19.10.02, 14:25
Na temat tego zespołu juz wiele zostało napisane na tym forum.
Ja jeszcze jakoś nie miałem okazji, bo poprostu nie znałem ich twórczości,
może poza paroma singlami.
Teraz dostały mi się w ręce dwie płyty: OK Computer i Kid A, no i musze
stwierdzić że rewelacja. Dawno nie słyszałem tak odjechanych piosenek,
najbardziej powaliły mnie dwie piosenki: Everything In Its Right Place i No
Surprises, ale innym też niczego nie moge zarzucić.
Z pewnoscią jest jeszcze wiele zespołów, których nie zdążyłem poznać, a
napewno by mi sie spodobały. Czyli z tą muzyką rockową nie jest do końca tak
źlesmile
Obserwuj wątek
    • miecio4 Re: RADIOHEAD 19.10.02, 16:19
      Skoro tak to musisz koniecznie poznac jeszcze Amnesiac i the Bends bo pierwsza
      płyta jest średnia.
      Od kilku lat uważam ze Radiohead to najlepszy istniejący band na świecie.
      • Gość: agrafka Re: RADIOHEAD IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 17:28
        No i koniecznie płytę koncertową I might be wrong - coś niesamowitego!!!
        Zresztą żeby naprawdę zachwcić się tym zespołem trzeba go usłyszeć na żywo, bo
        live są po prostu geenialni!!! Dla mnie Radiohead jest na drugim miejscu na
        świecie: po Tori Amos i przed Pearl Jam'em. (taka osobista klasyfikacjawink))

Pozdrawiam
        • miecio4 Re: RADIOHEAD 19.10.02, 17:46
          Gość portalu: agrafka napisał(a):

> Dla mnie Radiohead jest na drugim miejscu na
          > świecie: po Tori Amos i przed Pearl Jam'em.

Pearl Jam to straszna kaszana. Od stu lat graja to samo.
          smile
          • Gość: agrafka Re: RADIOHEAD IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 18:48
            Ej, tak nie wolno...wink))Pearl Jam to już nieco posunięci wiekowo panowie,
            którzy parę lat temu znaleźli swoją uliczkę muzyczną i nią podążają. Grają to
            co lubią i nie silą się, żeby gonić za modą. I albo w to wchodzisz albo nie. Ja
            się dałam złapać.wink)) I polecam Ci ostatnią płytę Riot Act, po kilkakrotnym
            wysłuchaniu nie można się od niej uwolnić...wink))

Pozdrawiam
            • Gość: gucio Re: RADIOHEAD IP: *.broker.com.pl / 172.16.0.* 19.10.02, 19:01
              Radiohead, Radiohead, Radiohead!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Tak są najlepsi i rzeczywiście musisz poznać Amnesiac (jest boski), The Bends,
              oraz płytkę live IMB. A juz na początku roku nowy album, który sądząc po
              utworach granych w Hiszpanii i Portugali, również zapowiada się REWELACYJNIE. A
              i jeszcze jedno Radiohead to juz chyba nie jest rock. To jest po prostu muzyka,
              piękna muzyka.
              • Gość: gonzo Re: RADIOHEAD IP: *.chello.pl 19.10.02, 19:32
                Kid a i Amnesiac sa niesamowite, po Ok Computer poszli w zupełnie nieoczekiwana
                stronę i wygrali.Czegoś takiego jeszcze nie słyszałem.WSPANIAŁA MYZYKA.
                A PJ sa po prostu najlepsi, jeżeli ktoś myśli inaczej niech ich nie słucha
                PS.bravo agrafka (co sądzisz o Save you?)
                • Gość: agrafka Re: RADIOHEAD IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 19:38
                  Hej Gonzo, jak to jest że ciągle spotykamy się na tych samych forach? CZyżbyśmy
                  mieli baaardzo zbliżone muzyczne gusta?wink)))
                  Co do Save You to powiało tu troszkę starym, dobrym Pj za czasów No code i
                  Vedder w świetnej formie...Ale bezgranicznie uwielbiam You Are - dla mnie
                  perełka.

Pozdrawiam
                • Gość: grek Re: RADIOHEAD IP: 193.0.121.* 22.10.02, 18:14
                  Gość portalu: gonzo napisał(a):

> Kid a i Amnesiac sa niesamowite, po Ok Computer poszli w zupełnie
                  nieoczekiwana
                  >
                  > stronę i wygrali.

Polecam lekture, www.porcys.com/newsy/archiwum/300902.041002.php
                  Ciekawe w ktora strone teraz pojda...smile

• Gość: dekris Re: RADIOHEAD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 21:52

> Ej, tak nie wolno...wink))Pearl Jam to już nieco posunięci wiekowo panowie,
              > którzy parę lat temu znaleźli swoją uliczkę muzyczną i nią podążają. Grają to
              > co lubią i nie silą się, żeby gonić za modą. I albo w to wchodzisz albo nie.

No właśnie, uliczka, tyle że ślepa.

• munky Re: RADIOHEAD 19.10.02, 19:49
            miecio4 napisał:

> Gość portalu: agrafka napisał(a):
            >
            >
            > > Dla mnie Radiohead jest na drugim miejscu na
            > > świecie: po Tori Amos i przed Pearl Jam'em.
            >
            >
            > Pearl Jam to straszna kaszana. Od stu lat graja to samo.
            > smile

Oj miecio, z tym że Radiohead to wielki zespoł to sie zgodze, ale chyba za
            daleko zabrnąłeś twierdząc że PJ to kaszana. Zgadzam się z agrafką,że płyty PJ
            poprostu trzeba parokrotnie przesluchać żeby poczuć ich klimat. I napewno nie
            grają tego samego, każda piosenka jest inna, tylko trzeba poczuć róznice.
            No ale każdy ma prawo do wlasnego zdania, może poprostu muzyka PJ ci nie
            podchodzi, ale to napewno nie jest kaszana...
            • miecio4 Re: RADIOHEAD 19.10.02, 20:42
              munky napisał:

> No ale każdy ma prawo do wlasnego zdania, może poprostu muzyka PJ ci nie
              > podchodzi, ale to napewno nie jest kaszana...

Skoro moge mieć swoje zdanie to stwierdzam ze to dla mnie kaszanasmile) A Vedder w
              krótkich włosach to tragedia. Nirvana rules.
              • Gość: agrafka Re: RADIOHEAD IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 21:21
                No, teraz dla mnie to już żenada. Kogo obchodzi to jak Vedder wygląda??? Albo
                to jakie ma włosy??? Ty muzyki posłuchaj a potem dyskutuj!!!! Bo w tym momencie
                utraciłeś dla mnie jakąkolwiek wiarygodność...

Pozdrawiam
                • miecio4 Re: RADIOHEAD 19.10.02, 23:35

> No, teraz dla mnie to już żenada. Kogo obchodzi to jak Vedder wygląda??? Albo
                  > to jakie ma włosy??? Ty muzyki posłuchaj a potem dyskutuj!!!! Bo w tym
                  momencie
                  >
                  > utraciłeś dla mnie jakąkolwiek wiarygodność...
                  >
                  > Pozdrawiam

Niestety ale muszę Ci powiedzieć ze image zespołu ma duze znaczenie. I nie ja
                  to wymysliłem tak po prostu juz jest. Jest to jeden z elementów wizerunku
                  zespołu. Jak wszyscy w Metallice obcieli pióra to przecież wszyscy to
                  komentowali. I podobnie teraz jak w Pearl Jam wszyscy maja krótkie pióra i gdy
                  Vedder wygląda jak pizduś to jest to komentowane przez ludzi.
                  No ale dobrze- posłucham dokładniej ostatniej płyty, mozna znajdę to "cos"smile
                  • Gość: agrafka Re: RADIOHEAD IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 00:19
                    Nie ma to jak kompromis...wink))
                    Ale powiem Ci, że Pearl Jam nie należy do zespołów którym zależy na wizerunku.
                    Długich włosów nie mają już od kilku lat, skupili siĘ raczej na muzyce. Oni po
                    prostu nie wdzięczą się do chwilowej, tymczasowej publiczności, a świadczy o
                    tym choćby ten fakt, że od paru lat nie nakręcili teledysku.

Pozdrawiam
                    • miecio4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 01:05

> Nie ma to jak kompromis...wink))
                      > Ale powiem Ci, że Pearl Jam nie należy do zespołów którym zależy na
                      wizerunku.
                      > Długich włosów nie mają już od kilku lat, skupili siĘ raczej na muzyce. Oni
                      po
                      > prostu nie wdzięczą się do chwilowej, tymczasowej publiczności, a świadczy o
                      > tym choćby ten fakt, że od paru lat nie nakręcili teledysku.
                      >
                      > Pozdrawiam

Jak nie nakręcili jak leci co chwile w MTV ten najnowszy singiel i widze tam
                      ich jak sobie graja w studiu. Tak więc to ich "nie wdzieczenie sie" to juz
                      chyba przeszłość, bo i single znów wydają i mordki pokazują znowu w
                      teledyskach. Bez pieniążków jest cięzko, prawda?
                      • munky Re: RADIOHEAD 20.10.02, 11:28
                        No bez przesady, single wydawali zawsze, to nie jest dla nich żadna nowość.
                        Jeśli chodzi o teledyski to i tak są dla mnie ewenementem, przez te 10 lat
                        powstały chyba tylko 2 prawdziwe klipy - do Jeremy i Evolution, reszta to
                        jakieś posklejane fragmenty z koncertów i ze studia, tak więc jeśli mówisz o
                        tym najnowszym teledysku że sobie siedzą w studio(osobiście jeszcze nie
                        widziałem) to też zbytnio nie odbiegli od "lini programowej".
                        I raczej z tymi pieniązkami też nie masz racji.....
                        • teddy4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 12:31
                          Nie wiem czy to ważne ale na 19 wpisów w wątku pt. RADIOHEAD - 14 jest o PEARL
                          JAM.

Munky - życzę dalszych udanych odkryć.
                          Agrafka - "Ten" jest płytą genialną.A reszty mogłoby nie być (zaznaczam - nie
                          słyszałem ostatniej)
                          Miecio - Soundgarden rules!
                          • miecio4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 12:45
                            teddy4 napisał:

> Miecio - Soundgarden rules!

Widzisz teddy- ja słucham duzo myzyki, najrózniejszej, ale tylko przy dwóch
                            kapelach uszy mi opadają- Pearl Jam i własnie Soundgardensad
                            I chyba tylko przez te kiepskie i monotonne wokale, bo muza ok.
                            No ale to kwestia gustu.
                            • teddy4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 17:46
                              miecio4 napisał:

> teddy4 napisał:
                              >
                              >
                              > > Miecio - Soundgarden rules!
                              >
                              >
                              > Widzisz teddy- ja słucham duzo myzyki, najrózniejszej, ale tylko przy dwóch
                              > kapelach uszy mi opadają- Pearl Jam i własnie Soundgardensad
                              > I chyba tylko przez te kiepskie i monotonne wokale, bo muza ok.
                              > No ale to kwestia gustu.

Mieciu, ja tylko żartowałem! Grandż był dla mnie od początku
                              podejrzany.Powstało w tym gatunku jednak parę fajnych płyt jak "Ten" czy "Dirt".
                              Soundgarden mieli ciekawe brzmienie i sprawnego perkusistę.To wszystko.PZDR.
                              • miecio4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 17:48
                                teddy4 napisał:

> Grandż był dla mnie od początku
                                > podejrzany.Powstało w tym gatunku jednak parę fajnych płyt jak "Ten"
                                czy "Dirt"
                                > .
                                > Soundgarden mieli ciekawe brzmienie i sprawnego perkusistę.To wszystko.PZDR.

Zgadzam sie 100% i opuszczam ten wątek.
                                • teddy4 Re: RADIOHEAD 20.10.02, 18:20
                                  miecio4 napisał:

> teddy4 napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > Grandż był dla mnie od początku
                                  > > podejrzany.Powstało w tym gatunku jednak parę fajnych płyt jak "Ten"
                                  > czy "Dirt"
                                  > > .
                                  > > Soundgarden mieli ciekawe brzmienie i sprawnego perkusistę.To wszystko.PZD
                                  > R.
                                  >
                                  >
                                  > Zgadzam sie 100% i opuszczam ten wątek.
                                  To do zobaczenia znowu na jakimś "koldzie".
      • Gość: grek Re: RADIOHEAD IP: 193.0.121.* 22.10.02, 18:06
        miecio4 napisał:

> Skoro tak to musisz koniecznie poznac jeszcze Amnesiac i the Bends bo
        pierwsza
        > płyta jest średnia.
        > Od kilku lat uważam ze Radiohead to najlepszy istniejący band na świecie.

Calkowicie sie zgadzam, brawo.
        Nie bojmy sie tego powiedziec smile
    • Gość: Znawca Re: RADIOHEAD IP: proxy / 198.208.26.* 21.10.02, 13:25
      Widzieliscie najowszy kawalek Kid Rocka ? Fajnym papierem toaletowym wyciera
      sobie tylek wink)
      • luka Re: RADIOHEAD 21.10.02, 14:44
        Byłem wielkim fanem PJ ale już nie jestem, za to jestem coraz większym
        miłośnikiem Radiohead. Różnica między nimi jest taka że Radiohead są dla mnie
        zespołem bez przerwy rozwijającym się i zmuszającym słuchacza do pewnego
        rodzaju ewolucji w sposobie słuchania muzyki, a PJ niestety są już dla mnie
        zespołem "zwijającym się". To co grają nie jest jakieś bardzo złe, ale jest
        mało świerze. Może to trochę prosto ująłem ale tak to czuję.
        • Gość: Znawca Re: RADIOHEAD IP: proxy / 198.208.26.* 21.10.02, 14:52
          Niektore zespoly powinny wiedziec kiedy skonczyc. Nie mam tutaj na mysli PJ ale
          uwazam ze np Smashing Pumpkins zrobili bardzo dobrze konczac dzialalnosc.
          Zostaly po nich tylko dobre plyty.
          • dekris Re: RADIOHEAD 21.10.02, 22:44
            Popieram, to samo tyczy sie Soundgarden, i AIC, ale AIC juz sie nie zejdzie sad
            Soundgarden tez nie, bo PJ ma ich perkusiste, za co mam im za zle sad

W sumie to PJ wydal od cholery plyt liczac "specjalne" plytki z koncertow smile
          • Gość: qwerty Re: RADIOHEAD IP: *.tlsa.pl 22.10.02, 10:41
            Gość portalu: Znawca napisał(a):

>uwazam ze np Smashing Pumpkins zrobili bardzo dobrze konczac dzialalnosc.
            >Zostaly po nich tylko dobre plyty.
            niestety, ale wszystko po "mellon collie..." sp to dla mnie nieporozumienie.
            mogli sie wtedy rozpasc, najlepiej zaraz po wspanialym koncercie w spodku -
            wtedy na zawsze pozostaliby w mej pamieci wielkimi...
            • Gość: Znawca Re: RADIOHEAD IP: proxy / 198.208.26.* 22.10.02, 11:33
              No nie przesadza ze wszystko po Mellon Collie bylo nieporozumieniem. Zreszta
              nie nagraliby zbyt wiele gdyby po tej plycie skonczyli grac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka