Można MP3 kupić na stadionie w warszawie!
          • miecio4 Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 23:04
            Gość portalu: Omar napisał(a):

> Gaspar..mam wszystkie które wspomniałeś...mam jednak jeszcze " The Sporting
            > Life"....

Chciałem tylko zauważyć ze płyta Sporting Life jest nagrana z basistą Led
            Zeppelin Johnem Paulem Jonesem i jest jedną z najmilszych uchu.
            Niewielu wytrzyma muzyczne towarzystwo Diamandy.
            • _dagny Re: DIAMANDA GALAS 16.10.02, 23:10
              miecio4 napisał:

> Gość portalu: Omar napisał(a):
              >
              >
              > > Gaspar..mam wszystkie które wspomniałeś...mam jednak jeszcze " The Sportin
              > g
              > > Life"....
              >
              >
              >
              > Chciałem tylko zauważyć ze płyta Sporting Life jest nagrana z basistą Led
              > Zeppelin Johnem Paulem Jonesem i jest jedną z najmilszych uchu.
              > Niewielu wytrzyma muzyczne towarzystwo Diamandy.

Ale za to jakie to towarzystwo wink Ale zgodze sie, ze The Sporting Life to
              jedna z bardziej przystepnych plyt Diamandy.
          • Gość: ksenia Re: DIAMANDA GALAS IP: *.de.ihost.com 17.10.02, 13:47
            Gość portalu: Omar napisał(a):

> Cześć!
            > Gaspar..mam wszystkie które wspomniałeś...mam jednak jeszcze " The Sporting
            > Life"....śwoetna wokalistka,tylko że jak dalej tak będzie spiewać to niedługo
            > nie bedzie miala głosu..taki sposób spiewu starsznie niszczy struny
            > głosowe.....pozdrowienia!
            > P.S Można MP3 kupić na stadionie w warszawie!

Diamanda udzielała się również na 1 płycie Barry Adamsona Moss Side Story i na
            singlowym kawalku Strange Hours z plyty Liquid kapeli Recoil.
            pozdr!
            ksenia
            PS - The Sporting Life to rewelacyjna plytka smile))
        • Gość: gaspar Re: DIAMANDA GALAS IP: *.opa-carbo.com.pl 16.10.02, 22:44
          loveletter napisał:

> a jak nie mam nic ciekawego na wymianę to dostanęwink??
          >
          > Mógłbym Ci coś wysłać, ale za bardzo nie wiem, co mogłoby Ci się podobać.

Przyślij swój spis Loveletter to zobaczymy...
    • balanescu Re: DIAMANDA GALAS 17.10.02, 08:30

• Gość: Bucik Re: DIAMANDA GALAS IP: 62.93.97.* 17.10.02, 13:35
        Myśłę że osoba która wypisuję tak bzdury i bluźnierstwa powinna wrócić do
        epoki kamienia łupanego i posłuchać dzwiękó wydawanych przez cudem przetrwałych
        neandertali!!!
        • balanescu Bucik, już ja ci dam ;) 17.10.02, 15:06
          zobaczysz dziś, bracie, odejdziemy na stronę i ...

hehe

słucham właśnie Ścianki - będzie dziś nieźle w tej Róży Gumowej, o tak!

naraziłeś mi się, Bucik, nie pożyczę Ci "Music in 12 parts"!
          --
          #

• _dagny Re: DIAMANDA GALAS 17.10.02, 17:28
        Hej!

Coz, jesli Plague Mass wydala ci sie przytlaczajaca, radze zaczac sluchanie
        Diamandy od 'The Sporting Life', 'The Singer' lub 'Malediction and Prayer'. Sa
        tam utwory zdecydowanie bardziej 'konwencjonalne' (choc trudno w przypadku tak
        wybitnej artystki jak Galas mowic o jakiejkolwiek konwencji). Mam nadzieje, ze
        przekonasz sie wowczas jak wspaniala artystka jest D. Galas smile A co Meredith
        Monk to nigdy jej wczesniej nie slyszalam, ale moze sprobuje? smile

Pozdrawiam,

Marta

• Gość: Evil Re: DIAMANDA GALAS IP: 212.244.170.* 17.10.02, 08:51
      W weekend jadę do NIEMIEC, będę buszowała w sklepach płytowych. Jeśli
      szukasz czegoś konkretnego, mogę się rozejrzeć.
      Pozdrawiam.
    • Gość: greg Eva Bittova IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 17:48
      Jeśli mówimy o DG, to polecam niejaką Evę Bittovą, czeską wokalistkę, która
      jest nazywana "czeską Diamandą Galas". Bittova dość częśto koncertuje w Polsce -
      ostatnio ze 2 razy w Warszawie i jeśli usyszycie o jej koncercie, to warto sie
      wybrać.
    • loveletter do Dagny:) 18.10.02, 21:08
      reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      od początku czułem, że to będzie niezła jazda, ale niemal dwunastominutowy "this is the law of the plague" po prostu rzucił mnie na kolana!!!!!!!!!!!!. Niesamowite, zajebiste, fantastyczne, ale ja mam ograniczony język, żaden ciekawszy przymiotnik mi do głowy nie przychodzi, nieziemskie, ee to też do niczego.

W każdym razie: strasznie, strasznie mi się podoba. To nie jest klasyczna muzyka jak tu ktoś zauważył, i nie da się tego słuchać, ot tak, do kotleta, że tak powiem, ale coś nad czym się nalezy odpowiednio skupić. Eh, co tu gadać, słów dobrych nie znajdę.

Zastanawiałem się co by tu Ci polecić w zamian. I mam. Nie wiem czy słyszałaś kiedyś panią Rebekah del Rio. Jeśli oglądałaś Mulholland Drive (Lyncha) to słyszałaś. Jej kawałek był śpiewany w teatrze do którego przyszły dwie główne bohaterki, nie wiem czy ta śpiewaczka, która tam była to właśnie Rebekah czy jakaś aktorka (śpiew był zresztą z playbacku). Ten utwór nazywa się Ilorando czy jakoś tak, ściągnij koniecznie z netu (kazaa), jest acapella i jest jednym z najbardziej porywających i targających duszą utwów jakich słyszałem.

No i... System of a down. To muszę polecićwink Tankian to też niesamowity eksperymentator (polecam szczególnie pierwszą ich płytę), choć znacznie bardziej melodyjny niż Diamondasmile)).

z podziękowaniami,
      Loveletterwink
      • _dagny Re: do Dagny:) 18.10.02, 23:30
        Hej!

Strasznie sie ciesze, ze Diamanda spodobala Ci sie. Zachecam do dalszego
        sluchania i propagowania tej wspanialej muzyki smile Wlasnie sobie wlaczylam jej
        plyte 'The Singer' i ide sie nia rozkoszowac smile

Pozdrawiam,

Marta

• loveletter Re: do Dagny:) 18.10.02, 23:48
          ale wiesz co, gdyby Diamanda żyła w średniowieczu, to nie żyłaby długosmile)...........
          • _dagny Re: do Dagny:) 18.10.02, 23:54
            Tym bardziej trzeba sie cieszyc, ze zyje teraz...chociaz z tego co wiem,
            przydomek 'wiedzmy' jest jednym z lagodniejszych, jakimi 'obdarzaja' ja obecnie
            jej wrogowie..smile
            Ale to chyba swiadczy tez o tym, ze jest ponadczasowa smile
            • loveletter Re: do Dagny:) 18.10.02, 23:56
              mój brat stwierdził, że Diamanda brzmi jak indyk w trakcie zalotówsmile))))

p.s a znasz to co Ci poleciłem?
              • _dagny Re: do Dagny:) 19.10.02, 00:02
                Jedynie nazwa System of a Down brzmi znajomo, reszte musze poszukac (juz jestem
                ciekawa tej muzy)

PS. Kiedy wlaczam Diamande, rodzina patrzy sie na mnie z niemym przerazeniem w
                oczach smile
                • loveletter Re: do Dagny:) 19.10.02, 00:04
                  dlaczego mnie to nie dziwi?smile))))))))))))))))))
                  Na dzisiaj już kończę, idę spać, pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka