bywalec.hoteli Re: David Lynch 16.01.25, 19:45 A ja nie zrozumiałem Zagubionej Autostrady choć Mulholland Drive bardziej. RIP David. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: David Lynch 16.01.25, 19:56 Własnie dowiedziałam sie bedąc na spacerze, strasznie smutna wiadomość. Razem z Michealem Haneke to moi ukochani artyści, a Haneke też już mocno starszy Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: David Lynch 16.01.25, 20:03 Jak tylko zobaczyłam tytuł to pomyślałam sobie- oho...był człowiek i nie ma człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: David Lynch 16.01.25, 20:44 Och nie. Ogromną strata. To moja wielka.filmowa miłość od pierwszego wejrzenia. Za.klimat, cudowny czarny humor, metafizykę i wiele innych Smutno Drugiego takiego nie było i już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: David Lynch 16.01.25, 20:50 Tworzył specyficzne filmy, teraz zapewne nie sięgnęłabym po jego produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: David Lynch 16.01.25, 21:09 Nie wierzę. To jeden z moich ulubionych artystów. Cały czas czekałam na ten kolejny film Wisteria (Unrecorded Night), Czy to ma coś współnego z tymi pożarami w LA??? Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: David Lynch 16.01.25, 21:12 Też mi bardzo niewesoło z tego powodu. Jestem wielka fanką Mulholland Drive- od pierwszego seansu w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: David Lynch 16.01.25, 21:20 Też lubię Mullholand Drive, ale w Lynchu zakochałam się, gdy będąc młodą panienką o niewielkim stażu i jeszcze mniejszym apanażu zobaczyłam "Zagubioną autostradę". Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: David Lynch 16.01.25, 21:33 Mnie porwało Twin Peaks. I poszło! Jego produkcję mnie tak jakoś ukształtowały jako widza/ widzkę, podobnie jak filmy Kieślowskiego. Po nich żadne high budget Hollywood movies mi się nie podobaly, nie do strawienia cały filmowy mainstream Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: David Lynch 16.01.25, 21:43 Ja pamiętam jak wszyscy oglądali Twin Peaks w roku 90, serial był niesamowity, i to było straszne jak wstrzymano produkcje po drugim sezonie, zwłaszcza ze na koniec tyle się zdarzyło że człowiek chciał wiedziec co dalej. Byłam wtedy w podstawówce, i bałam się Nadine wtedy... A po latach jak oglądałam znowu to Nadine mi się wydawała zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: David Lynch 16.01.25, 21:46 ewka.n napisała: > Też lubię Mullholand Drive, ale w Lynchu zakochałam się, gdy będąc młodą panien > ką o niewielkim stażu i jeszcze mniejszym apanażu zobaczyłam "Zagubioną autostr > adę". To może mi wytłumaczysz o chodzi w „Zagubionej autostradzie”? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: David Lynch 16.01.25, 21:50 Jeśli musisz pytać, to i tak nigdy nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: David Lynch 16.01.25, 21:51 Nie wszystkie filmy da radę zrozumieć, niektóre trzeba poczuć Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: David Lynch 16.01.25, 22:33 borsuczyca.klusek napisała: > Nie wszystkie filmy da radę zrozumieć, niektóre trzeba poczuć > O to, to Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: David Lynch 16.01.25, 21:54 A weź daj spokój! Jestem nieutulona w żałobie 😥 www.youtube.com/watch?v=M3P3gyrVBHk Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: David Lynch 16.01.25, 22:02 Jedyne "realne" sceny to jak główny bohater został aresztowany, potem był przesłuchiwany dosc brutalnie przez policje, a potem go zamknięto. Zle się poczuł w celi , i zabrano go do lekarza, tam dostał tabletki i lekarz mówi: teraz bedziesz spac. To co pózniej, to był jego sen. A to co przedtem, to były jakies jego przebłyski, majaki - sam powiedział w pierwszej czesci że zapamiętuje wydarzenia inaczej niz mają miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: David Lynch 16.01.25, 21:51 pupu111 napisał(a): > Nie wierzę. To jeden z moich ulubionych artystów. Cały czas czekałam na ten kol > ejny film Wisteria (Unrecorded Night), Czy to ma coś współnego z tymi pożarami > w LA??? Nie, raczej z paleniem papierosów od ósmego roku życia... Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: David Lynch 16.01.25, 21:56 Pisali, ze Lynch ma rozedmę płuc, i nie moze opuszczac w ogóle domu. A 9 stycznia było, ze został ewakuowany ze swojego domu przy Mulholland Drive. No i teraz nie zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: David Lynch 16.01.25, 22:36 Llorando... youtu.be/vI8c3eSIkQY?si=tnyFwtXljms-eX5j Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: David Lynch 16.01.25, 23:31 Na stypie, przy wspominkach, aby jakoś ukoić ból i oswoić poczucie straty, dobrze jest też sobie pożartować. Płatnym mordercom też się trafiają wyjątkowo kiepskie dni w robocie youtu.be/EUn5OH9PpvM?t=70 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: David Lynch 16.01.25, 23:14 pupu111 napisał(a): > Czy to ma coś współnego z tymi pożarami w LA??? Przyziemnie: emphysema, bo byl nalogowym palaczem przez wiele, wiele lat Zal. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: David Lynch 17.01.25, 03:27 Ciekawa i prawdopodobna teoria. Ogromna strata, to też 1 z moich ulubionych twórców. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: David Lynch 16.01.25, 23:06 Oby sobie teraz z majorem Briggsem siedzieli u Normy w RR Cafe. Placek wiśniowy i kawa. Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby po śmierci pójść do Twin Peaks. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: David Lynch 16.01.25, 23:56 Najpierw spotkanie z karłem, taniec karła i przejście przeraz kurtynę. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: David Lynch 16.01.25, 23:07 Jego filmy kształtowały dużą część tego jaka jestem teraz. Serce pękło. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: David Lynch 16.01.25, 23:55 Mój jeden z ulubionych, niestety więcej jego dzieł już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś