Dodaj do ulubionych

Teraz "rock" ??????

27.12.05, 21:54
Dopiero dzisiaj wpadł mi w ręce grudniowy numer pisma "Teraz Rock".
Spojrzałam na okładkę i ...
- to że w kolorze pink wiadomo dlaczego PINK FLOYD ok
- to że KULT ok
- to że wszystko o SYSTEM OF A DOWN bardzo ok

A potem jest Kasia Kowalska. Nie wiem co było dalej bo mnie cofnęło !!!
Ja wiem że ROCK to jest bardzo ogólne pojęcie i zawiera się w nim mnóstwo
różnej muzyki. ALE ŻEBY AŻ TAK ??????????????????????????

pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: exman Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:56
      masz rację, szeroka rzeka sraczki
    • Gość: KK Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.chello.pl 27.12.05, 21:57
      i Kasia Kowalska zniechęciła ciebie do przeczytanie Teraz Rocka??
    • theagata Re: Teraz "rock" ?????? 27.12.05, 23:21
      Jak już napisałam - cofnęło mnie. To był pierwszy odruch. Może zrobię drugie
      podejście, ale muszę ochłonąć po tym szoku.

pzdr.
      • Gość: As Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 27.12.05, 23:34
        Nigdy nie słuchałem Kasi Kowalskiej, ale nie wydaje mi się by jej obecność w
        magazynie "Teraz Rock" była niewłaściwa. Proponuję więcej luzu i tolerancji ...
        • theagata Re: Teraz "rock" ?????? 27.12.05, 23:38
          Wszystko ma swoje granice luz i tolerancja również.

pzdr.
          • grimsrund Re: Teraz "rock" ?????? 28.12.05, 01:11
            A bo nie trzeba było wywoływać wilka z lasu. Kasia Kowalska jeszcze przeczyta
            tyradę Koleżanki, zrobi się jej przykro, znów wpadnie w depresję i z tej
            depresji nagra następną depresyjną płytę, o której znów napiszą w "Teraz Rocku".

O pewnych rzeczach i zjawiskach lepiej milczeć jednak...
            • Gość: ziom Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 18:57
              właśnie, kolega grimsmrud ma rację. przemilczmy polaków i ich depresyjne twory
              kiedyś (i wciąż) pt Teraz Rock, aktualnie newjacks from srinjdżers.pl

• Gość: cerina Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:22
                moim zdaniem Kasia K to nie rock wiem że to bardzo szerokie pojęcie no ale
                ludzie bez przesady...
                • Gość: common people Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.76.classcom.pl 29.12.05, 14:54
                  Kasia zrobiła całkiem fajną niezal-liste płyt w Teraz Rocku, nie wiem o co Wam
                  chodzi. Bardziej odrzuca mnie ajron majdan na okładce albo jakiś dimu borgir czy
                  żą miszel żar.
          • Gość: As Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 29.12.05, 19:36
            Kasia Kowalska skowerowała "No Quarter" Led Zeppelin, a jeden z jej przebojów
            nawiązywał do "So Lonely" The Police. Jesli to nie są rockowe wpływy, to ze mną
            jest coś nie tak.
            • theagata Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 22:05
              Gość portalu: As napisał(a):

> są rockowe wpływy,
              >
              >

... i tylko wpływy. Leszek Możdżer nagrał swoją wersję "Smells Like Teen
              Spirit" Nirvany i nadal pozostaje muzykiem jazzowym.

pzdr.
      • Gość: ozeans Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.chello.pl 29.12.05, 23:41
        Faktycznie. Przecież Pink Floyd to nie disco polo. Chyba pomyliłaś gazety. Wg
        mnie bardzo dobry numer. Tylko, że trzeba umieć zajrzeć do środka...
    • jayamez Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 15:09
      Heh ja na tej zasadzie nie moge zniesc Edyty Bartosiewicz w Antyradiu,
      ktore ponoc gra tylko rocka. Dla mnie EB to kiepski popik a nie rock.
      • Gość: common people Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.76.classcom.pl 29.12.05, 15:36
        co Wy z tym popem ciągle?? rock też pop
      • theagata Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 19:05
        jayamez napisał:

> nie moge zniesc Edyty Bartosiewicz w Antyradiu,
        >

A ja Wilków przede wszystkim smile

have fun
    • blackfield Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 16:09
      To co tym bardziej powiedzieć o artykułach i recenzjach np. Kraftwerk czy
      Jarre'a ? Osobiście obecność Kasi Kowalskiej w tej gazecie mi kompletnie nie
      przeszkadza. Po prostu o niej nie czytam i tyle.
      • sojuz1 Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 21:36
        Już wolę poczytać o Kasi Kowalskiej niż po raz setny o herosach z Iron Maiden.
    • tomash8 Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 23:11
      Ja tam wole już czytać dziesiąty wywiad z Kowalską, 5000 artykuł o Deep Purple i
      Ajron Mejden, 88 recenzję Bartosiewicz, 1232642842683 pięciogwiazdkową recenzje
      bootlego King Crimson ze wschodniego Turkmenistanu, niż czytać kolejne newsy o
      mydłkach z The Libertines pióra Anny G. Był moment że byłem bliski załamania
      nerwowego gdy czytałem kwiatki typu "W momencie gdy cały świat spogląda na
      Londyn gdzie ma miejsce dramat P. Doherty'ego" Nie no luuuuuuudzie!
      • Gość: KK Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.chello.pl 29.12.05, 23:18
        w wakacje to było święto, chyba w sierpniu Anna G. nie napisała chyba nic do
        TR, oporcz jednej relacji z jakiegos letniego festiwalu wink
    • kaczryka Re: Teraz "rock" ?????? 29.12.05, 23:36
      lol,bo kaśka kiedyś podpisywana była jako artystka rockowa.
      może dawniej...ale teraz?
      wiesz,w sumie flinte też za rockmenkę mająbig_grin
      • Gość: teddy boe Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:38
        taaa, i powinni dać jeszcze buntowniczą Alcję "alex" janosz i stricte-rockowa
        Dodę. tylko ze wtedy powwini zmieniąć nazwę na "Rock nie teraz" albo "Rock później".
        a swoja drogą Avril Lavigne też coverowała Smells Like Teen Spirit i nie stała
        się przez to rockowa.
        • Gość: muka! Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.aster.pl 30.12.05, 21:06
          To może podaj nam wzorzec rocka, który umieścimy w Sevres, jak jesteś taki mądry
          i umiesz odróznić co jest rockiem, a co nie. Sorry, ale wszelkie tego typu
          rozmowy o tym co jest rockiem, punkiem, metalem, a co juz popem to dywagacje na
          poziomie dyskusji przedszkolaków w piaskownicy.
          • sowa90 Re: Teraz "rock" ?????? 31.12.05, 17:33
            Właśnie - po prostu albo nam się coś podoba, albo nie. To tak samo jak
            narzekamy na komercję - a gdzie w muzyce nie ma komercji? Przecież zawsze,
            zawsze gdzieś w głębi umysłu twórcy kryje sie ta myśl, żeby się podobać, żeby o
            nim usłyszeli. Tworzą muzyke dla siebie? To niech ją grają w domu w piwnicy. Z
            dźwiękoszczelnymi drzwiami.
            • methinks Re: Teraz "rock" ?????? 06.01.06, 16:52
              Madre slowa.
              • kaczryka Re: Teraz "rock" ?????? 07.01.06, 20:20
                dokładnie tak.
                ja sama nie kategoryzuję,bo mnie to lotto.podoba mi się-to słucham.nieważne czy
                to "pop" czy "metal".ale media ją okrzyknęły rockową wokalistką,teraz rock
                widać też,więc cóż.
    • oratio Re: Teraz "rock" ?????? 06.01.06, 12:49
      Śmieszy mnie Twoje podejście. Rozumiem, że można się zdziwić, gdyby na okładce
      TR znalazł się Stachursky albo Mandaryna, ale bez przesady... KK nagrała jedną
      z najlepszych rockowych płyt lat 90. - "Gemini" i nie ma co dyskutować, o tym,
      czy ma prawo znaleźć się w TR. A jak już ktoś tu wspomniał, to na dobrą sprawę
      rock też jest muzyką pop(ularną), masową, rozrywkową.
      Aha, jeśli ktoś rezygnuje z czytania gazety z powodu jednego z artykułów czy
      bojhaterów występujących w tekście, to mu współczuję.

Pozdrawiam

theagata napisała:

> Dopiero dzisiaj wpadł mi w ręce grudniowy numer pisma "Teraz Rock".
      > Spojrzałam na okładkę i ...
      > - to że w kolorze pink wiadomo dlaczego PINK FLOYD ok
      > - to że KULT ok
      > - to że wszystko o SYSTEM OF A DOWN bardzo ok
      >
      > A potem jest Kasia Kowalska. Nie wiem co było dalej bo mnie cofnęło !!!
      > Ja wiem że ROCK to jest bardzo ogólne pojęcie i zawiera się w nim mnóstwo
      > różnej muzyki. ALE ŻEBY AŻ TAK ??????????????????????????
      >
      > pzdr.
      • theagata Re: Teraz "rock" ?????? 06.01.06, 15:34
        oratio napisał:

> współczuję.
        >

Zupełnie niepotrzebnie.
        I tak wolę Metal Hammer.

pzdr.
        • sojuz1 Re: Teraz "rock" ?????? 06.01.06, 18:12
          theagata napisała:
          > I tak wolę Metal Hammer.
          Aleś wyskoczyła z tym Metal Hammerem. Żaden szanujący się metal tego nie kupuje.
    • dreaded88 Re: Teraz "rock" ?????? 07.01.06, 11:34
      Załamałem się przeglądając recenzje w ostatnim numerze. Dopiero teraz napisali o "Harnessing Ruin" Immolation i "Present" VdGG, które wyszły wczesną wiosną... Powinni albo zwiększyć ilość stron na recenzje, co by w zasadzie na złe nie wyszło (nie oszukujmy się, większość naszych ulubionych artystów to osoby, które powinny dla dobra swojego i świata oficjalnie nie wypowiadać się inaczej niż w partiach wokalnych, mnie osobiście ponadto dawno temu kompletnie przestały interesować kwestie dlaczego X odszedł a przyjęto Y, jak dogadywano się z producentem; liczy się tylko efekt końcowy w postaci płyty/koncertu), albo się nie wydurniać i takie płyty uwzględniać dopiero przy okazji wkładki/monografii etc.
    • mirandel1 Re: Teraz "rock" ?????? 07.01.06, 17:31
      Teraz rock poprostu zszedł na psy...nie ma tam teraz nic ciekawego do
      czytania.a może ja się starzejewink
    • Gość: anka Re: Teraz "rock" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:28
      a jak byl artykul o patrycji markowskiej to jakos nikogo nie odrzucilo? toz to
      czysta komercja tongue_out co do schodzenia na psy TR- jak sie nie ma co sie lubi, to
      sie lubi co sie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka