Dodaj do ulubionych

David Sanborn

13.12.05, 17:26
Dobry wieczór smile

Usłyszałam tego pana na płycie R. Watersa "The Pros And Cons Of Hitch -
Hiking" i przypadła mi do gustu jego gra. W rezultacie, chciałabym usłyszeć
coś więcej. Proszę o wskazówki, czego warto posłuchać, płyt solowych czy też
innych udanych kolaboracji...i im mniej smoothjazzowych, tym lepiej.
Obserwuj wątek
    • patjopek Re: David Sanborn 13.12.05, 18:58
      Wreszcie ja tez sie moge wpisac !!!!Wiekszosci muzykow o jakich tu piszecie
      wcale nie znam.A Davida Sanborna bardzo cenie i lubie.Mam jego trzy bardzo
      dobre plyty i warto ich posluchac.Bardzo serdecznie Ci je polecam!Sa to :
      Closer, Time Again i Inside...Bardzo lubie tego saksofoniste za "cieple"
      brzmienie jego saxu ! Nie znam niestety tej plyty ,o ktorej Ty piszesz,ale
      chetnie bym ja poznala!Pozdrawiam Cie newwoman i dziekuje za ten watek!
      • newwoman Re: David Sanborn 13.12.05, 19:51
        Dzięki za radę smile Płyta o której wspomniałam to solowe przedsięwzięcie
        eks-basisty Pink Floyd. Ma on zwyczaj otaczać się dobrymi muzykami, na tym
        albumie ponadto grał Clapton, na innym znowuż Jeff Beck...Muzycznie to dla mnie
        odpowiednik "kina drogi" - swoista atmosfera, którą pięknie podkreśla m.inn.
        gitara Erica C. i właśnie sax Sanborna. Trochę mnie zaskoczyło że to muzyk
        jazzowy, ale...Jestem zwolennikiem obalania barier w muzyce, nie dzielę ze
        względu na gatunki ale ze względu na jakość i jeśli wybitni ludzie z różnych
        światów kolaborują, to tym lepiej dla nas - słuchaczy, prawda ? Również pozdrawiam !
        • pharoah Re: David Sanborn 17.12.05, 00:57
          znam tego goscia! w latach szesciesiatych gral z Paul Butterfield Blues Band,w
          latach siedemdziesiatych zagral bodajze na plycie Gil Evans plays the music of
          Jimi Hendrix,w latach pozniejszych chyba calkiem "zszedl na psy"...
          • newwoman Re: David Sanborn 17.12.05, 19:52
            No mnie właśnie interesują jego starsze dokonania, bo jeśli chodzi o nowsze, to
            - z tego co się zorientowałam - pan ten jest gwiazdą smoothjazzowych składanek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka